Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

h&m organic

21.03.07, 14:06
    widzialyście może rzeczy z tej kolekcji? Upatrzyłam sobie fajną, taką zgrzebną
    sukienkę o linii A, baardzo szeroką, ale zastanawiam się czy nie jest za
    krótka... Gdzieś tak do pół uda chyba.
    Jestem w ciąży i przydałaby mi się taka na upały (materiał jest super), do
    pracy w niej biegać nie będę, ale i tak nie wiem... Jak myślicie?
    Obserwuj wątek
      • jo-asiunka Re: h&m organic 21.03.07, 14:10
        to ta sukienka, tylko ja przymierzałam w takim kolorze beżowym... kolor ziemi...
        • jo-asiunka Re: h&m organic 21.03.07, 14:23
          zapomniałam o linku
          www.cogdziezaile.pl/index.php?p=1911
          • aniamorsa Re: h&m organic 21.03.07, 14:37
            Gratuluję:) Ja mam już bobaska ale największy brzuszek przypadł na póżną wiosnę
            więc nie chodziłam w sukienkach. Ta jest fajna, ale jeśli bardzo krótka to może
            zbyt odstawać przy dużym brzuchu - będziesz się wydawać jeszcze większa. Chyba
            że mierzyłaś ją już w zaawansowanej ciąży i jest ok
          • oleandii Re: h&m organic 21.03.07, 14:53
            może być za krótka i przy duży brzuszku niebezpiecznie
            "pójść" za bardzo w górę:)
            gratuluję:)
            ja urodziłam 4 tyg temu:)
            brzuch miałam wyjątkowo mały, kupiłam kilka wiekszych
            bluzek i swetrów na zimę i było ok:)
          • lilivampire Re: h&m organic 21.03.07, 14:58
            Podoba mi się. Dla kobiety w ciąży, moim zdaniem, jak najlepsza!
            • jo-asiunka Re: h&m organic 21.03.07, 15:05
              Dzięki za gratulacje:)
              Właśnie dzwoniłam do hama i mają podobno jeszcze zielone (taka młoda trawka -
              poinformowała mnie pani), chyba sobie kupię.

Niestety, nie mam jak stwierdzić, czy nie będzie z przodu za krótka przy dużym
              brzuchu, bo w zaawansowanej ciąży będę dopiero w czasie upałów (termin mam na
              sierpień).
              A propos ubrań ciażowych - kupiłam sobie fajną spódniczkę z lnu w mango - ma
              górę z elastycznej bawełny, powinien się zmieścieć całkiem spory brzuchol. Mieli
              też takie spodnie, ale o ile mi iwadomo, mango nie ma ciązówej linii ubrań -
              więc takie dziwadła sprzedają dla kobiet w stanie niebłogosławionym?!;)
              • jo-asiunka Re: h&m organic 21.03.07, 15:05
                najwyzej kupię sobie do niej fajne cieniutkie getry i już :)
                • cledomro Re: h&m organic 21.03.07, 18:49
                  albo szorty.
              • cledomro Re: h&m organic 21.03.07, 18:50
                też widziałam taką spódnicę w mango i też się zdziwiłam, że wprowadzają odzież
                ciążową...
      • cioccolato_bianco nie podoba mi sie n/t 21.03.07, 15:08

• annie_laurie_starr Re: nie podoba mi sie n/t 21.03.07, 19:37
          Mysle, ze to dobry pomysl z ta sukienka na ciaze, zwlaszcza, ze po ciazy, gdy
          bedziesz wracac do siebie tez moze sie przydac.
      • zewszad_i_znikad Re: h&m organic 21.03.07, 22:48
        Bardzo mnie cieszy, że ktoś pamięta, że istnieją ludzie, którzy nie mogą nosić
        niektórych materiałów. Tylko tak dalej. Te akurat niezbyt mi się spodobały, bo
        zwykle nie lubię jednokolorowych ubrań, ale przyuważyłam pewną tunikę, która
        mnie totalnie rozwaliła; szarpnę się na nią, chociaż cena dość szokująca...
        Tunika występuje w wersji ściśle tunikowej i bardziej sukienkowej; sukienka ma
        jakieś 15 cm więcej i na górze zamiast guziczków wiązanie. Ogólnie jest toto we
        wzory kwiatowe w kolorach różowym, oliwkowym, fioletowym. Fason też taki raczej
        ciążowy (dzieci posiadać nie zamierzam nigdy, ale taki fason mi przydatny, bo
        może nigdy nie będę szczupła. Tyle że nie wiem, czy mi zależy, idealny rozmiar
        to dla mnie 42, jestem zbyt potężnie zbudowana, by myśleć o czymś rzędu 38),
        bardzo powiewne i wielkie (42 wchodzi na mnie bez śladu problemu, a normalnie
        noszę 48), rękawy bufiaste i do łokci... Z cienkiej bawełenki i ogólnie jak dla
        mnie to jest cudo do n-tej potęgi. Wstrzelili się w mój gust niemal idealnie,
        ta powiewność, kwiatowe wzory... przy moim sentymencie do okolic 1967 r. (w
        którym nawet moja mama była małym dzieckiem) pasuje mi to wręcz doskonale...
        • j.graczyk Re: h&m organic 22.03.07, 08:57
          Zewsząd, ale czy piszesz o jakiejś sztuce odzieży z tej kolekcji h&m właśnie? Bo
          nie widziałam nic podobnego tam, a opis brzmi ciekawie?

Ja kupiłam wczoraj zieloną, jestem bardzo zadowolona.
          A kwiatowe wzory bardzo lubię, więc może skuszę się na jeszcze jedną:)
          • zewszad_i_znikad Re: h&m organic 22.03.07, 11:24
            A skąd mam wiedzieć, czy to z tej kolekcji? Sama właśnie o to pytam... Bluzka
            jest cudna do sześcianu, przejdź się po H&M, to pewnie znajdziesz. Tylko
            strasznie droga. 150 zł, a wersja sukienkowa 200. Masakra. Powodzenia i rada
            bym się dowiedziała, czy to w końcu jest z tej serii... tytułem materiału mi
            się skojarzyło, bo widząc to spodziewałam się, że będzie jakaś gów-niana
            wiskoza, a tu nie... materiał, który moja skóra uznaje za jedynie słuszny. ;)
            • bridget_07 Re: h&m organic 22.03.07, 13:33
              bardzo fajna, lubie fiolet
          • zewszad_i_znikad Re: h&m organic 22.03.07, 23:01
            Więc:
            Wspomniana tunika jednak NIE pochodzi z tej serii. To inna seria o nazwie Trend
            i sklep H&M na Marszałkowskiej w Wawie (na moje narzekanie, że tak drogo) mi
            się wręcz CHWALIŁ, że obecnie jako jedyny sklep tej firmy w Polsce mają ubrania
            z tej serii. Zdaje się, że - z racji obecnej "rzadkości"? - seria ogólnie jest
            droga. Przyuważyłam jeszcze jedną tunikę, białą w niebieskie wzory, i była
            równie droga. Na szczęście mam względnie podobną i dużo tańszą bluzkę z C&A,
            choć nie tak pięknie wykończoną i ogólnie bliższą zwyczajnego fasonu bluzkowego.
      • ciak1 Re: h&m organic 22.03.07, 14:26
        strasznie fajna:D bardzo mi się podoba taki fason:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka