3-kropka 05.01.08, 21:30 wiecie moze jacy polscy projektanci tworzyli kolekcje inspirowane sztuka ludowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foamclene Re: na ludowo 05.01.08, 21:47 mi sie kojarzy eva minge i jej pierwsze projekty jakie widzialm lata temu w galerii mokotow krotkie marynareczki haftowane w kwiaty troche takie ludyczne mi sie wydaly to bylo zanim zaczela sie pasjonowac plastikiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koala1212 Re: na ludowo 05.01.08, 23:04 to bylo zanim zaczela sie pasjonowac plastikiem ;) Wlasnie. Szukalam kiedys fajnych bialych butow przed kolano (zeby nie pisac kozaczkow) i te Ewy Minge byly naprawde super. Niestety mialy plastikowa wstawke (szeroka dosyc, w sumie na polowe buta). Pani, ktora mi je chciala sprzedac usilowala mnie przekonac, ze noga bedzie oddychac ta czescia, ktora byla skorzana. Jesli zalezy Ci na ciuchach ludowych, to porponuje wybrac sie do dobrego sklepu z materialami. Powinno byc co najmniej 5 tkanin w ludowe wzory (przynajmniej w Krakowie sa). Od dwoch lat mysle o takim komplecie w nowoczesnej formie z materialu ludowego, ale jakos mi do krawcowej za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś