kas-chan 28.10.06, 20:26 Witam :) Prosze o posiadaczki takich butow o wypowiedzenie sie na temat ich praktycznosci... czy nie przemakaja, nie niszcza sie, czy da sie je wyczyscic jak sie wybrudza? Z gory thx :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babunowa Re: zamszowe buty na zime 28.10.06, 20:28 na polskie posolone ulice- ryzykowna sprawa;) jesli tylko do auta- jak najbardziej ;) sa specjalne preparaty do impregnacji zamszowych butow i chyba tylko to pozostaje;) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: zamszowe buty na zime 28.10.06, 20:32 mam dwie pary zamszowych kozakow, przechodzilam w nich cala porzednia zime. buty przezyly, ja tez... i zaznaczam, ze poruszam sie glownie pieszo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ibsen Re: zamszowe buty na zime 28.10.06, 22:09 Odradzam stanowczo- pierwsza odpowiedź trafiła w te posolne ulice. Ciapa, błoto, wsiąkający śnieg. Na jeden sezon jeszcze ujdą. A potem aż żal patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: zamszowe buty na zime 28.10.06, 22:19 ja ani na zimę ani na lato nie kupię już zamszowych butów. Na wiosnę kupiłam brązowe Ryłki na koturnie i po niedługim czasie wyglądały koszmarnie ( poruszam się samochodem głównie). A szkoda, bo mi się podobają... Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: zamszowe buty na zime 28.10.06, 22:37 Zeszła zimę przechodziłam w zamszowyuch brąZOWYCH KOZACZKACH z Zebry i chociaż ich nie impregnowałam to właściwie wcale się nie zniszczyły D ,ale nie wiem cvzy zez wszystkimi kozacvzkami tak jest . To może zależeć od zamszu> Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: zamszowe buty na zime 28.10.06, 22:46 Ja przechodziłam całą poprzednią zimę w zamszowych kozakach i nic im się nie stało. Sól na chodnikach - owszem, robią się takie nieładne zacieki, ale można je wyczyścić. Chodzę głównie pieszo. Odpowiedz Link Zgłoś
kas-chan Re: zamszowe buty na zime 29.10.06, 00:15 Dzieki Wam za odpowiedzi:) Ja przez wiosne i teraz tez chodzilam w zamszowych, brazowych czolenkach i wygladaja w porzadku, nawet jesienne bloto dalo sie wyczyscic i nie zostal zaden slad. Ale zimą to nic nie wiadomo, i wlasnie ta sol na chodnikach mnie niepokoi;) Ale raczej zaryzykuje, ostatnie buty, mimo ze nie zamszowe, zniszczyly sie po jednym sezonie:/ Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: zamszowe buty na zime 29.10.06, 00:24 Ale mówimy o naturalnym zamszu (tzn. skóra) czy zamszu z eko-skóry czy czego tam jeszcze? Chętnie bym sobie nabyła coś takiego, ale chyba jednak z pseudoskóry, bo boję się ryzykować, że buty za 500 zł będą do wyrzucenia po kilku wyjściach :( Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: zamszowe buty na zime 29.10.06, 11:47 nie na polska zime z obsypywanymi sola ulicami i plucha wokol. ale i tak mnie to nie powstzymuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
m0nam Re: zamszowe buty na zime 29.10.06, 16:00 Lubię buty zamszowe i mam kilka par, w tym tez kozaki. Nie mam z nimi zadnego problemu, ale regularnie stosuje impregnaty i odswiezacze koloru. Mam jednak zasade, ze nie nosze ich w wielka chlape i ulewy. Na deszcz owszem. Jesli maja to byc jedyne kozaki na zime, to wybralabym jednak ze skóry. Jesli jedne z wielu, to dlaczego nie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 Re: zamszowe buty na zime 30.10.06, 08:18 Zamszowe kozaki nadaja sie jedynie na mroz. Na snieg tez sie nadaja, pod warunkiem, ze jest mroz i smieg nie przykleja sie do zamszu i nie stapia sie na nim. Gdy temperatura spada ponizej 0 stopni - nie polecam. Strasznie w tamtym roku zniszczylam moje zamszowe kozaki, gdy wpakowalam sie nimi w chlape. Zrobily sie zacieki od soli :-( Polecam srodki do impregnowania zamszu oraz specjalne szczoteczki. Wiec polecam - byle nie na ciape ;-) Odpowiedz Link Zgłoś