Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

okularnice ;)

03.12.06, 20:12
    uwazam ze dobrze dobrane okulary sa jak najlepsza bizuteria!
    stwarzam ogolnie dostepny watek o okularachmusze przyznac ze mam troche
    problem z wlosami, czy moglibyscie powklejac jakies fotki okularnic i ich
    fryzur?
    Obserwuj wątek
      • paulinaa Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:15
        niestety sie nie zgodze:) kilka lat temu zamieniłam okulary na soczewki i
        uwazam ze to jedna z lepszych decyzji jakie w zyciu podjęłam:D
        • cioccolato_bianco Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:17
          ja nosze okulary czasami. zwykle w sytuacjach typu: wazne spotkanie sluzbowe ;)
          • paulinaa Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:19
            tak po prostu jako dodatek czy jednak wada wzroku?
            • cioccolato_bianco Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:22
              mam bardzo mala wade: -0.5, wiec w zasadzie jako dodatek
        • axasa2 Re: okularnice ;) 06.12.06, 13:47
          Popieram! Ja tez :-) Soczewki to jakby wzrok odzyskac ;-)
      • arbuzunia Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:23
        > uwazam ze dobrze dobrane okulary sa jak najlepsza bizuteria!

faktycznie, z tym że biżuterii się nie nosi ciągle tej samej tylko można ją
        dobrać do stroju a okulary sie nosi ciągle te same. Uważam że osoby które noszą
        raz soczewki, raz okulary wyglądają ciekawiej niż wieczni "okularnicy" :)

a tak z ciekawości- czy naprawde nosisz okulary bo ci sie podobaja czy po prostu
        nie lubisz soczewek?
        • cioccolato_bianco Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:26
          nie wszyscy nosza ciagle te same okulary. znam osobe, ktora ma kilkanascie
          roznych ;) i wlasnie do stroju dobiera oprawki
          • littlefrog Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:41
            Lubię okulary, lubię ładne oprawki, jednak 100 razy bardziej lubię siebie w
            soczewkach :)
        • nessie-jp Re: okularnice ;) 03.12.06, 21:38
          > faktycznie, z tym że biżuterii się nie nosi ciągle tej samej tylko można ją
          > dobrać do stroju a okulary sie nosi ciągle te same. Uważam że osoby które noszą
          > raz soczewki, raz okulary wyglądają ciekawiej niż wieczni "okularnicy" :)

Ja mam kilka par okularów (obecnie 3), czyli i tak więcej, niż kompletów
          biżuterii z prawdziwego zdarzenia :) Szkoda, że okulary są tak straszliwie
          drogie... A raczej ich szkła, bo oprawki to czasami skromny procent kosztów.

Na pewno warto mieć 1 jasne, 1 ciemne (mówię o oprawkach, nie szkłach), sportowe
          i eleganckie. :)

Soczewki nie każdy może nosić :(
      • lady.k Re: okularnice ;) 03.12.06, 21:22
        na co dzien nosze soczewki. Jednak ostatnio kupilam swietne okulary-brdzo
        pasuja do twarzy. Mimo to nosze glownie "sluzbowo", dosc rzadko bo
        przyzwyczailam sie do komfortu jaki daja soczewki.
      • dakota77 Re: okularnice ;) 03.12.06, 21:42
        Nosze okulary bezoprawkowe, nie widac ich wrecz na twarzy. Nie wydaje mi sie, zeby stwarzaly jakis
        problem z doborem fryzury.
      • hanureku Re: okularnice ;) 03.12.06, 22:06
        Tez mam kilka par oprawek. Glownie kolorowe, platikowe. Sa o wiele tansze od metalowych i jak dla mnie wytrzymalsze, nie musze chodzic co chwile na prostowanie i dokrecanie srubek.

Wade mam -2,0 na kazde oko. Soczewek niestety nie potrafie zalozyc do lewego oka , ale nie smuci mnie to jakos wybitnie gdyz w okularach wygladam o niebo lepiej. I nie jest to tylko moja opinia :)
        • diva2305 Re: okularnice ;) 03.12.06, 23:52
          Witam!

Okulary są bardzo sexy i można w nich wyglądać świetnie, pod warunkiem, że są
          dobrze dobrane. Tutaj działa jednak zasada mówiąca, że ładnemu we wszystkim
          ładnie...

Ps.Plastikowe oprawki mogą być wielokrotnie droższe od metalowych. Wszystko
          zależy od firmy i modelu.
      • zettrzy Re: okularnice ;) 04.12.06, 04:28
        fakt, slyszalam okreslenie "okulary to bizuteria dla oczu"
        nie bardzo widze jednak problem z wlosami, jesli oprawki sa dobrze dobrane do
        twarzy to kazda fryzura powinna pasowac
        • guapatia Re: okularnice ;) 04.12.06, 08:17
          tydzien temu kupowalam okulary mojej corce.dziecko mam 10 lat,wiec myslalam,ze
          beda z tym problemy,ze nie bedzie chciala nosic,ale na szczescie sie
          mylilam.Córka pomimo tego,ze nie musi ich nosic na stale,jedynie do
          czytania,ogladania telewizji i pracy przy komputerze nosi je bardzo chetnie:))a
          wyglada w nich naprawde super:))wiec okulary dobrze dobrane sa bizuteria dla
          oczu:)
      • treshelle Re: okularnice ;) 04.12.06, 09:42
        Hehe, okulary...
        na co dzien nosze soczewki, bo są praktyczniejsze, nie parują się, nie spadają,
        nie tłuka się no i podoba mi się, że moje oczy po tylu latach wyszły zza
        oprawek. Ale wiem, że moja Mama kocha, jak ubieram okularki. No i chyba mi w
        nich dobrze bo:
        1. pierwsze okluray - wiek 15 lat, pan optyk strasznie sie nade mna rozczulal,
        zeby nie piwiedziec ze podrywal, a na wychodnym zapytal moja Mame: ile córka ma
        lat? odpowiedz: 15, optyk z zasmuceniem : aha....
        2. Kiedy kupowalam ostatnie moje okularki wybieglam bardzo szybko od optyka,
        kupilam zadziorne okulary. Juz u optyka przygladał mi sie uważnie jeden pan z
        kolejki..., a kiedy zdenerwowal mnie jego wzrok na mojej ososbie wyszlam w
        pospiechu. A on za mna, mimo, ze powinien stac w kolejce! Pierwszy raz mialam
        cylindy i caly swiat mi wirowal i byl krzywy, a ten pan szedl za mna...
        troszke sie balam :)

tak czy siak, wole soczewki :)

pozdrawiam
        trish
      • marsupilami25 Re: okularnice ;) 04.12.06, 11:13
        Noszę okulary. Kiedyś byłam przekonana do soczewek, ale babranie się z płynami,
        pojemniczkami itd zwyczajnie mi się znudziło. Okulary dodają tajemniczości, i są
        biżuterią dla oczu pod warunkiem, że są świetnie dobrane. Wcale nie liczy się
        ich cena i marka. Swoje kupiłam za niecałe 200 złotych a mój chłopak prawie
        identyczne za drugie tyle. Najważniejsze jest zdrowie oczu!
        Pozdrawiam.
        Co do fryzury, to noszę rozwianą czuprynę długich włosów.
        • trolejbuska Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:23
          A ja nosze od roku soczewki i jestem bardzo zadowolona:) chociaż ostatniio
          planuje odstawienie na jakis czas soczewki i zakup jakiś ładych okularów bo
          strsaznie pogorszył m się wzrok od czasu kiedy zaczełam nosic soczewki.. i
          słyszałam ze są szkodliwe... a wy co o nich sadzicie?
      • rzesa20 Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:26
        ja mam takie

img220.imageshack.us/img220/3060/obraz078bk2.jpg
        img220.imageshack.us/img220/6578/obraz080me6.jpg
        mam je do komputera, a wadę wzroku mam małą - 0,5
      • piwnooka_81 Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:28
        Noszę okulary od paru lat i nigdy bym ich nie zamieniła na soczewki. Podobno
        jest mi w nich do twarzy. Może powklejacie swoje zdjęcia w okularkach? Ja
        zamieszczam pierwsza.

img294.imageshack.us/my.php?image=polyesteroo5.jpg
        Pozdrawiam
        • rzesa20 Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:32
          oo super Ci pasują:) ale myślę, że w Twoim przypadku to chyba z zasady 'ładnemu
          we wszystkim ładnie';)
          • piwnooka_81 Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:37
            Dziękuje :) wystarczy dobrać odpowiedni wzór i włalaaaaaa hehe
            • edavenpo Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:56

Uwielbiam okulary ;-) Sama nie nosze ale lubie u innych. Moj maz nosi okulary i
              tylko od czasu do czasu soczewki bo ja mu nudze ze wole go w okularach ;-)

Lubie okulary u innych i sama bym nosila gdybym miala wade wzroku. Co do
              bizuterii dla oczu to zupelnie sie zgadzam ale nie wierze w 'delikatne' oprawki.
              Jak juz nosic to na calego ;-)

Podobaja mi sie wyrazne, rzucajace sie w oczy, ekstrawaganckie oprawki i musze
              przyznac ze nigdzie nie widzialam tylu dobrze 'okularnionych' ludzi jak we
              Wloszech. Wloskie umilowanie przepychu ktore mniej mi sie podoba w wyborze
              garderoby, bardzo mi pasuje przy wyborze okularow. Wydaje mi sie ze Wlosi nosza
              stylowe, znakomitej jakosci okulary z duma ;-) No i wybor w sklepach jest
              znakomity w kazdym przedziale cenowym. Zaobserwowalam ze chyba szczegolnie
              popularne byly wsrod dziewczat okulary w dosc grubych oprawkach z
              przezroczystego plastiku ktore wygladaly swietnie na kobiecych twarzach -
              wyrazne linie oprawek ale bez przytlaczajacego koloru.

Jesli chodzi o konkretny styl bardzo lubie oprawki Alain Mikli i Kirk Originals.

www.mikli.com/
              www.kirkoriginals.com/
              Z projektanckich chyba najbardziej podchodzi mi Prada
              www.framesdirect.com/framesfc/Prada-lamepd-pr-l.html
        • alex_koz Re: okularnice ;) 28.12.06, 21:44
          piwnoooka, swietna okulary!
      • disa Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:04
        mi mowia
        PIEKNIE DOBRANE OKULARY
        albo
        MASZ ZLE DOBRANE OKULARY

i22.photobucket.com/albums/b316/Disol/JA.jpg
        A Ja mam to gdzies bo mnie sie PODOBAJA ;]
        • rzesa20 Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:05
          Disa, a dlaczego masz szkła przyciemniane?
          ;)
        • edavenpo Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:09

Podobaa mi ksztalt tylko nie wiem czy dobrze widze maja przeciemniane szkla a to
          mi sie mniej podoba i dalabym inny kolor oprawek bo ten zgrywa sie zbyt z
          kolorem wlosow wiec ginie w tle. Z drugiej strony z samego zdjecia ciezko okreslic.

Tak na marginesie to najbardziej podobaja mi sie Twoje brwi - ladny ksztalt i
          bardzo na czasie (wraca twarz z wyraznymi, mocno zarysowanymi, naturalnie
          wygladajacymi brwiami czyli lata 80-te) - serio mowie ;-)
          • disa Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:37
            nie dobijaj mnie -4miesiace juz nie mam czasu isc na brwi a mam 100m od bloku
            BUAHHAHAHAHAAH

co do szkieł
            ja musze mieć przyciemniane bo mam oczy wrażliwe na swiatlo -ach ten vampiryzm ;]
            • edavenpo Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:44

To juz nie idz - nie trzeba ;-)

Nie wdaje sie w szczegoly ale na zdjeciu masz o prostu bardzo ladne brwi ;-)
            • kokopuff Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:51
              -ach ten vampiryzm
              > ;]

Porfiria.

Mnie osobiscie bardzo podobaja sie masywne prostokatne oprawki z czarnego
              plastiku (Prada lub Chanel).
              • mef8 Re: okularnice ;) 04.12.06, 20:58
                ja mam -3 ale najczęsciej noszę soczewki - głownie ze względu na komfort i
                wygodę. ilekroć zakladam okulary to po 30 minutach noszenia czyms są wymazane
                :-) nawet w pracy.

Mnie sie Disa i jej okulary akurat bardzo podobają.
            • nessie-jp Re: okularnice ;) 04.12.06, 21:45
              Ja też muszę nosić przyciemniane, ale mój optyk upierał się, że nie robią
              korekcyjnych szkieł fotochromatycznych w takim kształcie, jak twoje
              (zawiniętych)... GRR. Chyba muszę zmienić optyka!
              • disa Re: okularnice ;) 04.12.06, 22:36
                ja mam powłokę antyrefleksyjną i barwione na stałe -to jest delikatne złoto.
                Co prawda czekałam na nie ponad 2 tyg. bo nie były w PL robione -ale warto bo
                kolor mam taki jak chciałam, a nie jeden z 5 do wyboru w PL ;]
                • kreskoria Re: okularnice ;) 09.12.06, 11:05
                  Disa, a co z tymi okularami od Armaniego, ktore dostalas na urodziny od kolegi, he?
      • bouble_bouble Re: okularnice ;) 05.12.06, 11:17
        ja mam mala wade (-0,5) nosze okulary dla urody, bo chyba ladniej mi w
        okularkach niz bez ;p ludzie ktorzy mnie znaja zmienili swoj poglad o okularach
        i choc nosze je ju rok, nadal chca je przymierzac, czy tez by wygladali w nich
        tak ladnie ;) ale mam taki dziwny syndrom ze jak w domu prawie wogole ich nie
        zakladam, po prostu zaczynaja mi przeszkadzac jak bizuteria

jadociebie1.wrzuta.pl/obraz/bX0B2ePT9f/114c
        • bouble_bouble Re: okularnice ;) 05.12.06, 19:07
          aha, mam plastikowe zauszniki, wewnatrz pomaranczowe, zewnatrz czarne xD
        • axasa2 Re: okularnice ;) 06.12.06, 13:53
          uwazaj z tym noszeniem okularow przy tak malej wadzie, rozumiem moda, wyglad,
          ale noszenie okularow powoduje, ze oko nie ma tak dobrej akomodacji jak bez
          okularow (robi sie leniwe), nos jak najmniej! Nie obejrzysz sie, jak bedziesz
          nosic szkla jak dna od butelek. Tez zaczelam od -0.5, teraz mam prawie -4.0,
          ale nosze soczewki ze wzgledu na komfort i wygode
          • luc29 Re: okularnice ;) 06.12.06, 17:41
            A teraz może głos od strony męskiej.
            Mnie podobają się tylko kobiety w okularach, co wiecej - duża wada wzroku nie
            dyskfalifikuje, a wrecz przeciwnie - dodaje atrakcyjnosci.
            Uwielbiam kobiety w mocnych szkiełkach. :-)
            (zaznaczam, że jest to jedynie mój punkt widzenia)
      • elwee Re: okularnice ;) 06.12.06, 09:07
        Ja jestem okularnicą....
        Przyznałam sie - uf :)
        Na codzień nosze kontakty, ale zdarza sie, że "daję odpocząć" oczom i nakładam
        okulary - mam różne: bez oprawek, w czarnych oprawkach itd.... Teraz wypatrzyłam
        śliczne brązowe w prostokątnym kształcie w VE i zamierzam sobie kupić po
        świętach :))
      • jestem.izka Re: okularnice ;) 06.12.06, 19:10
        Ja mam dużą wadę jedno oko -5, drugie -6 ... :| Noszę i okulary i szkła
        kontaktowe . Powiem szczerze, że lubię i te i te, z tym że wiadomo soczewki nie
        ograniczają Cię w żaden sposób a okulary ... okularnice wiedzą ;) pewniej czuję
        się w szkłach kontaktowych, ale myślę że to kwestia tego że do mnie (wygląd i
        osobowość) bardziej pasują te nietypowe a moje są aż za bardzo typowe . Ale mam
        nadzieję że w najbliższym czasie pojawią się finanse na te bardziej
        ekstrawaganckie ;) A jeśli chodzi o fryzurkę ? Mam średniej długości włosy z
        dość długą i grubą grzywką ;) Pozdrawiam :)
        • ar.pl Re: okularnice ;) 08.12.06, 23:02
          Ja mam -7. Na co dzien nosze okulary, bo nie jestem w stanie pracowac w
          soczewkach na komputerze - oczy strasznie szybko mi sie mecza i wysuszaja kiedy
          sledze kreski na monitorze. Na wakacjach i wieczorami czesto nosze soczewki -
          lepiej sie w nich czuje, bo chociaz okulary lubie (zwlaszcza ciemne plastikowe
          oprawki), to jednak grube 'minusy' paskudnie pomniejszaja oczy.

A oprawki nosze teraz takie (tylko bez cyrkonii):

• kamila29091 Re: okularnice ;) 09.12.06, 12:03
        Nosze okulary od 5 roku zycia. I nigdy niezastanawialam sie nad nimi w sensie
        dodatku Wybieralam je tylko ta zeby niewygladac jak mol ksiazkowy. Niemam duzej
        wady i zazwyczaj kupuje srednie oprawki co szkla trzymaja tylko u gory a caly
        pozostaly obwod szkiel jest wolny. Kontaktowek nienosze poniewaz nie lubie
        sobie w oczach grzebac.
      • kate-gun Re: okularnice ;) 09.12.06, 14:16
        ja uwielbiam facetow w okularach, w grubych ciemnych oprawkach
      • zettrzy Re: okularnice ;) 10.12.06, 00:04
        to zdjecie zrobilam sama sobie, i ja widac po wyrazie twarzy nie bylo to latwe
        • zettrzy Re: okularnice ;) 10.12.06, 00:06
          hiii, nawet wyszlo.... moze nieco niewyraznie, ale to w koncu zdjecie domowej
          roboty
          • clementine_kruczynski Re: okularnice ;) 27.12.06, 20:40
            Witam,

Ja muszę przyznać, że UWIELBIAM mężczyzn w okularach - to takie sexy! - od razu
            mi się wydaje, że mam do czynienia z inteligentnym i wrażliwym człowiekiem
            (często się to potwierdza).

U kobiet - też odbieram to pozytywnie, ale u siebie, cóż... Mam sporą
            krótkowzroczność -4,5, od paru lat nie mogę nosić soczewek - moje oczy na nie
            źle reagują, coś jakby alegria - i zastanawiam się nad wypróbowaniem soczewek
            twardych, które niestety nie są tak komfortowe. I jest jeszcze opcja zabiegu
            laserowego, myślę, że kiedyś się zdecyduję.

Najbardziej lubię siebie w okularach bezobwódkowych - są lekkie i nie
            przytłaczają oczu. Ale sporo sensacji wywołują te czarne oprawki - od zachwytów,
            że eleganckie, z klasą, po nokaut "nie obraź się, ale wyglądasz tragicznie".
            Generalnie wydaje mi się, że takie plastikowe, wyraziste oprawki, dobrze
            współgrają z ubiorem formalnym i służbowymi okazjami.

Acha, w tych ciemnych powinnamm chyba wymienić soczekwi na cienowane, nie
            sądzicie? Wyglądają jak denka słoika...

pzdr.

• grosellina Re: okularnice ;) 28.12.06, 21:35
              Bardzo ładnie wyglądasz w tych ciemnych oprawkach:-) nie wyglądają jak denka,
              bo szkła są w całości oprawione. Mam podobną wadę do Twojej i szkła
              tylko „częściowo” oprawione. Takie muszą być cienkie, bo dopiero bym wyglądała;-
              )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka