tequilkuk 15.10.07, 13:31 Czy ktos by mi napisal pokrotce o co chodzi z tym Targetem? To jakis wielki sklep gdzie mozna kupic wszystko? I wyprzedaja stare kolekcje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamichelle Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 15.10.07, 14:50 Target to sklep w ktorym faktycznie kupisz wszystko ale sa to ubrania sredniej jakoscijak nie marniej , buty sprzedaja wiekszosci nie skorzane.Sklepy gdzie wyprzedaja stare kolekcje i mozna upolowac cos fajnego to np TJ MAXX Odpowiedz Link Zgłoś
mundurowa Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 15.10.07, 14:52 Target to taki wielki market w ktorym kupisz wsyztsko głownie ciuchy, buty, dodatki ale i jedzenie,chemie i kosmetyki a nawet rowery i zabawki. jakosc jak na cene zadowalajaca Odpowiedz Link Zgłoś
eej Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 15.10.07, 14:54 to takie polskie Tesco albo Carrefour. Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 tk max? 15.10.07, 16:13 kupuje tam duzo DKNY...dla mnie raczej dobra markaa nie np tesco :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: tk max? 15.10.07, 16:25 no dla mnie tez i taie wlasnie mialam sygnaly, ze jets tam wiele dobrych marek tylko taniej :) A jak ty wyglada? jak cenrum handlowe ze sa sklepy oddzielnie czy wszystko na jednej sali? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: tk max? 15.10.07, 16:40 przepraszam, zwatpilam... masz na mysli Target czy ten TK Maxx czy cos? Odpowiedz Link Zgłoś
infinity51 Re: tk max? 15.10.07, 20:25 kolezanka z pewnoscia miala na mysli TJ Maxx a nie Target. Podobny sklep do TJ to Marshall's gdzie z kolei ja sie obkupilam w DKNY , CK i Tommy H. za smieszne pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
infinity51 Re: tk max? 15.10.07, 20:28 aha, w kwestii nazewnictwa - TJ Maxx jest w US a TK w UK - albo na odwrot, juz nie pamietam :) wg mnie amerykanski jest zdecydowanie lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: tk max? 15.10.07, 16:42 roznie...czasem 2 poziomowy sklep czasem 1 poziomowy... generalnie duza sala i sektory...buty, damskie, meskie ubrania, dzieciece, bielizna, torebki, czasem w wiekszych jakies rzeczy do domu -czasem nawet drobne meble. duzo dobrych marek, czesto nieznane w Pl. zatrzesienie diesli, levis-ów,sa fcuk, dkny, ted baker. Gucci, prady etc nie znajdziesz raczej :-) takie srednie zachodnie marki. taniochy typu h&m, top shop nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_me Re: tk max? 15.10.07, 19:59 TJ Maxx czy Marshall's to sa sklepy w ktorych kupuje sie rzeczy ze znanych domow towarowych, glownie ciuchy i akcesoria z poprzednich sezonow po nizszej cenie. Mozna tam upolowac naprawde swietne torby. Jezeli checsz cos naprawde markowego i dosyc taniego jak na dana firme to mozesz wybrac sie do Loehmann'a, Nordstrom Rack albo Filene's basement. W Targecie mozna czasami fajne rzeczy znalesc a szczegolnie dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: tk max? 16.10.07, 20:49 to sklep dla mnie :) mi zupelnie nie zalezy zeby bylo z ostatniej kolekcji. Jak jest dobrej jakosci w super cenie to sie rozplywam :) Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 15.10.07, 20:48 Duzo Calvina Klein`a, bluzek szmatek, fajne buty, fajna bielizna, ogolnie super zabawa w poszukiwanie zaginionego skarbu. PIerwsze wrazenie???? Second Hand w wydaniu XXXXXXXL Odpowiedz Link Zgłoś
tierieszkowa Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 15.10.07, 21:10 Target jest o tyle fajny, ze ma kolekcje Go International i co kilka miesiecy projektuje dla niej inny projektant. Byli juz Proenza Schouler, Libertine, Behnaz Sarafpour, a teraz jest Alice Temperley. Fakt, nie sa to rzeczy wybitnej jakosci ale wg mnie i tak lepszej od tych z H&M. www.target.com/GO-Alice-Temperley-Design/b?ie=UTF8&node=16275561 Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 15.10.07, 21:28 Ja w Targecie najbardziej lubie rzeczy papiernicze: maja czadowe naklejki i pocztowki na KAZDA okazje (urodziny, dzien kombatanta, Baby Shower, Jom Kipur, czy jak-to-sie-tam-pisze i inne), maja tez calkiem fajne sety na tematyczne imprezy (Aloha!Party ;p) Wydaje mi sie, ze nie mozna Targeta porownac z zadnym polskim marketem, bo to znacznie wiecej niz Tesco i Carrefour, ktore moim zdaniem sa zdecydowanie spozywczymi. A Target chyba jest najmniejs spozywczy, raczej odziezowo-drogeryjno-drobne AGD, prawda? Za to TJ Maxx i Marshall's (czasem Ross) to zupelnie inna bajka... Damskie, wspomniane DKNY, CK, Pepe Jeans, Tahari, Levis, Tommy, RocaWear, Nike, Puma, Diesel i inne. Meskie - zatrzesienie ciuchow dla mlodocianych skejtow - t-shierty po 9,99 Quicksilvera, DC, Ecko, Puma... ech... czasem znajdzie sie tam prawdziwy diament, choc raczej jest to miejsce do kupowania ciuchow basicowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tierieszkowa Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 15.10.07, 21:46 Ostatnio kupilam sobie w TJ Maxx kamizelke od Karla Lagerfelda za jakies smieszne pieniadze. Widzialam rowniez sukienke Pucci za $80. Oczywiscie sa to rzeczy ze starszych kolekcji, ale czy to zawsze ma takie istotne znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 16.10.07, 02:20 Target to sklep z towarami podstawowymi - mozna tam kupic lekarstwa na recepte, zapasowa opone, meble do domowego biura, pralinki, buty, ubranka dla dzieci, szampon, nawet obrazki na sciane ;) Target nie sprzedaje cudzych marek, bo ma swoje - Isaac Mizrahi dla Targetu, te ubrania sa nawet calkiem niezle, chociaz z duzo tanszych materialow niz normalny Isaac Mizrahi; no ale za te ceny, to i tak bardzo dobrze towarow Targetu nie da sie kupic poza Targetem, probowalam, bo maja np. swietne rajtki - niby Hanes, ale ten Hanes bywa wylacznie w Targecie, a oficjalny Hanes nawet nie ma tego modelu na swoim portalu TJ Maxx to cos w rodzaju outletu - sprzedaja te towary ktore sie nie sprzedaly za normalne ceny, wiec fakt mozna tam znalezc np. stanik Donny Karan, przeceniony z $60 na $19.25, w rozmiarze 34 DDDD i kolorze rozowym w zolte kropki ;) w sumie, w TJ Maxxie bylam chyba ze trzy razy w zyciu, natomiast Target bardzo lubie - nabylam tam wycieraczke z wlokna kokosa, kubeczek z polerowanej stali, wiele par rajtek, zmywacz do tuszu z rzes, bateryjki do kamery, maliny na deser jak bylismy na wyjezdzie, no jednym slowem to bardzo fajny sklep Odpowiedz Link Zgłoś
wiaterek10 Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 16.10.07, 07:21 sklep dla biedoty Odpowiedz Link Zgłoś
tierieszkowa Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 16.10.07, 12:36 I tu sie mylisz, bo cenowo Target przegrywa np z Walmartem czy KMartem. Oba te sklepy maja ceny sporo nizsze od Targetu, niestety razem ze spadkiem ceny spada rowniez jakosc. Target nie jest moze super wyrafinowany jesli chodzi o asortyment, ale przy KMart to jak Neiman Marcus przy Macy's Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 16.10.07, 16:46 No i w Targecie nie smierdzi chinskimi tenisowkami jak w w/w ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aniabos Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 16.10.07, 17:51 wiaterek10 napisała: > sklep dla biedoty To gdzie wedlug Ciebie niebiedni ludzie maja kupowac papierowe reczniki i proszek do prania? A swoja droga kolekcja Mizrahi for Target byla kilkakrotnie pokazywana w ekskluzywnych magazynach, w polaczeniu z bardzo drogimi dodatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
monnap Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 17.10.07, 17:51 Target to siec slabej jakosci, wszystko co jest na polkach pochodzi z Chin- a jak juz wejdziecie na strone i poczytacie opinie konsumentow na temat wyrobow, ktore tam zakupili to nie bedzie to ladny obrazek. NA pewno K mart jest lepszy pod wzgledem jakosci niz Target np. Martha Stewart. I bez przesady papierowe reczniki i plyny do prania mozna kupic taniej w kazdej sieciowce. Target to przeplacanie za naprawde kiepska jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 18.10.07, 01:10 wisi mi funtem kitu czy cieply szlafrok z polarku w Targecie pochodzi z Chin, bo trzy razy drozszy szlafrok tez z polarku w Knickerbox rowniez pochodzil z Chin :P jak konsument, jestem bardzo zadowolona z tego co kupilam w Targecie, a juz ta wycieraczka kokosowa, no mrrrau, nawet Bloomingdales nie ma czegos takiego w dziale domowym Odpowiedz Link Zgłoś
aniabos Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 18.10.07, 03:21 monnap napisała: > Target to siec slabej jakosci, wszystko co jest na polkach pochodzi > z Chin- a jak juz wejdziecie na strone i poczytacie opinie > konsumentow na temat wyrobow, ktore tam zakupili to nie bedzie to > ladny obrazek. NA pewno K mart jest lepszy pod wzgledem jakosci niz > Target np. Martha Stewart. Cos Ci sie pomylilo. Kmart jest tanszy, brudniejszy i sprzedaje duzo wiecej tandety z Chin niz Target. Poza tym od czasu ogloszenia bankructwa Kmart ma ciagle problemy z przeplywem gotowki, wiec ich sklepy prawie wszystkie nadaja sie do generalnego remontu. Wiekszosc sklepow Target zajmuje znacznie lepsze pomieszczenia i w lepszych dzielnicach niz Kmart. Wszyscy analitycy rynku i spece od marketingu w USA wiedza, ze "Target is an upscale mass merchandiser relative to Kmart and Wal-Mart". Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 16.10.07, 19:22 zgadzam sie ze Target to dobry sklep do zakupu rzeczy podstawowych, od kartek okolicznosciowych przez proszki do prania po majtki i t- shirty. buty maja kiepskie. jakosc ciuchow tez taka podstawowa, jak w Old Navy. Czyli gorzej od GAPa, zdecydowanie lepiej niz H&M. co do ciuchow to plusem jest czesta (co pare tyg.) zmiana kolekcji a stare sa wyprzedawane czesto za grosze. Kupilam np. letnia lniana marynarke za niecale $7 i t-shirty za niecale $2. Czasem dopiero przy kasie okazuje sie jaka jest 'clearance price' - czasem nawet nizsza niz na metce. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 16.10.07, 20:53 Old Navy tez mnie zastanawialo, od czasu jak zobaczylam jak ich pokazali w filmie Friends With Money. Mnie sie wszystko co zawiera w sobei Navy dobrze kojarzy ale tam to chyba byl wyrazny przekaz ze kupowianie w Old Navy to obciach? Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: Do dziewczyn zza wody - Target question :) 16.10.07, 22:02 > ale tam to chyba byl wyrazny przekaz ze kupowianie w Old Navy > to obciach? Moze i byl, ale do mnie nie dotarl :-) zreszta czesciej slysze przekazy typu: teraz po ubraniu nie mozna poznac komu sie powodzi finansowo a komu nie, bo i tak wszyscy kupuja 'codzienne' ciuchy w Old Navy Odpowiedz Link Zgłoś