Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wileńska - Factory

04.12.06, 20:28
    Trzeba wreszcie zrobić jakieś zakupy... :)

Na wejściu ląduję w Warszawie pod szpitalem na Szaserów. Od Was, drogie
    warszawianki na foum, potrzebuję porady jak najprościej dostać się stamtąd
    autobusem do Factory.
    Wymyśliłam tak:
    Targowa (DW Wileński 01)--517--Bohaterów W-wy (Kościuszki 02)--177--PKP Ursus
    A do Targowej na piechotę bo za cholerę nie znalazłam ostatnio połączenia spod
    szpitala.
    Obserwuj wątek
      • monikas28 Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 20:31
        najprościej kolejką- najszybciej i bez korków, no i dowozi Cię pod samo
        Factory:)
      • monikas28 Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 20:33
        wsiadasz na wschodnim- możez też wsiąść w każdy osobowy pociąg w kierunku
        Grodzska Mazowieckiego:)
      • vesna-matisse Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 20:38
        Jako że mam dosyć błędów wyskakujących na stronie ZTM, to byłabym wdzięczna za
        podowanie nr linii itd :)
        W Warszawie byłam ostatnio w sierpniu, także nie orientuję się tak idealnie:)

Dzięki
        • monikas28 Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 20:42
          no toż Ci odpowiedziałam ja najprościej- choć nie autobusem:)Autobusem będziesz
          się wlekła w tłoku baardzo długo i nieptrzebnie:)
          • vesna-matisse Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 20:43
            Hehe, dzięki, ja tak na przyszłość dla innych ewentualnych propozycji :)
            • monikas28 Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 20:45
              autobusy w Wawie to lekki horror- unikam jak mogę:)pozdr
              • littlefrog Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 20:51
                Pociągiem się teraz nie da, z powodu remontu tunelu średnicowego pociągi jeżdżą
                dopiero z zachodniego. Ale polecam SKM-kę, do Ursusa z Wawy Centralnej to całe 4
                przystanki i 15min podróży ;) Odjeżdżają bodajże z 3 peronu, mniej więcej co pół
                godziny.
                • monikas28 Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 20:55
                  a to baaardzo przepraszam bo ja teraz głównie w Gdańsku a w Wawie pociągami nie
                  jeżdżę:) Sorry- nie chciałam w błąd wprowadzić:)ale SKM-kę podtrzymuję
                • vesna-matisse Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 21:10
                  Z Wawy Centralnej? Czyli i tak trzeba się dotłuc tam najpierw autobusem:P

A wie ktoś, gdzie jest ten przystanek pod szpitalem na szaserów?
                  • vesna-matisse Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 21:11
                    Chociaż, może do 15 grudnia skończą ten remont :))
                    • monikas28 Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 21:19
                      Optymistka:)
                      :)w okolicach Wileńskiej chyba jeździ 517- zatrzymuje się pod Dworcem w Centrum

i zawsze możesz wziąć taksówkę, jakby co:)
                    • littlefrog Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 21:20
                      Remont miał się skończyć 30 października.. :|

Szybciej dotłuczesz się do Centralnego niż autobusem 517 do Ursusa - nie dość że
                      wlecze się w nieskończoność to jeszcze zawsze jest wypchany po brzegi i jeżdża
                      na tej linni same najstarsze gruchoty.. ale może jestem uprzedzona, ogólnie nie
                      przepadam za autobusami, ale za 517 to już w szczególności ;)
                      • monikas28 Re: Wileńska - Factory 04.12.06, 21:26
                        pamiętam ten autobus - z pragi do Ursusa czyli sam kwiat śmierdziuchów, korki w
                        Alejach, masakra...:)))
                        Ale na szczęście rzadko się zatrzymuje bo to pośpieszny niby:)niby- bo Alee
                        potrafi prze 40-60 minut pokonywać:)
      • capuccino_days Re: Wileńska - Factory 05.12.06, 10:00
        z Szaserów do Centralnego dojedziesz autobusem 102, jedzie dłuuuugo, więc
        możesz dojechać do Ronda Waszyngtona i tam się przesiąść w coś co jedzie do
        Centralnego - zobaczysz na rozpisce na przystanku, tam jest dużo autobusów
        ewentualnie z Szaserów 523 do Zachodniego (około 30 min przy dobrych wiatrach)
        a potem SKM
        • mareg1980 Re: Wileńska - Factory 05.12.06, 10:50
          proponuje dostac sie albo do dworca centralnego lub wschodniego i stamtad
          pojechac skm do ursusa - do centralnego najlepiej dostac sie z wiatracznej
          kazdym tramwajem jadacym al. waszyngtona 9,24,22,44 (czyli nie w kierunku na
          stadion) a do wschodniego to z okolic szaserow jedzie 123 albo z wiatracznej
          mozna dostac sie w okolice wschodniego (tramwajem 3,6,26 albo autobus 125) A na
          witraczna to mozesz albo dojsc, albo dojechac 523 lub 188
          jesli bedziesz miala jakies problemy to pamietaj ze najlepiej zapytaj sie
          jakiegos tubylca - koniec jezyka za przewodnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka