Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie....?

07.03.07, 14:53
    ...a są nowe, jak nowe ,ze szkoda je wyrzucać

ja mam kilka takich, głownie kupionych pod wplywem impulsu, a szkoda
    wyrzucac...
    Obserwuj wątek
      • nioma Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 14:57
        mam z innego forum namiary na samotna matke z dziecmi
        jest mojego wzrostu i nosi ten sam rozmiar
        dzwonie i pytam czy przyda sie to i owo
        jesli odp jest twierdzaca - pakuje paczke i ide na poczte

inne rzeczy pakuje w torbe i zostawiam przy smietniku
      • nadia_m Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 14:58
        Przetrzymuje w domu u rodzicow, albo tesciow (przyszlych)
      • napolnoc Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 14:59
        Glownie wysylam w paczkach do PL lub Rumunii, jak sa juz troche zniszczone to
        wrzucam do kontenera, sa potem sprzedawane przez organizacje charytatywne.
        Srednio w ciagu poltora roku wymieniam w ten sposob cala zawartosc szafy,
        lacznie z kurtkami i butami.
        Jak mieszkalam w PL to wymienialysmy sie z przyjaciolkami tymi ciuchami, ktore
        nam sie znudzily, nie podobaly lub staly sie za male ;PPP
        • ruda-88 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 15:02
          Sprzedaję na Allegro ;P

Ostatnio często zdarza mi się tak, że dostanę za coś więcej, niż przed paroma
          sezonami zapłaciłam w sklepie. Czasem zarobie też na ciuchach, które sama
          kupiłam na aukcji, ale w czyms mi nie przypasowały (kolor, rozmiar itd. ) ;)
        • pasadenkaa Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 15:04
          oddaję fundacji charytatywnej na moim osiedlu
        • beesok zupelnie offtopic 07.03.07, 17:04
          ....ale nie moglam sie powstrzymac: Twoja kotka jest przecudna!!!! :)
          • napolnoc Re: zupelnie offtopic 07.03.07, 21:56
            dzieki :)
      • papryczka_ag Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 15:03
        znajomi, allegro, osrodki pomocy
        • lunalovelight ja jak papryczka n/t 07.03.07, 17:52

• dominika8 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 15:34
        oddaję takiej zaprzyjaźnionej Ukraince w moim wieku i mojej postury.
      • paddinktun Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 16:19
        U mnie jest duza rotacja ciuchow, czesto sie pozbywam. Daje Babci, matce a jak
        zadna z nich nie chce to wrzucam do kontenera Caritasu.
      • agniesia33 wysyłam nastolatkom z oddam-przyjmę 07.03.07, 16:22
      • ciak1 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 16:33
        Sprzedaję na allegro albo wrzucam do kontenerów pck.
      • paulinaa Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 17:31
        zalegają w szafie. tez nie wiem co z nimi zrobic
        • meetsue Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 17:40
          Jeśli mam komu, to oddaję, lub czekam aż może się do czegoś 'przekonam',
          ewentualnie poddaję poprawkom itd. Często wymieniam z siostrą lub mamą, jeśli im
          odpowiada. Ostatecznie, choć też często, szczególnie gdy robię generalny
          remanent- oddaję do Caritasu lub PCK.
      • modlisshka Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 18:02
        ...trzymam je w pudle na dnie szafy... i co sezon wyciągam coś co np. wraca do
        łask :)
      • kc_mc Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 18:09
        Jeszcze do tej pory oddawalam je kuzynce, badz jej corce.
        Ale teraz jak bede u Rodzicow na Swieta, to mam zamiar przejsc sie do Kosciola,
        tam pewna Siostra prowadzi takie kolo pomocy, dzieci, mlodziez i matki
        przychodza do Kosciola na cieply posilek, modlitwe itd.
        Jest wiele kobiet, ktore maja mezow alkoholikow, badz sa po prostu biedne, bez
        pracy.
        Szykuje juz od jakiegos czasu karton dla tych Pan, przebieram co sie nadaje a co
        nie.
        Jezeli bede widziec ze potrzebuja te Panie takiej pomocy, chetnie bede dla nich
        zbierac ciuchy, ktorych juz nie nosze, badz nie pasuja na mnie.
      • koala1212 a gdzie oddac w Krakowie? 07.03.07, 18:12
        Chcialabym oddac komus moje nowe ubrania, ktorych nie nosze, ale chcialabym,
        zeby trafily do osob, ktorym naprawde sie przydadza. Nie mam pojecia gdzie je
        zaniesc. Czy ktos moze mi dac namiary na jakas placowke w Krakowie?
        • annie_laurie_starr Re: a gdzie oddac w Krakowie? 07.03.07, 18:44
          Mozna zadzwonic do najblizszego Caritasu i ktos od nich przyjdzie po takie rzeczy.
        • paddinktun MOPS 07.03.07, 19:44
          Zadzwon do MOPS-u, da Ci namiar na potrzebujaca rodzine. Ja w ten sposob
          oddalam telewizor, ktory zalegal.
          • koala1212 dziekuje za namiary 07.03.07, 21:47
            i pozdrawiam:)
      • sztuka_konwersacji Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 18:51
        sprzedaje na allegro-wszystko co sie da :)
        Z tej kasy kupuje sobie nowe,modne rzeczy.
      • inaa1 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:05
        chowam w szafie... a potem ,,odkrywam" na nowo...

a tak właściwie to ciuchy staram się kupować ,,z głową" i nie zastanawiać
        później : ,,a po co ja to kupiłam?"
        • kinky5 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:15
          mam zasade jesli nie ubiore czegos przez 2 sezony-po prostu oddaje dla biednych.
          Zasade wprowadzilam bo mam tendencje do chomikowania i juz powoli nie bardzo mam gdzie miescic
          wszystkie swoje ciuchy.
      • eej Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:14
        oddaje do Salvation Army.
        uwielbiam robic czystki w garderobie.
        mam tez rzeczy niemalze 10-letnie i ani mysle sie ich pozbywac.
      • rzesa20 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:17
        jeśli nie noszę dlatego, że nie podobają mi się już to sprzedaje na allegro, ale
        jeżeli nie zakładam ich z powodu tego, że np przytyłam czy schudłam to chowam je
        głęboko w szafie, a nóż się kiedyś przydadzą
      • farelkaa Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 19:19
        Głównie sprzedaję na allegro, albo moja mama oddaje swojej znajomej z córką w
        moim wieku ;)
      • pinkpanther Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 22:01
        jeżeli to jest np garnitur to sprzedaję chętnej koleżance np za sto słotych
        część rzeczy daję koleżankom albo kuzynce
        ale i tak większość zawożę do sióstr Albertynek (w sumie koleżanki mogą sobie
        kupić a siostry dadzą te ubrania potrzebującym) - ostatnio również torebki, buty
        na obcasie - nie jakieś szmaty, tylko rzeczy które albo mi się znudizły, albo
        źle na mnie wyglądają.
        Ostatnio mam szfę pełną za dużych ubrań, pora na czystki
        • stworzenje allegro 07.03.07, 22:05
          jak niezniszczone i niebanalne sprzedaje na allegro :-), reszta do kontenera PCK.
      • nessie-jp Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 07.03.07, 22:07
        Wrzucam do kontenera Caritasu, jak coś już dziurawe/nadjedzone przez mole -
        oddaję do schroniska dla kotów (na legowiska, nie do ubierania zwierzątek... :)

Wątek na czasie, właśnie robię wiosenne porządki :)
        • crunch4 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 01:16
          oddawalam rodzinie lub do kontenera chociaz lepiej przekazac bezposrednio
          potrzebujacej rodzinie bo te z kontenera trafiaja do sklepow z uzywana odzieza.
      • ewelina23-20 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 07:56
        silencia22 napisała:

> ...a są nowe, jak nowe ,ze szkoda je wyrzucać
        >
        > ja mam kilka takich, głownie kupionych pod wplywem impulsu, a szkoda
        > wyrzucac...
      • sara_87 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 12:47
        młodszej siostrze oddaję
        • alela1 Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 14:55

sprzedaje... lub oddaje mamie
      • foamclene Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 14:55
        ja chyba potrzebuje 4 szafe :)
      • his_girl Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 08.03.07, 15:04
        Jeżeli nie przestają mi się podobać, a chwilowo w nich nie chodzę, to chowam na
        lepsze czasy. :) Moja mama robi podobnie, dzięki temu mamy wspólnie przekrój
        przez kilka już epok w modzie. :)
        • mini_kks Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 09.03.07, 09:26
          Zalegają w szafach, aż się nie zmuszę i nie oddam/wyrzucę.
      • cristinka Re: Co robicie z ciuchami ktorych nie nosicie.... 09.03.07, 10:34
        Wysyłam do bardzo biednych rodzin na wieś. Zawsze dokładam jakies kosmetyki i
        czekolady dla dzieci. Adresy dostałam z PCK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka