Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kostium a ciąża - dylemat OT

12.07.07, 13:02
    Drogie moje,

Dylemat niby błachy ale chciałabym poznać wasze opinie. Jestem w ciazy i
    postanowiłam, że na wakacje nie kupie jednoczęsciowego kostiumu dla cieżarnej
    bo są okropne. Zdecydowałam się na jakiś fajny kostium z ROXY 2częsciowy do
    ktorego dokupię pod kostium bluzeczkę, żeby na słońcu brzusio osłonić. Jednak
    wchodząc do wody bluzkę będę zdejmować.

I tu jest pytanie:

Czy kobieta w ciązy w 2częściowym kostiumie kąpielowym to widok niesmaczny?
    Gorszący? spotykam się z takimi poglądami a przyznam, że w tej kwestii
    (obnoszenia się z brzuchem) jestem trochę nieśmiała i samej mi ciężko ocenić.
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 13:03
        mnie taki widok nie gorszy :)
        • martusia67 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 13:05
          mnie rowniez, taki widok nie gorszy - a nawet lubie patrzec na brzuszki w
          ciazy :))
          • mini_kks Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 16:02
            Mnie także nie gorszy, bo i co? Wstydzić się, że niedługo będziesz matką? :))
            • kadanka Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 17:31
              nic nie gorszy, co ma gorszyc??? tylko smaruj wysokim filtrem i na sloncu
              zakrywaj zeby nie przegrzac:)
      • lilivampire Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 13:05
        kobieta w ciąży to piękny widok i ja jestem bardzo za pokazywaniem brzuszka:)
      • nie-niebieska Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 13:08
        pewnie, ze pokazuj brzuszek! jednoczesciowe kostiumy sa straszne, 2 wygladaja o
        wiele ladniej
        tylko nie przegrzej na slonku
      • eary dzięki :) 12.07.07, 13:14
        Słowa otuchy się przydadzą. Na jednym forum wypowiadalo się kila zgorszonych
        osób takim widokiem i mnie jakoś onieśmielenie wzielo..
        • cioccolato_bianco Re: dzięki :) 12.07.07, 13:23
          niektorzy to maja podejscie ;))
      • alex_koz Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 13:26
        dla mnie nie jest to widok niesmaczny ani nieprzyjemny ani w zaden inny sposob
        niepozadany. wprost przeciwnie!
      • gabi1234 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 13:28
        bedac w ciazy nosilam 2 czesciowy stroj kapielowy i nikogo to na lazurowym nie
        oburzalo i gorszylo
      • olesia301 Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 13:29
        Ja mam inne zdanie. Gołe brzuchy w ciąży mnie zniesmaczają, zwłaszcza, że od
        pępka idzie ta brązowa linia. Nie fajnie dla mnie wygląda babka z gołym
        brzuchem będąc w ciąży. Tak samo drażnią mnie wystające brzuchy spod kusych
        bluzek.

zaznaczam, że byłam w ciąży i jakoś niefajnie się czułam, gdy kawał brzucha mi
        wylazł spod bluzki

ola
        • gabi1234 Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 13:43
          brazowa linia?? u mnie dopiero na kilka dni przed porodem sie pojawila!
          a brzuszek w 4-5 m-cu wygladal bardzo pieknie!! brazowy, bez zadnych rozstepow,
          mniam :))
        • eary Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 13:48
          w sumie to cie rozumiem.
          Mi nie przeszkadzają brzuchy, ale hm.. nie wiem jak sie do mojego odniesc.
          W trakcie wakacji będę w 6 mies. więc jeszcze nie źle. z linii mam na razie
          tylko delikatną kreskę raczej z włosków.

Tyle, że ja nie mam brązowego brzuszka tylko blady :D muszę coś z tym
          zrobić... ;)
          • agava00 Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 13:59
            tylko raz widzialam na wlasne oczy BRZYDKI brzuch ciazowy
            byl blady, owlosiony na czarno (bo czesto w ciazy troche zwieksza sie
            owlosienie) i mial jakas wysypke rozowa...

reszta (wraz z moimi) mnie zachwycala

---------
            • eary Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 14:04
              Słowem- głupia jestem :D

no ale tak jakos mam. brzuch mam nawet smieszny- przez to ze zawsze byl
              umiesniony i w dobrej formie teraz smiesznie u gory caly czas widac miesnie i
              jest sprezysty. no ale do plaskiego mu daleko :D
              • agava00 Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 14:28
                tak, jestes glupia, ze sie zastanawiasz ;)

ciazowy brzuch jest podobno sexy ;)

o ile go w ogole widac, bo czasem jest tak, ze przyszla mama ukrywa go w sporym
                tluszczyku
                to w sumie takie dziwne i chyba rzadko spotykane zjawisko, widzisz babke co
                kilka dni, codzien wyglada tak samo a tu nagle bum! "tydzien temu urodzilam" :)

---------
                • justiin Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 23:24
                  A ja myślę że to zależy o Twojego samopoczucia ! Jak nie masz ogromnego brzusia
                  to na plaży czemu nie pokazywać. Nie mogę tylko znieść widoku gołego brzusia na
                  ulicy jest vteraz tyle fajnych ciuszków ciążowych podkreślających brzusio.
                  Tylko osłaniaj na słonku nie tylko brzuch ale i siebie ja mdlałam na słonku w
                  ciąży niestety!
                  Pozdrawiam miłych wakacji
          • olesia301 Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 16:37
            Dla mnie to nieprzyjemny widok i tyle. Sama byłam w ciąży i wiem, że ten stan
            to nie tylko ta wielka piłaka przed tobą. To opuchnięte nogi, ręce, owe kreski
            i pępki, że o innych szczegółach anatomicznych nie wspomnę. Zwłaszcza pod
            koniec ciąży.
            Trudno też w 2-częsciowym kostiumie uważać by nie przegrzać dzidziusia. Na
            plaży to słańce pali nawet w cieniu.

Jak dla mnie - poczekaj te parę miesięcy. Nic się nie stanie jak opuścisz raz
            sezon plażowy :-)
            • panistrusia Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 22:17
              A kostiumy jednoczęściowe to klimatyzację mają???
        • mef8 Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 14:20
          Powiem tak - w ciazy brzuch jest normalną sprawą i siłą rzeczy zawsze go widać.
          Skoro mamy lato, to widok ciężarnej z brzuchem w kostiumie kąpielowym mnie nie
          gorszy. Dowolnie - jedno czy dwuczęsciowym.

Ale mam też swoistą paranoję i przyznaję się, ze jestem w niej odosobniona -
          bardzo nie lubię brzuchów w ciązy, zwłaszcza wystających w którymś miesiacy
          pępków - i uwazam, ze wygladaja zwyczajnie brzydko. Pręga na brzuchu z kolei
          mnie nie rusza. W związku z tym widząc na plazy panią w ciązy i kostiumie pewnie
          starałaym sie na nią nie patrzec. Ale uwaga - mam swiadomosc ze to dziwne i mimo
          tego rozumiem, ze ciezarowki latem zakladaja kostiumy kąpielowe.

I na koniec historia mojej znajomej - rok temu w lipcu byla w 7 czy 8 miesiacu
          ciazy. Poleciala z mezem na tydzien gdzies gdzie jest cieplo, bez zenady
          chodzila na plazy i nad basenem z kostiumie. W ktoryms momencie wakacji okazalo
          sie, ze niektorzy wspolhotelowi mieszkancy basenu sa przekonani, ze ona ma taki
          wielki brzuch bo jest w tym miejscu roztyta (mimo, ze dziewczyna nawet w ciazy
          byla szczuplutka i tylko z przodu miala piłkę). Kolezanka do tej pory nie jest w
          stanie zrozumiec, jak mozna bylo nie widzieć, że ona byla wtedy w ciazy...
          • kadanka Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 17:34
            są czasami babki z bebechem jak facet-piwosz. rzadkie, ale sie zdarza:D
            • cioccolato_bianco Re: Dla mnie nie bardzo 12.07.07, 20:09
              niektore babeczki nie powinny chodzic w takich kostiumach i nie bedac w
              ciazy... wszystko zalezy od figury. jak juz wczesniej pisalam mnie taki widok
              nie razi, bo ciaza to normalny, zdrowy stan u kobiety. a inna rzecz, ze nie
              budzi tez szczegolnego entuzjazmu widok ciezarowek na plazy czy gdzie indziej.

natomiast niedawno widzialam mloda dziewczyne z malenkim dzieckiem w ogrodku
              piwnym - ona wprawdzie nie pila i nie palila, za to jej towarzysze owszem, bylo
              bardzo goraco i glosno, a ona karmila dziecko piersia.... bez komentarza ;)
      • nadinka_nadinka Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 15:41
        Mnie taki widok nie gorszy, ale nie lubie patrzec na brzuchy ciezarnych kobiet.
        Uwazam jednak, ze kostium dwuczesciowy na plazy jak najbardziej, bo dlaczego
        masz sie meczyc. Jezeli sie komus nie spodoba to nie musi patrzec.
      • iluminacja256 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 16:12
        Gorszący moze być pijany rodak oddający mocz w bramie lub wymiotujący tamze,
        ale na pewno nei kobieta w ciązy ubrana w dwuczesciowy kostium na plazy:)
        • kadanka Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 17:36
          a jednoczesciowy tak naprawde strasznie grzeje, lycra na brzuchu w 30stopniowym
          upale to jest hardkor. przetestowalam na odkrytym basenie - nie polecam!
      • rzesa20 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 16:28
        bardzo podobają mi się ładnie wyeksponowane brzuszki i uważam, że w 2 częściowym
        stroju będzie fajnie wyglądać.
        tylko nie nagrzewaj brzuszka na słońcu

a propos opalanie w ciąży, słyszałam niedawno o dziewczynie, która odwiedziła
        parę razy solarium będąc w ciąży (chciała ponoć ładnie wyglądać na ślubie..)
        efekt był taki, że urodziła dziecko martwe
        • martusia67 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 16:54
          rzesa20 napisała:

>
          >
          > a propos opalanie w ciąży, słyszałam niedawno o dziewczynie, która odwiedziła
          > parę razy solarium będąc w ciąży (chciała ponoć ładnie wyglądać na ślubie..)
          > efekt był taki, że urodziła dziecko martwe

:(((

Ja właśnie dzis czytalm informacje o opalniu sie w ciazy (dla mojej znajomej -
          ona tez ma slub i zastanawiala sie czy moze isc na solarium, czy lepiej uzywac
          balsamow)
          i wyczytalam :
          img180.imageshack.us/my.php?image=printscrnan4.png

• eary Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 10:35
            z tym opalaniem jest tak: moj lekarz mowi ze ok jesli ie przegrzeje brzusia.
            Na poczatku ciąży się nie poleca bo nie ma jeszcze wod płodowych ktore będą
            osłaniać.
            Potem jeśli brzuś chronimy sama mogę się opalać
        • agava00 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 21:00
          wiesz na 100%, ze to z powodu opalania jej dziecko zmarlo?

ja sie paskudnie czulam przed weselem znajomych i poszlam na 10minut
          lozko zostawilam sobie otwarte, nie bylo mi nawet cieplo - raczej neutralnie

opalam sie try migi wiec bylam zadowolona z efektu
          samopoczucie mi sie poprawilo...

poza tym, lekarz mi powiedzial, ze taka jednorazowa akcja (i bez przegrzewania)
          nie zaszkodzi

---------
          • eary Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 10:38
            to samo mi mowi.
            Słońce poprawia nastroj. ja mam bardzo ciemna karnacje wiec sie nie spalam.
            nie chodze na solarium ale nie mam zamiaru nie pojechac na urlop :) mialam za
            ciezki rok na to
            • agava00 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 10:59
              no... wiem :/
              gdzie sie wybierasz? bo ja nigdzie, ale chetnie poczytam ;)
              ---------
              • eary Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 12:17
                lubimy spontaniczne decyzje z moim facetem (yyy mężem- nie mogę sie
                przestawić :) ).
                Może grecja- chce mi pokazac gdzie sie wychowywał. Albo Chorwacja, ktora bardzo
                lubie. tak czy owak na pewno wyspy i na pewno trochę w ruchu.
                Rok temu obiecaliśmy sobie ze pojedziemy w tym roku na motorach pojezdzic po
                via adriatica- ale brzusio miał zaplanowane coś innego ;)

Nie lubie siedzieć na plaży. Lubię aktywny wypoczynek, nie wiem jak to będzie w
                ciąży :) Będę wtedy w 26 tyg. ale mam spory brzunio. taka piłeczka wyskoczyła.

Może Kalabria (włochy) - tam jest pięknie jak ktoś jeszcze nie był.. pięknie!

Ale dla mnie to mogą być i Bieszczady i jakaś przeprawa off roadowa- tyle, że w
                moim stanie to nie za bardzo.. :) muszę czekać do przyszłego roku z takimi
                pomysłami ;)
      • nessie-jp Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 16:56
        Absolutnie smaczny widok :)

Zupełnie nie razi mnie brzuszek u ciężarnej. A przecież w jednoczęściowym
        kostiumie kąpielowym też byłoby ten brzuszek widać! Tyle, że obciągnięty jakąś
        materią :) Nie uważam, żeby noszenie dwuczęściowego kostiumu przez ciężarówkę to
        było coś niewłaściwego. To chyba wyłącznie kwestia wygody
        • eary Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 10:40
          o!
          a to dobry pomysł z tym pareo...
          dzieki :)
      • koala1212 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 17:23
        No co Ty! Kobieta w ciazy w dwuczesciowym kostiumie wyglada bardzo dobrze!!
      • justynakw4 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 17:51
        no co Ty ja opalałam sie w dwu częściowym stroju tyle że zasłaniałam brzuszek.
        Moim zdaniem nie ma nic gorszącego-przecież brzuszek ciężarnej wygląda super
        • lilass Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 18:18
          Ja miałam piękny brzuszek w ciazy (bez rozstępow,włosów, brazowa kreska dopiero
          pod koniec ale bardzo nieznaczna) i nikt na jego widok ( w kostiumie)
          nie robił znaczacych min. Nawet w ciazy miałam powodzenie (p) u płci
          przeciwnej;-)
          Poza tym,to plaża ,a ciezarny brzuch to nie wstyd.
      • mmkl Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 19:47
        brzuch w ciąży to naturalna i estetyczna część ciała!
        Szczególnie że pewnie będzie mniejszy niż brzuch wielu panów po
        pięćdziesiątce.... które ładne już nie są. Ale te też mi specjalnie nie
        przeszkadzają, plaża jest dla ludzi, a ludzie nie składają się z Barbie i Kenów.
      • zettrzy Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 19:58
        skoro juz sie obnosisz z tym brzuchem na forum to co za roznica gdzie jeszcze?

ubieraj sie jak chcesz, pare osob zniesmaczysz, inne beda protekcjonalne, ale
        na pewno nikt nic nie powie, bo poprawnosc polityczna rulezzz

dzisiaj jest bardzo modnie byc w ciazy, nawet jesli obiektywnie komus sie nie
        podoba to i tak bedzie twierdzil ze wprost przeciwnie cudowny widok :P
        • dagny1001 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 00:02
          Skąd tyle złośliwości w Twojej wypowiedzi?
          • zettrzy Re: kostium a ciąża - dylemat OT 14.07.07, 15:34
            a gdzie tam jest zlosliwosc?
            widac zaslinianie sie nad reprodukcja osiagnelo taki stopien ze nie sposob
            powiedziec nic zdrowo-rozsadkowego na temat - dokladnie tak, jak napisalam w
            moim poscie :P
            • dagny1001 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 19.07.07, 18:30
              Nie masz racji. Parę osób napisało, że im się nie podoba i nie wydaje mi się,
              żeby ktokolwiek tu na forum bał się wyrazić takiej opinii z powodu poprawności
              politycznej. Eary wcale nie obnosi się ze swoim brzuchem na forum, to Twoje
              stwierdzenie było bardzo nieprzyjemne.
              • zettrzy Re: kostium a ciąża - dylemat OT 19.07.07, 21:04
                nie obnosi sie, mowisz?
                bez przerwy w jej postach czytamy cos w stylu "ja jako kobieta w ciazy", zawsze
                w kontekscie ile to sie jej nalezy i jaka jest wazna
                zreszta, po porodzie bedzie sie obnosic z czym innym, to taka natura i dlatego
                jest odpychajaca
                • greentea2 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 19.07.07, 21:17
                  Nie rozumiem o co ci chodzi z ta poprawnoscia polityczna, twoim zdaniem kobieta w ciazy to jakis
                  odstraszajacy widok, nie moze sie podobac???
                  • zettrzy Re: kostium a ciąża - dylemat OT 20.07.07, 01:25
                    moze sie podobac, bo wszystko moze sie podobac; ale trzeba odrozniac to co nam
                    sie podoba naprawde, do tego stopnia ze bez przerwy chcemy na to patrzec, od
                    tego co nam sie podoba bo tak wypada, bo wspolczujemy, bo chcemy cieszyc sie
                    opinia "dobrych" osob
                    o to mi chodzi z poprawnoscia polityczna
                    • greentea2 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 20.07.07, 10:51
                      Ciaza to nie choroba, nie wymaga wspolczucia.
      • hazel_dobkins Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 20:07
        Absolutnie jestem na tak :) Kobieta w ciąży wygląda pięknie.
        Jak najbardziej jestem za prezentowaniem brzuszka, bo to jeden z ładniejszych
        obrazów :)
        Szalenie podoba mi się widok kobiety podkreślającej fakt bycia w ciąży, a nie
        jej maskowania (gdybym spodziewała się dziecka, to dumnie;) uwypuklałabym ten
        stan :)
        Moje najszczersze gratulacje :)Pozdrawiam.
        • eary Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 10:43
          dziękuje :)

podnoszące to na duchu
      • suonce89 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 20:09
        na plaży pokazywanie brzuszka jest jak najbardziej wskazane :)
        mnie osobiście takie coś nie przeszkadza. wręcz przeciwnie, widok zadbanych,
        uśmiechniętych przyszłych mam sprawia mi niezwykłą radość.
        niewskazane jest pokazywanie ciążowych brzuszków spod za krótkich bluzek.
      • troubleska Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 20:26
        Nie przeszkadzają mi brzuchy kobiet w ciąży na plaży. Nie rozumiem jak stan
        naturalny jakim jest ciąża może kogoś szokować/obrzydzać/denerwować.
        Drażni mnie natomiast ostentacja połączona z tandetą emocjonalną np. pokazywanie
        brzuchów na okładkach gazet (był taki czas kiedy w różnych magazynach straszyły
        byle gwiazdki ostantacyjnie głoszące: hej ludzie, jestem w ciąży, tak wygląda
        mój brzuch!).

Reasumując: kupuj kostium;-)
      • bu81 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 12.07.07, 20:32
        sama niedawno byłam w ciąży, moja córcia ma 16 miesięcy. Na plaży chodziłam
        również w 2 częściowym kostiumie. Osobiście podobają mi się ciążowe brzuszki i
        lubię jak mamy je esponują ale beż przesady. Inaczej wygląda mama. We wszystkim
        trzeba mieć umiar i poczucie estetyki
      • saskiaplus1 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 10:25
        Wielki brzuch w ciąży to rzecz normalna. Goły brzuch na plaży też. Ergo: wielki
        goły brzuch ciężarnej na plaży jest zupełnie ok. Logiczne.
        • prunilla no, przebarwienia gwarantowane.... 13.07.07, 10:36
          Niesmacznie to bedzie wygladac jak ci od slonca wyjda plamy i przebarwienia ...
          Sam brzuszek (nagi czy nie) jest dla mnie neutralny.
          Okres ciazy to burza hormonow , ktore w polaczeniu z UVA/UVB ppowoduje
          katastrofe na skorze. Wiec dla kilkurazowego zadania szyku nad basenem czy plazy
          nie ryzykowalabym ostudy i plam poslonecznych, ktorych likwidowanie trwa latami.
          Jesli Ci uroda mila to zainwestuj raczej w powiewny bawelniany chalacik, dobre
          okulary i filtr 50+.
          • eary Re: no, przebarwienia gwarantowane.... 13.07.07, 10:46
            ma świetne kosmetyki do opalania dla kobiet w ciazy.
            Nie mam tez problemow z przebarwieniami a juz sie opalalam pare razy- tyle ze w
            zaciszu swojej dzialki ;)

Ale dzięki za troske.
      • frigg Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 11:20
        nie zniesmaczyłoby mnie to - na plaży, bo tam się spodziewam zobaczyć różne
        rzecz :) Wolę zobaczyć ciążowy brzuch niż 100 kg cellulitu. Nie podobają mi się
        za to odsłonięte ciężarówki na ulicy - sorry, nie interesuje mnie czy jedna z
        drugą uważa, że jej brzusio jest najśliczniejszy na świecie. Ja mam sentyment
        do swojego tyłka, ale go nie wywalam na świat boży.
        • ipola Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 12:50
          Nie wiem, czego tu się wstydzić? Ja w ciąży paradowałam po plaży w bikini, nie
          dla ciężarnych, ale zwykłym, tylko o rozmiar większym niż zwykle noszę (wiekszy
          biust), z majtkami pod brzuch, z tym, że nie wystawiałam się zbyt długo na
          słońce.
      • foamclene Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 16:44
        dla mnie kobieta w ciazy w bikini :) nie bedzie niesmaczna
        skora w ciazy jest ldna :) napieta :) wiec czemu nie

jest tylko jeden widok, ktorego nie moge zniesc :) mama karmiaca publicznie
        piersia...
        zdaje sobie sprawe z tego ze czasem nie ma wyjscia i tzreba (wsyztskie moje
        przyjaciolki maja dzieci i przechodzilam przez karmienie publiczne nie raz
        asystujac...
        ale to byly znajome cycki :) obce budza we mnie przerazenie... :)
        • pistacja5 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 20.07.07, 08:15
          foam mnie też to razi :/
          A najbardziej mnie razi jak ktoś w środku spotkania towarzystkiego wyciąga
          cycka, jakby nie mógł wyjść do drugiego pokoju..
          Co do miejsc publicznych, to rozumiem, że czasem nie ma wyjścia, ale
          zastanawiam się czy nie można użyć chusty i się troszkę zakryć.
          Co do brzuszków w ciąży w ogóle mnie nie rażą, wręcz przeciwnie.
      • aniamorsa Re: kostium a ciąża - dylemat OT 13.07.07, 20:53
        Jeśli będziesz się dobrze czuła w takim kostiumie to co komu do tego. Brzuszek
        to piękna rzecz. ja bardzo lubiłam go podkreślać. Ale urodziłam w maju więc w
        sumie nie zahaczyłam o plażę, i nie wiem czy bym się odważyła chociaż miałam
        malutki brzuszek i wszyscy mówili że bardzo ładnie wyglądam. Alenie patrz na
        nic - może wprowadzisz nową modę :)). Pozdrowienia dla przyszłej mamy.
      • mia77 Re: kostium a ciąża - dylemat OT 14.07.07, 17:45
        Chodziłam w dwuczęściowym, a że urodziłam w październiku, to w lecie brzuch
        miałam już okazały.
        Mnie się nawet ta ciemna linia na brzuchu podoba... :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka