Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mam dosc...

10.06.07, 15:23
    Meczenia sie z szukaniem spodni !!!
    Bylam w Berlni i w 2 dni znalazlam 3 pary odpowiednie na dlugosc, ale w sumie srednio dopasowane w pupsku...

Wiec jesli ktoras z Dziewczyn wie, gdzie w Warszawie (tylko zebym tam trafila yhyhyhyhy) jest jakas dobra krawcowa byla bym naprawde bardzo wdzieczna za namiary do niej.

Nie mam juz sil na spodniowe zakupy...

z gory dziekuje ;]
    i caluje po malym paluszku w lewej stopce za informacje ;]
    Obserwuj wątek
      • muzomaniaczka Re: Mam dosc... 10.06.07, 21:21
        Przepraszam, ze nie na temat ale zobaczyłam na Twoim blogu zdjecie z żelkami i
        teraz mam fazę na żelki. Ja tez chcę taki przybytek w moim mieście dlaczego u
        nas nie ma skelpów strikte słodyczowych (cóż za określenie)!!!! Jakbym była na
        Twoim miejscu to bym z każdego pojemnika wyżarła te żelki garściami:]
        • disa Re: Mam dosc... 10.06.07, 22:04
          och... nawet mi nie mow!!!
          Ja raz jak wracalam z Garmisch to mialam nadbagaz :D

zelki - pierwszy raz widzialam TYLE ZELEK na zdjaciu widac moze 1/10 !!!
          byly 2 wielkie pomieszczenia wypelnione tymi beczkami z zelkami

RAJ normalnie RAJ!!!
          • envy_me_baby @disa-ot 11.06.07, 00:56
            ooo ktos byl garmisch?! jak milo :) uwielbiam to miasto - a jak Twoje wrazenia?
            - nie moge sie powstrzymac, aby nie spytac...
            A z jakiej okazji akurat tam?

• disa Re: @disa-ot 11.06.07, 08:38
              Na nartach bylam ;]

Piekne :D PIEKNE ;]
              po prostu urocze ;]
              • envy_me_baby Re: @disa-ot 11.06.07, 10:04
                aha, to fajnie :) w sumie garmish to zwykle na narty :)
        • magdaksp Re: Mam dosc... 11.06.07, 00:17
          pomyśl sobie ze sąt o zmielone kości zwierzat od razu apetyt na żelki przechodzi:)
          • koala1212 Re: Mam dosc... 11.06.07, 00:28
            > pomyśl sobie ze sąt o zmielone kości zwierzat od razu apetyt na żelki
            przechodz
            > i:)

A mnie wtedy apetyt przychodzi, bo od dziecka jestem wegetarianka i to jedyna
            forma w jakiej moge jesc zwierzeta (zelki sa bdb na stawy, tzn maja kalorie i
            idealnie gdybym mogla jesc chrzastki w miej kalorycznych i niebarniownych
            sztucznie formach)
            Disa, a probowalas w Leo Lazzi?
            www.leolazzi.pl tu powinien byc ich adres w Wawie. Ja zawsze tam kupuje super
            spodnie, maja swietne fasony i materialy. Nie wiem czy beda na Ciebie pasowac,
            bo ja mam zupelnie inna budowe, ale napisalam, bo jak niegdzie nic nie ma, to
            tam jest i to duzo:)
            • magdaksp Re: Mam dosc... 11.06.07, 00:38
              jestes wege o jesz żelatynę,żartujesz?ja tez jestem ale nie jem zelatyny i nie
              obchodzi mnie na co jest dobra...

aco do spodni to rozumiem ze sa za szerokie w pupie?
              • disa Re: Mam dosc... 11.06.07, 08:55
                za krotkie...
                po prostu najdluzsze spodnie sa dla mnie za krotkie
                idealna dlugosc maja spodnie ktore kupilam teraz w Berlinie (kupie tasme do mierzenia i Wam powiem ile) z firmy rock&repulik, ale u nas w PL ich nie widzialam :(
                • koala1212 Re: Mam dosc... 11.06.07, 16:52
                  > za krotkie...
                  > po prostu najdluzsze spodnie sa dla mnie za krotkie

Zawsze Ci zazdroscialam pieknej figury, ale dopiero teraz widze, ze faktycznie
                  mozesz miec klopot ze spodniami.
                  Bardzo dobrze wygladalabys w 3/4 i 7/8 i wszelkich do kolan itd, ale o tym
                  pewnie wiesz. Moze przekonaj sie do depilatorow - naprawde warto.
                  Nic Ci juz wiecej nie moge poradzic. Mam bdb krawcowa ale nie mieszkam w Wawie.
              • koala1212 Re: Mam dosc... 11.06.07, 16:57
                > jestes wege o jesz żelatynę,żartujesz?ja tez jestem ale nie jem zelatyny i nie
                > obchodzi mnie na co jest dobra...
                Jasne ze jem, ale tylko na slodko. W zadnej innej formie nie dalabym rady.
                Jestem wegetarianka od dziecka, bo wtedy odmowilam jedzenia miesa i wszelkich
                wedlin, ale dieta wegatarianska musi byc naprawde b dobrze zbilansowana, zeby
                sobie nie zrobic krzywdy. zelatyna to koniecznosc, zwlaszcza gdy sie cwiczy,
                chociaz sa osoby, ktorym natura dala mocne stawy i nawet jesli jej nie
                dostarczaja, to swietnie zyja.
                • magdaksp Re: Mam dosc... 11.06.07, 17:02
                  nie wiem ska masz takie wiadomosci ze zelatyna to koniecznosc...ja nie jem jej i
                  zyje i na nic nie choruje.
                  inna kwestia ze ja nie jem miesa z przyczyn ideologicznych a nie dlatego ze nie
                  lubie .jesli nie jesz miesa bo nie lubisz to jestes jaroszem a nie wegetraianinem
                  • iluminacja256 Re: Mam dosc... 11.06.07, 17:19
                    No a ja jej nie jem i jednak mam problemy ze stawami. Wege jestem około 11 lat
                    i zaczynam widzieć te problemy, kolana strzelaja , bardzo łatwo sobie skrecić
                    kostkę, bo mam już trochę mniej mazi w torebkach stawowych jak mnie
                    poinformował bardzo uczony lekarz itp - kiedyś tego nie miałam, a to jeszcze
                    nie ten wiek, zebym mogła na wiek zwalić. Jest zastępstwo zelatyny czyli agar-
                    agar - ale to obrzydliwe, no i glukozamina - ale nie przepadam za suplementami.

Mimo całej sympatii do diety wegetariańskiej musze przyznać, ze nie jest to
                    dieta w 100% korzystna dla stawów i kosci.
                    • disa eeeeeeeeeee 11.06.07, 22:26
                      nie ma dnia bez zelka ;D
                      moje zyciowe motto zaraz po
                      "kocham zyc tak jak mam na to ochote"
                      i
                      "mlodosc przemija, uroda przemija, nawet milosc przemija -zostaja tylko piekne rzeczy materialne"

:D
          • muzomaniaczka Re: Mam dosc... 12.06.07, 15:33
            Nie widzę tu żadnego problemu w końcu już od kilku ładnych lat mamy dostęp do
            żelatyny roślinnej. Wystarczy kupować galaretki, żelki itd które na opakowaniu
            mają umieszczoną informację o tym,że nie ma tam żelatyny zwierzęcej.
        • pianazludzen Re: Mam dosc... 11.06.07, 16:35
          ja jestem na gronie w gronie Fanatycy Zelkow, polecam. Mam to szczescie, ze
          mieszkam w kraju - zelkowej mekce ;)
          • disa Re: Mam dosc... 11.06.07, 22:24
            juz szukam i sie zapisuje sie ;D
      • ciuszek15 Re: Mam dosc... 11.06.07, 00:10
        skoro już nawet w Warszawie jest problem ze znalezieniem długich, dobrze
        dopasowanych spodni, to znaczy, że w Poznaniu tym bardziej podobnych nie
        dostanę... też szukam takich od dawna. masakra.
        • auto_robex Re: Mam dosc... 11.06.07, 16:30
          idz do nowej czesci browaru w p-niu
      • pendecha Re: Mam dosc... 11.06.07, 01:28
        to nos spodnice!!! no i juz nie caluj mnie po stopach !hehe
        • disa Re: Mam dosc... 11.06.07, 08:37
          musialabym zaczac nogi depilowac...
          ;/
          buehehehee
          a a tak to gole CZAAMI :D
          • katinkova Re: Mam dosc... 11.06.07, 23:01
            no to może laser? :)
            • disa Re: Mam dosc... 11.06.07, 23:25
              depilacja odpada.....
              nie ma takiej ilosci alkoholu zebym po tak dlugiej przerwie sie sama katowala

a laser???
              myslalam o tym, ale z moimi alergiami itd troche sie boje... ale poczytam pojde na konsultacje i... zobaczymy
      • trocineczka Re: Mam dosc... 11.06.07, 10:55
        Disa, jak znajdziesz, to, prosze, napisz glosno i wyraznie ;) Jestem gotowa
        przyjechac do W-wy po spodnie!
        • kinky5 Re: Mam dosc... 11.06.07, 23:12
          przeciez Rock&Republic jest w Europie...a ty duzo jezdzisz wiec co za problem?
          • disa Re: Mam dosc... 11.06.07, 23:15
            no kupilam 3 pary
            wiecej modeli NIE BYLO ;/
            pierwszy raz trafilam na te marke
            jest w PL?
            • kinky5 Re: Mam dosc... 11.06.07, 23:23
              wg ich strony internetowej to ich nie ma w naszym pieknym kraju....;-(
              • disa Re: Mam dosc... 11.06.07, 23:24
                q...........
                bo nie wszystkie modele ich sa DLUGIE ;/
                ja akurat znalazlam 3 :(
                o 10 za malo
                dla mnie dlugie spodnie sa na wag zlota !!!!
                • kinky5 Re: Mam dosc... 11.06.07, 23:29
                  wspolczuje...mam nadzieje ze sie to w PL niedlugo zmieni!
                  W Kanadii niektore firmy maja rozne dlugosci spodni: krotkie, normalne i dlugie wlasnie.....
                  • disa Re: Mam dosc... 11.06.07, 23:57
                    tu niby tez, ale te DLUGIE i tak sa krotkie ;(

zlo zlo zlo agresja
                    • kinky5 Re: Mam dosc... 12.06.07, 00:10
                      oj, nie fajnie...
                      :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka