gabi1234 21.11.06, 18:37 i dlatego miałam dziś na sobie czerwoną spódnicę, rajstopy, buty i beret, czarną wiązaną pod szyją bluzkę i czarny płaszcz :)) To tak na rozweselenie ten post w sumie :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arbuzunia a ja nie :P 21.11.06, 18:41 i uważam że noszenie spódnicy, butów i rajstop w tym samym kolorze to obciach bez względu na to jaki to kolor (oprócz czarnego of course) Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 18:45 Ja też:) I mam na sobie czerwoną sukienkę z golfem, czarne rurki i czarny pas. Teraz jestem w domu, więc widać też, że mam czerwone podkolanówki, no ale w ciągu dnia chowały się w kozakach, więc czerwona sukienka była jedynym akcentem:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 18:53 a ja nic nie napisze o Tobie Gabi bo znowu bedzie ze mam zly dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:05 a pisz Alex co chcesz :) humoru nic mi dziś nie zepsuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:06 A tak swoją drogą zastanawia mnie jedno: czarny od stóp do głów to nie obciach, nie-czarny to obciach - hmmm...ciekawa teoria :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:14 no wiesz Gabi, na pocieszenie dodam, ze zolty od stop do glow to tez obciach;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 20:27 Gabi ja ptrafie jak mawia jacykow "zerznac sie cala na bailo" :) dobzre sie czuje w jednej tonacji moze dlatego ze mam problme z zestawianiem kolorow :) zima podjelam ryzyko - kupilam zielonego krociutkiego pancernika ortalionowego, vintagowy zolty szlik i fioletowe rekawiczki :) szukam fioletowej bluzki, ktora bedzie wystawala spod kurteczki i fioletowych albo zoltych butow :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 20:50 Już to widzę Foam! Cudnie!! Koniecznie się pokaż plissss... Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 23:25 foam- poszukaj w pumie bo kupilam pumy fioletowe z zoltymi dodatkami. mniej znaczy wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 23:54 widzialam w necie pumy takie troche skate'owskie bardzo mi sie pododbaly tylko czy sa w polskich sklepach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 20:08 ..choc bardzo chcialabym Ci pomoc Foam to nie wiem czy sa w Polsce...ale przyjezdzam w poniedzialek to jak cos zobacze to dam znac ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 do foamclene 22.11.06, 02:10 Dzieki Foamclene! Nie masz pojecia jak mnie zainspirowalas! Mam krotki zielony plaszcz i fioletowe rekawiczki. Mam tez zolte buty (martensy, podam Ci link to moze skorzystasz www.eastend.pl sa tam zolte martensy za 199 zl.). Jakos nigdy tego nie poleczylam, aleo Twoim opisie zobaczylam wyraznie, ze to swietnie pasuje. Dziekuje bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:08 Lubię czerwony,ale raczej jako dodatek.Mam 4 torby w tym kolorze. Całość na czerwono zdecydowanie odpada i wg mnie psuje cały efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:09 Kupiłam sobie dziś czerwony sweterek :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:15 a ja przymierzalam czerwony golf dzisiaj ale kiepsko wygladalam;( Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:25 Ja kupiłam bez przymierzania, bo był tani i nie chciało mi się zdejmować kurtki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:10 ja też uwielbiam czerwony:) myślę, że gdybyś miała czarne rajstopy byłoby ciekawiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:20 bardzo fajny plaszcz:) a masz zdjęcie butów? bo na tym ich za bardzo nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:20 Ładnie, ale ja bym założyła czarne/szare rajstopy do tej spódnicy, albo inną spódnicę do tych rajstop:) Tak przy okazji natchnęłaś mnie - kupię sobie czerwone rajstopy do czarno-białej ołówkowej spódnicy w pepitkę. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 20:23 :) o mam taki sam berecik z antenka.... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: uwielbiam czerwony :) 23.11.06, 19:00 ja tez uwielbiam czerwony ;) i zdarzalo mi sie nosic czerwona spodnice do czerwonych rajstop i butow. ale spodnica wystajaca spod placza i beret zdecydowanie NIE.. Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzunia czerń! 21.11.06, 20:50 no i mówiłam, beznadziejnie wyglądają te rajstopy z tą spódnicą i butami szczególnie że to są różne odcienie czerwonego. czerń można w ten sposób nosić np w zestawieniu z białą bluzką na egzamin albo w innym kolorze do pracy. jeśli chodzi o czerwień to pozwoliłam sobie pozyczyć fotki foamclene, bo uważam że ona sobie nieźle z tym kolorem radzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 23:13 nie musialam ogladac zdjecia aby wiedziec ze mi sie nie bedzie podobac. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:23 ja mam taki zestaw: czarne kozaki, czerwone rajstopy, spódnica do kolan w czarno-czerwoną kratkę i czerwony sweter/bluzka (+czarny płaszcz) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:27 rajstopy nie są zupełnie gładkie - z przodu i z tyłu są ciut jaśniejsze. Próbowałam z czarną spódnicą i wg mnie nieciekawie. Czarne kozaki do tego to już w ogóle tragedia :( Odpowiedz Link Zgłoś
ella321 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:27 Nie podoba mi się to jak wyglądałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores.h Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:36 Mnie się bardzo źle zestawia czerwony z innymi kolorami. Z białym jak flaga narodowa lub marynarz- unikam. Z czarnym kojarzy mi się z tancerką flamenco, z fioletem za pstrokato...z brązem jedynie toleruje czerwień. Dlatego lubię złamane kolory - bordo, wiśnia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:39 A ja lubię czerwony z białym i granatowym latem w stylu marynarskim, a zimą podobają mi się zestawienia czerwonego z szarym, grafitem i czarnym albo jako dodatek do biało-czarnych zestawień. W zeszłym roku miałam fazę na czerwień + brąz - to bardzo fajne zestawienie, ale już mi się trochę znudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores.h Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:48 czerwony z szarym też lubie zapomniałam, ale stylu marynarskiego nieeee. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:45 na lato robie sobie 4 czerwone sweterki w miejscowym sklepie ostatnio najladniejsze wloczki sa wlasnie czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:47 A mnie jest przykro ;) że mój ulubiony kolor jest teraz taki trędi :P bo co druga panna śmiga w takim kolorze - i nie istotne czy do twarzy jej czy nie. Czerwony noszę od zawsze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:57 no fakt, nikt nie lubi szargania swietosci... ale tytulem pocieszenia pomysl ze przeciez nie bedzie to trwalo wiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 19:59 Poszukiwalam dzis czerwonego szala do moich czerwonych lakierowanych kozakow.Niestety nic, pani w sklepie powiedziala, ze czerwony jest teraz kompletnie niemodny i mam poszukac szala za rok :((( Czyli znow jestem strsznie niemodna :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 20:03 Haha - ja też szukałam dziś czerwonego czegoś na szyję i ... nic! Kompletnie nic. Modna - nie modna, a co to za różnica. Grunt to dobrze się w czymś czuć i lubić to :)) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 13:28 Pani powinna pracować w spożywczym - chyba niespecjalnie zna się na trendach. Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 20:28 mnie sie zawsze podobaly Twoje pomysly... Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 21:02 wyglądasz prawie jak czerwony kapturek;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 21:06 To super!! bo Czerwony Kapturek był śliczną rozkoszną dziewczynką :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 21:09 i właśnie dlatego tak mi się skojarzyłaś:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 21:43 mi się całkiem podoba jak wyglądasz-no moze bym zmieniła rajstopy na czarne lub szare ale w sumie dlaczego...sama uwielbiam czerwony i mam mnóstwo rzeczy w tym kolorze, lubię je zestawiać i efekt jest ok. Czerwony jest kobiecy, można się dzięki niemu pozytywnie wyróżnić. Lubię spotykać na ulicy kobiety ubrane właśnie jak Ty bo od razu jest weselej wśród wszechobecnej szarości. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 21:54 mi też sie podoba no może spódnica powinna być krótsza albo płaszcz dłuższy bo nielubię jak wystaje też mnie kusi żeby sobie coś kupić w tym kolorze... Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 23:19 ja tez uwielbiam czerwony i zaluje że jest taki modny teraz:) Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 10:49 modny ???? Mnie wlasnie we wszystkich sklepach zapewniaja, ze to jest zupelnie niemodny kolor i wlasciwie dlatego go nie ma w sklepach...Widocznie moda w NL rzadzi sie innymi prawami.... Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 13:12 a ja w pl na ulicach widze sporo czerwieni:) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: uwielbiam czerwony :) 21.11.06, 23:53 wybral sie czerwony kapturek do lasu idzie sobie sciezka lesna i spotyka na wilka.... wilk wita go: ...... (kto opowie dalej?) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 07:19 Powtarzasz się. Tak, to moja ulubiona bajka - opowiadam ją codziennie dziecku :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 09:53 nie, nie wierze ze to ta sama bajka :) Odpowiedz Link Zgłoś
clockwork.orange Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 10:03 jesli to ta bajka o ktoerj mysle, to tez nie wierze, ze gabi opowiada ja wieczorem dziecku:) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 01:08 jak mawia poeta: "jedno jest pewne, nic nie dziala jak czerwona sukienka" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 11:44 to ubralas sie jak kibice ac milan! forza milan!!!!!!!!!!! aleeeeeeooooooooooooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 21:02 Ja mam dziś czerwone butki, do tego brązowe spodnie, dalej: czerwona koszulową bluzkę i brązowy sweterek (kołnierzyk i rękawki bluzki widać ofkors). Do tego brązowa krótka kurtka, czerwone rękawiczki i takaż torebka. Wiem, że wyglądam zupełnie fajnie bo brąz z czerwienią to jest dla mnie to:-) Podobnie zresztą jak brąz z brudnym różem albo oliwką. W tę zimę w takich barwach będę łazikuję - i oczywiście czerń, ale to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 21:11 Mam czerwony sweter z monstrualnym golfem, czerwone buty na wczesną jesień, czerwone rękawiczki, czerwony szal, a ostatnio w przypływie szału nabyłam również czerwoną torebkę. Trochę obciacherską, bo z "dekoracją" z dżetów, ale myślę, że da się ta dekoracja oberwać. Ostatnio złamałam własną żelazną zasadę i założyłam czerwone rękawiczki, szalik i torbę do fioletowego płaszcza... Co gorsza, nie był to fiolet z gatunku ciemnych i wpadających w granat... 0_0 Jestem sobą załamana. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: uwielbiam czerwony :) 22.11.06, 21:38 nessie-jp napisała: > Ostatnio złamałam własną żelazną zasadę i założyłam czerwone rękawiczki, szalik i torbę do fioletowego płaszcza... Co gorsza, nie był to fiolet z gatunku > ciemnych i wpadających w granat... 0_0 Jestem sobą załamana. :) Nie widziałam ale to nie musi być fatalny zestaw - nie załamuj się!!! Ja dojrzewam do połączenia czerwieni z pomarańczą (dla mnie abstrakcja ale poważnie mnie kusi!)- póki co takie kwiaty kupuję a brak mi odwagi do ciuchów, ale .. powoli.. powoli.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś