daisy81 28.10.06, 20:37 marze tam mieszkac, jak bywam a jest to sporadycznie to ciezko mi sie z warszawa rozstawac.kocham to miast. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivvette Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 20:49 A ja tam kocham mój Krakow i nikomu Wawki nie zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 20:51 ...nie znosze okreslenia 'wawka' ;// Odpowiedz Link Zgłoś
ivvette Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 20:55 To masz problem bo to określenie jest czesto używane. Ja nie znoszę określenia "krakus "P Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 20:56 uzywane przez krakusow bo warszawiacy tak mowia rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 21:00 nie lubie tez kraka i zakopca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 21:19 A centuś może być? :P Ja też nie znoszę "wawki". Taki trochę zazdrośną pogardą ten zwrot podszyty. A co do tematu wątku, to wiesz... chociaż Warszawę kocham, to zazdroszczę ludziom mieszkającym na wsi, we własnym domu, nie oko w oko z sąsiadem. Spokój, cisza, nikt nie wali w sufit, nikt się nie drze pod podłogą, śnieg na twoich własnych sosnach za oknem i ogień w twoim własnym kominku wewnątrz :))) Słowem, wszystko może się znudzić. No bo ile razy można chodzić na zakupy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 21:22 Moje ko-córki ale masz fajne kociaszcza, swoją drogą (kociaszcze (rodzaj nijaki) = kot) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 00:22 > ale masz fajne kociaszcza, swoją drogą > > (kociaszcze (rodzaj nijaki) = kot) Dziękuję, i moje Futerkowe Panienki również. :) Odpowiedz Link Zgłoś
threadless Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 11:39 luzna reflekcja: wielu ludzi z innych miast ma jakis irracjonalny kompleks warszawy. skoro tak sie wszystkim nie podoba, skoro tyle tu'warszawskiego chamstwa', to po co strzepic jezyk po proznicy? :) moja kolezanka, studiujac na UJocie, musiala mowic, ze jest z 'centalnej polski', zeby uniknac nieprzyjemnych sytuacji. gdy bedac w podstawowce jezdzilismy na wycieczki szkolne, w co 2 miescinie ludzie pkazywali nam srodkowy palec przez szybe autokaru:) jestem warszawianka od 5 pokolen i to jedyne miasto w polsce, w ktorym chcialabym mieszkac. mieszkam na zoliborzu, gdzie wiecej prawdziwych mieszkancow od pokolen niz przyjezdnych. nie musze chyba dodawac, ze to jedyne miasto w polsce z tak bohaterska historia na koncie. i piekne jest to, ile niezaleznych inicjatyw powstaje tu w kazdym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 19:50 threadless napisała: > luzna reflekcja: > wielu ludzi z innych miast ma jakis irracjonalny kompleks warszawy. to prawda, jak poznaniak powie "nie podoba mi się Kraków", to mu krakowiak co najwyżej odpysknie "a mnie Poznań" i są kwita. ale nam nie wolno gęby otworzyć, bo jesteśmy wredne warszawianki, a jak nie jesteśmy wredne, to to jest a) zdumiewający wyjątek, b) dziwne zjawisko i na pewno jesteśmy wredne, tylko to ukrywamy (widziałam kiedyś na forum, jak rozmówczyni wszelkimi siłami usiłowała udowodnić, że uważam inne miasta za gorsze) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 21:06 mnie dobrze tu gdzie mieszkam :) i też nie lubie określenia wawka, warszafka, jest wyjątkowo pejoratywne. kraus, karak- fe. krakowianka - to brzmi dumnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
donna_bianca Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 21:17 ja tam krakowa na warszawe nie zamienie nigdy!! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Ale Krak, Krakus, Zakopiec oraz Wrocek 28.10.06, 21:20 jak również 3miasto - nie kojarzą się negatywnie, a Wawka tak. Poza tym wawka to pewne grupy młodych trendnych, pracujących w sztuce, pseudosztuce i w reklamie, a po godzinach w wewnętrznogrupowym lansie. ;-) I w 90 % przyjezdnych. A nie całość warszawiaków. Ja z kolei zazdroszczę paryżanom, ha... Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Ale Krak, Krakus, Zakopiec oraz Wrocek 28.10.06, 21:22 ja dla odmiany nikomu nie zazdroszczę. Kocham Kraków i Wiedeń ;-) Ale dom kupie pod Krakowem z widokiem na góry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza poprawka 28.10.06, 21:23 kochanica-francuza napisała: > 90 % przyjezdnych w 90 % przyjezdni, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
aaagatkaaa Re: Ale Krak, Krakus, Zakopiec oraz Wrocek 28.10.06, 21:26 Ja wychowałam się w małym misteczku i bardzo się z tego ciesze, że nie jestem tą taką wypasioną warszawką (rany jak mnie oni śmieszą) Teraz mieszkam w Warszawie i stwierdziłam, że nie wróce do małego miasta, bo uwielbiam życie w Warszawie. Poza tym, życie w dużym mieście zmienia-trzeba się nauczyć walki o swoje, bo inaczej to nawet babcie w tramwaju cię zjedzą. A co do Krakowa, to zazdroszcze krakusom :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Aaagatkaaaa, zdefiniuj proszę 28.10.06, 21:28 "wypasioną warszawkę" ps. moja przyjaciółka jest z Opatowa, kolega z Przemyśla Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Aaagatkaaaa, zdefiniuj proszę 29.10.06, 13:26 > "wypasioną warszawkę" To są ci przyjezdni, którzy już nie ściskają kurczowo portmonetki w dłoniach i nie boją się, że je babcie w tramwaju zjedzą! :P Odpowiedz Link Zgłoś
elle_a_paris Re: Ale Krak, Krakus, Zakopiec oraz Wrocek 29.10.06, 01:17 I masz czego. Francja jest pierwsa na swiecie "destination turistique", przyjezdza do nas 35 mln obcokrajowcow rocznie, w tym do samego Paryza 15 mln. To miasto jest jak narkotyk albo szalencza milosc, mozna stracic glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: Ale Krak, Krakus, Zakopiec oraz Wrocek 29.10.06, 01:42 A mnie wlasnie te tlumy turytow zniechecaja do lazenia po miescie....zakupy przestaja byc relaksem, staja sie walka na lokcie. Pisze spod Amsterdamu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: La Parówko 30.10.06, 09:47 Odwiedzając Francję regularnie (bynajmniej nie turystycznie), głównie Paryż stwierdzam, że z roku na rok jest: brudniej, mniej ciekawiej, coraz więcej imigrantów. Przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Ale Krak, Krakus, Zakopiec oraz Wrocek 29.10.06, 11:50 > Poza tym wawka to pewne grupy młodych trendnych, pracujących w sztuce, > pseudosztuce i w reklamie, a po godzinach w wewnętrznogrupowym lansie. O, a to ciekawe... Mam masę znajomych artystów, sama pracuję w agencji reklamowej w Warszawie, do najmłodszych nie należę, jestem rodowitą Warszawianką i doprawdy nie miałam do tej pory pojęcia, że jestem trendna (co za słowo!) i się wewnątrzgrupowo lansuję. Może pokusiłabyś się o głębszą definicję tego... hmmm... "zajęcia"??? Ciekawa jestem w takim razie w jakich miejscach i zawodach pracują osoby nietrendne i nie lansujące się. Skoro już wzięłaś się za generalizowanie, to może powiedz czym Ty się zajmujesz? I co robisz po godzinach żeby uniknąć podejrzenia o "lans"? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ale Krak, Krakus, Zakopiec oraz Wrocek 29.10.06, 19:08 tenebre napisała: > > Poza tym wawka to pewne grupy młodych trendnych, pracujących w sztuce, > > pseudosztuce i w reklamie, a po godzinach w wewnętrznogrupowym lansie. > > O, a to ciekawe... Mam masę znajomych artystów, sama pracuję w agencji > reklamowej w Warszawie, do najmłodszych nie należę, jestem rodowitą > Warszawianką i doprawdy nie miałam do tej pory pojęcia, że jestem trendna (co > za słowo!) i się wewnątrzgrupowo lansuję. Napisałam PEWNE GRUPY. Nie "Artyści i pracownicy agencji reklamowych". Skoro już wzięłaś się za generalizowanie, to > może powiedz czym Ty się zajmujesz? I co robisz po godzinach żeby uniknąć > podejrzenia o "lans"? Studentka, po godzinach siedzę w domu na dupie, czytam , siedzę w kompie, gram w "żabę" w kompie, dzwonię do znajomych, czasem chodzę do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 21:23 Kurde a ja zzdroszcze ludziom, ktorzy mieszkaja na stale w Monachium - z jednej strony bardzo przytulne zielone miasto, w poblizu alp i innych atrakcji. Z drugiej strony bogata oferta kulturalna, i w ogole wszystko, co ma do zaoferowania wielkie miasto. A na dodatek Heidi Klumm czasem sie w zasieg wzroku napatoczy :) I pewnie bedzie do dostania cala kolekcja Viktor and Rolf dla HM lalala:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazkalinowa Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 28.10.06, 21:23 i słusznie ja też kocham ;) Odpowiedz Link Zgłoś
envy_me_baby Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 00:36 a ja nie lubie. i nie moge sie doczekac kiedy wreszcie sie stad wyprowadze. Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 00:52 A ja wlasciwie nie znam wawy...ostatni raz tam bylam w 82 roku, hehe Ja lubie mieszkac tam gdzie mieszkam, choc chcialabym niedlugo sie poza miasto wyprowadzic, miec ogrodek itd. Teraz fajnie, ze mam handlowa ulice pod nosem i wszedzie blisko, ale halas i pospiech robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 01:17 A ja jestem z Krakowa, ale od kilku lat mieszkam w Warszawie i już ją zdążyłam polubić, ale na początku ciężko było:) Odpowiedz Link Zgłoś
life_stylee Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 09:14 A ja nie jestem z żadnego dużego miasta, ale marzy mi się mój ulubiony Kraków ..... To miasto ma w sobie magię !!!! Uwielbiam tam jeździć :) Co do Warszawy, to kiedyś chciałam tam mieszkać. jestem w niej często i za każdym razem uświadamiam sobie teraz, że jednak nie chciałabym tam zamieszkać na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
gaggi Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 09:20 Hm, ja tam skrycie marze o pewnym miescie w Kolumbii Brytyjskiej.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 17:22 Wg niektorych zestawien zapewnia ono najwyzsza jakosc zycia na tej planecie ;) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 09:42 Cos podobnego ;) A mi się wydawało, że tego miasta wszyscy nienawidzą. (oczywiście z wyjątkiem rodowitych Warszawiaków jak np ja) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 09:47 mi sie wydawalo tak samo, jak tobie, yagiennka:) > Ja też nie znoszę "wawki". Taki trochę zazdrośną pogardą ten zwrot podszyty. tak i nie ja jestem warszawianka (od pokolen) i sama tak mowie:) wiec ciezko tu o zazrosc:) Pauli -- Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 12:19 a mnie sie wydaje, ze przyjezdni palaja do warszawy duzo wieksza miloscia... Odpowiedz Link Zgłoś
pinkowa Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 09:43 ja nie zazdroszcze, ale marzy mi się Toruń lub Wrocław :) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 10:01 Nie ma czego zdzdrościć. To miasto jest okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy81 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 10:32 mieszkam w takiej dziurze jak Ustka dlatego Wam zazdroszcze Warszawy...tu gdzie mieszkam wszyscy sie znaja ...to straszne codziennie mijac na ulicy wciaz te same twarze. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 10:42 > mieszkam w takiej dziurze jak Ustka dlatego Wam zazdroszcze Warszawy...tu gdzie > > mieszkam wszyscy sie znaja ...to straszne codziennie mijac na ulicy wciaz te > same twarze To też ma swoje zalety :) A Kraków to nie żadna metropolia, tu wbrew pozorom też każdy każdego zna a przynajmniej kogoś z kregu Twoich znajomych - przykład: zapisałam się na kurs językowy i 3 osoby znają moich dobrych kolegów z uczelni, każdego z osobna :) i jak tu zachować anonimowość :)? Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 12:20 cos Ty... kurcze a mnie wlasnie tego strasznie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
zielonaherbata7 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 10:42 Nie lubię Warszawy, lubię Kraków( gdzie mieszkam), uwielbiam Pragę(marzę o niej). Odpowiedz Link Zgłoś
larysa86 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 11:04 A ja nigdy nie zamienię Poznania na Warszawę ;> Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 11:07 zwiedziłam 3/4 Polski, ale nigdy nie byłam w Warszawie, więc się nie wypowiadam ;) uwielbiam za to Monachium i Bawarię, kilka miast w Westfalii, Rotterdam i Londyn. Studiuję we Wrocławiu, który też mi się podoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
shava Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 12:13 A ja nie zazdroszcze sobie mieszkania w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 14:00 Ja tez kocham Monachium i wlasnie spelniam moje marzenie mieszkania w tym mioescie! Londynem mozna sie zachlysnac, ale nie marze o mieszkaniu w nim na stale. Nie bylam w Rotterdamie, ale mieszka w nim teraz moja przyjaciolka, wiec na pewno nadrobie. Kocham Lisbone i to chyba tam chcialabym sie zestarzec... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 12:17 korki tlumy olew klienta przez sprzedawcow i uslugodawcow kretactwo kombinatorstwo wyzysk oczy trezba miec dookola glowy i drogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 12:27 To ja się chętnie z kimś zamienie.Warszawa mi już bokiem wychodzi i mam jej dość. Kiedyś sobie myslałam, "jakie to szczęscie, że mieszkam w stolicy" a teraz sobie myśle, że to jakieś przekleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy81 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 13:45 to moze maggi9 zamienisz sie ze mna na Ustkę;)? ja bardzo chcetnie ide na to:) Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 14:27 Jakby się tak dało to bardzo chętnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 12:36 nikomu nie zazdroszcze mieszkania w warszawie mieszkancow w-wy, tych od pokolen rozumiem ze bronia miasta w ktorym sie i urodzili i wychowali mieszkancow naplywowych nie rozumiem, nie rozumiem skad tyle zarozumialstwa i napuszenia, skad tyle 'bardziej warszawskosci' niz u tych pierwszych sama nie lubie warszawy, kocham natomiast krakow chociaz nie jest to miasto w ktorym sie urodzilam ani wychowalam fantastycznie zyje mi sie w wiedniu, mysle ze spokojnie moge powiedziec ze to 'moje miasto' Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 12:37 a ja nie. poza tym gdzie by moi znajomi z Warszawy jeździli na imprezowe weekendy, gdybym się do nich przeniosła? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 13:57 Moim zdaniem Warszawe, na tle innych europejskich stolic (nawet wschodnioeuropejskich jak Praga czy Budapeszt), doskonale opisuje przymiotnik: zapyziala. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 14:45 Za nic bym tam nie chciała zamieszkać :)Znam Warszawę z doskoków i o ile np. Wrocław w takich samych doskokoach powalił mnie na kolana, to Warszawa raczej podłamała. Zresztą dla mnie sa tylko 3 miejsca warte zamieszkania: Gubałówka, krakowski Salwator i Londyn. Odpowiedz Link Zgłoś
perseidaa Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 15:02 ja mieszkałam w zapyziałej Łodzi, teraz mieszkam na przedmeściach w domku ze świerkami i kominkiem ;) Warszawy nie znam prawie wcale, wielu warszawiaków lubię i nie jestem uprzedzona (wkurzają mnie czasem kierowcy prujący 120 kmph przy ograniczeniu do 40 kmph... dziwnym zbiegiem okoliczności mają zazwyczaj rejestrację WW, WX itp.). PS Może ktoś mi podpowie jakim środkiem transportu miejskiego dojadę z Dworca Centalnego do Villi Foksal, lub ewentualanie ile mniej więcej zapłacę za taxi :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 15:23 > PS Może ktoś mi podpowie jakim środkiem transportu miejskiego dojadę z Dworca > Centalnego do Villi Foksal, lub ewentualanie ile mniej więcej zapłacę za taxi Możesz nawet iść pieszo :) A jeśli chodzi o autobus, to np. 175. Potem trzeba dojść kawałek ul. Foksal od Nowego Swiatu. Mam nadzieję, że mówimy o tym samym... a nie np. o willi Foksal w Grodzisku Maz. :) Bo zaraz się okaże, że jako prawdziwa Warszawianka myślę, że świat się kończy na W-wie... Swoją drogą, skąd się taka moda zrobiła na pomiatanie Warszawiakami...? Odpowiedz Link Zgłoś
perseidaa Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 16:56 dzięki Nessie, chodzi właśnie o restaurację Villa Foksal na ul. Foksal w Warszawie :) Mam nadzieję, że trafię. Odpowiedz Link Zgłoś
h.e.r.m.i.o.n.a Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 15:14 Warszawy prawie nie znam. Byłam 3 razy więc się nie wypowiadam. Ale Wrocław... Najcudowniejsze miasto na świecie. Ma magiczny klimat! Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 15:29 Mieszkam w Warszawie od urodzenia i bardzo się z tego cieszę i nie zamierzam tego zmieniaćw najbliższej czy dalszej przyszłości :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice looknij to :) 29.10.06, 17:49 Warsaw Movie (moj ulubiony) www.youtube.com/watch?v=aMlK2rsvDAU Warsaw www.youtube.com/watch?v=hJ9RDasuChc&mode=related&search= Warsaw www.youtube.com/watch?v=bW4F1_Blp5A&mode=related&search= Lady Pank - Stacja Warszawa www.youtube.com/watch?v=uIv_IFUTav8&mode=related&search= T.Love Warszawa www.youtube.com/watch?v=24AxrgT79vA&mode=related&search= ogolnie trzeba w jakis sposob miec w sobie taki styl :) bez uczuc :) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: looknij to :) 29.10.06, 19:37 Warszawę lubię odwiedzać.Ale stać tam w korkach... Optymalny jak dla mnie jest mój rodzimy Toruń-miasto ładne,umiarkowanego rozmiaru (jak komunikacja nawala,/prawie/wszędzie można dojść na nóżkach),w miarę kulturalne,bardzo ładne,zabytkowe,umiarkowanie "zakupowe",z największą bodaj ilością pubów na mieszkańca:):) p.s.jeszcze mieszkam w bdb. lokalizacji;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 19:38 a w ogóle to zazdroszczę mieszkańcom San Gimignano... /coś się dziś nie mogę jednopostowo wypowiedzieć,ledwo kliknę "wyślij",przychodzą nowe myśli/ Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 29.10.06, 19:47 Lubię je bo sie tu urodziłam/wychowałam i tu mieszkam. Dziwne, że największa niechęcią pałają ci, którzy albo mają kase dzieki temu miastu albo nigdy tutaj nie byli, a "warszawiaków" to znają tylko ze słyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Zazdroszcze Wam mieszkania w Warszawie 30.10.06, 09:24 Wiekszą część życia spędziłam w Zielonej Górze, później 7 lat we Wrocławiu (który kocham bezgranicznie), teraz jestem w Warszawie. Spośród ch trzech miast tylko stolica nie chce mnie do siebie "przytulić". Wciąż czuję się tu jak gość, wciąż mam wrażenie, że jestem tu na chwilę. Nie chwytam klimatu tego miejsca, nie umiem zapuścić to korzonków. Choć nie przepadam za małymi miasteczkami, niedługo się do takiego wyniosę. Warszawa zostanie tylko miejscem pracy, ważniejszą część życia będę realizować gdzie indziej, skoro stolica mnie nie chce. Niedawno za to zakochałam się w Toruniu:) --------------- "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda... i tylko jeża przelecieć się nie da!!!" Odpowiedz Link Zgłoś