blue_phoebee 24.07.07, 20:18 Zastanawiałam się ostatnio nad tym czy torebka w kolorze butów to klasyka czy przeżytek i przyzwyczajenie naszych babć. Co myślicie? Lepiej dopasować buty do torebki w tym samym kolorze czy w innym, ale pasujęcym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi1234 Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 24.07.07, 20:19 jakos mnie to specjalnie nie razi choc mnie rzadko sie zdarz miec torebke i buty w jednym kolorze - ot chocby dzis - zolte buty fuksjowa torebka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 24.07.07, 20:20 Nic w tym złego. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 24.07.07, 20:23 w zasadzie wole miec torebke dopasowana do butow, ale w wiekszosci przypadkow tak nie jest i nie czuje sie z tym zle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 brrrrr.....nie:) 24.07.07, 23:29 Torebka dopasowana kolorystycznie do butów...żle mi sie kojarzy..brrr /paskudne skojarzenie nie dotyczy koloru czarnego/. Odpowiedz Link Zgłoś
martita503 Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 24.07.07, 23:39 grunt to nie namieszac z kolorami. dlatego pewnie zawsze torebka+buty=kolor ale jak fajnie zestawi sie ciuszki z dodatkami, dodatki moge miec rozne Odpowiedz Link Zgłoś
anio_i_takie_tam Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 24.07.07, 23:48 Dla mnie jest to klasyka- nie trzymam sie zasady butów i torebki w tym samym kolorze ściśle, ale lubię gdy mają ten sam kolor. Sczególnie czarne Odpowiedz Link Zgłoś
ciuszek15 Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 15:14 mam tak samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
katinkova Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 02:32 W kolorze butów niekoniecznie, ale żeby pasowało do reszty ubrania i dodatków np. brazowe buty i spodnica, kremowa bluzka i torebka, brazowe kolczyki - "spinajace" kolorystycznie buty do całości. Lub np. żółte buty i do nich grube żółte korale, a torebka np. kolorystycznie do spódniczki. Tak żeby raczej żeby nie było z "zupełnie z innej parafii"... :P Odpowiedz Link Zgłoś
aniabos Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 02:43 katinkova napisała: > W kolorze butów niekoniecznie, ale żeby pasowało do reszty ubrania i dodatków Dokladnie tak. Torebka i buty powinny byc dopasowane charakterem do reszty stroju, ale niekoniecznie kolorem do siebie nawzajem. Oczywiscie torebka i buty w jednolitym kolorze, a nawet "od kompletu", to kiedys byl standard, ale czasy sie zmieniaja :-). W ostatnich kilku sezonach wielu projektantow lansuje torebki tego samego koloru (a nawet z tej samej tkaniny) co jakis element stroju, a nawet bizuterii i moim zdaniem to bardzo dobrze wyglada: img519.imageshack.us/img519/4171/00030mwn6.jpg img519.imageshack.us/img519/5687/00060mrp4.jpg img514.imageshack.us/img514/3379/00160mgb7.jpg img519.imageshack.us/img519/221/00460mpy5.jpg img514.imageshack.us/img514/6937/00480mvc9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_07 Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 09:52 Moim zdaniem to klasyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 09:55 ja lubie miec buty do torebki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 10:09 zdarza mi się czasem nosić torebkę w kolorze butów, ale najczęściej tak nie jest, pewnie dlatego, że mam zdecydowanie więcej butów niż torebek:) Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 10:33 Wyczytalam, ze to w zlym guscie, tak jak malowanie pazurów pod kolor buta. Czasy sie zmieniaja, ja bylam nauczona, ze torba i buty powinny stanowic zgrana całość, ale moze to bylo w czasach, kiedy mialo sie jedna torebke i 2 pary pantofli... Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 11:26 wg mnie - jesli TYLKO buty i torebka mają ten sam kolor(wyłaczając czarny) to jest to passe/rażące/itp. natomiast jesli buty i torebka mają ten sam kolor i dodatkowo jeszcze jakis element stroju to jest ok:) ta sama zasada obowiązuje wg mnie jesli torebka i buty rozniąsie kolorem to wtedy zarowno torebka jak i buty powinny miec jakiegos odpowiednika kolorystycznego w reszcie stroju:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 13:14 Ja mam taką zasadę - jeżeli torebka jest rzucająca się w oczy, to pozostawiam ją jako samotny :) akcent kolorystyczny/stylistyczny. Natomiast raczej nie założę brązowych butów do czarnej torebki i odwrotnie, bo jakoś mi to nie leży. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 13:44 Klasyka. Jak kazda klasyczna regula nadaje sie swietnie do tego, zeby ja lamac, albo nie, w zaleznosci od humoru i okazji. Np. dzisiaj mam granatowe sandaly i biala torebke, chociaz moglam zalozyc wszystko biale albo wszystko granatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuszek15 Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 15:17 > Klasyka. > Jak kazda klasyczna regula nadaje sie swietnie do tego, zeby ja lamac, albo > nie, w zaleznosci od humoru i okazji. Bardzo dobrze powiedziane :) Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 14:58 ja lubie torebke pod kolor butow albo jesli ubieram sie od stop do glowy w jednym kolorze (lacznie z dodatkami), to wtedy lubie albo torebke albo buty dobrac kontrastowo Odpowiedz Link Zgłoś
miss_milkie Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 25.07.07, 18:45 brrr. dopasowana torebka i buty to okropienstwo. szczegolnie czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena85 Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 28.07.07, 14:19 Uważam, że klasyka jest zawsze modna, ale od każdej reguły jest wyjątek :) Podsumowując- należy zdać się na osobę z wyczuciem stylu i smaku, oczywiście najlepiej jeśli samemu się takie wyczucie posiada, jednakże nie każdy ma to szczęście :) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: torebka w kolorze butów, co myślicie? 28.07.07, 14:21 Torebka i buty w tym samym kolorze sprawiaja wrazenie dobieranych na sile, takiego starania sie za bardzo:-). Wole jak torebka czy buty pasuja do jakiegos elementu stroju, nie do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuchaklucha zdecydowanie passe 28.07.07, 14:34 niestety, ale ja nie moge patrzec na buty i torebke w tym samym kolorze. dla mnie wazne jest, aby caly stroj sie ze soba komponowal kolorystycznie, ale nigdy nie wlozylabym tych dodatkow w tym samym kolorze-brrr.. Odpowiedz Link Zgłoś
panigazeta tak 28.07.07, 14:49 Ja lubie jak mam dopasowane kolorystycznie buty i torebke choc to teraz jest podobno passe ja tam olewam konwenanse robie tak jak mi pasuje :P Odpowiedz Link Zgłoś