Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy

21.02.07, 18:21
    Czy zdarza Wam się nosić coś - kolor, fason, konretną część garderoby -
    chociaż wiecie, że nie jest stworzona dla Waszej figury, nie pasuje Wam
    kolorystycznie, nie jest Wam w tym dobrze? I mieć ww fakty w głębokim poważaniu?

Ja uwielbiam spodnie za kolano - rybaczki i do połowy łydki - noszę je zarówno
    latem do japonek jak i teraz do kozaków, chociaż ze względu na moje 160 cm
    wzrostu nie powinnam. Ale lubie i już (spódnice za kolano też lubię, ale tu
    jestem bardziej zachowawcza).
    Średnio wygladam w pastelach, ale lubię jasny, pudrowy róż i mam cudowny
    sweter w takim kolorze.
    Więcej grzechów nie pamiętam.:)
    Obserwuj wątek
      • disa Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:23
        ja chyba juz nie powinnam nosic skarpetek z tygryskami, misiami, osiolkami, slonikami i takimi innymi...

i zawsze jak juz chce kupic normalne to i tak mi jakies w groszki wpadna :(
        nic na to nie poradze :(
      • blablakk Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:25
        Rurki! :> Podobnie jak ty jestem niska i nie mam dlugaśnych nóg, ale rurki to mój ulubiony fason.
        • j-adore Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:34
          Aaa, też noszę rurki.:)
          • inecita Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 14:46
            ja tez jak napisałam poniżej :)
        • freesolka Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:34
          Nie powinnam nosić większości swoich nielicznych ciuchów. Niestety, nie mam
          wyboru. Całą kasę wydałam na chałupe:)
          • disa Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:37
            znam ten bol...
            teraz zbieram na samochod :D

ale co tam :D ja bym sie dobrze czula i w worku na ziemniaki :D
            ku rozpaczy wiekszosci :D
        • polcia85 Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 09:42
          To akurat rurki są słusznym wyborem :) Optycznie wydłużają nogi.
      • monalajza Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:46
        nie powinnam nosic tych szkaradnych trekingow ktore mam:))

ale nosze, bo lubie:)

disa---> ze skarpetkami mam tak samo...w sloneczka, groszki, paski...mam jedna
        pare bialych skarpetek do cwiczen:)) reszta zawiera sie w zdaniu: im bardziej
        pstrokate tym lepsze:)) <dodam ze kuouje na stoiskach dzieciecych>
      • foamclene Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:47
        czerwony plaszcz,
        jasny golf,
        sandalki na szpilce z cieniutkich jak niteczki paseczkow...
        japonki,
        czern,
        i chlopa, ktory image psuje ;)
        • berenika15 foam 22.02.07, 09:49
          czemu sądzisz że nie
          pasuje ci czerwony płaszcz?

uwazam,że mając włosy kasztanowe
          (takie masz chyba?)

czerwień pasuje swietnie,
          podobnie czerń

a czemu japonki

i sandałki
          Ci nie pasują?
      • keepersmaid Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:47
        Teoretycznie nie powinnam nosic sportowych butow do pracy, bo teoretycznie nie
        uchodzi. I powinnam chyba juz wyrzucic moje podarte dzinsy. Chyba...
      • paulinaa Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:50
        chodze w za duzych spodniach:) bo mi sie rozciągnely a ja je tak lubie.....
        czesciej poelniam ten grzech, ze zuywam cieni do powiek, ktore mi absolutnie
        nie pasuja do oczu:)) i tego nie jestem w stanie pokonac :)
      • lemon55 Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:50
        Ja lubię szarości, chociaż mój chłopak mówi, że wyglądam w nich smutno.
      • jeriomina Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 18:53
        Jeśli chodzi o względy praktyczne, u mnie działa automat, który odrzuca
        wszystko, w czym moglabym wyglądać źle. Takie rzeczy po prostu mi się nie
        podobają i nie pragnę ich mieć.
        Natomiast jeśli chodzi o względy modowe - nie przejmuję sie tym, że noszę
        "niemodne" rozszerzane nogawki, martensy i buty na szerokim obcasie z noskiem
        kwadratowym...No bo bez przesady...;-)
        • evil_woman666 Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:00
          A ja ma taki jeden pasek czerwony ktory nosze do wszystkiego - doslownie
          wszystkiego z tym ze do nieczego nie pasuje ;p Ale co tam :P Bardzo mi sie
          podoba i bede go nosila :D
      • cioccolato_bianco Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:01
        nie ma nic takiego.
      • mausi5 Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:04
        Obawiam sie ze sa to spodnie ponad kostke. To szare dzinsowe rurki i co ja
        zrobie ze je tak kocham??? Generalnie mam 162 wzrostu i wg panujacych tu opinii
        wielu rzeczy nie powinnam nosic bo skracaja nogi. Ale mi jakos specjalnie nie
        zalezy zeby moje nogi wydawaly sie jak najdluzsze! Aha, na moje
        usprawiedliwienie dodam ze te 'przykrotkie' rurki nosze do brazowych botkow na
        obcasie ktore koncza sie dokladnie tam gdzie sie zaczynaja spodnie, co naprwde
        nie zaburza proporcji.
      • sumire Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:16
        raczej nie. figura - dzięki, mamo i tato - pozwala mi nosić właściwie cokolwiek, rozmytych pasteli unikam od zawsze, więc chyba nie jest tak źle...
        ale lubię czasem nosić zwisające lekko z tyłka bojówki. i za duże bluzy. i skarpetki w różne zwierzątka, i takie z oddzielnymi paluszkami też.
        i - przyznaję bez bicia - tak, zdarza mi się antygwałty nosić :)
        • rixa Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:40
          skarpetki we wzorki rządzą;))

co to antygwałt?
          • sumire Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:54
            średnio efektowna podkolanówka :)
      • zettrzy Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:21
        wszystko co nosze jest niestosowne dla kobiety w moim wieku
        • papryczka_ag Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:24
          Ja się z niczym tak nie czuję, ale z pewnych stron dobiegają głosy, że powinnam
          ubierać się "poważniej" cokolwiek by to miało nie znaczyć...
      • lady.k Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:29
        ze skarpetkami mam tak jak Disa;)
      • happy_gosiak Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:35
        nie powinnam nosic bardzo obcislych spodni poniewaz mam za chude nogi :)ale
        nosze
        • napolnoc Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 20:02
          Raczej nie oszpecam sie przez zle dobrane fasony czy kolory ;P
          Ale zdaza mi sie nosic rzeczy t.zw. niestosowne do mojego wieku, czyli np bojowki.
          Na plaze czesto chodze topless, co podobno pannom powyzej 18-tki nie przystoi :D
          No i jak pada, to bez wzgledu jak elegancko jestem ubrana, na glowe zakladam
          sportowa czapke z daszkiem, bo tylko to chroni moj make-up na rowerze podczas
          deszczu :)))
      • valerie Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:59
        okropnej białej czapki z polaru. prawie mnie w niej nie widać. ale jest taka
        ciepła!
      • little_dreamer Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 19:59
        niektórzy mowią, że ubieram się niepoważnie... ale kurczę mam 21 lat ;)

a poza tym czasami sama nie wiem czy totalne miksy kolorystyczne (np. fiolet+
        brąz + seledynowa zieleń+ żółty) są dozwolone, bo w mojej małej mieścinie gdzie
        większość hołduje kolorom szaro- burym każdy patrzy na mnie jak nie
        przymierzając na Ufola ;)
        • judyta50 Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 20:14
          Ja grzeszę najbardziej z was wszystkich. Nie mam bioder, mam słabo wciętą talię
          i ...kocham dopasowane sukienki ;( Noszę je rzadko, ale ze świadomością, że nie
          wygląda to rewelacyjnie, niestety. Może wzorem Cher wytnę sobie żebra?
      • brahenn Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 20:39
        glany do eleganckich spodni
      • morning_star Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 21:10
        Jakoś nie mogę osbie przypomnieć...ale wydaje mi się,ze to czapka;) Jest mi
        dzięki niej ciepło w zimie ale powinnam sobie kupić jakąś inna,bo ta którą mam
        jest jakaś taka nijaka,babciowa:)
        • black_magic_women Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 21:21
          Japonki latem/a mam haluksy/
          duzo za duze dzinsy,czesto meskie/ratuje sie malymi "gorami"
          • kochanica-francuza Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 21.02.07, 21:31
            Płaskie buty zamiast obcasów.

Swetry - sprawiłam sobie właśnie DRUGI w za ciemnym odcieniu .
            • kinky5 Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 01:39
              za krotkie podkoszulki- prawda jest taka ze mam okropne problemy z nerkami + moj brzuch juz nie jest
              tak piekny i mlody przez to wiec musze..."kilka" oddac na cele wyzsze.
              Ale jak kupowalam wcale takie krotkie nie byly.....pewnie przez suszarke na ciuchy....
              • pusiaczkowa1 Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 06:40
                zdecydowanie za dużo czarnych ciuchów.
      • k1k2 Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 08:17
        sportowych ciuchow do pracy

nieraz planuje inaczej, ale potem wstaje rano, zakladam jeansy, t-
        shirt, 'tevas' i na dodatek - o zgrozo - lapie maly plecak i lece do samochodu.
      • mantha Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 09:29
        Nie powinnam nosic butow zupelnie plaskich, a nosze.
        I odwrotnie - powinnam nosic stanik, ale czasami zdarza mi sie nie wlozyc :-)
      • nadia_m Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 09:35
        ubrania w bezowym kolorze
        raczej nie powinnam, ze wzgledu na typ urody,ale lubie wiec nosze
      • gosiaqus Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 10:00
        pastele

ale przyznaję się- leczę się z tej chorej manii pastelowej :D
        już coraz mniej tego g...w szafie :D
      • minkair Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 10:04
        oj jest tego sporo
        wg niektórych w moim wieku powinnam nosić już garsonki w kolorach szaro-burych ...a ja po swojemu.Nie noszę żadnych kompletów.Zawsze muszę rozkompletować jakikolwiek komplet i noszę wszystko osobno...Nigdy nie zakładam kostiumów..Mundurki toleruję w służbach mundurowych...gdybym była zmuszona nosić do pracy...przebierałabym się po niej ...żeby jak najkrócej w czymś takim paradować..Fakt mam sporo ciuchów i mogę je dowolnie miksować i bawić się modą... Gdybym miała tylko 2 kostiumy to może by już nie byłaby zabawa..
        Nie powinnam codzinnie zmieniać torebki... bo wiele osób to zauważa i dziwią się ...a ja się dziwię ,że oni się dziwią... Bo to ja przecież wstaję pół godziny wcześniej żeby sobie wszystko poprzekładać..a że nie znoszę nudy i ciągle muszę coś zmieniać ...no cóż każdy ma swojego bzika.
        Może powinnam od lat wyglądać tak samo...jak np.Grażyna Torbicka...ale ja tak nie umiem...Nuda..nuda..Aha! wydaje mi się że ja wcale nie tracę wiele czasu na te zmiany... bo nowe pomysły mi jakoś same do głowy wpadają..czasami zaliczę jakąś "wpadkę" ale to chyba norma ...prawda?
        Powinnam też być "puszysta" ... a nie jestem..
        Powinnam być pani-powaga.... a nie jestem..(wręcz przeciwnie)
        i może nie powinnam się tak często uśmiechać.. bo coś mi się wydaje że uśmiech jakoś niemodny jest...prawdziwe"damy" tak jakoś napuszone chodzą.. jakby kij połknęły.. a ja się uśmiecham i na luzie jestem..nie powinnam?
      • wee_monstar Re: Przyznajemy się - co nosimy a nie powinnyśmy 22.02.07, 10:09
        ja za czesto nosze dzinsy i inne spodnie- ciagle sobie obiecuje, ze w koncu
        zaczne nosic sukienki, spodniczki, ze pokaze zgrabne nogi zanim bedzie za
        pozno ;)
        lubie tez braz i bez, ktore podoobno nie sa najlepsze dla mojego typu urody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka