xtrania 09.12.06, 20:44 Kupiłam sukienkę w kolorze starego złota na sylwestra. Jaka biżuteria będzie do niej pasowała? (do tego czarne szpilki i czarna, gładka torebka) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalumek Re: Pytanie o złoty kolor! 09.12.06, 21:23 tez jestem za czyms czarnym;) tylko nie zakladaj zlota ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Pytanie o złoty kolor! 10.12.06, 01:44 swietny kolor skoro szpilki i torebka czarne bizuteria powinna byc w innym kolorze, aby nie bylo monotonnie wybor bizuterii zalezy od stylu sukienki, nie tylko od koloru, co innego bedzie pasowalo do haleczki na ramiaczkach a co innego do krynolinki z okraglym dekoltem takze material ma spore znaczenie, czy ta suknia jest z aksamitu, lamy, zorzety, tafty, koronki, szyfonu? sa materialy tak strojne ze lepiej nie zakladac zadnej bizuterii, oraz tak skromne ze nalezy zalozyc cos duzego i widocznego aby bylo naprawde festywnie Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: Pytanie o złoty kolor! 10.12.06, 11:26 czarne lub brązowe korale lub duża zawieszka, taka sama bransoletka + broszka kwiat róży, czarny lub brązowy. Moim zdaniem do takiego koloru 'złota' biżuteria nie powinna byc delikatna ani skromna. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrania Re: Pytanie o złoty kolor! 10.12.06, 18:08 Dziękuję wam bardzo za rady, jutro rozejrzę się za czymś czarnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Pytanie o złoty kolor! 10.12.06, 20:13 zlota lub sztuczna, czarna. Odpowiedz Link Zgłoś
perseidaa Re: Pytanie o złoty kolor! 10.12.06, 20:26 ja zrobiłabym gładką fryzurkę z jakąś dekoracyjną spinką. Odpowiedz Link Zgłoś
kiarah Re: Pytanie o złoty kolor! 11.12.06, 09:20 Nie widzialam sukienki wiec trudno mi powiedziec. Ale mysle sobie, ze fajnie mogloby wygladac cos w kolorze glebokiej, ciemnje zieleni lub glebokiego filoteu. Moze jakies drobne, dlugie korale... Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: Pytanie o złoty kolor! 11.12.06, 10:21 wrzuc zdjecie sukienki-byc moze nie trzeba bizuterii... Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: Pytanie o złoty kolor! 11.12.06, 10:57 czrne długie korale, albo w ogóle (zlaeży do sukienki). podoba mie się też pomysł jednej z forumek z tą spinka (i gładko uczesaną fryzurą) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrania Re: Pytanie o złoty kolor! 11.12.06, 20:50 Sukienka jest z delikatnego materiału, takiej jakby bardzo cienkiej włóczki. W ogóle jest skromna i delikatna, ma tylko trochę zdobień przy rękawkach...więc biżuteria by się przydała, żeby nadać jej pazur :P Ale mam jeszcze jedno pytanie dotyczące złotego koloru. A więc: jakie rajstopy do takiej sukienki? Koleżaka poradziął mi czarne kryjące, ale coś mi się to nie widzi:/ albo się nie znam, nigdy nie nosiłam nic złotego. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Pytanie o złoty kolor! 12.12.06, 15:45 rajstopy lepiej cieliste, moga byc nieco ciemniejsze, na "opalona noge" czarne kryjace przebija spod sukienki, to nie bedzie ladnie wygladalo moze do tej sukienki dodac szal w stylu lat 20 - taki dlugi pasek materialu, wykonczony u dolu fredzlami i owiniety wokol szyi tak aby oba konce spadaly z przodu ponizej pasa? o ile pasuje do jej fasonu, oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
zielona-oliwka Re: Pytanie o złoty kolor! 14.12.06, 17:43 Też proponuję czarną, ale baaardzo delikatna musi być :) Odpowiedz Link Zgłoś