tibby1 25.11.06, 16:18 Szukałam dzis sukienek na studniówkę i spodobała mi sie jedna, tylko że była czerwona. Co sadzicie o tym kolorze? Sukienka cała w sobie bardzo mi się podoba. Tylko nie wiem czy wypada ubrac się w taki kolor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: Wypada? 25.11.06, 16:49 za moich czasow nie wypadalo. szczytem ekstrawagancji byla butelkowa zielen, granat lub bordo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sol_18 Re: Wypada? 25.11.06, 16:51 Też jestem w klasie maturalnej i osobiście nie założyłabym czerwonej sukienki.Wszystko zależy do szkoły moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Wypada? 25.11.06, 17:13 Ja mysle, ze jesli szkola nie stawia ograniczen w sprawie koloru - to zaloz te sukienke. Z czerwonym jest ten problem, ze jak bedziesz chciala jeszcze raz ubrac ta sama sukienke - to najlepiej zeby towarzystow bylo inne. Czerwony sie pamieta dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Wypada? 25.11.06, 17:28 Jak ja szłam to nikt sie z czerwonym nie wyrywał. Królowały kolory:czarny,granat,biały.Teraz to chyba wszystko jest dozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: Wypada? 25.11.06, 18:07 pewnie, że wypada. u mnie (3lata temu) kilka dziewczyn było w czerwonych sukienkach i nikt nic nie mówił. weź jednak pod uwagę, że teraz czerwony jest bardzo modny więc możesz być jedną z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
jessica26 Re: Wypada? 25.11.06, 18:15 Jak wybierze czarną tez bedzie jedną z wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: Wypada? 25.11.06, 18:18 u mnie właśnie wiele dziewczyn nastawiło się, że czarnych będzie dużo, więc zdecydowały się na inny kolor. w ten sposób 3/4 było w bordowych, a czerwonych o ile sobie dobrze przypominam ok. 10 Odpowiedz Link Zgłoś
natka.83 Re: Wypada? 25.11.06, 18:41 Ja uważam, że nie wypada. Jest to w końcu "uroczystość szkolna" i należałoby się ubrać stosownie - bynajmniej takie jest moje zdanie. Kiedy ja miałam Studniówkę, a było to 6 lat temu nie było zakazów ani nakazów, tzn co/jakie mamy założyć. Jednak na samej sudniówce nauczyciele obserwowali uczniów, a szczególnie oczywiście uczennice. Ja z reguły ubieram się stosownie do okoliczności i tak też było na Studniówce. Miałam czarną sukienkę bez rękawków, dół i przy szyi wykończone było delikatnymi czarnymi błyskotkami. Na początku sceptycznie podchodziłam do tej "kreacji", ale później okazało się, że tylko ja z całej klasy "otrzymałam" od wychowawczyni komplement odnośnie stroju (uwieńczony na kasecie).le decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam i życzę fajnej zabawy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
natka.83 Re: Wypada? 25.11.06, 19:58 bioetyc napisała: > kurde ale z ciebie lizuska .... No wiesz lizuske od taktownej, wychowanej i umiejącej się zachować i "pokazać" osoby dzieli wielka odległość. Polecam Ci się zastanowić nad tym co piszesz. Pozdrawiam gorąco ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzunia lizus :p 25.11.06, 21:01 a ja jednak myślę że ktoś kto 6 lat po studniówce chwali sie komplementem od wychowawczyni był lizusem ale to moja subiektywna opinia więc nie przejmuj się :) Odpowiedz Link Zgłoś
natka.83 Re: lizus :p 25.11.06, 21:33 A Was boli, ze nie zostałyście pochwalone :-P Zresztą, bardziej zależy mi na opinni wychowawczyni, pomimo, ze było to 6 lat temu, niż na Waszej. Mozecie uważać mnie za kogo chcecie; generalnie mam to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
bioetyc Re: lizus :p 25.11.06, 21:35 i weź cos na uspokojenie. Rozumiem że nasza krytaka cię zabija Lizusi tak mają :P Odpowiedz Link Zgłoś
bioetyc Re: Wypada? 25.11.06, 21:34 tylko ja z całej klasy "otrzymałam" od wychowawczyni komplement odnośnie stroju (uwieńczony na kasecie). Przykro mi ale to tak brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
bioetyc Re: Wypada? 25.11.06, 21:41 No pozdrowionka! I gratuluje tego że jesteś taka : wychowana i że umiesz się zachować ,pokazać" no i oczywiście pochwały pani wychowawczyni(uwieńczonej na kasecie) Odpowiedz Link Zgłoś
natka.83 Re: Wypada? 25.11.06, 21:47 Zaczynasz być smieszna(y). Dzięki za gratulacje. Pewnie bijesz się teraz w piersi, ze nie jesteś na moim miejscu. Bardzo mi przykro, ale tylko ja jestem wyjątkowa :D Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Wypada? 25.11.06, 18:48 Jak się mocno kopnie, to wszystko wypadnie... :P To naprawdę wszystko zależy od szkoły. Gdzie się odbywa ta studniówka? Jaki jest odcień czerwieni? Czy to strażacka czerwień, czy ciemne wino? Czy na pewno ma krój odpowiedni na wieczór? Za moich czasów to była impreza w szkolnej sali gimnastycznej :/ i obowiązywały "stroje galowe" - koszmar. Mimo wszystko, nawet teraz wolałabym założyć na taką okazję "małą czarną", a nie czerwoną sukienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Wypada? 25.11.06, 18:52 a ja zaluje ze moja sukienka byla czarna....ale nie jestem wielka fanka tego koloru. Zaszalej- jesli mozesz ! pozdrawiam i zycze fajnej imprezy! Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Wypada? 25.11.06, 18:55 na stype nie idziesz, byle byla elegancka czerwien jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Wypada? 25.11.06, 19:07 > a ja zaluje ze moja sukienka byla czarna.... U nas jedna dziewczyna wyleciała ze studniówki za czarną sukienkę! Bo nie było "galowo" (biała bluzka i czarna spódnica). Więc dla mnie ta mała czarna to już niesamowity bunt :))) Odpowiedz Link Zgłoś
perennou Re: Wypada? 25.11.06, 19:32 wg mnie można pod warunkiem że szkoła się nie czepia Odpowiedz Link Zgłoś
teqquilla Re: Wypada? 25.11.06, 19:33 ja myślę, że tak zwłaszcza jeśli Tobie sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Wypada? 25.11.06, 20:22 tak. chyba ze masz w szkole jakies sztywne reguly studniowkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
icanchange Re: Wypada? 25.11.06, 21:28 oczywiście, ze wypada! no chyba, że jest to jakieś mini albo coś. Jeśli chodzi o ubiór to nauczyciele nie mają nic do gadania (no chyba, że impreza organizowana w szkole na sali to mogą coś powiedzieć). Jak Ci się podoba to kupuj. Potem się okaże że większośc przyszła w turkusach, zieleniach, czerwieniach, złotach itd. i będziesz żałować. To już nie te czasy, kiedy na studniówkę szło się skromnutko z białym kołnierzykiem. Ja co prawda na swoją studniówkę ubieram czarną spódnicę z kwiatkami wyhaftowanymi na dole i czarny top lub gorset ale dlatego, że dobrze się czuję w tym kolorze. Moje koleżanki idą w różnokolorowych sukienkach. Pozdrawiam :) i już na przyszłość udanej zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś