Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

boje się,

09.07.07, 10:43
    że niedługo zawita MODNE SREBRO i ludzie będą biegać niczym z krainy PI i SIGMY ;/
    A do tego będzie TO: i165.photobucket.com/albums/u79/disol/w-1.jpg
    Obserwuj wątek
      • martusia67 Re: boje się, 09.07.07, 10:46
        disa napisała:

> A do tego będzie TO: i165.photobucket.com/albums/u79/disol/w-1.jpg

Nie strasz :) bo ja tez juz zaczynam sie bac!!!
        • disa Re: boje się, 09.07.07, 11:01
          węże... brrrr
          • pendecha przeciez masz wezowe buty 10.07.07, 00:54
            piszesz weze brr.... a w innym watku pt. " w oczekiwaniu na buty" pokazalas
            zdjecie swoich nowych WEZOWYCH butow hmmm
            • disa Re: przeciez masz wezowe buty 10.07.07, 08:59
              ale nie srebrne!!
      • tishka Re: boje się, 09.07.07, 10:49
        wydaje mi sie ze juz zawitalo, wystarczy popatrzec na nowe kolekcje w sklepach,
        albo kobiece czasopisma
        • disa Re: boje się, 09.07.07, 11:01
          no kilka rzeczy widziałam, ale jeszcze nie na taką skale żeby panikować.
          Teraz przeglądając net patrzę i nie wierze!!! Wszędzie zbroje!!!
          Dziewczyny o ciepłym odcieniu skóry i słonecznych włosach będą się wbijały w stal i srebro!!
      • marwiksa Re: boje się, 09.07.07, 10:49
        pewnie tak będzie, ale póki co, są niedobitki złota
        • disa Re: boje się, 09.07.07, 10:59
          Złoto lubię, ale srebro mnie PRZERAŻA
      • ryfka81 Re: boje się, 09.07.07, 11:00
        O rany, i każdy będzie musiał w tym chodzić? Żadnej alternatywy? No to
        faktycznie katastrofa...
        • disa Re: boje się, 09.07.07, 11:02
          śmiej się...
          jeszcze wspomnisz moje słowa na widok kosmitów w wężowych butach...
          • ryfka81 Re: boje się, 09.07.07, 11:07
            A tam, Disa, co się przejmujesz? Ja zawsze twierdzę, że im więcej brzydoty w
            sklepach i na ulicach, tym łatwiej można na takim "tle" zabłysnąć ;o)))
            • disa Re: boje się, 09.07.07, 11:12
              W sumie masz racje, ale wizja „wszędzie cos błyska” przeraża mnie!! Ja mam chore oczy i w tym wypadku nawet przyciemniane szkła nie pomogą :/
              Oby tylko nie wróciła moda na „małe lustereczka” wszędzie na stroju bo mimo mojego narcyzmu nie mogłabym się przeglądać w czyimś tyłku :/
              • ryfka81 Re: boje się, 09.07.07, 11:14
                disa napisała:

> Oby tylko nie wróciła moda na „małe lustereczka” wszędzie na stroju
                > bo mimo mojego narcyzmu nie mogłabym się przeglądać w czyimś tyłku

:oD

PS Ciasteczkowy rulez!
            • ryfka81 Re: boje się, 09.07.07, 11:12
              A w ogóle to i tak wolę srebro od złota. Chociaż toleruję TYLKO pod postacią
              biżuterii, nigdy na ubraniu.
      • cledomro Re: boje się, 09.07.07, 11:01
        odkąd wróciła tragiczna moda lat 80 i początku 90., to już mnie nic nie
        przerazi. (uważam, że noszenie dżinsowej mini do leginsów powinno być
        sankcjonowanie prawnie.)
        • disa Re: boje się, 09.07.07, 11:04
          To prawda :/
          Dziewczyny które nigdy by nie włożyły spódnicy grasują w MINI bo maja leginsy :/
          i myślą, że to lepsze od rajstop/nawet tych krytych :/
      • siog Re: boje się, 09.07.07, 11:29
        ja tutataj SREBRA nie widze tylko WEZA, a to chyba jest roznica:)
        w Europie juz co najmniej od sezonu w modzie. buty te widzialam na zywo bodajze
        Kenneth Cole.
        mam baleriny z weza French Sole obsmiane na forum no ale ja wiesniara na modzie
        sie nie znam:)

P.S. zobaczymy co bedzie za rok noszone w Polsce:)))
        • disa Re: boje się, 09.07.07, 11:40
          węże :( węże będą noszone :D do srebra :(
          chodzi o to, że ja srebra nie lubię.
          a boje się, że będzie to epidemia jak legginsy -wbije się w to KAŻDY nawet Ci którym to nie pasuje :(

(nie przejmuj się mnie wyśmiały, że mam "drewniany" JASNY obcas -co było KOSZMARNYM HORROREM DLA NICH, śmiały się, że nosze czerwone buty jak "dziw.." a teraz same w tym latają - no, ale JA TEŻ SIĘ NIE ZNAM tandeciara jestem :D )
          • sammuramat Re: boje się, 09.07.07, 14:30
            no ale nie rozumiem czym sie przejmujesz?

nie lubisz, to nie kupujesz i nie nosisz i problem rozwiazany

a jesli komus sie spodoba, to to juz nie bedzie twoja sprawa, moda jest dla
            wszystkich, niektorzy ja przyjmuja, inni nie

niektorzy potrafia sie ubrac, inni nie maja do tego zadnych zdolnosci

lol
            • disa Re: boje się, 09.07.07, 14:39
              Chodzi o to, że ja to będę WIDZIEĆ co krok będę oglądała „dziewczyny w zbrojach”
          • edavenpo Re: boje się, 09.07.07, 14:46
            Trend metaliczny jest bardzo modny od bodajze dwoch sezonow wiec nie wiem o co
            to larum ;-)

Osobiscie boje sie roznych rzeczy (myszy na przyklad he he ) ale trendow w
            modzie akurat nie. Jakos temat dla mnie malo straszny szczegolnie ze tyle jest
            zawsze rownoleglych trendow w kazdym sezonie ze jest z czego wybierac – nie
            podoba ci sie nie nos.

Jest takie piekne powiedzenie w jezyku angielskim: Live and let live ktore jest
            niemalze mottem narodowym, ktore sprawia ze mozna w UK nosic nocnik na glowie i
            nikt nic nie powie a waz, panterka czy nawet legginsy z krokodyla nikogo nie
            przestrasza ;-)

Jesli piszesz z przekasem ze z Ciebie sie nasmiewali ze nosilas to czy tamto nim
            trend zalapal to dziwne mi sie wydaje ze z gory cos dyskwalifikujesz – czyli
            poniekad robisz to samo co kiedys te ktore smialy sie z twoich czerwonych butow.

Wezowa skora z natury polyskuje wiec nie tyle srebro z wezem a srebrnawy waz ;-)

A moja ukochana Cate Blanchett, blondynka o mlecznej karnacji jest najlepszym
            przykladem ze stary przesad o blondynkach i srebrze czy zlocie wart jest w
            rzeczywistosci niewiele ;-))

www.celebrityweek.com/uploadimages/photogallery/CateBlanchettLaur(Kambouris).jpg
            images.askmen.com/galleries/actress/cate-blanchett/pictures/cate-blanchett-picture-1.jpg
            frillr.com/files/images/Cate%20Blanchett_15.jpg
            imagesource.allposters.com/images/MMPH/242028.jpg
            delivery.viewimages.com/xv/73420743.jpg?v=1&c=ViewImages&k=2&d=17A4AD9FDB9CF1932BBB80AB57C976024524A3D70570DBBD625E37E4A535892A
            • hazel_dobkins Mądre słowa, zawsze w cenie :) 09.07.07, 15:43
              edavenpo napisała:

Live and let live ktore jest
              > niemalze mottem narodowym, ktore sprawia ze mozna w UK nosic nocnik na glowie
              > i
              > nikt nic nie powie a waz, panterka czy nawet legginsy z krokodyla nikogo nie
              > przestrasza ;-)

Edavenpo mam nadzieję, że kiedyś polskie ulice staną się równie demokratyczne
              jak kolorowe ulice Londynu :), a Polacy zaczną się bawić modą w znacznie
              większym procencie, niż ma to miejsce obecnie..być może ze względu na
              powszechność krytyczno/zawistnych spojrzeń.

Co do metali w ubiorze..srebro, miedź jest dla mnie o wiele "strawniejsze" niż
              złoto (ale to przez wrodzoną niechęć do tego metalu;)
            • pianazludzen ot :) 09.07.07, 22:04
              znowu dostrzegam zbieznosc gustow, tez uwielbiam cate blanchett :)
              • edavenpo Re: ot :) 09.07.07, 23:29

;-)
      • nessie-jp Re: boje się, 09.07.07, 15:00
        Srebro jest piękne - w biżuterii. Węże są piękne - w terrarium. Ale nie na
        torebce, a już szczególnie obie te rzeczy razem :)

Kosmiczne kalesony /o pardą, leginsy/ z plastikowego srebrnego węża? Jednak nie
        sądzę, żeby doszło aż do tego :)
        • edavenpo Re: boje się, 09.07.07, 15:12
          nessie-jp napisała:
          >
          > Kosmiczne kalesony
          ___

Ha ah ha - niezle okreslenie.

Ghesquiere u Balenciagi juz o tych pomyslal ;-))
          www.style.com/slideshows/fashionshows/S2007RTW/BALENCIA/RUNWAY/00370m.jpg
          Srebrne i zlote legginsy wrocily wraz z disco chic poznych lat 70-tych ;-)
          American Apparel ma wszelkie permutacje takich metalicznych legginsow:
          store.americanapparel.co.uk/women-tights--leggings.html
          Moja przyjaciolka ktora ma nogi jak gazela (podobne do naszej forumowej Disy)
          miala takie na sobie ostatnio z sukienka tuba, peeptoes na platformach i wielkim
          zlotym naszyjnikiem i wygladala fantastycznie ;-)
          • stasia82 Re: boje się, 09.07.07, 16:22
            > Ghesquiere u Balenciagi juz o tych pomyslal ;-))
            > www.style.com/slideshows/fashionshows/S2007RTW/BALENCIA/RUNWAY/00370m.jpg

Jak widze te kosmiczne legginsy Balenciagi to mi sie od razu z Beyonce kojarzą ;)

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d807f561a687fd79.html
          • akalu Re: boje się, 09.07.07, 16:27
            Ja już się nie boję, jestem przerażona. Dziś w poważnym urzędzie widziałam
            kobietę po 30-ce wciśnietą w czarne leginsy i mini spódniczkę dżinsową. Miała
            jakieś 15 kg za dużo w nogach jak kolumny, z petentką obcą mi zupełnie
            wymieniłyśmy znaczące uśmiechy. Jak można? Czy ludzie nie mają w domu luster?
            • akalu Re: boje się, 09.07.07, 16:28
              legginsy miało być:)))
              • disa Re: boje się, 09.07.07, 16:33
                ja Bym pewnie na głos powiedziała AUĆ, albo FUJ
                • joanna_i_kropka Re: boje się, 09.07.07, 17:01
                  to gratuluje taktu;D
      • trocineczka Re: boje się, 09.07.07, 16:47
        Jako brunetka o zimnym typie urody oznajmiam, ze stanowczo cieszy
        mnie "srebrny" trend, bo nie znosze zoltego zlota w postaci ubraniowej! (W
        postaci bizuteryjnej zreszta tez nie..., ale tu prym wiedzie u mnie biale
        zloto) Aczkolwiek wizja kosmitow albo rycerzy (o! takie zakute lby :P)..coz..
        Bylo juz kiedys rozowo na ulicach (a farbowanych zoltych blondynek nadal pelno)
        i jakos przezylam :D A z tego Twojego linka podoba mi sie ta jasniejsza
        bransoletka ;) Aczkolwiek nic wiecej cetkowato- wezowatego bym raczej nie
        wlozyla :D Wiekszosc za to pewnie bedzie nosic 'conajmniej' buty :D Ale ja sie
        nie znam :D
      • miss_milkie Re: boje się, 09.07.07, 19:06
        nie lubie wszytkiego co z weza, krokodyla itp. :P
        ale te baleriny na dole nie sa takie zle;))
        • kinky5 Re: boje się, 09.07.07, 19:32
          a ja sie nie boje.
          Bo moda moim zdaniem niczego nie narzuca. To tylko od nas samych zalezy w co sie ubierzemy, co
          kupimy. Wydaje mi sie rozniez ze zawsze mozna znalesc jakis maly dodatek, ktory mimo
          znienawidzonego przez nas materialu, koloru, faktury bedzie nam sie podobac (mam jedna zlota
          bluzke- choc sama nie jestem fanka tego koloru).
          • lilivampire Re: boje się, 09.07.07, 23:16
            ja dokładnie tak jak kinky
            • nessie-jp Re: boje się, 10.07.07, 01:32
              Ja nie boję się, że będę MUSIAŁA :) nosić srebro! Zresztą bardzo je lubię. Ale
              czasem można się naprawdę przerazić, widząc miniaturowe dzieła sztuki na
              sklepowych półkach. Ostatnio omal nie padłam ze zdumienia przed gigantyczną,
              marszczoną torbą wykonaną ze srebrnej skóry z różowymi wstawkami i jakimiś
              dżetami... Aż się zachłysnęłam :)
      • mmkl do straszenia Disy 09.07.07, 22:53
        img131.imageshack.us/my.php?image=img3565gt9.jpg

proszę bardzo, jutro wyciągnę więcej:)
        • pendecha Re: do straszenia Disy 10.07.07, 00:38
          super ta torebka!! ja bardzo lubie srebro i weze
          • mmkl i jeszcze srebrna kurtka 10.07.07, 20:50
            dziękuje. też lubię srebro, dużo bardziej niż złoto! a srebrna torebka,
            szczególnie że ta jest mała, to fajny dodatek.
            węże sztuczne są ok.

dziś w h&m, które szybko prezentuje nowe akcesoria, panie wieszały srebrne i
            metaliczne torebki....

i kurtka www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ac053bce9a619ec0.html
      • branzoletka Re: boje się, 09.07.07, 23:00
        nie boję się
        lubię srebro
      • jarka63 Re: boje się, 10.07.07, 17:43
        Srebro lubię i chętnie noszę, w przeciwieństwie do zlota, które zazwyczaj (choć
        nie zawsze, przyznaję) wygląda tandetnie - vide baletki.
      • tralalumpek Re: boje się, 10.07.07, 20:52
        zawita? toz juz zawitalo dawno, u ciebie takie opoznienie? nie mozet byt!!
      • daggy4 Re: boje się, 11.07.07, 09:43
        to jeszcz nie zawitalo? zdazylam sie juz znudzic od jakis 2miechow
        • disa Re: boje się, 11.07.07, 10:11
          ja mówie o większej skali.. jak legginsy...... itd
          • jarka63 Re: boje się, 11.07.07, 10:29
            Czyli Twoim zdaniem złote leggingsy są OK?
            • disa Re: boje się, 11.07.07, 10:49
              i tak powstaja plotki...
              :]

Ja bym WSZYSTKIE legginsy spaliła na stosie!!
              nie patrząc na kolor, model, krój, cene...
      • scarlett_07 Re: boje się, 11.07.07, 10:53
        O matko!!! CHyba zacznę się bać razem z Tobą. Nienawidzę tego wzoru wężowego,
        przypomina mi jak w dziecinstwie mama kazała mi chodzić w spódnicy z takim
        motywem. O FUUUJ!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka