Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

moda ciążowa

09.02.07, 10:38
    wyć mi się chce jak chodzę po sklepach z odzieżą ciążową, wydaje mi się, że
    model lansowany nie tylko w tym sezonie to "kobieta-namiot"

staram się wyglądać modnie, ale im większy brzuszek tym z tym gorzej...

macie jakieś pomysły, może ktoś wklei link?

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • amelia42 Re: moda ciążowa 09.02.07, 11:01
        No niestety, moda ciążowa jest we większości ohydna i na prawdę ciężko znaleźć
        coś w czym nie czułabyś się jak wieloryb w przebraniu, miałam to samo kiedy
        byłam w ciąży. Jeśli jesteś z W-wy to proponuję "Pępek Świata". Tam mają jakiś
        wybór i ciuszki są urozmaicone, poza tym jest też jakiś wybór kolorów, tylko
        ceny mają dość wysokie.
        • tysia77 Re: moda ciążowa 09.02.07, 11:07
          To zależy lie chcesz wydać na ubrania ciążowe,ja niestety nie miałam na ten cel
          zbyt wiele pieniędzy i chodziłam ciągle w tym samym.Są sklepy z ubraniami,w
          których widziałam sporo ładnych ubrań i napewno nie były to namioty.
      • papryczka_ag Re: moda ciążowa 09.02.07, 11:32
        Jesli jesteś z Wawy, to w galerii Mokotów jest taki sklep Pępek Świata i tam są
        bardzo ładne ubrania dla kobiet w ciąży. Niestety jeśli masz wyrazisty styl, to
        muszę ostrzec że oni lecą w klimaty "dziewczę z brzuszkiem w ogrodzie "
        selikatne kolory ( ale nie same pastele ), miękkie materiały.
        Ładne to wszystko, tylko grzeczne. Ale powiem tez od razu, że sugeruję się
        wystawą - może w środku większy wybór.
      • oleandii Re: moda ciążowa 09.02.07, 13:37
        no niestety ciężka to sprawa ubrać się dobrze w ciąży. ja już jestem na końcówce i rodzę za jakieś dwa tygodnie... ciuchy kupowałam w zwykłych sklepach, tyle że wieksze rozmiary. jedynie spodnie mam h&m mama. a tak swetry, bluzki (teraz pełno jest tunik i tunikopodobnych zakrywających biodrach) w rozmiarze L. ciuszki raczej podkreślające niż ukrywające brzuszek w workowatych namiotach... do tego dżinsy, kozaczki, uśmiech i jest dobrze. bez szału - w końcu nie najważniejszy jest image w czasie ciąży...
      • de_maistre Re: moda ciążowa 09.02.07, 13:56
        www.9fasion.pl

• tequilkuk Re: moda ciążowa 09.02.07, 14:12
        Bestseller - wlasciciel miedzy innymi VeroModa i Only ma bardzo fajna ciazowa marke:
        www.mama-licious.com/
        Wybor nie jets przeofromny ale ciuchy fajne i dobrej jakosci.
        Nie jestem tylko pewna czy sa w Polsce ale chyba jest sklep bestellera w Wawie?
        Na pewno jest (albo byl) w Poznaniu.
      • enigma22 Re: moda ciążowa 09.02.07, 15:27
        no niestety nie jestem w Warszawy tylko z Wrocławia...
        9fashion znam, ale nie lubię kupować w necie, szczególnie teraz, kiedy zmienia
        mi się figura...
        na razie zaopatrzyłam się w dwie pary spodni z "brzuchem", a bluzki kupuje w hm,
        orsayu itp - dłuższe, dopasowane, bo fason tuniki mnie dobija!
        oby do lata ...
        • annie_laurie_starr Re: moda ciążowa 10.02.07, 11:16
          Niektore H&M maja sekcje dla kobiet w ciazy.
          • nupik Re: moda ciążowa 10.02.07, 12:10
            h&m ma fajne ciazowe dzinsy i tuniki, zara tez ma taki dzial i kappahl. teraz
            zreszta moda ciazowa; dlugie swetry i tuniki, sukienki z talia pod pepkiem,
            mozna sie super ubrac bez specjalnego sklepu.
            • dolores12 Re: moda ciążowa 10.02.07, 12:52
              Ładne ciażowe ubrania bywają w ciuchlandach i na allegro. Poza tym moim zdaniem
              to kwestia nastawienia - jeśli kobieta sama postrzega siebie w ciaży, jak
              wieloryba,bo nie ma szczupłej talii, to żaden ubiór tego nie zmieni. Moim
              zdaniem kobietki w ciaży wygladają uroczo i seksownie, nawet w dziewiątym
              miesiacu. Ja sama miałam niewiele kasy i chodziłam cały czas w zestawie
              bluzka/spodnie, ale jeśli ktoś moze poszaleć, to jest sporo do kupienia.
      • agni71 Re: moda ciążowa 10.02.07, 22:35
        Miałam bardzo fajne jeansy Bebefield, do tego różne bluzki i typowo ciązowe
        (np. z H&M) i normalne tylko ze stretchem i w większych rozmiarach np. 40,
        42... Można znależć naprawdę fajne ciuchy ciązowe, tylko trzeba za tym troche
        pochodzić, bo trudno jest się ubrać w jednym miejscu od stóp do głów. Ja miałam
        duzo ciuchów, każdy prawie z innego sklepu. Warto zaglądać na Allegro, bywaja i
        nowe i uzywane fajne ciuszki, choc na pewno przez net lepiej kupować rzeczy,
        ktore sie widziało na żywo.

Oprócz wspomnianego 9fashion jest też
        www.mamadama.pl
        www.happymum.pl
        www.mjakmama.pl
        www.szafamamy.pl
        www.bebefield.pl
        aga

• nie-niebieska Re: moda ciążowa 10.02.07, 23:49
        gap ma swietne ciuchy ciazowe, wygodne i dobrej jakosci
        • lumpeksiara81 Re: moda ciążowa 13.02.07, 14:25
          Super, tyle, że w Polsce Gapa nie ma, a koleżanka mieszka we Wrocławiu.
      • leeloo2002 Re: moda ciążowa 13.02.07, 13:28
        wcale nie musisz kupowac ubran stricte ciazowych (no pewnie oprocz spodni).
        Ja sobie radze tak: ze spodnie ciazowe (ale nie ogrodniczki), a topy zwykle,
        tylko wieksze. Poniewaz jest zima kupilam kilka swetrow dlugich swetrow Solara
        (wcale nie ogromny rozmiar, bede je nosic i po ciazy).
        Polecam tez dzianinowe sukienki i tuniki (solar, H&M)
      • saskiaplus1 Re: moda ciążowa 13.02.07, 14:17
        Ja też nie noszę nic ciążowego poza spodniami i spódnicami. A te są ładnie
        dopasowane i nie ukrywają brzucha, wręcz przeciwnie. Natomiast na górę do końca
        poprzedniej ciąży wystarczały mi standardowe ciuchy, byle nie przymałe. Może
        miałam szczęście?
      • beem3 Re: moda ciążowa 13.02.07, 15:04
        są fajne ciuszki,ale niestety drogie-ja więc kupiłam tylko jakas jedną
        kieckę ;) zebym miała na rodzinne uroczystości-bo akurat się zebrało wtedy
        kilka i jakąśbluzkę
        poza tym w ciążowym sklepie kupiłam spodnie ze ściągaczem
        a bluzki,topy,koszulki to w H-M sobie kupiłam-i na moje ciazówki mam kilka
        chętnych ;) wiec chyba w sumie źle nie wyglądałam ;)
        • wenusss Re: moda ciążowa 13.02.07, 15:06
          a ja na allegro widziałam pa efajnych rzeczy :)
          www.allegro.pl/5454_ciazowa.html?order=t&view=gtext
      • jo-asiunka Re: moda ciążowa 15.02.07, 17:04
        wszystkie ubrania w sklepach ciązowych są jak namioty. A przecież ja nie
        zamieniłam się autometycznie w słonia. Kupiłam najmniejsze ciażowe dzinsy w hm,
        ale inne ubrania mją brzydkie. A dziś obeszłam "zwykłe" sklepy i kupiłam tunikę
        w promodzie i upatrzyłam też odcinane pod biustem sukienki w zarze i promodzie.
        Może obejdę się bez tych wielgachnych płacht.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka