Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

małe piersi przy rozmiarze 36/38

09.05.07, 14:59
    w ciągu ostatniego pół roku schudłam z mocnej 40 prawie 42 na 36 w porywach
    do 38. wszystko fajnie, ale niestety zamiast piersi mam teraz coś w rodzaju
    rodzynek i to szeroko rosztawionych. tu już nawet nie chodzi o ich wielkość
    co raczej o rozstawienie. jeszcze chwila i będą pod pachami. w staniku to
    jeszcze jakoś wygląda, ale też tylko wtedy gdy stoję prosta jak drut. jeden
    ruch czy lekkie pochylenie i nagle się okazuje, że połowę stanika mam pustą.
    przyznam, że nie odchudzałam się specjalnie, wręcz przeciwnie zaczęłam po raz
    pierwszy w życiu nie przejmować się dietą itp. i jeść co popadnie i nawet o
    24 w nocy. po prostu miałam tyle nerwów, już o to nie miałam siły się martwić.

co prawda nogi mam dalej ochydne, ale wykorzystuję to niespodziewane
    schudnięcie i teraz się staram, ćwiczę na stepie i takie tam różne.
    talie miałam zawsze fajną, a przy tym płaski brzuch, taka budowa po prostu.

ale teraz przy braku biustu całość wygląda jak jakiś żart. no może nie
    całość, ale tyłek i uda napewno. ćwiczę i ujędrniam i napewno dam sobie z tym
    radę, ale przecież piersi sobie nie zoperuję.

co mam zrobić żeby zaczeły wyglądać w miarę, a nie jak dwa smutne -
    rozstawione - rodzynki.
    Obserwuj wątek
      • inna-bajka Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 16:32
        Niestety, moja droga muszę Cię zmartwić. Jak raz Ci biust zmalał, to nawet
        przytycie do porzedniej wagi raczej nie pomoże, wredność losu jest taka, że
        zawsze tyje to, co akurat ma być szczupłe :-( Ja przez 5 lat łudziałam się, że
        biust powróci i trzymałam staniki, ale poszły nieodwracalnie na śmieci, a ja
        zostałam ze swoimi nowymi, malutkimi 75B.
        Schudłam z 57 do 47 kg, terz moja stała waga to 50 kg i raczej się pogodziłam z
        tym, że nie wrócą.
        Jedyne co mogę polecić to dbaj by nie było gorzej, bo bez chirurga raczej nie
        osiągniesz efektu, takiego jak chcesz. Wbrew bzurom wypisywanym czasem w
        kolorowych gazetach, ćwiczenia raczej też bardziej działają profilaktycznie,
        niż "leczniczo".
        Staraj się ujędrniać i pod żadnym pozorem nie pozwalaj sobie na chodzenie bez
        stanika, grawitacja jest nieubłagalna.
      • foamclene Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 16:43
        ja podczas odchudzanaia (planowanego) stosowalam kosmetyki do biustu ampolki
        phytrel lierac'a i rilastil (kupowane w aptece) delikatniejsze zele stosuje
        teraz thalgo serum na biust albo galenic jak kosmetyczka wyjedzie ;)
        niestety o biust tzreba zadbac zawszasu :) moj zawsze zostaje wielki ale tez
        nieco zmalal co niezmiernie mnie cieszylo :)
        mozesz sprobowac amplulek one uredrnia i zaokragla biust
        jezlei jednak chodzi o kszalt biustu to chyba jedynie biustonosz albo skalpel
        mnoze go zmienic...
        moze gorseciarka doradzi Ci odpowiedni fason stanika ktory bedzie ladnie
        ujazmial i powiekszal piersi? ;)

i wlasciwie dlaczego nie zoperowac biustu? :) sama kiedys nad tym myslam (o
        pomniejszeniu) :)
        • asidoo Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 17:03
          A ja podejrzewam, że nie jest źle. Trzeba dobrze dopasować stanik. Może taki z
          gąbeczkami będzie odpowiedni? Ja nie mam doświadczenia w powiększaniu optycznym
          biustu, bo jestem z "cycatych" i chciałabym miec mały biust.
          • damalia27 Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 17:53
            dobranie stanika to czysty obłęd w moim przypadku. bardotki odpadaja, te bez
            wkładek sprawiają, że jestem płaska. najlepszy dla mnie to ten z push-up'em i to
            najlepiej podwójnym, rozmiar 70b jest za mały, czasem ale rzadko jest ok, 70c
            niby dobry, ale tak jak wspominałam jak tylko podnisę ręce do góry czy sie
            schylę to te dwie małe cholery od razu znajdują jakieś wyjście dołem ze stanika,
            a jak nie to jakoś tak się zapadają, że wyglądam jakbym miała założony za duży
            stanik. ale jak stoję wyprostowana to jest ok w miarę. i nie dobieram już w tej
            chwili sama staników bo się boję że założę raz i będzie do wyrzucenia, korzystam
            z pomocy doświadczonej sprzedawczyni. stosuję kremy ujędrnijące i to już od
            jakichś 5 lat, a nie po tym jak gwałtownie schudłam.
            dzięki foam za nazwy kremów, chyba czas na cos nowego,już od pewnego czasu
            zastanawiam się nad thalgo, na rozstępy jest świetny czas wypróbować ten do biustu.
            ale i tak się nie obejdzie chyba bez skalpela.
            można przed urodzeniem dziecka?
            • carmelli Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 18:38
              skoro "wypadaja Ci dolem" to moze jednak sprobuj stanik z obwodem 65? Takie
              zazwyczaj sa objawy przy zbyt szerokim obwodzie. To po prostu znaczy, ze jestes
              szczuplutka pod biustem i nic w tym zlego! Prawdopodobnie jesli przejdzisz na 65
              pod biustem trzeba bedzie sprobowac miseczki D i tyle.

Powodzenia!
            • besame.mucho Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 18:41
              > jak tylko podnisę ręce do góry czy sie
              > schylę to te dwie małe cholery od razu znajdują jakieś wyjście dołem ze
              > stanika

Tak się dzieje przy zbyt serokim obwodzie. Spróbuj 65.
            • cioccolato_bianco Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 18:41
              skoro 70 B jest za male, to wcale nie masz takiego malego biustu
              • ciak1 Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 18:47
                zgadzam się, ja czasem mam 70B za duże i nie narzekam :D
                • damalia27 Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 19:13
                  to nie tak. kiedyś miałam obwód 80. wydaje mi się, że ta 70 już jest optymalnym
                  rozmiarem, 65 zdecydowanie za małe i ciśnie. nie wiem co jest nie tak. całe
                  życie umiałam sobie dobierać stanik i co nagle po 12 latach mi to przestało
                  wychodzić. dzięki za pismo przewodnie jak dobierać stanik ale ja niestety znam
                  te wszystkie zasady. cały problem polega na tym rozstawieniu, już nawet nie na
                  rozmiarze bo ten jak stoję nieruchomo jest ok. po prostu nawet stanik nie ukryje
                  tego, że po schudnięciu piersi mi się rozjechały.
                • damalia27 Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 19:16
                  sorki dziewczyny za to marudzenie, ale musiałam się wygadać. tak jakby mi
                  lepiej. co to będzie jak się w końcu pozbędę tych moich ud , na które nie mogę
                  patrzeć. chyba od razu ze 3 blogi :-)))))))))))))
                  • damalia27 Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 19:33
                    no dobra zmierzyłam się pod biustem, mam 72cm. wcale taka szczuplutka nie jestem.
                    • foamclene Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 19:41
                      moze powinnas jakis peniejszy fason wybrac. zeby skubance nie uciekaly? z
                      silikonowymi wstawkami przy miskach ktore ograniczaja przemieszczanie sie
                      stanika?
                      moze sportowe staniki one sa stworzone dla aktywnych kobiet i ich piersi ;)
            • foamclene Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 19:34
              kremy zawsze daja mniejszy efekt ale sa tansze
              to serum w kapsulkach super napinaja, ale trzeba wiecej wylozyc :)
              ale czego sie robi dla chlopa ;)
              • damalia27 Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 09.05.07, 20:08
                no właśnie. mój niby twierdzi, że kocha je takie jakie są, że mogłyby być
                większe tylko po to żebym ja była szczęśliwsza, ale ja jakoś skubanemu nie do
                końca wierzę:-)
                ale tak naprawdę to ja bym się czuła lepiej.
                a co do staników to właśnie zakupiłam nowy, z podwójnym push-up'em 70c,
                usztywniany i podtrzymujący,jak zwykle w sklepie (jak już w końcu znalazłam coś
                do przymierzenia) to wszystko w nim było idealnie, to jak leży i malutkie wcale
                nie były jak rozstawione rodzynki. no ale zobaczymy co będzie jak go założę na
                cały dzień do pracy. to będzie test.

coś czuje, że powinnam się skusić na to serum. dzięki
        • lilivampire Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 17:48
          foamclene napisała:

> i wlasciwie dlaczego nie zoperowac biustu? :) sama kiedys nad tym myslam (o
          > pomniejszeniu) :)

Ja też kiedyś myślałam o pomniejszeniu:) Ale coś mi ostatnio biust sam się zmniejszył:D
      • nelly.nelly Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 11:31
        ćwiczenia i masaże. później wkleję jakieś linki.
        • nelly.nelly Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 11.05.07, 12:58
          Schudłam ostatnio 5 kg, biust się niewiele zmienił, a nawet wygląda lepiej:
          jest mniejszy i jędrniejszy. myśle, że to zasługa ćwiczeń
          1) samozdrowie.interia.pl/forma/mikser_trenerski/news?inf=518492
          2) samozdrowie.interia.pl/forma/mikser_trenerski/news?inf=518496
          3) samozdrowie.interia.pl/forma/mikser_trenerski/news?inf=518499
          4) samozdrowie.interia.pl/forma/mikser_trenerski/news?inf=518504
          Powyższe ćwiczenia wykonuję (prawie;)) codziennie, każde po 10 powtórzeń,
          1. i 3. z hantlami 3-kilogramowymi od brata pożyczonymi:) zamiast damskich
          - normalne pompki
          Do tego rano i wieczorem krótki masaż z użyciem serum do biustu Bielendy
          o wdzięcznej nazwie Sexy Look (tanie i ładnie pachnie): delikatne, głaszczące,
          koliste ruchy otwartą dłonią wokół brodawek (najważniejszy jest kierunek ruchu dłoni - od dołu piersi w górę), a następnie w górę aż do szyi.
      • naels Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 12:12
        Damalia, z calym szacunkiem, ale kompletnie nic nie rozmumiem. Mozesz, nie
        wiem, wkleic zdjecie tych piersi w staniku albo cos, zebym wreszcie pojela, co
        tobie w nich nie pasuje? Ja tez ma rozmiar 36 w porywach do 38, dokladnie 72cm
        pod biustem, sam biust cale zycie male 70B, a bywa, ze 70A, do tego bardzo
        dziwnie skonstruowana klatke piersiowa (lekka krzywica w dziecinstwie - srodek
        zapadniety, a jak sie poloze na wznak, to ostatnie zebra rzekome mam wyzej, niz
        biust) i wygladam dosc przyzwoicie, nic mi specjalnie nie wyskakuje ani nie
        wchodzi pod pachy. Jedyne, co mi przychodzi do glowy, to a) masz za szeroki
        obwod stanika, zapinaj sie ciasniej, b) przy zbyt duzych miseczkach za bardzo
        naciagasz szelki, dlatego ci dolem wychodzi - kupuj mniejsze, ale ich tak nie
        podnos do gory, c) cale zycie mialas duzy biust, nagle zmalal i nie bardzo
        mozesz sie z nim pogodzic, wiec dla ciebie wyglada groteskowo - musisz po
        prostu przyzwyczaic sie, ze maly biust tak wlasnie wyglada, i scisnietych,
        przylegajacych polkul z seksownym barokowym rowkiem juz raczej nigdy nie
        bedziesz miala, no chyba ze po skalpelu.

Nie wiem, kto ci wmowil, ze 70C przy 36/38 to jest "brak biustu", ale jak dla
        mnie, to brzmi to niemalze obrazliwie.
        • liselle Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 15:42
          Ja noszę rozmiar 34/36. Cycki też mam małe, bo 70 A.:) A z żebrami mam podobnie
          jak przedmówczyni. Tez wystające, tyle że kręgosłup prosty i żadnej krzywicy. Po
          prostu taka uroda :)
          Fakt, że biust to atrybut kobiecości, zwłaszcza jak się marzy o bluzeczkach z
          dekoltem (w których notabene chodzę i się nie przejmuje). Czasem marzy mi się
          większy, ale:
          -boję się operacji
          -żal mi kasy
          -jak zajdę w ciąże to będę musiała wyciągać
          -bałabym sie na brzuchu położyć (co jak pękną:))

Generalnie to nie ma wyjścia tylko trza zaakceptować.:)

A co do noszenia stanika. Zgadzam sie grawitacja jest, ale z drugiej strony
          skóra na dekolcie to naturalny stanik. Jeśli cały czas podnosi sie biust za
          pomocą push-upa to ta skóra zaczyna wiotczeć. Po prostu organ nieużywany zanika :)
          • muzomaniaczka Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 19:50
            Wybacz Damali27 ale obrażasz mnie stwierdzeniem że masz małe piersi. Jak
            rozmiar miseczki 70C czy nawet to B które podałaś może być uznawane za
            małe??!!! Może miałaś duuużo większy biust i trudno Ci się pogodzić z jego
            zmniejszeniem sie,ale twierdzenie ze C jest małe to dla mnie kpina :( To co ja
            mam powiedzieć z moimi też szeroko rozstawionymi 75A które nie są w dodatku za
            ładne? Mam w biuscie ok82cm a pod biustem 72cm i co Ty na to??? To jest dopiero
            powód do zmartwień a nie Twój rozmiar C :/ Zastanawiam sie czy jeżeli będę
            kiedys miała dzieci to po ciąży wrócą do takiej wielkości jak teraz czy mi
            qrde 'wklęsną' jeszcze bardziej :(
            • bajgla Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 23:37
              muzomaniaczka napisała:

> Wybacz Damali27 ale obrażasz mnie stwierdzeniem że masz małe piersi. Jak
              > rozmiar miseczki 70C czy nawet to B które podałaś może być uznawane za
              > małe??!!! Może miałaś duuużo większy biust i trudno Ci się pogodzić z jego
              > zmniejszeniem sie,ale twierdzenie ze C jest małe to dla mnie kpina :( To co ja
              > mam powiedzieć z moimi też szeroko rozstawionymi 75A które nie są w dodatku za
              > ładne? Mam w biuscie ok82cm a pod biustem 72cm i co Ty na to??

Ja na to,że jak masz 72 pod biustem, to powinnam kupować staniki najwyżej 70, a nie żadne 75. Spróbuj 70A albo B.
              • bajgla Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 23:38
                " to powinnam kupować "
                powinnaś oczywiście :)
              • muzomaniaczka Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.06.07, 21:12
                A ja na to, że mam rację, a to dlatego,że w 70B nie miałabym co włozyć w ich
                miseczki. A co do tego 70A to też pudło,bo juz niejeden stanik w tym rozmiarze
                mierzyłam i prawie wytrzeszczu oczu dostaje bo tak ściska, z reszta moja mama
                mi niedawno taki kupiła i po jakiejś godzinie noszenia miałam piękny szlaczek
                pod biustem i na plecach wyryty...
      • damalia27 Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 23:16
        dziewczyny błagam tylko się nie poobrażajcie.
        tak jak pisałam to nie chodzi o rozmiar tylko o krztałt, to rozklapywanie na
        boki i naprawdę problem z dobraniem stanika, który po mniej więcej miesiącu robi
        się po prostu niedopasowany. a co do ramiączek i ich podciąganie to masz rację
        jak jes za bardzo ściągnę to biust od razu wylatuje dołem przy zakładaniu.
        miseczka b jest za mała i z jednej robią mi się dwie piersi a z kolei c gdy
        tylko sie nieodpowiednio ruszę to jakoś tak się upycha, że od góry to wygląda
        jakbym miała pusty stanik. nie chcę ich powiększyć tylko zrobić coś żeby były
        bardziej ujędrnione i po prostu pełniejsze u góry a nie po bokach.
        a co do rozmiaru to moja przyjaciółka jest malutka, szczuplutka ma miseczkę A i
        chyba jedne z najładniejszych piersi jakie widziałam.
        • bajgla Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 23:40
          damalia27 napisała:

> dziewczyny błagam tylko się nie poobrażajcie.
          > tak jak pisałam to nie chodzi o rozmiar tylko o krztałt, to rozklapywanie na
          > boki i naprawdę problem z dobraniem stanika, który po mniej więcej miesiącu rob
          > i
          > się po prostu niedopasowany. a co do ramiączek i ich podciąganie to masz rację
          > jak jes za bardzo ściągnę to biust od razu wylatuje dołem przy zakładaniu.

Może spróbuj jeszcze raz obwodu 65? Jakies miseczki z 65 próbowałaś wcześniej? Może za małej i dlatego było ci ciasno?
        • zettrzy Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.05.07, 23:46
          > tak jak pisałam to nie chodzi o rozmiar tylko o krztałt, to rozklapywanie na
          > boki i naprawdę problem z dobraniem stanika, który po mniej więcej miesiącu
          rob
          > i
          > się po prostu niedopasowany.

czyli stanik jest marnej jakosci, bo normalny stanik ma wytrzymac 180 dni
          codziennego uzytkowania - wedlug norm przynajmniej
          skoro uwazasz biust za maly cwicz z ciezarkami, podobno takie cwiczenia maja
          fenomenalny wplyw na rozmiar i ksztalt biustu (niestety nie moge powiedziec ze
          je testowalam, bo mam dokladnie odwrotny problem)
          • damalia27 Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 11.05.07, 11:39
            no nie wiem co do tej jakości, ale wydaje mi się, że stanik, który kosztuje
            ponad 100 PLN raczej już jakość ma. chociaż czasem lepsze są te za około 70PLN
            niż najdroższy triumph. od nich wogóle nie mogę nosić, po jednym założeniu
            oddaje przyjaciółkom.
            • filoruska Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 25.05.07, 17:34
              damalia - piersi rozchodzące się na boki mogą być skutkiem zmian wagi. Po
              prostu im to zaszkodziło i teraz trzeba popracować, żeby znowu były ładne. Kup
              sobie dobry stanik, zakładaj go właściwie, to po kilku miesiącach masz szansę,
              że piersi zaczną lepiej wyglądać.
          • frrancuzeczka Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 10.06.07, 20:57
            A mogłabyś napisac coś więcej o cwiczeniach z ciężarkami? Też schudłam sporo a
            biust razem ze mną. Miałam 75 C i trochę żałuje, że teraz nie mam.
      • bdzibdzionka Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 11.05.07, 00:18
        Kolega do koleżanki:

Jest różnica między nami,
        ty masz piersi pod pachami

:D
      • mmkl Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 11.05.07, 00:29
        hej, wydaje mi się że powinnaś pokombinować nie z rozmiarami, a z różnymi
        firmami i modelami biustonoszy, nie zawsze tych super push-upów. ja czasem
        mierzę 10 i żaden nie pasuje. tak jak inne dziewczyny, uważam że biust Twój nie
        może być mały przy tym rozmiarze:)
        sama mam szeroko rozstawione piersi i też nie lubię ich bez stanika. można się
        przyzwyczaić:)
        • yavanna86 Re: małe piersi przy rozmiarze 36/38 11.05.07, 11:34
          coś mi się nie zgadza,ktoś powyżej pisał,że waży 47 kg i ma piersi 75B,to są
          malutkie piersi,jesteście pewne?:)
      • kleopatryx Baskinka 10.06.07, 15:09
        W biustonoszu jest część zwana baskinką. To ten łącznik pomiędzy miseczkami.
        Bywa on różny w zależności od strefy klimatycznej. Na północy kobiety mają
        piersi bardziej zbliżone do siebie i dlatego baskinka jest bardzo wąska - około
        0,5-1,0 cm. Na południu kobiety mają szeroko rozstawione piersi i dlatego
        baskinki biustonoszy są szerokie na kilka centymetrów.
        U nas najprawdopodobniej nie kupisz dobrze dobranego biustonosza, musisz
        rozejrzeć się we Włoszech lub w Grecji a nawet bardziej na południu.
        Stanik z bardzo szeroka baskinką umożliwi ci ulokowanie piersi w miseczkach bez
        żadnych problemów, ponieważ jego miseczki będą się znajdowały właśnie bliżej pach.
        Pozdrawiam!
        • mirror43 Re: Baskinka 11.06.07, 09:08
          kleopatryx - to zdanie o strefie klimatycznej to skad, bo pierwsze slysze?
          Ja bym pochodzila po sklepach, ktore oferuja dobre push-up z roznym ustawieniem
          miseczek. Dobry stanik czyni cuda. Palmers jest juz jakims rozwiazaniem.
          Mozna tez popracowac nad jedrnoscia piersi - zimna woda czyli plywanie bardzo
          pomaga. Raz w tygodniu to minimum, polecam. Cudow nie bedzie, ale po jakims
          czasie roznica.
          • damalia27 Re: Baskinka 11.06.07, 11:00
            oj pracuje, pracuje, ujędrniam, ćwiczę i smaruję. niestety dla mnie chudnę
            dalej. jakaś masakra.
            i dobijają mnie panie w sklepach z bielizną twierdzące z miną pełną wyższości,że
            staników z obwodem 65 się nie produkuje. szału dostanę. udało mi się znaleźć
            jeden, słownie jeden, stanik z obwodem 65 i co z tego skoro nie ten fason i nie
            ta miseczka.
            chyba znowu muszę jechać do stolicy bo już nie mam siły i staników.
        • naels Re: Baskinka 11.06.07, 11:14
          Kleopatryx, ty jakies niestworzone rzeczy wypisujesz. Po pierwsze, od kiedy
          baskinka oznacza czesc biustonosza? Wedlug wszystkich dostepnych mi slownikow,
          jest to taki falbaniasty fragment doszywany u dolu bluzki, sprawdz chocby tu:
          www.krzyzowki.info/baskinka
          Po drugie, skad ty na litosc boska masz te informacje o roznym rozstawie biustu
          u kobiet z roznych stref klimatycznych?! Masz jakies statystyki WHO na ten
          temat? Wspoluczestniczysz w projekcie zaawansowanych badan genetycznych? Moze
          jeszcze wyslij autorke watku na Antarktyde po biustonosz, chyba "bardziej na
          poludnie" juz sie nie da...
          • saskiaplus1 Re: Baskinka 11.06.07, 12:42
            Hmm, ja też żadnych danych statystycznych w tym temacie nie posiadam, ale faktem
            jest, że na mój równie nietypowo szeroko rozstawiony (i mały) biust najłatwiej
            dostać staniki właśnie w krajach południowych. Tam kobiety są inaczej zbudowane
            i to żadna tajemnica. Nie trzeba być fachowcem, żeby to wiedzieć.
            • mirror43 Re: Baskinka 13.06.07, 17:33
              Oj saskia, rozmawiamy o biuscie.
              Kobiety na poludniu sa inaczej zbudowane niz te na polnocy, ale stanik jest na
              biust, a nie na inna czesc ciala, ale moze sie myle? ;)
              Jak mialam maly biust to kupowalam staniki naprawde w roznych krajach. Fachowcem
              nie jestem, po prostu kupowalam:)))) A wiecie, Szwedki kiedys nagminnie nie
              nosily stanikow. Pewnie byly to te z szeroko rozstawionym biustem, bo nie mogly
              znalezc odpowiednich biustonoszy;))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka