Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

na slub/wesele

04.06.07, 12:05
    chce zalozyc biala sukienke o prostym kroju (styl lat '60) - dekolt lekko
    lodkowaty, dlugosc do kolan, raczej dopasowana. do tego czarne buty z
    migdalowym noskiem w stylu retro (mniej wiecej takie:
    img1.aukcjoner.net/images/4/6/2/107928_f.jpg ale czarne z kokardka z
    boku przy piecie), do tego czarna, prosta kopertowka i czarny, szeroki pasek w
    pasie.
    ktos zasial we mnie ziarenko niepokoju, ze na slub w bieli i czerni nie wypada
    sie pojawiac.. ale czy taki zestaw przejdzie?
    Obserwuj wątek
      • justeczka1 Re: na slub/wesele 04.06.07, 12:09
        a ty bys chciala, zeby na twoim slubie dziewczyny byly poubierane na bialo? bo
        ja nie. moim zdaniem to jest kolor zarezerwowany dla panny mlodej:)
        • dakota77 Re: na slub/wesele 04.06.07, 12:13
          Boje sie, ze bialy odpada.
          • aliennis Re: na slub/wesele 04.06.07, 12:20
            Kiedy ja brałam slub to szczerze powiedziawszy nie zwracałam szczególnej uwagi
            na to,czy ktoś jeszcze jest w białej sukience oprócz mnie. I nie miałabym nic
            przeciwko temu,gdyby ktoś przyszedł w bieli.I tak ja BYŁAM NAJPIĘKNIEJSZA p
      • souhlaska Re: na slub/wesele 04.06.07, 12:18
        stad moje watpliowsci, bo nie znam sie na zasadach dotyczacych slubu,
        szczegolnie koscielnego. ja nie widze przeciwskazan, bo wydaje mi sie, ze nikt
        mnie z panna mloda nie pomyli, a dodatki w kolorze czarnym juz calkowicie
        pomylke wykluczaja :) no ale wlasnie dlatego pytam - by nie popelnic faux pas.
        • gabrielafrancuz Re: na slub/wesele 04.06.07, 12:31

wybrałabym raczej kremowy kolor sukienki. albo baardzo, baaardzo jasny beż.
      • tishka Re: na slub/wesele 04.06.07, 12:54
        jesli ja bede panna mloda to tez bialy kolor wsrod gosci nie bedzie mi
        przeszkadzal, najwazniejsze zeby kazdy sie czul wygodnie i dobrze sie bawil,
        nawet jakby wszystko mialo byc w bieli, stroje, kwiaty, jedzenie, napoje,
        wszyyyyystko:)))
      • suziliu Re: na slub/wesele 04.06.07, 16:09
        Nie wypada załozyć bialej/kremowej/ecrue sukni na wesele. po prostu. Oczywiscie
        w sukni moga być elementy w bieli (mnie to nie przeszkadza, ale komuś może),
        tak jak u dziewczyny w sąsiednim watku
        • your.sugar Re: na slub/wesele 04.06.07, 19:32
          biel z czernią może zmylić, chociaż jeśli panna młoda zamierza mieć klasyczną
          suknię to prawdopodobieństwo pomyłki maleje. ja sobie wymarzyłam właśnie białą
          suknię z czarną koronką ;)
          • kinky5 Re: na slub/wesele 04.06.07, 20:58
            bialy to kolor panny mlodej.
      • saskiaplus1 Re: na slub/wesele 04.06.07, 21:11
        Bieli na cudzy ślub tradycyjnie się nie zakłada, a czarny jest kolorem strojów
        wieczorowych (a i to nie na wszystkie okazje), więc zasada jest taka, że obu
        tych kolorów nie zakłada się na ślub ani wesele. To, czy jest kościelny czy
        cywilny nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu nieelegancko jest się ubrać na biało
        czy czarno (jak również w ogóle na bardzo ciemno) i tyle. Oczywiście, brak klasy
        i dobrego wychowania nie jest karalny i możesz się tak ubrać bez obaw przed
        aresztowaniem. Kwestia smaku.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka