Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

córka Donatelli Versace - szok

27.03.07, 18:48
    20-letnia Allegra jest chora na anoreksję. W tv dziś podano, że trafiła do
    odpowiedniej kliniki.
    www2.shrani.si/files/alegra509308.jpg
    Pieniądze szczęścia nie dają.
    Obserwuj wątek
      • annie_laurie_starr Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 18:49
        jeszcze gorsze jej zdjecia widzialam jakis rok temu...
      • madziulka1982 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 18:50
        to jeszcze nic ja ostatnio widzialam dokument o versace gdzie mowili (dokladnie
        niepamietam kto z kim) ale zdaje sie ze jego brat gej zaczął sie ten tego ... z
        siostry mezem ...
        • anias34 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 18:58
          a tam biodra....mnie przerazaja jej dłonie...nogi...
          • love_mode Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:05
            ledwo sie usmiecha
        • nessie-jp Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:28
          > to jeszcze nic ja ostatnio widzialam dokument o versace gdzie mowili (dokladnie
          >
          > niepamietam kto z kim) ale zdaje sie ze jego brat gej zaczął sie ten tego ... z
          >
          > siostry mezem ...

I co w tym szokującego w porównaniu ze śmiertelnie chorą dziewczyną?
      • kate-gun Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 18:54
        Jezu Chryste..

jeszcze nie widzialam kobiety bez bioder
        • annie_laurie_starr Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:00
          A ja czytalam kilka lat temu, ze Donatella nie jada przed 14:00, tylko pija
          rozcienczone soki. Jak dla mnie to nie jest wzorzec zdrwoego jedzenia dla
          dziecka, zwlaszcza dziecka, ktore przypisane jest do swiata mody.
          • becikowe5 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:04
            annie_laurie_starr napisała:

> A ja czytalam kilka lat temu, ze Donatella nie jada przed 14:00, tylko pija
            > rozcienczone soki. Jak dla mnie to nie jest wzorzec zdrwoego jedzenia dla
            > dziecka, zwlaszcza dziecka, ktore przypisane jest do swiata mody.

Włosi nie jadają śniadań i często ich pierwszym posiłkiem (jeśli nie np.
            brioche) jest lunch 12-14 godz., więc picie samych soków nie dziwi.
            • annie_laurie_starr Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:07
              Aha - no to jednak nawyki zyweniowe Donatelli sa normalne dla jej kregu
              kulturowego. Nie wiedzialam - ja bym chyba zdechla do 14:00 bez jedzonka.
              • mon_cherie Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:26
                do godziny 14 to mam 3-4 posiłki za sobą :)
            • daggy4 wloskie sniadania 28.03.07, 09:58
              WLOSI JADAJA SNIADANIA! wloskie sniadanie jest inne niz polskie, ale istnieje.
              jadane jest z rana, zalezy o ktorej kto wstaje. zazwyczaj sklada sie ze
              szklanki swiezo wycisnietego soku z pomaranczy, brioche (ktore sa b.kaloryczne)
              i kawy, kawy z mlekiem czy cappuccino.
              okolo 12.30 (zalezy od regionu - na poludniu jada sie pozniej) jest obiad z
              dwoch dan.we wszystkich wloskich firmach jest przerwa obiadowa dlatego mozna
              jadac b.regularnie i mozna b.zdrowo sie odzywiac. wlasnie ze zdrowego
              odzywiania slynie wloska kuchnia. wedlug wloskiej tezy lepiej jest nie
              obcziazac po przebudzeniu organizmu ciezkimi potrawami tylko zjesc lekki
              posilek z duza zawartoscia cukrow.
              wieczorem (o 20 albo pozniej) kolacja, ktora jest tak obfita jak obiad.

rodzina versace nei jest sztandarowym przykladem wloskiego odzywnia. mama
              donatella to znana cpunka, dlatego to normalne, ze allegra ma probelmy.
              • nessie-jp Re: wloskie sniadania 28.03.07, 20:29
                > WLOSI JADAJA SNIADANIA! wloskie sniadanie jest inne niz polskie, ale istnieje.
                > jadane jest z rana, zalezy o ktorej kto wstaje. zazwyczaj sklada sie ze
                > szklanki swiezo wycisnietego soku z pomaranczy, brioche (ktore sa b.kaloryczne)

Co to są te brioche (brioszki?) Ciemna jestem w tematach kulinarnych :)
                • daggy4 Re: wloskie sniadania 29.03.07, 11:48
                  rogaliki slodkie :)
                  heartbreak.altervista.org/_altervista_ht/brioche.jpg
                  • nessie-jp Re: wloskie sniadania 29.03.07, 18:54
                    > rogaliki slodkie :)
                    > heartbreak.altervista.org/_altervista_ht/brioche.jpg

Ooo, to ja jadam śniadania niemalże po włosku! Dzień w dzień - słodka
                    drożdżóweczka z serem i rodzynkami. Anoreksja to mi nie grozi, oj nie ;)
                    • sztuka_konwersacji Re: wloskie sniadania 29.03.07, 19:21
                      Brioszki to nie sa zadne rogaliki, bo rogaliki to sa croissanty,
                      skocz.pl/bnhkiu
                      a brioszki to sa pyszne buleczki, babeczki, ja uwielbiam te w kropki, tzn z
                      kawalkami czekolady, mniem :)
                      images.google.pl/images?hl=pl&q=brioche&gbv=2
                      • daggy4 Re: wloskie sniadania 30.03.07, 09:44
                        moze we francji, w mediolanie nie. brioche w rzymie to cornetto.
                        co miasto to obyczaj.
          • panigazeta Re: córka Donatelli Versace - szok 28.03.07, 16:21
            i co z tego ja nie jadam po 14;00 i jakos mi nie zaszkodzilo
      • cioccolato_bianco Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 18:59
        straszne.
      • aliennis Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:06
        Jak biedna ....:-(
      • amra24 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:08
        Smutny widok:(
      • dioda33 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:11
        to juz wole swoje pare kilo za duzo
        • marzeka1 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:19
          Wygląda strasznie, jak można własne dziecko doprowadzić do takiego stanu, to już nie rozmiar 0, ale jakiś -3.
        • myszka_333 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:20
          tinyurl.com/2jr9lm
          • kum-nye Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:45
            Tutaj jeszcze wyrazniej widac- img3.imageshack.us/my.php?image=allegra22vu.jpg

Smutne:/
      • amitka Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:24
        Jedna z moich kolezanek wyglada podobnie i uwaza , ze ma najwspanialsza figure
        na swiecie. Serce boli jak sie na nia patrzy, ale co robic. Przetlumaczyc sie
        nie da. Za kazdym razem konczy sie na klotni. Ona chyba sobie ubzdurala, ze
        ludzie sa zazdrosni, ze ona moze byc taka szczupla i jak ktos jej powie, ze jest
        za chuda to ona potrafi jeszcze kilo zrzucic. Taki typ.
        • marzeka1 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 19:58
          A matka wygląda jeszcze gorzej: to już tanorektyczna zaawansowana.
          • nessie-jp Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 20:00
            > A matka wygląda jeszcze gorzej: to już tanorektyczna zaawansowana.

Donatella wygląda KOSZMARNIE. Zastanawiam się, czy choroba córki nie jest
            odbiciem kompleksów matki, która się starzeje i odbija to sobie na córce...
            która nagle stała się piękniejsza i powabniejsza od niej.

Poza tym matka jest ewidentnie ofiarą skalpela i strzykawki. Te usta! Boziu...
            • anna_111 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 20:16
              www.kaprysy.pl/540/32-kg
          • zewszad_i_znikad Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 21:01
            marzeka1 napisała:

> A matka wygląda jeszcze gorzej: to już tanorektyczna zaawansowana.

I prawdopodobnie właśnie ponosi współwinę za chorobę swojej córki. Biedna
            Allegra wychowała się w kulturze, w której nakazany jest idealny wygląd; ani
            matka, ani córka nie potrafią sie od tego uwolnić. Dla młodszej to zakaz
            posiadania tłuszczu, dla starszej zakaz zachowania swoich "wdzięków" w sferze
            osobistej. Ale obie wrosły w kulturę, w której wygląd nie może być czymś
            własnym, prywatnym, czymś, czego możemy nie pozwolić innym wartościować, bo
            jesteśmy na tyle silne, by powiedzieć "To moja sprawa". One tej siły nie mają.
            • annie_laurie_starr Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 21:03
              Jeszcze jedno: o tej anoreksji Allegry to juz slysze sie ponad rok. Czy nie
              dalo sie jej wczesniej wsadzic do szpitala, tylko czekac az dojdzie do 32 kilo.
              • kinky5 Re: córka Donatelli Versace - szok 27.03.07, 23:17
                wlasnie...o tym samym myslalam.
                Gdzie matka miala oczy????
                Przeciez to nie stalo sie w cudowny sposob i Allegra sie tak pewniego dnia obudzila....
                Chyba ze cos wymknelo sie z pod kontroli...
                A swoja droga jak teraz Versace ustosunkuje sie do "nowych" wymogow co do modelek.
              • totally_sexy Re: córka Donatelli Versace - szok 30.03.07, 23:16
                z tego co wiem, to było z nią lepiej. wyglądała bardziej zdrowo niż na tych
                zdjęciach.
                niestety, jak widać ma teraz nawrot choroby..
      • daggy4 duza fota 28.03.07, 10:18
        img412.imageshack.us/img412/6830/verqj4.jpg
      • jeriomina Re: córka Donatelli Versace - szok 28.03.07, 10:34
        Allegra czyli wesoła...a to wesoło nie wygląda...ale już od dawna widuję zdjęcia
        Allegry w takim stanie, w sumie to dziwne że jeszcze żyje...może jakoś sztucznie
        jest podtrzymywana...straszne...
      • annaka Re: córka Donatelli Versace - szok 28.03.07, 14:38
        Szokujący jest jej wygląd... Ech, przerażajacy jest ten pęd do wychudzenia.
        Niesttey obawiam się, że dzisiejsze idolki np. Victoria B. Nicole R. tez moga
        mieć tego typu problemy. To naprwdę przestaje być tylko sprawa estetyki.
      • sztuka_konwersacji Re: córka Donatelli Versace - szok 28.03.07, 17:07
        Dziwne. Nicole Richie sie wszystkim podobala, a wyglada tak samo koszmarnie jak
        Allegra

Czyzby haczyk tkwil w tytule wątku?
        • kropisia Re: córka Donatelli Versace - szok 29.03.07, 19:15
          Nicole Richie w wersji super-skinny nie podobala sie nikomu przy zdrowych
          zmyslach.
      • daggy4 wlochy = anoreksja 28.03.07, 17:22
        jak widac na zalaczonym zdjeciu, we wloszech sa NAJWIEKSI anoreksycy swiata

www.corriere.it/vivimilano/gallerie/20070328.shtml
        • kinky5 Re: wlochy = anoreksja 28.03.07, 17:43
          no faktycznie ;-)
          • charade wygląd 28.03.07, 22:07
            Matka Allegry - głupia, skrzywiona baba z odjazdem na punkcie wyglądu, przy czym
            paradoksalnie przy tych wszystkich staraniach o utrzymanie "dobrego" wygladu
            prezentuje się koszmarnie. Tę obsesję zaszczepiła pewnie córce, stąd ta pewnie
            już się powoli żegna z tym światem, bo anoreksja w wielu przypadkach kończy się
            śmiercią.
            • bodomlake Re: wygląd 28.03.07, 22:23
              Szkoda mi jej...śliczna dziewczyna. Choć jej wygląd mnie nie szokuje, sama
              kiedyś tak wyglądałam (i jeszcze gorzej...).Zgadzam się z charade co do jej
              matki.
      • bodomlake Re: córka Donatelli Versace - szok 28.03.07, 22:27
        A wie ktoś może, ile Allegra ma wzrostu?
        • daggy4 Re: córka Donatelli Versace - szok 29.03.07, 08:28
          za wysoka nie bedzie, bo to rodzina z regionu calabria
      • star105 Re: Biedne dziecko. 29.03.07, 07:53
      • lilivampire Re: córka Donatelli Versace - szok 29.03.07, 11:16
        Wygląda szkaradnie!
      • ala1986 Ona już jest chora od dobrych kilku lat. 29.03.07, 19:25
        Pamiętam jak czytałam o niej małą wzmiankę chyba w Vivie. To było z 3-4 lata
        temu... Jeszcze przed tymi wszystkimi Lohanami, Richie i Olsenkami. Dziwne, że
        dopiero teraz ją wsadzili do szpitala. Wygląda strasznie.
        • matmam Re: Ona już jest chora od dobrych kilku lat. 30.03.07, 17:30
          Potworne.Biedna dziewczyna:(

A co do ust widziałyscie niewiem żone lub partnerke Liroya?Ona chyba
          też "lekko" przesadziła:)
          • sztuka_konwersacji Re: Ona już jest chora od dobrych kilku lat. 30.03.07, 18:13
            Nie.
            jakies foto?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka