Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowy "look" desperacko poszukiwany, poradzcie!

18.03.07, 12:14
    Moje drogie Kobiety,

Czytam forum co jakis czas i widze, ze macie swietne wyczucie smaku.

Stad moja prosba o rady dotyczace sposobu ubierania sie.

Kompletnie znudzil mi sie moj "styl" - stwierdzilam, ze jeansy, jednobarwne,
    dopasowane t-shirty, dzianinowe sweterki i czarne czolenka sa zwyczajnie
    nudne :).

Co polecalybyscie zatem komus, kto
    - preferuje rzeczy mimo wszystko dosc klasyczne (jestem prawniczka in spe,
    wiec to wiele wyjasnia;),
    - nosi rozmiar 40,
    - ma prawidlowe proporcje (biust - duze C, talia ok, biodra widoczne, jedyny
    znaczny minus - b. masywne uda),
    - ma jasna cere, stalowo-niebieskie oczy i wlosy w kolorze ciemnej miedzi,
    To chyba najistotniejsze dane.

Bede wdzieczna za kazda rade dotyczaca stylu, doboru dodatkow, bizuterii, co
    do kolorow jestem pewna - sa to raczej zimne odcienie, ewentualnie czkoladowy
    braz lub zielen; zwlaszcza za zdjecia (jestem wzrokowcem;).

Dziekuje Wam z gory!

Pozdrawiam goraco i z lekka niedzielnie!
    Obserwuj wątek
      • modlisshka Re: Nowy "look" desperacko poszukiwany, poradzcie 18.03.07, 14:27
        ja zmieniłabym najpierw kolor wlosów... moim zdaniem taki kolor bardzo postarza
        i ogólnie robi złe wrażenie... prponowałabym coś bardziej naturalnego...
      • besame.mucho Re: Nowy "look" desperacko poszukiwany, poradzcie 18.03.07, 14:36
        Powinno Ci być dobrze we wszystkich dopasowanych, kobiecych fasonach. Podkreślają biust, biodra i szczupłą talię.
        I najlepiej na biordach jeszcze dopasowane, a niżej już puszczone luźno, nie zwężające się na nogach - ukryjesz masywne uda.

Przy "klepsydrowej" figurze daruj sobie raczej ubrania, które nie zwężają się na talii - wtedy "wiszą" na brzuchu oddalone od niego o wielkość biustu, więc optycznie dodaje się sobie takimi ubraniami kilka kilogramów.
      • hazel_dobkins Re: Nowy "look" desperacko poszukiwany, poradzcie 18.03.07, 15:13
        Co do żakietów, to wydaje mi się, że coś takiego..krótki, dopasowany
        (znajdziesz przy nich odpowiednie bluzeczki - także dla Ciebie)

www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20552&storeId=12552&categoryId=51544&parent_category_rn=51542&productI
        d=256251&langId=-1

www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20552&storeId=12552&categoryId=51544&parent_category_rn=51542&productI
        d=273841&langId=-1

www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20552&storeId=12552&categoryId=51548&parent_category_rn=51545&productI
        d=273875&langId=-1

spodnie raczej proste..szersze, choć zachęcałabym Cie do noszenia raczej
        spódnic i sukienek ;)

www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20552&storeId=12552&categoryId=51532&parent_category_rn=51531&productI
        d=278296&langId=-1

topy..np tuby..masz duży biust..wciętą talię, wiec może być ok, choć nie wiem
        jak z ramionami;)

www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20552&storeId=12552&categoryId=49428&parent_category_rn=49422&productI
        d=285399&langId=-1

sweterki kopertowe..masz fajny biust i talię ;), wogóle raczej dekoldy w
        szpic/serek..

www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=20552&storeId=12552&categoryId=49435&parent_category_rn=49433&productI
        d=252249&langId=-1

sukienki (dopasowana góra) i spódnice poszerzazane..np.

www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=67931&parent_category_rn=42344&productI
        d=231227&langId=-1

www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=67932&parent_category_rn=42344&productI
        d=275991&langId=-1

www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=42346&parent_category_rn=42342&productI
        d=208527&langId=-1

www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=42346&parent_category_rn=42342&productI
        d=227502&langId=-1

płaszczyk/kurteczka

www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=42347&parent_category_rn=&productId=295
        511&langId=-1

fajny wysoki obcas..szpileczka, słupek..co tam wolisz ;)

Włosy miedź..np stare złoto w biżuterii..ciemny turkus..zgaszona zieleń

Starałam się ;)..może coś Ci się spodoba;)

Pzdr,

H.
        • leenish Re: Nowy "look" desperacko poszukiwany, poradzcie 18.03.07, 17:46
          Super, dziekuje Ci bardzo!

chociaz linki mi sie nie otwieraja :|

Wlasnie tego typu rzeczy szczatkowo znajduja sie poupychane w szafie - np.
          kopertowy sweterek.
          Spodnie nosze tylko proste i ciemne (dzial meski w H&M wybawia mnie od
          rozpaczy, bo moje biodra nie mieszcza sie juz w rozmarowce damskich sieciowek).

Idzie lato wiec wreszcie przyjdzie czas na sukienki i spodnice (zima
          obowiazkowe spodnie, poniewaz nie moge znalezc kozaczkow do kolan, ktorych
          zapiecie nie konczyloby sie u mnie nad kostka - zwyczajnie nie ma niczego na
          szersze lydki :|) - nizej pisalam o przymierzanej dzis szmizjerce, na punkcie
          ktorej oszalalam ;).

Zgaszona zielen w bizuterii to jest to - zaczynam szperac w sieci w
          poszukiwaniu takowych dodatkow :).
      • pinkpanther Re: Nowy "look" desperacko poszukiwany, poradzcie 18.03.07, 15:19
        jeżeli chodzi o rodzaj i fason ubiorów mogłabyś się zainspirować stylem tej
        dziewczyny:
        www.mystylediary.net/Default.aspx?user=southernfashionista
        moim zdaniem genialnie eksponuje zalety i tuszuje wady sylwetki, chociaż
        zdarzają jej sie wpadki. Oczywiście, kolorystykę musisz wymyślić inną, bo ona
        jest ciemnoskóra.
        • anias34 pinkpanther 18.03.07, 15:58
          super ta strona która zalinkowałaś
          • pinkpanther Re: pinkpanther 18.03.07, 16:31
            któraś dzieczyna puściła linka w wątku o zmniejszaniu obcasów, więc tak naprawdę
            niewiele zrobiłam. Nie mam czasu oglądac tej strony, a myslę, że mogłaby być
            inspirująca.
      • leenish Re: Nowy "look" desperacko poszukiwany, poradzcie 18.03.07, 17:40
        Dziekuje Wam za odpowiedzi :)

Poza tym oto sprawozdanie z szybkiego niedzielnego shoppingu - zakupilam rzecz,
        ktorej nie spodziewalabym sie w swojej szafie - kamizelke rodem z kompletu
        trzyczesciowego, ktora swietnie lezy i podkresla to, co mam do podkreslenia.
        Przymierzalam tez czarna szmizjerke, ktora wygladala rewelacyjnie i zapewne
        wyladuje w szafie :).

Co do wypowiedzi, ze zmiana koloru wlosow dobrze by mi zrobila -
        eksperymentowalam z naturalnymi kolorami - od mojego naturalnego - jestem
        niestety jasna szatynka, przez jasny braz (blondy odpadaja - nie cierpie) - az
        po rudosci wszelakiej masci - one najlepiej mi sluza. Poza tym w tym wieku moge
        sie jeszcze postarzac, dwojka z przodu jeszcze troche czasu bedzie u mnie
        goscic ;).
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka