silencia22 07.03.07, 14:53 ...a są nowe, jak nowe ,ze szkoda je wyrzucać ja mam kilka takich, głownie kupionych pod wplywem impulsu, a szkoda wyrzucac... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nioma Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 14:57 mam z innego forum namiary na samotna matke z dziecmi jest mojego wzrostu i nosi ten sam rozmiar dzwonie i pytam czy przyda sie to i owo jesli odp jest twierdzaca - pakuje paczke i ide na poczte inne rzeczy pakuje w torbe i zostawiam przy smietniku Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 14:58 Przetrzymuje w domu u rodzicow, albo tesciow (przyszlych) Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 14:59 Glownie wysylam w paczkach do PL lub Rumunii, jak sa juz troche zniszczone to wrzucam do kontenera, sa potem sprzedawane przez organizacje charytatywne. Srednio w ciagu poltora roku wymieniam w ten sposob cala zawartosc szafy, lacznie z kurtkami i butami. Jak mieszkalam w PL to wymienialysmy sie z przyjaciolkami tymi ciuchami, ktore nam sie znudzily, nie podobaly lub staly sie za male ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
ruda-88 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 15:02 Sprzedaję na Allegro ;P Ostatnio często zdarza mi się tak, że dostanę za coś więcej, niż przed paroma sezonami zapłaciłam w sklepie. Czasem zarobie też na ciuchach, które sama kupiłam na aukcji, ale w czyms mi nie przypasowały (kolor, rozmiar itd. ) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pasadenkaa Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 15:04 oddaję fundacji charytatywnej na moim osiedlu Odpowiedz Link Zgłoś
beesok zupelnie offtopic 07.03.07, 17:04 ....ale nie moglam sie powstrzymac: Twoja kotka jest przecudna!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 15:03 znajomi, allegro, osrodki pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 15:34 oddaję takiej zaprzyjaźnionej Ukraince w moim wieku i mojej postury. Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 16:19 U mnie jest duza rotacja ciuchow, czesto sie pozbywam. Daje Babci, matce a jak zadna z nich nie chce to wrzucam do kontenera Caritasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 16:33 Sprzedaję na allegro albo wrzucam do kontenerów pck. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 17:31 zalegają w szafie. tez nie wiem co z nimi zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 17:40 Jeśli mam komu, to oddaję, lub czekam aż może się do czegoś 'przekonam', ewentualnie poddaję poprawkom itd. Często wymieniam z siostrą lub mamą, jeśli im odpowiada. Ostatecznie, choć też często, szczególnie gdy robię generalny remanent- oddaję do Caritasu lub PCK. Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 18:02 ...trzymam je w pudle na dnie szafy... i co sezon wyciągam coś co np. wraca do łask :) Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 18:09 Jeszcze do tej pory oddawalam je kuzynce, badz jej corce. Ale teraz jak bede u Rodzicow na Swieta, to mam zamiar przejsc sie do Kosciola, tam pewna Siostra prowadzi takie kolo pomocy, dzieci, mlodziez i matki przychodza do Kosciola na cieply posilek, modlitwe itd. Jest wiele kobiet, ktore maja mezow alkoholikow, badz sa po prostu biedne, bez pracy. Szykuje juz od jakiegos czasu karton dla tych Pan, przebieram co sie nadaje a co nie. Jezeli bede widziec ze potrzebuja te Panie takiej pomocy, chetnie bede dla nich zbierac ciuchy, ktorych juz nie nosze, badz nie pasuja na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 a gdzie oddac w Krakowie? 07.03.07, 18:12 Chcialabym oddac komus moje nowe ubrania, ktorych nie nosze, ale chcialabym, zeby trafily do osob, ktorym naprawde sie przydadza. Nie mam pojecia gdzie je zaniesc. Czy ktos moze mi dac namiary na jakas placowke w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: a gdzie oddac w Krakowie? 07.03.07, 18:44 Mozna zadzwonic do najblizszego Caritasu i ktos od nich przyjdzie po takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun MOPS 07.03.07, 19:44 Zadzwon do MOPS-u, da Ci namiar na potrzebujaca rodzine. Ja w ten sposob oddalam telewizor, ktory zalegal. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 18:51 sprzedaje na allegro-wszystko co sie da :) Z tej kasy kupuje sobie nowe,modne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:05 chowam w szafie... a potem ,,odkrywam" na nowo... a tak właściwie to ciuchy staram się kupować ,,z głową" i nie zastanawiać później : ,,a po co ja to kupiłam?" Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:15 mam zasade jesli nie ubiore czegos przez 2 sezony-po prostu oddaje dla biednych. Zasade wprowadzilam bo mam tendencje do chomikowania i juz powoli nie bardzo mam gdzie miescic wszystkie swoje ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
eej Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:14 oddaje do Salvation Army. uwielbiam robic czystki w garderobie. mam tez rzeczy niemalze 10-letnie i ani mysle sie ich pozbywac. Odpowiedz Link Zgłoś
rzesa20 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:17 jeśli nie noszę dlatego, że nie podobają mi się już to sprzedaje na allegro, ale jeżeli nie zakładam ich z powodu tego, że np przytyłam czy schudłam to chowam je głęboko w szafie, a nóż się kiedyś przydadzą Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:19 Głównie sprzedaję na allegro, albo moja mama oddaje swojej znajomej z córką w moim wieku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 22:01 jeżeli to jest np garnitur to sprzedaję chętnej koleżance np za sto słotych część rzeczy daję koleżankom albo kuzynce ale i tak większość zawożę do sióstr Albertynek (w sumie koleżanki mogą sobie kupić a siostry dadzą te ubrania potrzebującym) - ostatnio również torebki, buty na obcasie - nie jakieś szmaty, tylko rzeczy które albo mi się znudizły, albo źle na mnie wyglądają. Ostatnio mam szfę pełną za dużych ubrań, pora na czystki Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje allegro 07.03.07, 22:05 jak niezniszczone i niebanalne sprzedaje na allegro :-), reszta do kontenera PCK. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 22:07 Wrzucam do kontenera Caritasu, jak coś już dziurawe/nadjedzone przez mole - oddaję do schroniska dla kotów (na legowiska, nie do ubierania zwierzątek... :) Wątek na czasie, właśnie robię wiosenne porządki :) Odpowiedz Link Zgłoś
crunch4 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 01:16 oddawalam rodzinie lub do kontenera chociaz lepiej przekazac bezposrednio potrzebujacej rodzinie bo te z kontenera trafiaja do sklepow z uzywana odzieza. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina23-20 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 07:56 silencia22 napisała: > ...a są nowe, jak nowe ,ze szkoda je wyrzucać > > ja mam kilka takich, głownie kupionych pod wplywem impulsu, a szkoda > wyrzucac... Odpowiedz Link Zgłoś
sara_87 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 12:47 młodszej siostrze oddaję Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 14:55 sprzedaje... lub oddaje mamie Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 14:55 ja chyba potrzebuje 4 szafe :) Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 15:04 Jeżeli nie przestają mi się podobać, a chwilowo w nich nie chodzę, to chowam na lepsze czasy. :) Moja mama robi podobnie, dzięki temu mamy wspólnie przekrój przez kilka już epok w modzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 09.03.07, 09:26 Zalegają w szafach, aż się nie zmuszę i nie oddam/wyrzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
cristinka Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 09.03.07, 10:34 Wysyłam do bardzo biednych rodzin na wieś. Zawsze dokładam jakies kosmetyki i czekolady dla dzieci. Adresy dostałam z PCK. Odpowiedz Link Zgłoś