Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Doradźcie proszę..

14.03.07, 15:19
    ...otóż mam problem z , nie wiem, umówmy się, że to kombinezon - granatowy
    cienki jeans, składający się z tuby i spodenek..

img408.imageshack.us/img408/3617/komjeansku3.jpg
    Jakie obuwie pasują do niego? Sportowe, koturny, klapki...? Jaki typ butów
    wybrałybyście? Może macie jakies linki z podobną rzeczą?Mam roz. 34 i 164 cm,
    więc wydaje mi sie, że wysokie buty byłyby wskazane..ale jakie i czy wogóle ?

Doradźcie proszę - z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie i propozycje :)
    Obserwuj wątek
      • edavenpo Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 15:40

Kombinezon ladny ;-)

Ja do niego widze bardzo modne w tym sezonie zwykle biale tenisowki tak jak te Kedsy
        sneakers.pair.com/l/keds9.jpg
        Albo sandaly gladiatorki (bardzo podobaja mi sie te Pucci!)
        www.net-a-porter.com/intl/images/product/19961/large/index.jpg
        www.net-a-porter.com/intl/images/product/19962/large/index.jpg
        www.net-a-porter.com/intl/images/product/19963/large/index.jpg
        Albo te:
        www.net-a-porter.com/intl/images/product/18855/large/index.jpg
        Albo koturny, najlepiej na czyms ‘naturalnym’ jak sznurek czy drewno:
        www.topshop.com/wcsstore/TopShop//images/catalog/32S22QYLW_normal.jpg
        www.net-a-porter.com/intl/images/product/19465/large/index.jpg
        Albo takie sandalki – bardzo kobiece – widze ten kombinezon, plus takie sandaly
        plus chustka na glowie w tym samym kolorze ;-)
        www.topshop.com/wcsstore/TopShop//images/catalog/32F13QOGE_normal.jpg
        www.topshop.com/wcsstore/TopShop//images/catalog/32F13QOFF_normal.jpg
        • hazel_dobkins Dziękuję :)..i zaczynam przeglądać :) n/t 14.03.07, 15:46
        • hazel_dobkins edavenpo.. 14.03.07, 16:12
          ..dzięki za pomysł z tenisówkami :), mam jedne i będę się rozglądać za innymi -
          rzeczywiście świetny pomysł
          ..koturny (mam parę par, w tym na drewnie i sznurku), wiec trafione, bo właśnie
          przymierzyłam je do kombinezonu ;)
          ..gladiatorki..mam coś podobnego..płaskie, białe z jednym paskiem na stopie i
          jednym wokół kostki..ale one bardzo skracaja mi nogę - dobry pomysł dla wyższej
          damy..jakoś się nie widzę ;)
          serdeczne dzięki i pozdrowienia :)
      • anul_ka Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 16:54
        Ładny kombinezon.
        Jeśli można wiedzieć , to gdzie takowy zakupiłaś ?
        W sprawie bucików zgadzam się z przedmówczyniami i polecam japonki we wszelkich
        możliwych fasonach , bo kombinezonik jest uniwersalny > Może służyć za strój
        wyjściowy przy odpowiednich dodatkach i za normalny strój uliczny ;)
        • dakota77 Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 16:56
          Mam inna definicje stroju wyjsciowego:). Rady Edavenpo sa swietne, ja tez widzialabym do tego kominezonu koturny albo tenisowki. Mozliwosci jest sporo:)
        • hazel_dobkins Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 17:32
          Rozglądałam się za takowym, odkad zobaczyłam podobny z gazecie..Niestety - nie
          mogłam znaleźć :(, więc poprosiłam o pomoc przyjaciółkę, mieszkającą w UK, aby
          rozejrzała się z czymś podobnym.. Podeszła jak zawsze zresztą ;) profesjonalnie
          do misji, sfotografowała, wysłała na fotkę na mail, ja poprosiłam o zakup i
          dziś wraz z nią kombinezon oraz inne, w ten sposób spełniane prośby, wylądowały
          w Polsce :) Kombinezon to Miss Selfridge..pierwsza rzecz tego typu w mojej
          garderobie i stąd prośba o waszą pomoc :)
          • edavenpo Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 17:47
            hazel_dobkins napisała:
            Kombinezon to Miss Selfridge.
            __

Ha! Wiedzialam ze wygladal znajomo ;-)

Tak mi jeszcze zaswitalo ze ja bym go zalozyla nawet teraz z zakietem na gore,
            grubymi ciemnymi rajstopami i czolenkami w kontrastowym, nasyconym kolorze
            www.topshop.com/wcsstore/TopShop//images/catalog/32J17QYLW_normal.jpg
            • hazel_dobkins ;) 14.03.07, 17:59
              ..właśnie..chętnie wykorzystałabym go juz teraz :)..tylko się waham czy z
              rajstopami też..myślisz, że będzie ok?
              • edavenpo Re: ;) 14.03.07, 23:46

Uwazam ze z czarnymi grubymi rajstopami i szpilkami czy czolenkami bedzie to
                wygladalo swietnie, szczegolnie ze dol to po prostu krotkie szorty.

Inspiracja - Debbie Harry - nie moge znalezc dokladnie tego zdjecia ktore ja
                pokazuje w czarnych rajtach, dzinsowych szortach i czerwonych szpilkach ale
                chodzi mi wlasnie o ten klimat ;-)
                www.zwirnerandwirth.com/exhibitions/2006/0406AW/images/Debbie%20Harry.jpg
                static.flickr.com/13/15975992_ac695d2062.jpg
                • hazel_dobkins Re: ;) 15.03.07, 15:51
                  Dzięki,

Ty i inne forumki, naswietliłyście mi wiele możliwości - teraz się bardzo
                  cieszę, że zdecydowałam się na zakup tego kombinezonu.. :) Będę teraz "polować"
                  na jakieś fajne tenisówki do niego :), bo takowych mi brakuje.

Pozdrowienia :)
      • cioccolato_bianco Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 17:11
        swietny ten kombinezon :)
        ja go widze i w wersji clubbingowej z fajnymi szpilotami - moga byc peeptoe i
        wersji plazowej z klapkami
      • foamclene Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 17:35
        fajny
        nie ppogardzilabym
        ja nosilabym z marynarskim workiem i koturnami na slonie w marynarskim klimacie
        TH jakie widzialam w sklepie via roma...
        moze nawet kapelusz bym sobie do nego sparwila slomkowy wielki...
        • hazel_dobkins Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 17:44
          Właśnie..wczorajszy wątek o kapeluszach przypomniał mi mój..który "mieszka"
          póki co raczej w szafie ;)
          img413.imageshack.us/img413/7610/kapeqa9.jpg
          tak..do wresji kombinezon + brązowe koturny na drewnie (niestety baterie w
          aparacie padły i już ich nie wkleję :/
          • happy_gosiak Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 17:50
            swietny ten kombinezon, co do niego nie ubierzesz bedzie dobrze,dla mnie wersja
            z trampkami jest najlepsza ze wzgledu na wygode, a kapelusz tez fajny
      • paddinktun Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 17:56
        Slodki kombinezonek i zalozylabym do niego slodkie koturenki (takie na
        sznurkowej platformie) z jakims hafcikiem.
      • hazel_dobkins Jesteście nieocenione drogie forumki :) n/t 14.03.07, 18:06
        • alela1 Re: Jesteście nieocenione drogie forumki :) n/t 14.03.07, 18:36

musisz byc bardzo szczupla i miec ladne nogi
      • ciak1 Re: Doradźcie proszę.. 14.03.07, 19:01
        super kombinezon!!! a co do butów, to już chyba wszystkie możliwe opcje zostały
        wymienione - może jeszcze espadryle na koturnach fajnie by wyglądały w wersji
        plażowo-letniej
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka