Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!!

18.07.07, 11:06
    Przez wiele lat nie zakładałam żadnych spódnic,spodenek,niczego co odkrywałoby
    łydki.Nadszedł w końcu czas (mam 33 lata),że zaczęłam -obudziłam się pewnego
    dnia i pomyślałam a dlaczego NIE?? O co mi chodzi ??Mam nogi jakie mam i
    niewielki wpływ na to (jestem szczupła)-mam gdzieś jakieś obiekcje,zakładam
    szorty,spódnice itp. i BASTA
    No właśnie... ale ost. szłam i jacyś pijaczkowie komentowali moje nogi w
    sposób
    raczej chamski --mnie to rozśmieszyło ale pomyślałam sobie,że ja jak spotykam
    kogoś np z fałdami na brzuchu i odkrytym pępkiem też to komentuję --oczywiście
    tylko w myślach ale...
    TERAZ PYTANIE :
    Czy ktoś kto ma ewidentnie niezgrabne nogi może je pokazywać???
    Co sądzicie???
    Obserwuj wątek
      • gabi1234 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 11:09
        sądze ze moze pokazywac nogi
        ps. nie wiem co to sa ewidentnie niezgrabne nogi
        • ada_zie Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 11:19
          Hej, mam podobny problem. Jestem osobą dosyć szczupłą ale moje nogi pozostawiają
          wiele do życzenia. Poprawiłam nieco ich kształt - trenuję na rowerku
          stacjonarnym - ale całości przeciez nie wymienię ;)))
          Do tej pory w zasadzie chodziłam w spodniach i długich sukienkach / spódnicach.
          W tym roku kupiłam kilka krótszych rzeczy, dobrałam odpowiednie buty i cieszę
          się latem!!
        • bei Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 11:19
          Nie przejmuj się...
          Mozesz zakładać coś, co podkreśli Twoje atuty figury, np miły usmiech na buzię,
          spinkęwe włosy,bluzkę podkreslającą talię, bransoletkę na przegub dłoni- sama
          wiesz najlepiej...

Nogi, nie masz na nich tatuażu kotwicy z papugą albo rozebranej panienki pod
          palmą- albo blizn po odgaszaniu papierosa czy "sznyt"===to nie masz czego się
          wstydzić:)
          • kadanka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 11:27
            tez nie mam najzgrabniejszych. ale kiedy mam nosic jak nie teraz? po 50tce???
            a co do ewidentnie grubych,to jezeli wlascicielka chce je pokazac swiatu to
            czemu ma tego nie robic?? ładny ciuch kazdemu doda urody.
            NIERAZ widze grubsze dziewczyny o niebo lepiej (gustowniej, ciekawiej) ubrane
            niz dziewczyny z super figurą. wlasnie jak sie jest przy kosci to nie mozna
            leciec na latwizne ze strojem i trzeba pokombinowac, co daje cZesto ciekawe,
            intrygujace efekty.
            u mnie w pracy zdecydowanie najlepiej ubiera sie dziewczyna naprawde
            korpulentna. dopasowane spodnice w kolano, fajne materiały, kolory. dzinsowe
            dopasowane spodnice w kolano, czarne topy do figury, kolorowe dodatki - i
            wyglada SUPER
      • trendy_lola Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 11:33
        Jeżeli Tobie to nie przeszkadza to wszystkim innym tez nie powinno. Dobrze sie
        czujesz z odkrytymi nogami to je pokazuj. A głupie komentarze świadczą o
        poziomie intelektualnym i kulturze osoby komentującej. Finito.
      • magdaksp Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 11:37
        a nośta co chceta!
      • iluminacja256 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 11:45
        Z pijakami to jest tak,że opcją najlepsza wcale nie jest przejscie i udawanie,
        ze się nei słyszy. Na piajka tzreba oś odkrzyknac. Najlepiej, że ma małego,
        krzywego i od 15 lat w zwisie - działa:))))).
        • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 11:51
          hahaha
          mnie raz coś takiego spotkało - wracałam z uczelni, tego dnia się ubrałam dość elegancko - czarne, szerokie spodnie z podwyższonym stanem i bluzka koszulowa w środku, do tego buty na obcasie
          tuż koło domu usłyszałam nagle takie zdanie na mój temat, wypowiedziane przez jakiegoś pijaczka: "A ta to się na ch** tak wystroiła?" i odpowiedź jego kolegi: "Co ty pierdo****...".
          Pijaczki po prostu zawsze muszą wypowiedzieć swe zdanie na jakiś temat, ale to nie znaczy, że wszyscy tak myślą;)

Co do nóg - moje ostatnio na fotoforum określono mianem "masywnych", ale mam gdzieś takie komentarze:) Najważniejsze, żebyś ty się dobrze ze sobą czuła:)
          A ponieważ upały niemiłosierne noś krótkie spódnice i spodenki i olej system;)
          • black_magic_women Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:05
            Moj kuzyn zawsze lubil duze kobiety,pamietam,ze jeszcze w czasach licealnych
            mial taka dziewczyne,ktora bez skrepowania odslaniala swoje grube nogi.Kiedys
            ,przy jakims spotkaniu powiedziala mina ucho"wiesz,on jest strasznie o mnie
            zazdrosny kiedy wkladam miniowki"Ja w owym czasie,tak jaki teraz nie nosze nic
            ponad kolana,choc nogi mam obiektywnie nie najgorsze i co wazne dluugie.Nie,bo nie.

Ps.kuzyn teraz ma juz zone-piekna blondynka ale wazy ,bo ja wiem,po ciazy to z
            90kg,a ma mniej niz 170 cm wzrostu
          • cioccolato_bianco Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:18
            lilivampire napisała:

>> Co do nóg - moje ostatnio na fotoforum określono mianem "masywnych", ale mam
            gd
            > zieś takie komentarze:)

o masz, kto ci tak napisali w ktorym miejscu niby masz masywne nogi??? :)
            • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:22
              wg pewnej osoby w wątku o ciuchach z lumpeksu mam masywne łydki:) i nie powinnam nosić szortów ani pewnego rodzaju butów;)
              muszę przyznać, że nie bardzo się tym przejęłam i nadal noszę szorty i pewien rodzaj butów:)
              • cioccolato_bianco Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:23
                ja na tych zdjeciach z szortach widze szczuplutkie lydki ;) pewnie z zazdrosci
                ci tak ktos napisal...
                • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:25
                  dzięki Ciocco;)
                  • cioccolato_bianco Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:25
                    prosze ;) i uda tez szczuplutkie ;) ladnie ci w szortach niezaleznie od butow.
                    • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:26
                      <zawstydzona>;)
                      • cioccolato_bianco Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:05
                        przy okazji zebralas komplementy ;)
                        • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:12
                          no nie? a w ogóle ich nie oczekiwałam:)
                          miłe z was dziewczęta po prostu:)
                          • cioccolato_bianco Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:17
                            ja tam jestem szczera i krytyczna oraz nic mi sie nie podoba, jak ponoc
                            powszechnie na tym forum wiadomo ;)
                            • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:20
                              mnie też się mało co podoba, ale to już kwestia gustu
                              najważniejsze, że podobamy się same sobie oraz to, co nosimy:)
                              jeszcze raz dzięki za komplementy - tym bardziej, że na ogół nic ci się nie podoba;))
                      • kinky5 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:07
                        lilivampire napisała:

<zawstydzona>;)

masz swietne nogi, juz dawno Ci o tym pisalam ;-)
                        I nie daj sobie wmowic inaczej...bo bede Cie straszyc w snach ;-))))))
                        • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:10
                          anioły nie straszą w snach:)
                          • kinky5 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:45
                            a anioly z ewidentnymi rogami????
                            ;-D
                            • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:47
                              hehe:))
                  • kc_mc Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:30
                    lilivampire - Az musialam tam wejsc i sprawdzic czy to nie jakis zart ...
                    fotoforum.gazeta.pl/72,2,873,60090489,64944758.html
                    Sie kobieto nie przejmuj, masz fajne nogi, jakie znow masywne ? Jak ktos
                    wczesniej dobrze napisal - ah ta zazdrosc ...
                    Slonce gdzie kupilas te buty co masz na sobie na tej fotce ? Z A Z D R O S Z C Z
                    E ! Sa swietne !

Co do autorki watku, prosze sie nie przejmowac i nosic co serce podpowiada.
                    Zycie jest zbyt krotkie by sie przejmowac, wstydzic itd.
                    Nos co chcesz, na co masz ochote.
                    Ja zawsze nosilam to co chcialam, zawsze sobie mysle, " Kamila, kiedy bedziesz
                    nosic to co chcesz, eksperymentowac ? - bo przeciez nie na starosc ... "
                    Wiec pokis mloda, piekna i odwazna - nos co chcesz, a pijaczkami sie nie
                    przejmuj :))))
                    • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:32
                      dzięki:)) buty - 9 west:)
              • eirenne Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:38
                bardzo ładnie Ci w szortach
                • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:38
                  dzięki:)
          • kadanka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:43
            tak naprawde na konkretny upal najlepsze sa indyjskie spodnice z takiej bardzo
            cienkiej gazy, nalozone np. dwie. w indyjskich juz nie do kupienia, ale w
            ciuchlandach czasami są
        • kadanka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:41
          swieta prawda. zaczepiajacy menele, pijaczki z reguly sa tchorzami, ktorzy
          wlasnie na to licza, ze zrobisz sploszoną minkę i przyspieszysz kroku. tylko
          wtedy sa odwazni. jak odwrocisz sie do takiego, podejdziesz i cos powiesz, to
          od razu przestanie byc pewny swego. to sa zwykle zalosne tchorze
      • asidoo Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:14
        To do mnie pijaczkowie powiedzieli tak: Okularnica!
        Po czym: Jak twój stary cię kocha, to nam wpie.. :D
        Już przy nich na głos się roześmiałam.
      • cioccolato_bianco Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:21
        generalnie to uwazam, ze trzeba sie ubierac tak by maskowac mankamenty figury,
        a eksponowac jej zalety. jednak jesli masz ochote na spodnice, to je nos.
        dobierz tylko odpowiedni fason i dlugosc oraz buty. poza tym proponuje
        popracowac na rzezba nog.
        • kadanka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:47
          kurcze... a moze ktos SRA na "rzezbe nog" (w ogole troche komiczne
          okreslenie)? moze autorka po prostu chce nosic krotkie spodnice bo tak
          naprawde akceptuje swoje cialo i nie widzi powodu dla ktorego mialaby zakrywac,
          czy "rzezbic" te nogi ktore ma?? ja naprawde zazdroszcze ludziom bez kompleksow
          na temat swojej figury. wiekszosci ludzi przydaloby sie porzezbic troche swoj
          umysl, a nie nogi
          • meduzaa1 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:34
            kadanka napisała:

> kurcze... a moze ktos SRA na "rzezbe nog" (w ogole troche komiczne
            > okreslenie)? moze autorka po prostu chce nosic krotkie spodnice bo tak
            > naprawde akceptuje swoje cialo i nie widzi powodu dla ktorego mialaby
            zakrywac,
            >
            > czy "rzezbic" te nogi ktore ma??

No przepraszam ale skoro pannie tłuszcz wylewa się z każdej strony a mimo to
            chodzi w obcisłych bluzkach, skoro brzuch jej zwisa a mimo to nosi krótkie
            bluzki, skoro ma krzywe nogi nosi króciutkie mini to to już moim zdaniem nie
            jest akceptacja swojego ciała tylko totalny brak samokrytycyzmu.
            Co do tematu- chcesz to noś tylko po co się oszpecać? Latem równie dobrze można
            nosić lekkie spodnie lub dłuższe spódnice, po co od razu mini skoro nie ma się
            odpowiednich warunków? Na pewno masz wiele atutów które warto uzewnętrznić.
            • kadanka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 14:20
              "No przepraszam ale skoro pannie tłuszcz wylewa się z każdej strony a mimo to
              bluzki, skoro ma krzywe nogi nosi króciutkie mini" skoro jej to nie
              przeszkadza, to tobie tym bardziej nie powinno. najlepiej zajmowac sie wadami i
              zaletami swojego ciala, a nie cudzych.

jezeli ktoras grubonoga ma ochote nosic mini, to co nie moze bo otoczenie takie
              jak ty twierdzi ze "ona nie ma odpowiednich warunkow". do d..py z takimi
              werdyktami. zakladam to na co mam ochote, a czyjas opinie czy mam "warunki" czy
              nie, naprawde mam gdzies. a jak komus przeszkadza, to nie musi patrzec na mnie.
              chyba proste?
              wazniejsze od posiadania lub nieposiadania warunkowjest chyba swiadomosci ze
              wytykanie komus wad jego ciala, sposobu ubierania jest malo kulturalne
              • ryfka81 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 14:56
                Zgadzam się z Tobą!

Każdy ma prawo ubierać się, jak chce, tak samo jak każdemu ma prawo nie podobać
                się wygląd innej osoby :o) A czy ktoś komentuje, czy nie, to już kwestia kultury
                osobistej.
              • meduzaa1 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 16:17
                kadanka napisała:

> jezeli ktoras grubonoga ma ochote nosic mini, to co nie moze bo otoczenie
                takie
                >
                > jak ty twierdzi ze "ona nie ma odpowiednich warunkow". do d..py z takimi
                > werdyktami. zakladam to na co mam ochote, a czyjas opinie czy mam "warunki"
                czy
                >
                > nie, naprawde mam gdzies.
                a jak komus przeszkadza, to nie musi patrzec na mnie.
                >
                > chyba proste?
                > wazniejsze od posiadania lub nieposiadania warunkowjest chyba swiadomosci ze
                > wytykanie komus wad jego ciala, sposobu ubierania jest malo kulturalne

Noś se na zdrowie kobito, tylko nie strasz tym widokiem ludzi na ulicach, bo
                chcąc czy nie chcąc muszę na to patrzeć, z zamkniętymi oczami nie umiem chodzić.
                Uff jak dobrze ma człowiek bez krzywych, grubych nóg:D
                • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 16:18
                  > Uff jak dobrze ma człowiek bez krzywych, grubych nóg:D

za to jak fatalnie z takim sianem w głowie...;)
                  • meduzaa1 [...] 18.07.07, 16:23
                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                    • lilivampire [...] 18.07.07, 16:23
                      • meduzaa1 [...] 18.07.07, 16:29
                        • lilivampire [...] 18.07.07, 16:40
                • kadanka [...] 18.07.07, 16:22
                  • meduzaa1 [...] 18.07.07, 16:25
                    • kadanka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 16:53
                      gapienie sie na kogoś to brak kultury osobistej. gapienie sie z pogardliwym
                      wyrazem twarzy "co te grube nogi tu robia" jest jeszcze wiekszym chamstwem. Nie
                      zamierzam na nie odpowiadac usmiechem. Gapiaca sie chamska panna jest dla
                      mnie "głupią pizdą", i nikim więcej.
                      Twoje posty mowiace o tym ze nie zyczysz sobie widywac grubych ludzi w takim a
                      takim stroju, twoje podejscie do tematu to niby przejaw kultury osobistej? ha
                      ha ha, dobre.
                      • meduzaa1 [...] 18.07.07, 17:11
                        • kadanka [...] 18.07.07, 17:14
                          • hermina5 [...] 18.07.07, 18:38
                          • meduzaa1 [...] 18.07.07, 19:00
            • kinky5 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:10
              No przepraszam ale skoro pannie tłuszcz wylewa się z każdej strony a mimo to
              bluzki, skoro ma krzywe nogi nosi króciutkie mini to to już moim zdaniem nie
              jest akceptacja swojego ciała tylko totalny brak samokrytycyzmu.

A moze to tobie brak tolerancji???
              W koncu to nawet nie twoj problem jak ktos obcy na ulicy wyglada, nieprawdaz?
          • cioccolato_bianco [...] 18.07.07, 18:55
            • kadanka [...] 18.07.07, 19:18
              • cioccolato_bianco [...] 18.07.07, 19:20
              • gabi1234 [...] 18.07.07, 19:21
                • kadanka [...] 18.07.07, 19:37
                  • gabi1234 [...] 18.07.07, 19:40
                    • kadanka [...] 18.07.07, 19:54
                      • gabi1234 [...] 18.07.07, 19:56
                        • kadanka [...] 18.07.07, 20:01
                      • lunalovelight kadanka :) 18.07.07, 19:56
                        blagam spasuj troche z bluzgami, bo choc nie chce, bede musiala zaczac wycinac :).
                        • kadanka [...] 18.07.07, 19:59
                      • cioccolato_bianco [...] 18.07.07, 19:58
                        • milkyway1 [...] 18.07.07, 23:02
                • kinky5 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 20:20
                  te nogi ciocco to jakas mistyka- duzo sie o nich pisze ale nigdzie ich nie widac.
                  ;-)
                  • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 20:35
                    muszę się przyznać, że przeglądając zarchiwizowane wątki widziałam nogi Ciocco i faktycznie są super, bardzo ładnie wyrzeźbione, zresztą tak samo jak nogi Gabi - nogi po szyję;), Foam również ma wspaniałe nogi
                    w ogóle te dziewczyny są bardzo ładne, aż miło patrzeć:)
                    • kinky5 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 20:39
                      widzialam tylko nogi Foam i Twoje.
                      I masz racje, az milo popatrzec
                      ;-)
      • michunia Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:31
        tez doszlam z trzydziestka na karku do podobnego wniosku i nosze bez strsu
        szorty i spodnice,
        co inni sadza o moich masywnych lydkach jest mi obojetne, na modelke nie
        startuje, a nie bede pocic sie w spodniach, zeby pijaczkow nie urazic
        • kadanka [...] 18.07.07, 12:48
      • foamclene Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 12:58
        >Czy ktoś kto ma ewidentnie niezgrabne nogi może je pokazywać???
        Co sądzicie??? <

odpowiedzia moga byc
        www.tendances-de-mode.com/dotclear/images2/Mode-018.jpg
        vivre-en-normandie.typepad.com/bloggy_people/images/christina_aguilera_et_jordan_dratman.
        jpg

i pewnie wiele innych
        osobiscie uwazam, ze nie trzeba byc idealnym zeby byc apetycznym :)
        • michunia Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:05
          nie kumam, ta kobieta ma przeciez zgrabne nogi
          • edavenpo Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:19
            Sarah jessica Parker ma pieknie wyrzezbione i wypielegnowane nogi ale
            zdecydowanie nieco krzywe co nie przeszkadza jej wygladac swietnie w mini ;-)
            Nie moglam znalezc lepszych zdjec ale na tych troche to widac:
            www.hbo.com/city/img/look/carrie/season06_2/ep88_carrie_pinkdress.jpg
            www.hbo.com/city/img/look/carrie/season04/ep56_carrie_street_newsboycap_shorts.jpg
            • black_magic_women Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:22
              Lekko krzywe nogi moga byc urocze i zabawne,ale z grubymi nogami sprawa jest
              trudniejsza.U innych mi nie przeszkadzaja,ale gdybym ja sama byla gruba to nie
              odslanialabym ich nadmiernie
              • edavenpo Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:30
                Przyklad z Sarta:

bp3.blogger.com/_qjpwnPW4c1o/Rn9eMaS9YJI/AAAAAAAABcc/6aIVIkQEsZc/s1600-h/New-Muse1.jpg
                bp2.blogger.com/_qjpwnPW4c1o/Rn9eFKS9YII/AAAAAAAABcU/kjVS3XcV2oI/s1600-h/New-Muse-2.jpg

Zdania beda pewnie podzielone - ja jestem za - dziewczyna promieniuje pewnoscia
                siebie i mimo nie najszczuplejszych nog wyglada IMO fantastycznie ;-)
                • black_magic_women Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:31
                  edavenpo napisała:
                  i mimo nie najszczuplejszych nog wyglada IMO fantastycznie ;-)

Nienajszuplejszych,ale nie grubych!
                  • black_magic_women Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:33
                    np
                    www.celebritypuke.com/wp-content/uploads/2007/04/cp-kely-osbourne1a.jpg
                    • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:36
                      heh kelly osbourne jest w ogóle raczej puszysta
                      a autorka wątku napisała, że jest szczupła, tylko nogi nie bardzo

co do puszystych osób i sukienek, spódnic - czy fakt, że mają trochę więcej ciała musi oznaczać, że nie powinny w taki upał założyć czegoś krótszego, bo odstraszą pół ulicy?
                      ogląda ktoś program na tvn style "jak dobrze wyglądać nago?"? i jak wrażenia?
                      • black_magic_women Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:42
                        lilivampire napisała:

> heh kelly osbourne jest w ogóle raczej puszysta
                        > a autorka wątku napisała, że jest szczupła,

Ok lili-to moze sliczna Nelly F?

kobieta.wp.pl/gid,8987597,img,8987616,kat,59116,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=2
                        • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:47
                          widziałam ostatnio foty jej nóg i trochę mnie to zszokowało, bo nigdy bym nie powiedziała, że ma takie nogi, ale je pokazuje;) i chyba się nimi nie przejmuje:)
                          tu jest też trochę inna sytuacja, bo takie są upały, że nie wyobrażam sobie zakładać długich spodni czy spódnic (nawet jeśli lniane, przewiewne itp), jestem pewna, że zaraz by sie przykleiły do moich nóg;)
                          cóż, nikt nie jest ideałem i niektórzy nie mają ładnych nóg, ale nie możemy popadać w takie skrajności:)
                          rozumiem założenie spódnicy/sukienki odsłanaiającej nogi w lecie przy 35 stopniach za oknem, co innego już odsłanianie niezgrabnych nóg przy byle okazji;)
                          • iluminacja256 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 14:02
                            Kwestia chyba lezy w czyms innym - obecnie ładne to kościste. Kolano jak
                            motyka:) A tak naprawdę takie nogi mają asteniczki. Jaki procent kobiet to
                            asteniczki? Ten sam który natura od urodzenia przystosowała do biegania
                            maratonu, wspinania skałkowego i chodu na 50 km:) Słowem , typ a`la Masaj. no,
                            ale do cięzkiej cholery, nei oszukujmy sie , taka Kolumbijka nigdy asteniczka
                            nie będzie - mozna spędzić cąłe zycie na ubolewaniu na d tym, ż enie ejst sie
                            Szwedką, a można mieć to w dupie, co wam szczerze polecam i idę popracować :)
                          • black_magic_women Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:02
                            lilivampire napisała:

tu jest też trochę inna sytuacja, bo takie są upały, że nie wyobrażam sobie zak
                            > ładać długich spodni czy spódnic (nawet jeśli lniane, przewiewne itp), jestem p
                            > ewna, że zaraz by sie przykleiły do moich nóg;)

chodzilam dzisiajm caly dzien w oblednej spodnicydo kostek.Bylo mi lekko i
                            przeiwienie,a do tego nasluchalam sie komplementow:)

Co zas sie tyczy Nelly,to niestety widzialam jej nogi w jakims teledysku-sa
                            fatalne,wiec nie jest to kwestia zlego ujecia na zdjeciu
                            • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:03
                              szkoda, bo ładna z niej kobietka:/
                      • komyszka "jak dobrze wyglądać nago?"? 18.07.07, 14:44
                        ja czasem ogladam ten program. i niestety- dla mnie bardzo czesto az smierdzi
                        hipokryzja. owszem- doprowadzają w nim dziewczyny/kobiety ( miałam okazje w
                        wiekszosci podziwiac metamorfozy naprwde duzych pań)do tzw "porzadku"- fryzjer,
                        makijaz, ładne ubrania, robia im "rozneglizowane" (pożal sie Boze z tym
                        neglizem mówiac szczetrze) zdjecia i usiłuja wmówić jakie teraz sa piekne i
                        pociagajace. wybaczcie-żenada.jak dla mnie oczywiscie. nie chodzi o to ze
                        kobieta z kilkoma kg nadwagi nie moze byc sexi, bo moze. ale ten program
                        niejednokrotnie przesadza w kreowaniu "dużego ciała".
                        • lilivampire Re: "jak dobrze wyglądać nago?"? 18.07.07, 14:46
                          a nie sądzis, że w tym programie bardziej chodzi o psychikę kobiet, niż wyeksponowanie ich kształtów?
                          bo one dzięki temu programowi stają się o wiele pewniejsze siebie, szczęśliwsze, a o to przecież w życiu chodzi
                          • komyszka Re: "jak dobrze wyglądać nago?"? 18.07.07, 14:57
                            tak- program ma je dowartościowac. ale naprawde wierzysz ze taka jedna "sesja"
                            zakupowo-wizazowa jest w stanie zmienic ich sposob postrzegania własnego ciała,
                            na który niejednokrotnie "pracowały" latami? byc moze- ale mnie to nie
                            przekonuje. dla mnie- jednak zbyt duzo hipokryzji. duzo lepszy jest juz inny
                            program - o ile dobrze pamietam tytuł- "jak zyc zdrowo". tam nie wmawia sie
                            nikomu ze przy pomocy gorsetu, dobrego stanika czy odpowiednio skrojonych
                            spodni zmienisz swe zycie na lepsze, dodatkowo bedziesz swietnie wygladac nago
                            (to juz szczyt idiotyzmu). proponuje sie w zamian sposoby jak zdrowo i
                            racjonalnie zmienic swe zycie- w tym i wage. gdyby do tego dołozyc jeszcze
                            rozdział "jak sie ubierac" - program byłby wówczas idealny.
                            • lilivampire Re: "jak dobrze wyglądać nago?"? 18.07.07, 14:59
                              > tak- program ma je dowartościowac. ale naprawde wierzysz ze taka jedna "sesja"
                              > zakupowo-wizazowa jest w stanie zmienic ich sposob postrzegania własnego ciała,

ta jedna sesja trwa trochę czasu... to nie jest jeden dzień, tylko co najmniej 2 tygodnie uświadamiania, że bez względu na wagę jest się piękną osobą, jeśli tylko się podkreśli swoje atuty
                              • komyszka Re: "jak dobrze wyglądać nago?"? 18.07.07, 15:14
                                mnie to- jak napisałam - nie przekonuje. co wiecej- moze utwierdzac w
                                przekonaniu ze w sumie tusza sie nie liczy a sprytne sztuczki ukryja wszelkei
                                niedoskonałości. i nie chodzi tutaj o walory estetyczne "pulchnego" ciała lecz
                                o zdrowie ( z czym wiaze sie nadwaga pisac nie ma sensu bo to oczywiste).
                                oczywiscie- konkludujac- nie tzreba popadac w paranoje. rózni sa ludzie- grubi,
                                chudzi, brzydcy, ładni. tzreba to akceptowac i wydobywac piekno które nie
                                zawsze jest jawne. ale czasami - dla własnego dobra- nalezy włozyc odrobine
                                wysilku w samego siebie.
                                pozdrawiam!
                  • edavenpo Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:49
                    black_magic_women napisała:

>
                    > Nienajszuplejszych,ale nie grubych!
                    ___

Powiem Ci ze jak dla mnie to one grube nie sa ale po ciaglych licytacjach na
                    forum na temat wagi i wzrostu czasami zastanawiam sie co to jest tu uznawane za
                    grube ;-)))
                    • black_magic_women Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 19:05
                      edavenpo napisała:

>
                      > Powiem Ci ze jak dla mnie to one grube nie sa ale po ciaglych licytacjach na
                      > forum na temat wagi i wzrostu czasami zastanawiam sie co to jest tu uznawane za
                      > grube ;-)))

wszystko powyzej 57kg;)
                      ja z moim 60/170 bylabym pulchna
                • ryfka81 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 14:36
                  Ta laska z Sarta ma nie najgorsze nogi, ale w połączeniu z tymi butami - koszmar...
        • kc_mc Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:36
          Dobry przyklad : Christina Aguilera, sie kobieta nie przejmuje, a ma nogi bardzo
          krzywe, sama widzialam jakis czas o niej reportaz i jak szla ulica to krecili ja
          na wprost i na prawde ma bardzo krzywe, jakby to moj kolega powiedzial " jakby
          na beczce siedziala ", no ale co z tego ? Ona sie nie przejmuje, nosi krotkie
          szorty, mini, nie zakrywa, bo niby czemu ma to robic ?
          Skoro ma ochote nosic takie rzeczy to niech nosi.
      • daggy4 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 13:41
        wazniejsza od wygladu nog jest pewnosc siebie. jesli ja masz to wygladasz
        zawsze swietnie i robisz dobre wrazenie.
        nogi typu kolumna ma beyonce i jest uwazana za symbol sexu.
      • komyszka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 14:30
        sadzę, ze powinno sie dobierac garderobe tak aby czuc sie w niej dobrze i nie
        ośmieszac sie. taka mym zdaniem jest złota zasada.osobiscie- jesli zdawałąbym
        sobie sprawe z grubosci (nadmiernej badz niewystarczajacej)swych nóg- pewnych
        fasonów by mnie nosiła. dzis moda proponuje tak kwiele rozwiazań ze nie stanowi
        problemu dobór czegos fajnego i odpowiedniego do figury. po co zatem narazac
        sie na śmiesznosc- i to w imie czego? w imie haseł typu: "a kiedy tak sie bede
        ubierac- po 50-tce?" błazna mozna uczynic z siebie i w wieku 20 lat i w wieku
        70. tylko po co?
        • kadanka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 14:41
          ludzie, wy naprawde nie kumacie jednej prostej rzeczy - jezeli gruba laska
          czuje sie dobrze w mini, to juz wystarczy, zeby mogla ja nosic. to jest jedyny
          warunek wystarczajacy - czuc sie dobrze.
          a to, ze dla otoczenia(zapewne idealnego, pieknego itp.) jest smieszna,
          blazenska gruba itp - to juz jest problem "tolerancyjnego" otoczenia.
          ponoc w innnych najbardziej porzeszkadzaja nam rzeczy, ktore podejrzewamy u
          siebie. te laski, ktore smieja sie z grubych, bo same panicznie boja sie utyc,
          bo taknaprawde nie akceptuja swojego ciala i maja straszne kompleksy... to juz
          wolalabym byc gruba, ale akceptująca wlasne cialo
          • komyszka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 16:39
            i właśnie dlatego polska ulica czesto straszy bo ludzie prezentuja takie
            podejscie. lecz naturalnie wolnosc slowa wolnosc ubioru.
            • kadanka [...] 18.07.07, 16:56
              • komyszka [...] 18.07.07, 17:03
                • kadanka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 17:09
                  przy wzroscie 167 i wadze 56 nie narzekam na kompleks grubych nog. Co sie rzuca
                  w oczy, to potworna nietolerancja szczuplych ludzi wobec tych odrobine lub
                  bardziej grubych. a poza nietolerancja ogromne w gruncie rzeczy CHAMSTWO, bo
                  sadzą ze mają jakies prawo decydowania komu jest ladnie w mini, a komu nie.
                  jezeli gapisz sie, to juz jest chamskie, ale wiekszosc polakow tak ma. z trudem
                  znosze to obcinanie wzrokiem, obawiam sie ze zaczne takich gapiow walic po
                  mordach, ale poki co jeszcze sie trzymam.
                  mam nadzieje ze kiedys ktos bedzie sie gapil na ciebie, i dodatkowo skomentuje
                  twoj wyglad w zlosliwy sposob. moze przestaniesz wtedy pie..c, jakie
                  to "inspirujace, ciekawe, a nie raz komiczne"
                  gapienie sie to zwykly brak kultury, nic tego nie zmieni
                  • lilivampire Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 17:10
                    popieram w 100%
                  • komyszka [...] 18.07.07, 17:12
                    • komyszka p.s. 18.07.07, 17:16
                      nie przeszkadza mi absolutnie gdy ktos sie na mnie gapi. zlosliwych komentarzy
                      nie slyszalam nigdy- po czesci dlatego ze-zdajac sobie sprawe z posiadania
                      mankamentow-nie daje do nich podstaw.
                      • kadanka nie pochlebiaj sobie 18.07.07, 17:21
                        zawsze znajdzie sie ktos, ktoremu sie cos nie spodoba w twoim wygladzie, nawet
                        mimo tego ze pieczolowicie maskujesz mankamenty :) tylko moze tego po sobie nie
                        pokaze. ale myslenie, ze swoim wygladem nie daje sie powodow do zlosliwych
                        komentarzy, mysli innych osob jest mocno zyczeniowe :)
                        • komyszka czytaj ze zrozumieniem 18.07.07, 17:23
                          a gdzie ja napisalam ze nikt mnie nie raczy zlosliwosciami??????? napisalam ze
                          ich nigdy NIE SLYSZALAM. drobna roznica- nie prawdaz????:):):)
                          • kadanka a, faktycznie:) 18.07.07, 17:25
                            rzeczywiscie sie rozpedzilam. ale to pewnie przez to ze mocno mnie wku..las na
                            calosci:)
                            • komyszka Re: a, faktycznie:) 18.07.07, 17:27
                              heheheheheh:P
                              a mnie tak milo sie wymienia uwagi:P:):):)
                    • kadanka Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 17:17
                      chyba masz racje, po prostu mamy diametralnie rozne zdania.
                      uwazam, ze nalezy sie ubierac stosownie do tego jak się chce.
                      uwazasz ze grubsza powinna zaslaniac swoje "grubosci". bo grube jest INNE niz
                      chude - przez to gorsze. to moze taka analogia: mam lekkiego zeza - czy wg
                      ciebie powinnam chodzic z opuszczonymi powiekami, bo zez jest INNY niz
                      prawidlowo ustawione oko, gorszy, brzydszy? moze powinnam stosownie do tego
                      zeza zaslonic czyms oko? bo taka jest logika twoich wypowiedzi
                  • hermina5 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 18:28
                    ale marudzenie - wyjedzcie z grajdoła Polska na rok do UK, albo Stanów -
                    zobaczycie, że Polacy sa spieci , jakby mieli ogórek w dupie:) Wyobrażacie
                    sobie Polaka, który rano w wałakach na głowie i szlafroku poszedł do sklepu po
                    bułki ? Chyba by rodaków ciemna mogiła spotkała:))))))))A ja to widziałam na
                    własne oczy :) I NIKT się nei lampił.
      • hazel_dobkins Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 16:32
        jussi10 napisała:

> TERAZ PYTANIE :
        > Czy ktoś kto ma ewidentnie niezgrabne nogi może je pokazywać???
        > Co sądzicie???
        >
        Może, owszem, szczególnie, że żar leje się z nieba i nie wyobrażam sobie
        cierpienia podczas takich temperatur w długości maxi.

Z drugiej strony, nie czarujmy się - narazi się na komentarze. Podobnie jak
        osoby z mankamentami typu sadełko na brzuchu, pryszcze na plecach
        etc...cóż..taki świat.
      • miss_milkie Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 17:35
        a czemu by nie?
        • kc_mc Beyonce ... 18.07.07, 17:54
          Ktos wspomnial Beyonce, no wlasnie, do pasa jest dosc drobna, ale ma troszke
          masywniejsze nogi, ale to przeciez nie przeszkadza jej, sami widzicie ze potrafi
          cos kusego ubrac i fajnie to wyglada. A nie ma figury anorektyczki.
          Nosi co chce i widac sie nie przejmuje, i dobrze !

tresceleb.com/wp-content/uploads/2007/05/beyonce_2.jpg
          tresceleb.com/wp-content/uploads/2007/05/beyonce_1.jpg
          idoldvd-review.up.seesaa.net/image/Beyonce25204.jpg
          www.gralakhen.republika.pl/grafi/14beyonce.jpg
          www.peta2.com/OUTTHERE/page/beyonce.jpg
          img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/02_02/beyonce2_468x782.jpg
          buzznet-00.vo.llnwd.net/media/jj1/2007/05/beyonce-shopping-in-madrid/beyonce-shopping-madrid-03.jpg
          • kadanka Re: Beyonce ... 18.07.07, 18:22
            ale ma tak piękny kolor skory, ze w jej przypadku grzech zaslaniac. karmel,
            mleczna czekolada i topiony miod. ja bym chciala polizac skore o takim
            kolorze ;) a niesety blada skora w neglizu nie jest specjalnie apetyczna :(
            • kc_mc Re: Beyonce ... 18.07.07, 18:28
              Ale widzisz, mimo tego ze nie jest drobna, to jednak na prawde fajnie wyglada.
              A ze ma taki kolor skory, nawet za bardzo nie zastanawialam sie nad nim, tylko
              raczej nad jej sylwetka.
              Skoro o lizaniu, zawsze mozesz poszukac sobie faceta o takiej karnacji :P
              :))))
              • black_magic_women Re: Beyonce ... 18.07.07, 19:10
                ale i JLo

wszystko ok,dodam tylko dwa ale 1.obie maja super jedrne ,umiesnione ciala,nic
                im nie"dynda",2.to sa tzw "gwiazdy",a tym uchodzi znacznie wiecej niz zwyklym
                szarakom
                • kinky5 Re: Beyonce ... 18.07.07, 19:41
                  Do autorki watku-
                  nos i sie nie przejmuj. To chyba wlasnie teraz jest na to czas....
                  Jesli nawet spotkasz sie z negatywna opinia- pomysl ze ile ludzi, tyle zdan (nawet ta dyskusja tego
                  dowodzi) i napewno znajdzie sie osoba ktorej bedziesz sie podobac.
                  Zreszta....to nawet niewazne.....najwazniejsze to podobac sie samej sobie, czuc sie atrakcyjna.

Niewiele osob na tym swiecie jest idealnie pieknych, nawet gwiazdy ze sztabem stylistow nie sa wolne
                  od wad...
                  Sama nie mam najpiekniejszych nog ale mini i szorty nosze. Komus sie nie podoba...trudno, jego
                  problem nie moj....
                  • kadanka Re: Beyonce ... 18.07.07, 19:57
                    "najwazniejsze to podobac sie samej sobie, czuc sie atrakcyjna." niestety
                    najczesciej, nawet o tym nie wiedzac, ogladamy (i oceniamy) sie w oczach
                    innych:)
      • rzesa20 Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 20:38
        może powiem tak.. gdybym ja miała grube i krzywe nogi to na pewno bym ich nie
        eksponowała w krótkich spódnicach czy szortach

ale widok taki na ulicach mnie nie razi, do pewnych granic oczywiście
        • black_magic_women Re: Ewidentnie grube nogi?? Typ-kolumna!!!! 18.07.07, 20:41
          rzesa20 napisała:

> może powiem tak.. gdybym ja miała grube i krzywe nogi to na pewno bym ich nie
          > eksponowała w krótkich spódnicach czy szortach
          >
          > ale widok taki na ulicach mnie nie razi, do pewnych granic oczywiście

100%racji.
          Wolno wszystko,bo kto ci zabroni?!
          To tylko kwestia estetyki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka