Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27.09.06, 16:15
    To co dzisiaj zobaczylam na ulicy to az mnie zastopowało. Jak wychodzilam z
    Galeri Mokotow to obok mnie przeszla panna co miala krotkie spodenki, tak
    krotkie ze poldupki bylo widac, i pod spodem czarne stringi, bo te szorty
    byly biale i przeswitujace. Miala do tego jakis bandaz na biuscie, ale cos
    cienki bo jej wszystko przeswitywalo i troche za krotki bo jej nie dostawalo
    i od spodu jej cycki bylo widac. oczywicie ta ,,bluzka,, byla biala, zlota
    torba gigant, ale to moglo ujsc w tlumie gdyby nie kozaki czarne conajmniej
    na 10 cm obcasie obtoczone cale w FUTRZE. A z torebki jej wystawalo cos na
    kszalt etoli dziwnie przypominajacej futro lisa. Masakra
    Obserwuj wątek
      • calo Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 16:20
        zabawnie;))
      • pepegi Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 16:23
        No co? Może z pracy wracała?
        • kamila29091 Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 16:24
          O 2 po poludniu?????????? Rozumiej jakby kolo 10?? chyba ze sie jej robota
          przeciagnela i dostala cos ekstra...
      • modlisshka Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 16:27
        ...i pewnie miała długie kruczoczarne włosy ???
        Podobno teraz nastała epoka czarnowłosej Barbie...
        • kamila29091 Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 16:35
          A figa, zadne czarne tylko, gora blond, pasmo czarnych, pasmo blond i kocowki
          zielono rozowe.
          • cezar8 Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 16:44
            kamila29091 napisała:

> A figa, zadne czarne tylko, gora blond, pasmo czarnych, pasmo blond i kocowki
            > zielono rozowe.
            Matko UFO przylecialo do Wawy!
        • edavenpo Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 16:35
          Podobno teraz nastała epoka czarnowłosej Barbie...
          ___

Czarnowlosa Barbie nazywa sie Pocahontas ;-)
          • modlisshka Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 16:39
            :-) Pocahontas jakoś skromnie brzmi...
            • parasolka11 Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 17:00
              no aż się za buzię złapałam
              po tym twoim opisie
              szalona jakaś!!!
              • kamila29091 Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 17:11
                No faktycznie jakas szalona. Az wstyd bylo patrzec, moj maz to omalo apopleksji
                nie dostal na ten brak gustu i mnie ciagnal zebym nie patrzyla.
      • en.de Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 17:44
        gwoli uspokojenia nerwow proponuje walerianke i mleczko z miodem, a dla meza
        cieply kocyk. taki szok moze spowodowac nerwice, zakrzep zyly, udar mozgu, a w
        ostatecznosci zgon. poza tym prosze zauwazyc, ze niezgodnosc malzonkow w kwestii
        szczegulow odzienia napotkanej kobiety, moze doprowadzic do nieporozumien, a
        sytuacji ostatecznej rozpadu zwiazku.

"okazuje się, że jednak można dojrzeć. a przynajmniej dojrzeć do pewnych rzeczy"
        m. podgórnik
        • kamila29091 Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 19:17
          en.de napisała:

> gwoli uspokojenia nerwow proponuje walerianke i mleczko z miodem, a dla meza
          > cieply kocyk. taki szok moze spowodowac nerwice, zakrzep zyly, udar mozgu, a w
          > ostatecznosci zgon. poza tym prosze zauwazyc, ze niezgodnosc malzonkow w
          kwesti
          > i
          > szczegulow odzienia napotkanej kobiety, moze doprowadzic do nieporozumien, a
          > sytuacji ostatecznej rozpadu zwiazku.
          >

OOOOOOOOOOOOOoooo wypraszam sobie, zadna klotnia miedzy nami nie nastapila,
          mojemu mezowi ta pani podobala sie w tym samym stopniu co mi, mna szarpnal
          tylko szok na widok jej odzienia. Waleriany nie posiadam w domu, a miodu nie
          lubie. I poki co zamierzam zyc jeszcze bardzo dlugo i to z moim mezu w
          wspolny,m zwiazku.
      • cioccolato_bianco Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 19:27
        a ty jak bylas ubrana?
      • nadinka_nadinka Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 19:44
        ech, niektorych to byle co szokuje :D
      • foamclene Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 21:07
        moze to byla doda ;)
        a moze 30letnia desperatka szukajaca meza na ostatni dzwonek jak ja ;)
        • foamclene Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 21:11
          a moze chciala odwrocic uwage przechodniow od czegos innego
          moze to studentka psychologii realizujaca jakis ciekawy projekt badawczy
          dotyczacy wplywu wygladu zewnetrznego :)
        • kicia-kicia 30-letnia desperatka? 27.09.06, 21:16
          a to dobre

w wieku 30-stu lat juz trzeba byc zdesperowanym z powodu nieposiadania meza?
          no to obyczajowo mamy powrot do lat 50-tych ubieglego stulecia. zgodnie z wizja
          programowa LPR

zapisz sie do biura matrymonialnego. oni szybko ci znajda i przedstawia tlumy
          kandydatow, skoro taka zdesperowana jestes i potrzebujesz meza na wczoraj :D
      • glamourous Ja tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 21:48
        Tez widzialam wczoraj taka "Panne Szok". Tyle ze nie byla to chyba panna, a
        jesli juz to taka troszke podstarzala, bo miala na oko ze 35 lat. Rowniez miala
        na sobie krotkie bezowe spodenki, do tego kozaki na chude, gole nogi, ruda
        bluzke ledwo zakrywajaca biust, z wystajacym z tylu ZAPIECIEM I RAMIACZKAMI OD
        BIUSTONOSZA, powaznie, caly tyl stanika jej wystawal !!! Byla baaardzo szczupla
        do tego stopnia ze mozna jej bylo policzyc kosci na odznaczajacym sie nagim
        kregoslupie. Na glowie fryzura a la SP.Ewa Salacka. No i uwaga, najlepsze : na
        szyi OGROMNY, puchaty, bialy SZALIK !!!
        Gdyby nie to ze jechalam samochodem tez by mnie chyba zastopowalo ;-D
        • onlynana Re: Ja tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 22:15
          nie wiem czym wy sie tak podniecacie.
          na zachodzie kazdy ubiera sie tak jak lubi, i nikt tego w taki sposob nie
          komentuje.
          no ale to Polska wlasnie..
          • onlynana i co z tego?? 27.09.06, 22:17
            przeczytaj tekst wyzej.
            • krakoma Re: i co z tego?? 28.09.06, 16:47

• glamourous Re: Ja tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 22:45
            onlynana napisała:

> nie wiem czym wy sie tak podniecacie.
            > na zachodzie kazdy ubiera sie tak jak lubi, i nikt tego w taki sposob nie
            > komentuje.
            > no ale to Polska wlasnie..

Hehe, wiem cos o tym waszym tzw. "zachodzie" ;-) moja siostra mieszka za granica
            i czesto u niej bywam, mieszakalam u niej nawet kiedys przez rok miedzy matura a
            studiami...
            Powiem tyle, to prawda ze na tym gloryfikowanym przez was zachodzie ludzie
            ubieraja sie czesto dosc dziwacznie, ale ci ubrani "normalnie" TEZ ich komentuja
            za plecami, ba, ci dziwaczni tez czesto komentuja siebie nawzajem ;-D
            Tak odwroce kota ogonem - nie podniecajacie sie z tym zachodnim luzem ;-) bo tak
            to tylko wyglada z pozoru
            • envy_me_baby Re: Ja tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 22:52
              a to dziwne... zalezy chyba od ludzi, bo ja mieszkalam w paru krakjach i nie
              zauwazylam czegos takiego.
              • apfel27 Re: Ja tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 23:06
                a ja sadze ze racje ma glamourous. wszyscy udaja takich tolerancyjnych i
                wyluzowanych podczas gdy najnormalniejsza w swiecie reakcja na ludzi ubranych
                jak w opisie jest smiech, komentarz czy mysl:co za czub! nie chodzi mo to, ze
                mozna sie z takich osob nabijac jawnie. nie1 ale nikt mi nie wmowi, ze na widok
                takiego czy innego przebieranca nie pomysli sobie tego i owego:) jest spora
                roznica miedzy agresja a zwroceniem najnormalniejszej uwagi na takiego cudaka.
                nie widze w tym nic zlego czy zasciankowego.
            • en.de Re: Ja tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 23:05
              a gdzies tam miec Zachod z jego innoscia, oryginalnoscia i tolerancja, jestesmy
              w zasciankowej (o czy swiadczy ten post) Polsce, gdzie co bardziej cywilizowany
              (czyt. pracujacy na zmywaku na wyspach) czlowiek stwierdza, ze dana marka jest
              passe, bo ubieraja sie w niej kolorowi, a kazda lampucera, swieta krowa na
              rozowym lancuszku, kopia Dody czy jak tam jeszcze to zwal, bedzie wytykana
              palcem, wysmiewana, ponizana, bo temu wlasnie rowna sie ten post. jej
              konsytucyjnym prawem sa rozowo-niebieskie wlosy i futerko, chocby mialo byc do
              ucha przyczepione. swiat jest roznorodny i chwala mu za to, dzieki temu nie
              ogladamy tylko kopii wystaw hendemow i innych zaar na ulicach. a forumki FM
              zaczynaja przypominac kiboli lejacych po meczach kolorowych. czasami naprawde
              teskie za parowa.
              • apfel27 Re: Ja tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 23:09
                nie sadze, zeby normalna sprawa bylo wysmiewanie kogos na ulicy za jego innosc
                objawiajaca sie w ubiorze ale nikt mi nie wmowi ze nie zwraca uwagi na takich
                cudakow. to normalne. i nie ma w tym nic zlego czy zasciankowego. zasciankowe
                to sa teksty w stylu: nic mnie nie rusza, taka jestem swiatowa!
                • en.de Re: Ja tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 23:21
                  ok, zwrocic uwage, obrocic sie, to naturalne, ale po kiego sie tym na forum
                  dzielic, moze zeby bardziej obrazowo przedstawic zdjecia jeszcze zrobic? nie
                  uwazam sie za swiatowa, bo nie mam powodu, mierzi mnie po prostu glupota tego
                  postu. wiesz jabluszko, to sie równa idei Innego, a potem zawsze kamienie leca.
                  • apfel27 Re: Ja tez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.06, 13:22
                    jesli mozna sie obrocic to dlaczego nie mozna sie podzielic swoimi wrazeniami
                    na forum?
                    co innego wklejanie zdjec takiej osoby, to byloby chamstwo. chamstwo ktore
                    zreszta kiedys zaprezentowala tutaj tralalumpek. opublikowala na tym forum
                    zdjecia z wesele na ktorym byla gosciem. powklejala linki do zdjec kobiet,
                    ktore byly tragicznie ubrane. jakos nie przypominam sobie, zeby wtedy podniosly
                    sie glosy w stylu: to zasciankowe, chamskie itd. chociaz tak moim zdaniem mozna
                    bylo jej uczynek okreslic. ale wtedy zdecydowana wiekszosc forumek piala z
                    zachwytu i rozbawienia, twierdzac ze autorka tego watku nie zrobila nic zlego!
                    podejrzewam, ze ludzie ktorzy ja na to wesele zaprosili mieliby inne zdanie
                    ogladajac zdjecia ze swojego wesela, zdjecia swoicj gosci i rodziny z ktorych
                    cale forum ryczy ze smiechu.
            • onlynana do glamourous 28.09.06, 12:00
              glamourous napisała:

> Hehe, wiem cos o tym waszym tzw. "zachodzie" ;-) moja siostra mieszka za
              granic
              > a
              > i czesto u niej bywam, mieszakalam u niej nawet kiedys przez rok miedzy
              matura
              > a
              > studiami...
              > Powiem tyle, to prawda ze na tym gloryfikowanym przez was zachodzie ludzie
              > ubieraja sie czesto dosc dziwacznie, ale ci ubrani "normalnie" TEZ ich
              komentuj
              > a
              > za plecami, ba, ci dziwaczni tez czesto komentuja siebie nawzajem ;-D
              > Tak odwroce kota ogonem - nie podniecajacie sie z tym zachodnim luzem ;-) bo
              ta
              > k
              > to tylko wyglada z pozoru

wiesz, tak sie sklada, ze ja mimo swoich 22 lat mialam okazje pomieszkac dluzej
              w kilku zachodnich krajach i nigdzie takiej nietolerancji, jaka panuje u nas,
              nie widzialam.
              dodam, ze nie pracowalam w tych krajach, tylko uczylam sie:)

• andzia13 Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.06, 23:33
        Uważam, że każdy powinien ubierać się w to, co chce, no ale na takie "zjawisko"
        trudno jest nie zwrócić uwagi. I nie skomentować, choćby delikatnym uśmiechem.
      • emila40 Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.06, 11:02
        Kurde, świetnie uwielbiam takie dziwadła, bez nich ulica jest taka
        nudna...Niestety w moim prowincjonalnym miasteczko chyba żadna nie odważyłaby
        się tak ubrać, a szkoda.
        • asiawoodstock Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.06, 12:12
          Co wy kurna macie z tą tolerancją ? ? ? Ktoś się dziwacznie ubrał, ktoś ten
          widok zarejestrował i zobrazował pisemnie na forum. Gdzie tu kurcze
          nietolerancja ? Przecież My nie zabraniamy nikomu się ubierać jak cudak. Ktoś
          tu się niepotrzebnie oburza i prawdopodobnie zakrztusił się american dream'em.
          Bez przesady.
      • elwee Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.06, 13:37
        hehehe, cioccolato, boskie pytanie :))))
        • kamila29091 Re: Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.06, 16:23
          Same sie burzylyscie jak widzialyscie u innych dam kozaki w srodku lata. Ale
          sorki przy 25 stopniach nie jest az tak strasznie zimno zeby ubierac futro. Ta
          pani mogla miec powyzej 25 lat, nie nizej. A odpowiadajac na pytanie
          cioccolato, ja bylam ubrana swobodnie, czyli spodnica lekka w kolano, zwykle
          zielony tiszert i klapki na obcasie, do tego duze okulary przeciwsloneczne.
          • xrene Re: opowiem Wam moja historiiee 28.09.06, 17:03
            Była 22 z minutami,ja już w "dość" seksownej koszuli nocnej[zgniła zielen-
            pisze,żeby potem nie było spekulacji itpe]ogladam tv.
            Dzwoni telefon; mój brat ...."słuchaj jestem pod tym a tamtym sklepem-możesz
            wpaść??pleassss- słyszę w słuchawce. Okej, przyjade.
            Schodzę na dół[mieszkanie pietrowe] w piżamie i ciapach z myszą Miki-czerwone!!!
            [z H&M- widzialyście takie? na dziale dziecinnym-sliczne, zwariowane.ps.mam
            30lat] i wkładam na siebie wiszące w pzredpokoju pierwsze lepsze odzienie-jakim
            jest marynarka mego braciszka,-za duża oczywiscie. Stwierdziłam,że przeciez
            tylko po niego podjade,to po co mam się w coś ubierac!!???
            No i jadę.Nie pierwszy raz to robiłam...więc zawsze mi wychodziło.
            Podjezdzam w umowione miejsce i coz brata ni widu ni słychu.Czekam....Stoję w
            miejscu-zakaz zatrzymywania się[ to jest deptak].
            Widze brata jak wychodzi ze sklepu,macha mi raczka bym mu pomogła-niesie
            skrzynie piwa i jakies inne produkty-wyskakuje machinalnie....Och dziewczyny-
            cóż to było za zdzwinienie wsród obecnej ludnosci!!!Jakas baba mi "fukneła"...
            No i podchodzimy do auta...a tu policja.Obejrzeli mnie od góry do
            dołu,zatrzymali wzrok na ciapkach i pytanko padło; tu nie wolno pracować!!!no i
            tak dalej,czyli jak wybrnełam z sytuacji!
            Po co o tym piszę? A no z zapytaniem,czy która mnie nie widziała i mnie tu nie
            obsmarowała!?Ot jakaś idiotka w piżamie....
            Albo pewnie z pracy wracała,,,,
            cnotliwi mężowie ciagneli zony , by nie patrzyły........
            i cała ta reszta.
            pa

• aniani7 Re: opowiem Wam moja historiiee 29.09.06, 02:58
              popłakałam sie ze smiechu!
              • elwee Re: opowiem Wam moja historiiee 29.09.06, 08:26
                ojej, ale historia :)) Niesamowita. Ale ja miałam cos podobnego w noc ostatniej
                Wigilii. Otóż po zakończeniu przyjęcia posprzatałam, wykąpałam sie i przebrałam
                w nocna koszulke - czarna halka z koronki siegajaca za pupę. Juz miałam sie
                kłąśc spać, jak wszyscy zrobili, ale na nieszczęście moja psina poprosiła o
                szybkie siusiu ( często tak ma). Zazwyczaj kończy sie to tak, że stoje chwilę w
                klatce, a ona załatwai potrzebę i wraca. Założyłam więc tylko jakiś mały
                sweterek na ta halkę i kozaki , no miałam gołe nogi i chciałam ochronić sie
                przed większym chłodem. Schodzę na dół, otwieram drzwi, sunia idzie na trawnik,
                robi te nieszczesne siusiu, nagle ktoś puszcza petarde. Moj pies przestraszył
                sie i zwariował. Uciekł! Więc ja - swiadoma, że staruszka niedowidzi - wybiegłam
                jej szukać. Biegałam z kilka minut po osiedlu w tej koronkowej halce, wysokich
                butach i kusym sweterku szukając psa i budzac powszechne zdziwienie i zachwyt
                trzezwiejących panów.
                Do tej pory jak sobie przypomne tę nieszczęsną noc powigilijna i te buty, halkę
                i przestraszona psinkę - to rumienieję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka