Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    25.07.07, 22:06
    www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.10.374.2.16
    www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.16.430.1.4.1&pr=24426
    www.allegro.pl/item215107697_lemar_przyjemnosc_w_noszeniu_od_ramiz_renata.html#photo
    www.allegro.pl/item215345120_reebok_buty_damskie_zanchi_capoeira_roz_38.html#photo
    www.allegro.pl/item215978020_hit_czarne_balerinki_do_szpica_1072_2_black_37.html#photo
    www.neckermann.com.pl/start.php?pr_id=313319&gr_id=1065&order=dn&ppp=9&page=3pl/start.php?pr_id=188339&gr_id=1015&order=dn&ppp=9&page=3
    www.torby-sklep.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,544/category_id,9/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,9/
    Obserwuj wątek
      • gabi1234 Re: mój styl 25.07.07, 22:08
        dobrze ze to nie moj styl :))
        • cioccolato_bianco nic tylko usiasc i plakac ;)) n/t 25.07.07, 22:09

• lilivampire Re: mój styl 25.07.07, 22:10
          dokładnie to samo pomyślałam...
          • tunczyczekk Re: mój styl 25.07.07, 22:11
            mówi się trudno :)
            • rzesa20 Re: mój styl 25.07.07, 22:11

> mówi się trudno :)

i żyje się dalej;)
              • tunczyczekk Re: mój styl 25.07.07, 22:30
                rzesa20 napisała:

>
                > > mówi się trudno :)
                >
                > i żyje się dalej;)

hehe :) dokładnie :)
            • napolnoc Re: mój styl 25.07.07, 22:12
              nie martw sie
              przejdzie Ci
        • ul4 Re: mój styl 25.07.07, 23:02
          ogladajac kolejne zdjecia, pomyslala dokladnie to samo, chyba najgorsze sa
          sandały, pamietam jak mama zawsze pakowala mi podobne jak jezdzilam na
          wycieczki w gory :D
      • miss_milkie Re: mój styl 25.07.07, 22:26
        ja tak jak gabi i ciocco;))
        • karmelek4 Re: mój styl 25.07.07, 22:28
          Ojej...to już wolę te swoje klasyczne "starocie":)
          • blondynka906090 Re: mój styl 25.07.07, 22:34
            co wam sie nie podoba dzieci?
            • gabi1234 Re: mój styl 25.07.07, 22:37
              dzieci??
              a ile ty masz lat blondyneczko?
              60??
            • tunczyczekk Re: mój styl 25.07.07, 22:37
              a dzieci to nie pokazałaś :P
              • blondynka906090 Re: mój styl 25.07.07, 22:39
                mam 20 lat
                Zaprezentujcie swój styl
                • miss_milkie Re: mój styl 25.07.07, 22:41
                  znowu sie zaczyna ciekawa dyskusja ;))
                  troche szacunku, co to w ogole za zwrot 'dzieci'?!
                  a te rzeczy zaprezentowane przez ciebie to bardziej nadaja sie na 40- 50latke,
                  nie sadzisz?;)) hehe <lol>
                  • blondynka906090 Re: mój styl 25.07.07, 22:44
                    No po przejrzeniu tego po raz kolejny stwierdzam, że może i macie racje.
                    Ale lubie takie proste niezbyt wzorzaste rzeczy bez cekinów..
              • ciak1 Re: mój styl 25.07.07, 22:43
                tunczyczekk napisała:

> a dzieci to nie pokazałaś :P

:D dobre!
                • ciak1 Re: mój styl 25.07.07, 22:45
                  a co do tematu, to twój styl nijak nie koresponduje z moim, więc mnie sie nie
                  podoba
                  • blondynka906090 Re: mój styl 25.07.07, 22:48
                    PATRZ WĄTEK: Polki ubierają się jak prostytutki
                    • ciak1 Re: mój styl 25.07.07, 22:51
                      ??
      • blondynka906090 Re: mój styl 25.07.07, 22:47
        ale sandały buty sportowe i niebieska sukienka są fajne..
        • ciak1 Re: mój styl 25.07.07, 22:51
          a reszta ciuchów reprezentujących twój styl ci się nie podoba?
        • napolnoc Re: mój styl 25.07.07, 22:58
          > ale sandały buty sportowe i niebieska sukienka są fajne..

taaa.....szczegolnie razem noszone...
          Te zalinkowane zdjecia sie w zaden styl nie ukladaja, ot kilka spodnic dla
          niemieckich gospodyn domowych przeplatane sportowymi butami plus worek zamiast
          torebki, nie dziw sie ze nikt w zachwyt nie wpada.
      • blondynka906090 Re: mój styl 25.07.07, 22:56
        Podoba mi sie ich prostota i elegancja. Niestety ta reszta jest troche
        staromodna i faktycznie na czasy obecne bym tego nie włożyła. Ale podobają mi się.
      • silencia22 Re: mój styl 25.07.07, 23:28
        to zaden styl:) te rzeczy są z roznych bajek:)poza tym nie kazdy komu nie
        podobają sie zalinkowane rzeczy musi ubierac sie jak prostytuka:)))) masz
        ograniczoną kreatywnosc czy co? mozna tez ubierac sie elegancko i z klasą, co
        tez nie znaczy ze w czarną spodnice i biała bluzke:)) pooglądaj troche
        zestawien ubraniowych z wybiegów np. polecam www.style.com ready to wear fall
        2007 pokaz Celine - te zestawy nie są jak u prostytutki, nie są tez podobne do
        twoich:P:P:P , i nie są tez sztywne ...

ehh,po co mi sie chce to wszystko tlumaczyc:)))
      • sanvitalia Re: mój styl 25.07.07, 23:31
        no i co w związku z tym??
      • blondynka906090 Re: mój styl 25.07.07, 23:32
        nie kazdy musi ubierac sie jak prostytutka, ale spora wiekszosc Polek tak
        właśnie się ubiera. To ja juz wole styl wyzej zaprezentowany
        • sanvitalia Re: mój styl 25.07.07, 23:34
          no jasne, spora większość....
          • blondynka906090 Re: mój styl 25.07.07, 23:38
            Niestety tak. Naśladują tzw. gwiazd. A w Polsce kto jest gwiazdą???? Niektorzy
            twierdza - jedyna???

A zobacz np. jak taka Kate Middleton sie ubiera...
            To jest przykład kobiety z klasą...
            • sanvitalia Re: mój styl 25.07.07, 23:40
              jeżeli chodzi Tobie o Dodę, to fakt, znajdzie się wiele osób, które ją
              naśladują, ale przesadzasz pisząc, że większość się tak ubiera!
        • rzesa20 Re: mój styl 25.07.07, 23:39
          > nie kazdy musi ubierac sie jak prostytutka,

no zgadzam się, jak również nie każdy musi się ubierać tak jak ty i nie każdemu
          się musi podobać twój styl
      • ewelka002 Re: mój styl 26.07.07, 01:36
        jak dla mnie lepszy umiar niz przesada. widziałam na tym forum wieksze
        straszydła :P
      • mini_kks Re: mój styl 26.07.07, 09:49
        Szczerze mówiąc, jak spojrzałam na nick, pomyślałam, że ten styl będzie właśnie
        jak spod latarni :p
      • ewelina23-20 Re: mój styl 26.07.07, 09:56
        blondynka906090 napisała:

> www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.10.374.2.16
        > www.bonprix.pl/bp/offer.htm?cat=1.16.430.1.4.1&pr=24426
        > www.allegro.pl/item215107697_lemar_przyjemnosc_w_noszeniu_od_ramiz_renata.html#photo
        > www.allegro.pl/item215345120_reebok_buty_damskie_zanchi_capoeira_roz_38.html#photo
        > www.allegro.pl/item215978020_hit_czarne_balerinki_do_szpica_1072_2_black_37.html#photo
        > www.neckermann.com.pl/start.php?pr_id=313319&gr_id=1065&order=dn&ppp=9&page=3pl/start.php?pr_id=188339&gr_id=1015&order=dn&ppp=9&page=3
        > www.torby-sklep.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,544/category_id,9/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,9/
      • summerlove Re: mój styl 26.07.07, 09:59
        Jesteś nowym wcieleniem Stylovej??
        • mary.2 Re: mój styl 26.07.07, 10:12
          szczerze mówiąc jak wczoraj przeczytałam początek wątku to samo pomyślałam:)
          • confused.girl Re: mój styl 27.07.07, 00:09
            ja też:D
        • emii77 Re: mój styl 26.07.07, 10:22
          summerlove napisała:

> Jesteś nowym wcieleniem Stylovej??

:) o tym samym pomyslalam
      • mamasama1 Re: mój styl 26.07.07, 10:05
        Nie jest w moim typie to wszystko, ale każdy zakłada co lubi i dobrze,
        przynajmniej nie jesteśmy identyczni. Nie lubię aż tak sportowych rzeczy. A
        sandał w życiu bym nie włożyła takich. Cekinów też nie:)))
      • naels Re: mój styl 26.07.07, 10:47
        Szczerze mowiac, kompletnie nie rozumiem, co to w ogole mialo byc. Reklama
        Allegro i Bonprixa? Jesli tak, to watek do usuniecia. Reklama ciebie samej?
        Jesli tak, to chyba kiepsko ci poszlo, bo wielkiego zachwytu raczej nie
        wzbudzilas, patrz posty powyzej. Trzeba bylo chociaz dolozyc jakies komentarze,
        np. "Na eleganckie przyjecia letnie wkladam sukienke z linku ponizej, ktora
        zestawiam z taka-a-taka torebka i butami" etc., bo w podanej formie sie to
        raczej w zaden sensowny styl nie uklada.
        • gabrielafrancuz Re: mój styl 26.07.07, 10:53
          Rety, jakie smutne te ubrania. Chodzę po mieście, robię ludziom zdjęcia i
          ubolewam- tak właśnie ubiera się większość- przynajmniej Krakowianki wyglądają
          jakby im w ogóle nie zależało na swoim wyglądzie i jakby moda była poza sferą
          ich zainteresowań- byle cokolwiek na siebie wrzucić- a już nieważne jakiego
          koloru i kroju.
          Toż to w linkach w ogóle nie ma stylu, jak go nazwać? Casual?
          • olesia301 Re: mój styl 26.07.07, 20:50
            Właśnie mam takie same odczucia. Często jeżdżę sobie autobusami po dużym
            polskim mieście i stwierdzam, że może jedną dziennie osobę fajnie ubraną
            spotkam. Starsi, młodsi, raczej nie przywiązują do tego uwagi. Tzn młodsze
            dziewuchy z gołymi brzuchami i w czubach pewnie uważają że są super. Nawet ok,
            zniosę to, choć to nie mój styl. Pozostali to szara masa. Nie chodzi tu o
            finanse, w lumpie można się super ubrać. Pewnie mają inne zmartwienia :-)
      • anio_i_takie_tam Re: mój styl 26.07.07, 15:55
        Ale to chyba nie jest styl. Kilka ubrań które w żaden sposób moim zdaniem się
        nie łączą. Pierwsze skojarzenie to harcerka gdy już przebierze się z munduru.
      • blue_phoebee Re: mój styl 26.07.07, 18:58
        fatalny
      • awioletta Re: mój styl 26.07.07, 21:32
        a to jest jakiś styl? nic mi się tu nie podoba z osobna, a już kompletnie nie wyobrażam sobie jak ty to łączysz ze sobą
        • napolnoc Re: mój styl 27.07.07, 00:20
          autorka sie zmyla, i wcale sie nie dziwie :PPP
      • blondynka906090 Re: mój styl 27.07.07, 13:35
        Wcale się nie zmyłam.

Nie jestem gwiazdą show biznesu ani nie pretenduje do tego by nia być.Ubierając
        się tak jak powyżej nikt się na moj widok nie krzywi ani też nie popada w zachwyt.
        Patrzą na mnie i mówią po prostu: "Ładna dziewczyna". I to lubie. To lepsze niż
        gdyby mięli mi powiedzieć, że "fajnie ubrana". Bo ta fajnie ubrana dla jednych
        jest fajnie ubrana a dla drugich jest przejawem kiczu.
        • ryfka81 Re: mój styl 27.07.07, 13:40
          Hmmm... czyli ubierasz się tak, żeby nie rzucać się w oczy i żeby ktoś Cię nie
          skrytykował? Jakbym chciała się tym przejmować, to musiałabym się pozbyć
          większości moich ciuchów. Ale ok, jeśli miałabyś się źle czuć w ciekawszych
          ciuchach, to chodź w tym, co lubisz.
          • blondynka906090 Re: mój styl 27.07.07, 13:50
            A do czego Twoim zdaniem służy ubranie? Ja chcę mieć ubrania ładne, estetyczne.
            A po co ma być ciekawe? Kiedyś owszem wcale nie tak dawno lubiłam ubrania
            "ciekawe", ale to wynikało z mojej niedojrzałości.
            • gabrielafrancuz Re: mój styl 27.07.07, 13:52
              Jestem niedojrzała bo lubię się ciekawie ubrać? O.o
              • blondynka906090 Re: mój styl 27.07.07, 13:55
                Nie wiem czy Ty jesteś.
                Ja byłam niedojrzała kiedy lubiłam wyróżniać się ubiorem.
                • gabrielafrancuz Re: mój styl 27.07.07, 13:57
                  Co jest złego w wyróżnianiu się ubiorem?
                  Myślę że poprzez ubranie każdy pokazuje część siebie całemu światu, wystawia ją
                  na zewnątrz.
                  Dlatego zle bym się czula w tym co prezentujesz- bo tak ubiera się jakieś 70% ulicy.
                  • blondynka906090 Re: mój styl 27.07.07, 14:06
                    Każdym ubiorem coś pokazujesz. Wcześniej kiedy chciałam się wyróżniać czułam, że
                    pokazuje fałszywą siebie. Poza tym wcale nie sprawiało mi to przyjemności kiedy
                    ludzie gapili się na mnie na ulicy. A ludzie którzy mnie znają wiedzą, że mam
                    coś ciekawego do powiedzenia. Kiedy masz interwju starasz się ubrać neutralnie,
                    bo nie wiesz jaka osobowość ma pracodawca. Każdy dzień to takie interwju
                    • gabrielafrancuz Re: mój styl 27.07.07, 14:14
                      Ja nie wyróżniam się po to, żeby zszokować tych, którzy mnie zobaczą na ulicy-
                      ubieram się tak dla siebie- lubię się stylizować, bawić modą.
                      I naprawdę nic mnie to nie obchodzi, że ludzie się gapią- a gapi się niewiele-
                      niewielu tak naprawdę obchodzi drugi człowiek na ulicy. Rozmowa kwalifikacyjna
                      to nie to samo, co życie codzienne- w nim mało mnie obchodzi jak mnie odbierają
                      inni, bo wiem na codzien, ile jestem warta. Nietypowy ubiór w moim przypadku nie
                      oznacza, że nie mam nic ludziom wiecej do pokazania poza nim.
                      "Każdy dzien to takie interwju" - z tego zdania wyłazi straszny konformizm,
                      odechcialo mi się dalej pisać.
                    • lilivampire Re: mój styl 27.07.07, 19:49
                      mnie sprawia ogromną przyjemność wyróżnianie się ubiorem i wpadam w ekstatyczny zachwyt, gdy mijający mnie ludzie patrzą na mnie -> co nie znaczy, że jestem niedojrzała, tylko lubię ubrania
                      ty najwidoczniej nie jesteś fanką mody, skoro cię to krępuje:)
            • ryfka81 Re: mój styl 27.07.07, 14:01
              Ubranie służy do ochrony ciała przed zimnem, słońcem, deszczem, śniegiem i czym
              tam jeszcze. Pewnie właśnie tym się kierował pierwszy jaskiniowiec, który
              postanowił zarzucić na siebie skórę z jakiegoś prehistorycznego dzika :o)

Nie potępiam Cię za to, że nie przywiązujesz - jak sama mówisz - większej wagi
              do ciuchów. Ja przywiązuję, bo uwielbiam ładne rzeczy. Ładne moim zdaniem,
              oczywiście. Dawniej miałam dokładnie na odwrót - ubierałam się nijako, ale nie
              uważam tego teraz za przejaw braku dojrzałości. Po prostu, gusta się zmieniają.

A skoro to, co nosisz, nie ma dla Ciebie większego znaczenia, to nie bardzo
              rozumiem, co robisz na tym forum i po co ten wątek...
            • confused.girl Re: mój styl 27.07.07, 14:06

> A do czego Twoim zdaniem służy ubranie? Ja chcę mieć ubrania ładne, estetyczne.
              > A po co ma być ciekawe? Kiedyś owszem wcale nie tak dawno lubiłam ubrania
              > "ciekawe", ale to wynikało z mojej niedojrzałości.

No to ładnie się uśmiałam :P Wiesz, to trochę niedorzeczne, żeby dojrzałość
              uzależnić od tego czy ktoś lubi ciekawe ciuchy czy nie. W taki sam sposób mogę
              napisać, że kiedyś ubierałam się w szare, zwykłe ciuchy i wynikało to z mojej
              "niedojrzałości", bo bałam się wybić z tłumu.
              Chcesz się ubierać jak szara myszka - ok. Nikt Ci tego nie broni, ale chyba po
              to wrzuciłaś te fotki na forum, żeby je oceniono, prawda? Nie ma co się bulwersować.
              • blondynka906090 Re: mój styl 27.07.07, 14:15
                Nie napisałam, że jest to ogólna prawidłowość, że człowiek niedojrzały chce się
                wyróżniać z tłumu ubiorem. Napisałam, że tak było w moim przypadku. Ale to
                oczywiście jest zależne od osobowości. Ja mam dosyć "show" i dlatego będę
                pokazywać charyzmą.. Co do "butów dla babo-chłopów". Szanowna koleżanko
                kobiecość to nie przede wszystkim buty. I żadne buty nie pozbawią prawdziwej
                kobiety kobiecości.
                • lilivampire Re: mój styl 27.07.07, 19:50
                  Szanowna koleżanko
                  > kobiecość to nie przede wszystkim buty. I żadne buty nie pozbawią prawdziwej
                  > kobiety kobiecości.

z tym bym polemizowała
      • diamencik777 Wybacz, ale Twój style cechuje nijakość 27.07.07, 14:05
        żadnej z tych rzeczy nie kupiłabym (nienawidzę takich wstrętnych sandałów, są
        tylko dla babo-chłopów)
      • blondynka906090 Re: mój styl 27.07.07, 14:09
        To, co noszę ma dla mnie ogromne znaczenie..
      • nie-niebieska Re: mój styl 27.07.07, 14:17
        nedzna prowokacja
        • blondynka906090 Re: mój styl 27.07.07, 14:21
          Jaka prowokacja??? Chcę uświadomić Wam, że to że ktoś założy bluzkę koszulową i
          granatową spódniczkę do kolan to też jest styl. Ja też się tym bawie, ale
          bezpiecznie.
          Nikt mi nie powie, ze lubi krytyke
          • gabrielafrancuz Re: mój styl 27.07.07, 14:23
            'na pensjonarkę' ;-)
      • blondynka906090 Re: mój styl 27.07.07, 14:35
        Ja szanuje Waszą nowoczesność.
        Wy szanujcie mój konformizm.

Dziękuję Państwu za uwagę.
        • confused.girl Re: mój styl 28.07.07, 00:13

> Ja szanuje Waszą nowoczesność.
          > Wy szanujcie mój konformizm.
          >
          > Dziękuję Państwu za uwagę.

A dlaczego uważasz, że my nie szanujemy Twojego konformizmu, i jak rozumiem, też
          stylu? Dlatego, że nam się nie podoba?
      • dziewice fajnie :) 27.07.07, 19:52
        fajnie :), prosto i bez zbednej przesady
      • scarlett_07 Re: mój styl 27.07.07, 20:09
        Szczerze mowiąc te ubrania nie reprezentują zadnego stylu.
      • tysia00 ???...mój styl...??? 27.07.07, 21:26
        Nie zrozumiałam przesłania Twojego postu... O jaki styl chodzi (?), bo dla mnie
        to seria przypadkowych zdjęć. No może te buty sportowe i plecak jakoś bym
        "zagospodarowała" na siłowni lub podczas wypadów wekendowych, ale reszta... hmmm
        • tysia00 ???...mój styl...??? - Kate Middleton!!!!! ;-D 27.07.07, 21:52
          Ach, przepraszam! No teraz to wszystko jest dla mnie jasne!(teraz dopiero
          przeczytałam wszystkie posty)
          Kate Middleton jest Twoim wzorem, to wiele tłumaczy! Blondyneczko, jej styl to
          głównie boots, czyli wysokie czarne, zamszowe buty noszone nawet do
          wieczorowych, letnich sukieneczek w upalne dni. Poza tym jak na córkę milionera
          i miłośniczkę zakupów, jej gust jest mało wysmakowany (delikatnie mówiąc) -
          raaaany, te jej kostiumiki jak dla pięćdziesięciolatki, zresztą z tego powodu
          porównywano ją do Camili Parker-Bowls. Dodam jeszcze, że nad jej "stylem" przez
          jakiś czas pracowali styliści, wizażyści i dobry fryzjer, a efekt jaki
          osiągnęli, to... ładne, zadbane włosy...

Przepraszam za pisownię nazwisk, znam tylko niemiecki... ;-)))
          Blondyneczko wybierz sobie jakiś inny wzór do naśladowania stylu, może Aniston,
          Jessica Parker, czy nadal jeszcze VB. Tylko nie Paris!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka