bouble_bouble 03.12.06, 20:12 uwazam ze dobrze dobrane okulary sa jak najlepsza bizuteria! stwarzam ogolnie dostepny watek o okularachmusze przyznac ze mam troche problem z wlosami, czy moglibyscie powklejac jakies fotki okularnic i ich fryzur? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaa Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:15 niestety sie nie zgodze:) kilka lat temu zamieniłam okulary na soczewki i uwazam ze to jedna z lepszych decyzji jakie w zyciu podjęłam:D Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:17 ja nosze okulary czasami. zwykle w sytuacjach typu: wazne spotkanie sluzbowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:19 tak po prostu jako dodatek czy jednak wada wzroku? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:22 mam bardzo mala wade: -0.5, wiec w zasadzie jako dodatek Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 Re: okularnice ;) 06.12.06, 13:47 Popieram! Ja tez :-) Soczewki to jakby wzrok odzyskac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzunia Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:23 > uwazam ze dobrze dobrane okulary sa jak najlepsza bizuteria! faktycznie, z tym że biżuterii się nie nosi ciągle tej samej tylko można ją dobrać do stroju a okulary sie nosi ciągle te same. Uważam że osoby które noszą raz soczewki, raz okulary wyglądają ciekawiej niż wieczni "okularnicy" :) a tak z ciekawości- czy naprawde nosisz okulary bo ci sie podobaja czy po prostu nie lubisz soczewek? Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:26 nie wszyscy nosza ciagle te same okulary. znam osobe, ktora ma kilkanascie roznych ;) i wlasnie do stroju dobiera oprawki Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: okularnice ;) 03.12.06, 20:41 Lubię okulary, lubię ładne oprawki, jednak 100 razy bardziej lubię siebie w soczewkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: okularnice ;) 03.12.06, 21:38 > faktycznie, z tym że biżuterii się nie nosi ciągle tej samej tylko można ją > dobrać do stroju a okulary sie nosi ciągle te same. Uważam że osoby które noszą > raz soczewki, raz okulary wyglądają ciekawiej niż wieczni "okularnicy" :) Ja mam kilka par okularów (obecnie 3), czyli i tak więcej, niż kompletów biżuterii z prawdziwego zdarzenia :) Szkoda, że okulary są tak straszliwie drogie... A raczej ich szkła, bo oprawki to czasami skromny procent kosztów. Na pewno warto mieć 1 jasne, 1 ciemne (mówię o oprawkach, nie szkłach), sportowe i eleganckie. :) Soczewki nie każdy może nosić :( Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: okularnice ;) 03.12.06, 21:22 na co dzien nosze soczewki. Jednak ostatnio kupilam swietne okulary-brdzo pasuja do twarzy. Mimo to nosze glownie "sluzbowo", dosc rzadko bo przyzwyczailam sie do komfortu jaki daja soczewki. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: okularnice ;) 03.12.06, 21:42 Nosze okulary bezoprawkowe, nie widac ich wrecz na twarzy. Nie wydaje mi sie, zeby stwarzaly jakis problem z doborem fryzury. Odpowiedz Link Zgłoś
hanureku Re: okularnice ;) 03.12.06, 22:06 Tez mam kilka par oprawek. Glownie kolorowe, platikowe. Sa o wiele tansze od metalowych i jak dla mnie wytrzymalsze, nie musze chodzic co chwile na prostowanie i dokrecanie srubek. Wade mam -2,0 na kazde oko. Soczewek niestety nie potrafie zalozyc do lewego oka , ale nie smuci mnie to jakos wybitnie gdyz w okularach wygladam o niebo lepiej. I nie jest to tylko moja opinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
diva2305 Re: okularnice ;) 03.12.06, 23:52 Witam! Okulary są bardzo sexy i można w nich wyglądać świetnie, pod warunkiem, że są dobrze dobrane. Tutaj działa jednak zasada mówiąca, że ładnemu we wszystkim ładnie... Ps.Plastikowe oprawki mogą być wielokrotnie droższe od metalowych. Wszystko zależy od firmy i modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: okularnice ;) 04.12.06, 04:28 fakt, slyszalam okreslenie "okulary to bizuteria dla oczu" nie bardzo widze jednak problem z wlosami, jesli oprawki sa dobrze dobrane do twarzy to kazda fryzura powinna pasowac Odpowiedz Link Zgłoś
guapatia Re: okularnice ;) 04.12.06, 08:17 tydzien temu kupowalam okulary mojej corce.dziecko mam 10 lat,wiec myslalam,ze beda z tym problemy,ze nie bedzie chciala nosic,ale na szczescie sie mylilam.Córka pomimo tego,ze nie musi ich nosic na stale,jedynie do czytania,ogladania telewizji i pracy przy komputerze nosi je bardzo chetnie:))a wyglada w nich naprawde super:))wiec okulary dobrze dobrane sa bizuteria dla oczu:) Odpowiedz Link Zgłoś
treshelle Re: okularnice ;) 04.12.06, 09:42 Hehe, okulary... na co dzien nosze soczewki, bo są praktyczniejsze, nie parują się, nie spadają, nie tłuka się no i podoba mi się, że moje oczy po tylu latach wyszły zza oprawek. Ale wiem, że moja Mama kocha, jak ubieram okularki. No i chyba mi w nich dobrze bo: 1. pierwsze okluray - wiek 15 lat, pan optyk strasznie sie nade mna rozczulal, zeby nie piwiedziec ze podrywal, a na wychodnym zapytal moja Mame: ile córka ma lat? odpowiedz: 15, optyk z zasmuceniem : aha.... 2. Kiedy kupowalam ostatnie moje okularki wybieglam bardzo szybko od optyka, kupilam zadziorne okulary. Juz u optyka przygladał mi sie uważnie jeden pan z kolejki..., a kiedy zdenerwowal mnie jego wzrok na mojej ososbie wyszlam w pospiechu. A on za mna, mimo, ze powinien stac w kolejce! Pierwszy raz mialam cylindy i caly swiat mi wirowal i byl krzywy, a ten pan szedl za mna... troszke sie balam :) tak czy siak, wole soczewki :) pozdrawiam trish Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: okularnice ;) 04.12.06, 11:13 Noszę okulary. Kiedyś byłam przekonana do soczewek, ale babranie się z płynami, pojemniczkami itd zwyczajnie mi się znudziło. Okulary dodają tajemniczości, i są biżuterią dla oczu pod warunkiem, że są świetnie dobrane. Wcale nie liczy się ich cena i marka. Swoje kupiłam za niecałe 200 złotych a mój chłopak prawie identyczne za drugie tyle. Najważniejsze jest zdrowie oczu! Pozdrawiam. Co do fryzury, to noszę rozwianą czuprynę długich włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
trolejbuska Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:23 A ja nosze od roku soczewki i jestem bardzo zadowolona:) chociaż ostatniio planuje odstawienie na jakis czas soczewki i zakup jakiś ładych okularów bo strsaznie pogorszył m się wzrok od czasu kiedy zaczełam nosic soczewki.. i słyszałam ze są szkodliwe... a wy co o nich sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:26 ja mam takie img220.imageshack.us/img220/3060/obraz078bk2.jpg img220.imageshack.us/img220/6578/obraz080me6.jpg mam je do komputera, a wadę wzroku mam małą - 0,5 Odpowiedz Link Zgłoś
piwnooka_81 Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:28 Noszę okulary od paru lat i nigdy bym ich nie zamieniła na soczewki. Podobno jest mi w nich do twarzy. Może powklejacie swoje zdjęcia w okularkach? Ja zamieszczam pierwsza. img294.imageshack.us/my.php?image=polyesteroo5.jpg Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:32 oo super Ci pasują:) ale myślę, że w Twoim przypadku to chyba z zasady 'ładnemu we wszystkim ładnie';) Odpowiedz Link Zgłoś
piwnooka_81 Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:37 Dziękuje :) wystarczy dobrać odpowiedni wzór i włalaaaaaa hehe Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: okularnice ;) 04.12.06, 18:56 Uwielbiam okulary ;-) Sama nie nosze ale lubie u innych. Moj maz nosi okulary i tylko od czasu do czasu soczewki bo ja mu nudze ze wole go w okularach ;-) Lubie okulary u innych i sama bym nosila gdybym miala wade wzroku. Co do bizuterii dla oczu to zupelnie sie zgadzam ale nie wierze w 'delikatne' oprawki. Jak juz nosic to na calego ;-) Podobaja mi sie wyrazne, rzucajace sie w oczy, ekstrawaganckie oprawki i musze przyznac ze nigdzie nie widzialam tylu dobrze 'okularnionych' ludzi jak we Wloszech. Wloskie umilowanie przepychu ktore mniej mi sie podoba w wyborze garderoby, bardzo mi pasuje przy wyborze okularow. Wydaje mi sie ze Wlosi nosza stylowe, znakomitej jakosci okulary z duma ;-) No i wybor w sklepach jest znakomity w kazdym przedziale cenowym. Zaobserwowalam ze chyba szczegolnie popularne byly wsrod dziewczat okulary w dosc grubych oprawkach z przezroczystego plastiku ktore wygladaly swietnie na kobiecych twarzach - wyrazne linie oprawek ale bez przytlaczajacego koloru. Jesli chodzi o konkretny styl bardzo lubie oprawki Alain Mikli i Kirk Originals. www.mikli.com/ www.kirkoriginals.com/ Z projektanckich chyba najbardziej podchodzi mi Prada www.framesdirect.com/framesfc/Prada-lamepd-pr-l.html Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:04 mi mowia PIEKNIE DOBRANE OKULARY albo MASZ ZLE DOBRANE OKULARY i22.photobucket.com/albums/b316/Disol/JA.jpg A Ja mam to gdzies bo mnie sie PODOBAJA ;] Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:05 Disa, a dlaczego masz szkła przyciemniane? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:09 Podobaa mi ksztalt tylko nie wiem czy dobrze widze maja przeciemniane szkla a to mi sie mniej podoba i dalabym inny kolor oprawek bo ten zgrywa sie zbyt z kolorem wlosow wiec ginie w tle. Z drugiej strony z samego zdjecia ciezko okreslic. Tak na marginesie to najbardziej podobaja mi sie Twoje brwi - ladny ksztalt i bardzo na czasie (wraca twarz z wyraznymi, mocno zarysowanymi, naturalnie wygladajacymi brwiami czyli lata 80-te) - serio mowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:37 nie dobijaj mnie -4miesiace juz nie mam czasu isc na brwi a mam 100m od bloku BUAHHAHAHAHAAH co do szkieł ja musze mieć przyciemniane bo mam oczy wrażliwe na swiatlo -ach ten vampiryzm ;] Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:44 To juz nie idz - nie trzeba ;-) Nie wdaje sie w szczegoly ale na zdjeciu masz o prostu bardzo ladne brwi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kokopuff Re: okularnice ;) 04.12.06, 19:51 -ach ten vampiryzm > ;] Porfiria. Mnie osobiscie bardzo podobaja sie masywne prostokatne oprawki z czarnego plastiku (Prada lub Chanel). Odpowiedz Link Zgłoś
mef8 Re: okularnice ;) 04.12.06, 20:58 ja mam -3 ale najczęsciej noszę soczewki - głownie ze względu na komfort i wygodę. ilekroć zakladam okulary to po 30 minutach noszenia czyms są wymazane :-) nawet w pracy. Mnie sie Disa i jej okulary akurat bardzo podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: okularnice ;) 04.12.06, 21:45 Ja też muszę nosić przyciemniane, ale mój optyk upierał się, że nie robią korekcyjnych szkieł fotochromatycznych w takim kształcie, jak twoje (zawiniętych)... GRR. Chyba muszę zmienić optyka! Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: okularnice ;) 04.12.06, 22:36 ja mam powłokę antyrefleksyjną i barwione na stałe -to jest delikatne złoto. Co prawda czekałam na nie ponad 2 tyg. bo nie były w PL robione -ale warto bo kolor mam taki jak chciałam, a nie jeden z 5 do wyboru w PL ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kreskoria Re: okularnice ;) 09.12.06, 11:05 Disa, a co z tymi okularami od Armaniego, ktore dostalas na urodziny od kolegi, he? Odpowiedz Link Zgłoś
bouble_bouble Re: okularnice ;) 05.12.06, 11:17 ja mam mala wade (-0,5) nosze okulary dla urody, bo chyba ladniej mi w okularkach niz bez ;p ludzie ktorzy mnie znaja zmienili swoj poglad o okularach i choc nosze je ju rok, nadal chca je przymierzac, czy tez by wygladali w nich tak ladnie ;) ale mam taki dziwny syndrom ze jak w domu prawie wogole ich nie zakladam, po prostu zaczynaja mi przeszkadzac jak bizuteria jadociebie1.wrzuta.pl/obraz/bX0B2ePT9f/114c Odpowiedz Link Zgłoś
bouble_bouble Re: okularnice ;) 05.12.06, 19:07 aha, mam plastikowe zauszniki, wewnatrz pomaranczowe, zewnatrz czarne xD Odpowiedz Link Zgłoś
axasa2 Re: okularnice ;) 06.12.06, 13:53 uwazaj z tym noszeniem okularow przy tak malej wadzie, rozumiem moda, wyglad, ale noszenie okularow powoduje, ze oko nie ma tak dobrej akomodacji jak bez okularow (robi sie leniwe), nos jak najmniej! Nie obejrzysz sie, jak bedziesz nosic szkla jak dna od butelek. Tez zaczelam od -0.5, teraz mam prawie -4.0, ale nosze soczewki ze wzgledu na komfort i wygode Odpowiedz Link Zgłoś
luc29 Re: okularnice ;) 06.12.06, 17:41 A teraz może głos od strony męskiej. Mnie podobają się tylko kobiety w okularach, co wiecej - duża wada wzroku nie dyskfalifikuje, a wrecz przeciwnie - dodaje atrakcyjnosci. Uwielbiam kobiety w mocnych szkiełkach. :-) (zaznaczam, że jest to jedynie mój punkt widzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: okularnice ;) 06.12.06, 09:07 Ja jestem okularnicą.... Przyznałam sie - uf :) Na codzień nosze kontakty, ale zdarza sie, że "daję odpocząć" oczom i nakładam okulary - mam różne: bez oprawek, w czarnych oprawkach itd.... Teraz wypatrzyłam śliczne brązowe w prostokątnym kształcie w VE i zamierzam sobie kupić po świętach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.izka Re: okularnice ;) 06.12.06, 19:10 Ja mam dużą wadę jedno oko -5, drugie -6 ... :| Noszę i okulary i szkła kontaktowe . Powiem szczerze, że lubię i te i te, z tym że wiadomo soczewki nie ograniczają Cię w żaden sposób a okulary ... okularnice wiedzą ;) pewniej czuję się w szkłach kontaktowych, ale myślę że to kwestia tego że do mnie (wygląd i osobowość) bardziej pasują te nietypowe a moje są aż za bardzo typowe . Ale mam nadzieję że w najbliższym czasie pojawią się finanse na te bardziej ekstrawaganckie ;) A jeśli chodzi o fryzurkę ? Mam średniej długości włosy z dość długą i grubą grzywką ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ar.pl Re: okularnice ;) 08.12.06, 23:02 Ja mam -7. Na co dzien nosze okulary, bo nie jestem w stanie pracowac w soczewkach na komputerze - oczy strasznie szybko mi sie mecza i wysuszaja kiedy sledze kreski na monitorze. Na wakacjach i wieczorami czesto nosze soczewki - lepiej sie w nich czuje, bo chociaz okulary lubie (zwlaszcza ciemne plastikowe oprawki), to jednak grube 'minusy' paskudnie pomniejszaja oczy. A oprawki nosze teraz takie (tylko bez cyrkonii): Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: okularnice ;) 09.12.06, 12:03 Nosze okulary od 5 roku zycia. I nigdy niezastanawialam sie nad nimi w sensie dodatku Wybieralam je tylko ta zeby niewygladac jak mol ksiazkowy. Niemam duzej wady i zazwyczaj kupuje srednie oprawki co szkla trzymaja tylko u gory a caly pozostaly obwod szkiel jest wolny. Kontaktowek nienosze poniewaz nie lubie sobie w oczach grzebac. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: okularnice ;) 09.12.06, 14:16 ja uwielbiam facetow w okularach, w grubych ciemnych oprawkach Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: okularnice ;) 10.12.06, 00:04 to zdjecie zrobilam sama sobie, i ja widac po wyrazie twarzy nie bylo to latwe Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: okularnice ;) 10.12.06, 00:06 hiii, nawet wyszlo.... moze nieco niewyraznie, ale to w koncu zdjecie domowej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
clementine_kruczynski Re: okularnice ;) 27.12.06, 20:40 Witam, Ja muszę przyznać, że UWIELBIAM mężczyzn w okularach - to takie sexy! - od razu mi się wydaje, że mam do czynienia z inteligentnym i wrażliwym człowiekiem (często się to potwierdza). U kobiet - też odbieram to pozytywnie, ale u siebie, cóż... Mam sporą krótkowzroczność -4,5, od paru lat nie mogę nosić soczewek - moje oczy na nie źle reagują, coś jakby alegria - i zastanawiam się nad wypróbowaniem soczewek twardych, które niestety nie są tak komfortowe. I jest jeszcze opcja zabiegu laserowego, myślę, że kiedyś się zdecyduję. Najbardziej lubię siebie w okularach bezobwódkowych - są lekkie i nie przytłaczają oczu. Ale sporo sensacji wywołują te czarne oprawki - od zachwytów, że eleganckie, z klasą, po nokaut "nie obraź się, ale wyglądasz tragicznie". Generalnie wydaje mi się, że takie plastikowe, wyraziste oprawki, dobrze współgrają z ubiorem formalnym i służbowymi okazjami. Acha, w tych ciemnych powinnamm chyba wymienić soczekwi na cienowane, nie sądzicie? Wyglądają jak denka słoika... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
grosellina Re: okularnice ;) 28.12.06, 21:35 Bardzo ładnie wyglądasz w tych ciemnych oprawkach:-) nie wyglądają jak denka, bo szkła są w całości oprawione. Mam podobną wadę do Twojej i szkła tylko „częściowo” oprawione. Takie muszą być cienkie, bo dopiero bym wyglądała;- ) Odpowiedz Link Zgłoś