zzooffkkaa 29.01.08, 08:44 no wlasnie..co uwazacie za must have tej wiosny ? ofkors 1.P U M P Y ale co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danuu Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 08:47 Na pewno uslyszysz za chwile magiczne "wyszukiwarka nie gryzie", bo bylo juz sporo watkow i wiosnie 2008. Ja wciaz nie mam nic MUST HAVE< podoba mi sie poki co tunika z H&M z ludowymi wzorami. Znalazlam ostatnio u babci lowicki pasiak, chyba cos z nim zarzadze, ale to raczej na zime :( Marzylaby mi sie vintage'owa torebeczka z lowickimi wzorami. No i kolorowe buty, ale u mnie to nic nowego ;) Od zawsze kocham kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
zzooffkkaa Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 09:55 przypuszczalam wlasnie ze te magiczne slowa sie pojawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pieczyste Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 18:26 > Na pewno uslyszysz za chwile magiczne "wyszukiwarka nie gryzie", bo bylo juz > sporo watkow i wiosnie 2008. hehehe, to samo pomyślałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 10:08 Tak z biegu dorzuce ;-) Granny dress - kwiatuszki, wzorki Safari suit - czy to z szerokimi spodniami czy spodnica Statement belt - niekoniecznie szerokie klamrowate jak w zeszlym sezonie, szczegolnie te inspiorowane Rzymem i Grecja ale noszone w pasie Gwiazdki - na butach i ubraniach - vide YSL Kombinezon - luzne sportowe i eleganckie Statement shoes ;-) - jak u Prady i Rogera Vivier ale takze platformy i koturny fakturowane i niesamowicie ekstrawaganckie jak u Balenciagi Tuxedo - biale i czarne na rowni z meskim garniturem Waxed wet look - nie tylko w dzinsach Ray Ban wayfarer w dalszym ciagu - mniej much a wiecej malych zdobionych okularow lub takich o niecodziennych kszaltachla psychodelia hippisowska Szal etno - na szyje i na biodra (jak u Hermesa z ich klasyczna jedwabna chusta) Jasny dzins - sprany w stylu lat 70-tych - vide Chanel Katana dzinsowa - wraca pelna para ;-) Kolorowy jeans Cos co nazywam techno-etno czyli mocno zdonione inspirowane mozaika sukienki a do tego duzo duzych plastikowych futurystycznej bizuterii i wysoko wiazane gladiatorki Gladiatorki - od dwoch lat Dorzuce jeszcze cos jak mi sie przypomni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 10:26 edavenpo napisała: > > Gwiazdki - na butach i ubraniach - vide YSL gwiazdki pojawiły sie też w kolekcji chanel Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 10:37 No tak - szczegolnie w najbardziej fotografowanym kombinezonie sezonu ;-) static.sky.com/images/pictures/1633718.jpg static.sky.com/images/pictures/1633708.jpg ...ktory 'przypadkowo' trafil tez na ich kampanie reklamowa z Claudia Schiffer ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 23:11 Wlasnie przeczytalam moj poprzedni post i faktyczne z biegu pisalam bo to jakos wszystko bezskladu i ladu ;-))) Dorzucam niniejszym... Duze zamaszyste spodnice - mysl o Audrey Hepburn w Rzymskich Wakacjach: www.albany.edu/writers-inst/graphics/roman_holiday.gif ale w wersji de luxe z tafety, blyszczacego materialu www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/MARNI/RUNWAY/00080m.jpg Bombkowate mini - cudenko u MiuMiu www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/MIUMIU/RUNWAY/00200m.jpg lub u Prady: www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/PRADA/RUNWAY/00350m.jpg www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/PRADA/RUNWAY/00450m.jpg Skarpetki do sandalow - juz widze gromy sypiace sie na ten pomysl ;-))) www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/BURBERRY/DETAILS/00240m.jpg www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/BURBERRY/RUNWAY/00080m.jpg Dlugie marynarki: www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/YSLRG/RUNWAY/00030m.jpg blezery: www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/YSLRG/RUNWAY/00060m.jpg I moje ukochane All Saints ;-) www.allsaintsshop.co.uk/product/?1=1&area=W&category_id=117&prod_desc_id=5051214242040 Mam bardzo podobna tyle ze niosko wycieta zapinana na jeden guzik - nosze z powiewnymi sukienkami i tregginsami ;-) Powiekszajace sie ramiona- Roksanda Ilicnic miala pare perelek ;-) www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/RILINCIC/RUNWAY/00200m.jpg www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/RILINCIC/RUNWAY/00220m.jpg i YSL www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/YSLRG/RUNWAY/00010m.jpg Uwaga uwaga - wracaja tez cienkie rajstopy w roznych kolorach i wzorkach. Kiedys pisalam ze pojawily sie w w brytyjskim i-D w stylizacji bodajze latem a oni zawsze sa pierwsi i prosze - sa i tutaj: www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/MIUMIU/RUNWAY/00090m.jpg www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/MIUMIU/RUNWAY/00240m.jpg www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/DLAM/RUNWAY/00320m.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stasia82 Re: MUST HAVE tej wiosny 30.01.08, 19:32 > Uwaga uwaga - wracaja tez cienkie rajstopy w roznych kolorach i wzorkach. Kiedy > s pisalam ze pojawily sie w w brytyjskim i-D w stylizacji bodajze latem a oni z > awsze sa pierwsi i prosze - sa i tutaj: > www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/MIUMIU/RUNWAY/00090m.jpg > www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/MIUMIU/RUNWAY/00240m.jpg > www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/DLAM/RUNWAY/00320m.jpg > czytałam o tym gdzies ostatnio, ze wracaja do łask cienkie rajstopy...pamietam kilka miesiecy temu jak wyskoczylam na fotce w wątku "co masz dzisiaj na sobie" w takich rajtkach, ale efekt nie był zamierzony, poprostu tak wyszło...ale sie na mnie wtedy gromy posypały, ze cienkie rajstopy raza, ze ładniej wygladałyby grube...wiec uwazam, ze z tym trendem bedzie ciezko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wee_monstar Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 10:29 dzieki edavenpo- granny dress, dzinsowa katana(ukochana moto z topshopu sprzed 7 lat), belt, tuxedo, gladiatorki, szale etno odchaczam sobie juz ;) Potrzebuje tylko nowe,brazowe Mary Janes, statement shoes nie trafiaja do mnie zupelnie choc do botkow z Office sie przekonalam wiec kto wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulaami Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 10:46 O tak modne sa kombinezony, sukiennki we kwiatowe wzory. Wiosna - lato tego roku to wibrujące kolory intensywne cytrusy: gorący pomarańcz, pulsująca cytryna, ognisty, wyrafinowany róż. Wracaja motywy safari, szerokie pasy. Modne sa tez duze drewniane branzolety... Odpowiedz Link Zgłoś
zzooffkkaa Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 10:48 dzieki za odzew! liczylam wlasnie na Twoj glos w tej sprawie :))) pzodrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zzooffkkaa Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 10:51 te slowa kierowalam ofkors do Edavenpo:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 14:08 Wychodzi na to, że mam się w co ubrać na wiosnę. Nawet kiecka w kwiaty jest w szafie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gwenfrewi Re: MUST HAVE tej wiosny 04.02.08, 15:32 eh, no muszę się czepnąć: wiem że angielski jest ą i ę i niektóre modowe trendy są nieprzetłumaczalne, ale na Boga, granny dress można przecież przetłumaczyć na polski... Odpowiedz Link Zgłoś
nestea1 Re: MUST HAVE tej wiosny 18.02.08, 09:52 www.flickr.com/photos/gabba_a/1590151718/in/photostream/ w takim zestawieniu mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 10:29 Z tymi pumpami jako nr 1 to bym dyskutowała. W necie generalnie dominuja szwedy z wysokim stanem i to jest nr 1. nr 2. to długa wzorzysta sukienka wykonana z zwiewnego materiału idealna w upały. nr 3. kopertówka wykonana z patchworku. (jesli ktos nie lubi to moze byc duza torba na ramię nr 4. przezroczysta bluzka. Oczywiscie podnia jakis topik na ramiączkach lub elegancki biustonosz nr 5. połaczenie granatu + zółty nr. 6 zorty z wysokim stanem Odpowiedz Link Zgłoś
piotrazona Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 18:45 A ten patchwork to jaki ma być konkretnie? Pytam, bo mnie kręcą takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 22:55 Na przyklad taki ;-) www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/PRADA/DETAILS/00550m.jpg www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/PRADA/DETAILS/00060m.jpg Mam bardzo podobna z lat 70-tych - tutaj na dwa lata temu latem posluzyla mi na imprezie ;-) i82.photobucket.com/albums/j265/edavenpo/PICT0058.jpg?t=1201643617 Odpowiedz Link Zgłoś
citylookbook Re: MUST HAVE tej wiosny 02.05.08, 21:33 szwedy, kwiaty, tiule, a na ulicach nadal królują rurki i kurtki skórzane :) ------ citylookbook.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 11:13 ja powoloi kompletyuje wioenna szafe.mam juz 3 pary szerokich spodni(kupione jeszcze w lecie),kurtke ze sztucznej skory zhm,buty na koturnie jeszcze mi brakuje trenczu Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 12:40 U mnie buty na koturnie i zwiewna długa kiecka. Zawsze mam opóźniony zapłon:) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 12:44 ja must have ;) - cieniutkie pumpy z mozliwoscia podwiniecia do kolan, - blekitną i bilala koszule "ze sliniakiem" dlugą i waską jak sukienka zaokragloną na dole (co bystrzejsze nosily to juz zeszlego roku, ale ja zwykle potzrebuje czassssuuuu) do tego plaskie sandaly ochrzczone ostatnio "antygwałtami" czyli wygodne i bezpieczne, - biale smieszne okulary słoneczne, - bluzke z kokarda pod broda nic wiecej nie porzychodzi mi do glowy poza kremem z wysokim filtrem uv - blada skora :) dla mnie must have nadchodzacego sezonu Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_0101 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 13:20 Tak sobie czytam i widze, ze wiekszosc tych niby modnych ciuchow mam z zeszlego sezonu. Chyba przeczulam co bedzie modne, niestety...bo nie lubie gdy wszyscy na uliach chodza podobnie ubrani. No, ale choc rok temu sie nieco wyroznialam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 13:53 hmmm tez tak sobie czytam i stwierdzam ze poza pumpami to w zasadzie prawie wszystko mam w szafie od x-czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 18:21 mysle, ze my wszytskie nieco sie wyroniamy my znaczy foremki opetane obsesja ubioru ;) ktos kto tyle czasu poswieca garderobie mysleniu o niej, ogladaniu, czytaniu, dotykaniu, kupowaniu i w koncu konsumpcji nie moze wygladac przecitnie :) to chyba tak jak zfryzjerkami zwykle wyrozniaja sie z tlumu jezeli chodzi o wlosy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 18:34 foamclene napisała: >\> to chyba tak jak zfryzjerkami zwykle wyrozniaja sie z tlumu jezeli > chodzi o wlosy :)))))) hehehe no, tylko pytanie czy te fryzjerki wyróżniają się oryginalnością fyzury, świetnym dopasowaniem fryzury do całości czy raczej spalonymi włosami i kompletnym sianem na głowie:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
citylookbook Re: MUST HAVE tej wiosny 02.05.08, 22:59 bo to niestety jest tak, że trudno się wyróżnić przez oblegane popularne sklepy typu zara, hm, mango itp. ale ostatnio doszłam do wniosku, że jak się chce i potrafi to można! wystarczy oryginalnie wszystko połączyć, dodać coś vintage, trochę wyobraźni, a nie ściągania z manekinów i voila! Odpowiedz Link Zgłoś
citylookbook Re: MUST HAVE tej wiosny 02.05.08, 23:00 a przykłady można podglądać tutaj :) citylookbook.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 13:21 - czarne szelki szeroki - midowe czółenka (może żółte).... - coś żółtego - trencz kremowy - proste ciemno granatowe dżinsy - pierścionek srebrny z wieeelkim fioletowym lub zielonym oczkiem (już mam upatrzony na Walentynki hi hi - trzeba Walentego przekonać) - sandały ze skóry - drewniaki z grubymi paskami coś pewnie jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 15:11 ŻÓŁTE SZPILKI -pełne z migdałkowym noskiem 1. pumpy ile znajde 2. szwedy -z 4sztuki 3. klasyczne sukienki z 5 (żółta, czarna, biała, w kwiaty - szyte na wzór mojej 1 sukienki bo nie mam sil latac po sklepach i sie denerwowac brzydkimi ubraniami) 4. 2ładne torebki skórzane 5. buciki im wiecej tym lepiej 6. koszule z kolnierzykami - rozne kolory i bielizna i tyle chyba ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 19:02 wiosny to nic, nie mam zadnego musisztomiecia na muszce, ale na lato szykuje sie na kombinezony, takie w "teksanska miotle", wzor byl ogromnie popularny w czasach hippisow (i mi wisi czy Chanel to pokazala, to jest moj musisztomiec) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 19:09 Ja będę miała teraz DUżO wydatków związanych z wyjazdem na mecze na EURO, więc przez pol roku pewnie nic nowego na pupcię nie założę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stasia82 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 19:32 Z dodatków: -foam chodzi Ci o białe wayfarersy? o nie, juz mam ich dosc ;) co prawda ja mam czarne, z trzeba cienkimi kolorowymi paseczkami, nosiłam w zeszłe lato i w te rowniez bede nosic :) ale na białe jestem uczulona ;))) -duża torebka noszona na ramie-upolowałam taka w sh pare miesięcy temu; -jasno brązowe paski noszone w pasie, ja poluje na taki pleciony w stylu vintage; -stare zegarki po babci na długim łańcuszku, równiez jestem w fazie polowania ;) -ogromne kopertowe torebki do reki, mam takie dwie, białą i czarną; -były krótko opiłowane paznokcie w kolorze czerwonym, teraz szukam lakierów fioletowych, fuksjowych, moze czarnych ;) -w dalszym ciągu chusty łowickie, tez moge odhaczyć ;) -może białe tenisówki albo czeszki :D w fazie poszukiwań :) -chyba już trzeci sezon letni gladiatorki, ale ja wole delikatniejsze sandałki; -to juz było dawno temu, ale ja nadal-poszukuje takiej opaski z warkoczem z włosów,zeby miec fryzure a'la Julia Tymoszenko, tyle ze bardziej hippie, bardziej niedbale ;) Z ubrań: -jasne jeansowe katany w dalszym ciągu-mam taką granatowa, ale jest fajna i bede ją nosić już drugi sezon letni; -sukienki w kwiaty, najlepiej maxi; -spodniczni mini, z wysokim stanem, obcisłe (lata 80te) albo rozkloszowane; -oczywiście szwedy albo pumpy; -waxed wet jeans...blah nie wybieram sie po nie do sklepu ;) -zgodnie z kolekcją D&G wraca boho look- jestem za :D -ja dodatkowo zaopatruje sie w przeróżne koszule, z żabotami, kokardami przy szyi, to na potrzeby pracy, ale też takie w stylu męskim np. niebieskie w delikatne białe paski,tyle ze w mniejszym rozmiarze, z podwiniętymi rękawami, noszone do szortów, pumpów; -marynarki, w stylu męskiego smokingu, ale też takie w stylu lat 80tych-taka szara juz wisi w mojej szafie :) Generalnie jak dla mnie mało nowości w tym sezonie...czekam na sezon letni 2009 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nadja11 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 21:44 A ja węsze trend na błyszczącą garderobe,wydaje mi sie ze bedzie modna ?woskowane dzinsy z lekkim połyskiem,legginsy, marynarki,trencze, kurtki z cienkiego oczywiscie świecącego materiału wszystko w kolorze czarnym bądz granatowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ryfka81 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 22:02 Must have, tuxedo, granny dress, Mary Janes, boho look... Mikołaj Rej w grobie się przewraca! :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 22:06 Tak szczerze powiedziawszy to i ja się momentami przewracam (jeszcze nie w grobie) bo nie wiem co się kryje za niektórymi z tych wyrazów:/ Odpowiedz Link Zgłoś
stasia82 Re: MUST HAVE tej wiosny 29.01.08, 22:40 > Tak szczerze powiedziawszy to i ja się momentami przewracam (jeszcze > nie w grobie) bo nie wiem co się kryje za niektórymi z tych wyrazów:/ Meduza napisałam to samo tylko po polskiemu ;) tuxedo-to marynaka jaka zaprejektowała np.Kate Moss dla Top Shopu, taki odpowiednik damskiego smokingu ;) www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74923&parent_category_rn=74921&productId=462186&langId=-1 granny dresses kojarzą mi sie z piosenkarką kate nash :) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo ) 29.01.08, 23:19 He he he - czuje sie wywolana ;-) Przyznaje sie bez bicia - czasami pierwsze slowo ktore przychodzi mi do glowy to angielskie okreslenie - szczegolnie ze ciezko je zgrabnie przelozyc np. peeptoe, albo statement shoe/statement accessories - po angielsku takie zlepki sa momentalnie opisowe - po polsku trzeba bylo to tlumaczyc calym zdaniem ;-) Zettrzy ma glowe do zgrabnych tlumaczen - jak musisztomiecie ;-) A granny dress to skrotowe okreslenie zastosowane przez jakas reedaktorke ktore mi zapadlo w pamiec - cos w ten desen: www.topshop.com/wcsstore/TopShop//images/catalog/10N05SNAV_normal.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: ) 29.01.08, 23:38 nie mam takich planow obecnie co "musze" kupic na wiosne :P chociaz mysle zeby zakupic sobie wiecej topow i bluzeczke, ale jak nie zakupie, bede chodzic w starych :P Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: ) 30.01.08, 12:27 haha myslam, ze tylko ja czytam posty edavenpo ze slownikiem :) i googlami czasami pod tymi haslami wyskakuje mi wosk samochodowy :) i wtedy kombinuje :) czy chodzi o taniny nablyszczane czy o kombinezon do woskowania auta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meduzaa1 Re: ) 30.01.08, 23:05 Ja proponuję żeby edavenpo kiedy będzie używała angielskich określeń od razu wklejała linka przykładowego;) Odpowiedz Link Zgłoś
kajka212 Re: MUST HAVE tej wiosny 30.01.08, 10:30 A ja obstawiam ze hitem bedzie takie połaczenie kolorytyczne d.wiadomosci24.pl/g2/c8/c3/df/43970_1190411347_4c20_p.jpeg Juz nie fuksja z czernią ale to.No i błyszcząca czerń bedzie rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
edi681 Re: MUST HAVE tej wiosny 30.01.08, 12:40 a co to jest statement shoes i statement belt? wytłumaczcie proszę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: MUST HAVE tej wiosny 30.01.08, 13:55 No wlasnie ;-) Zacznijmy od statement piece czyli to cos ktory nie jest jedynie elementem ubioru ale w pewnym sensie najwazniejsza jego czescia ktora tworzy nastroj a reszta ubioru jest dla tego tlem. Slowo piece mozna zastapic slowem belt czy shoe i masz odpowiedz ;-) Przyklady: Statement belt: www.style.com/slideshows/fashionshows/F2007RTW/FENDI/RUNWAY/00120m.jpg images.condenastinteractive.co.uk/cgi-bin/GPAOnline2/id/735972/Class/ShowsLarge/MarkupName/Dos%20and%20Donts/v/o/735972.jpg www.style.com/slideshows/fashionshows/F2007RTW/CHLOE/RUNWAY/00010m.jpg Statement shoe - krolowa statement shoe jest jak dla mnie anna della russo z vogue uomo - jej buty zawsze lapia moja uwage - jakos tak wzrok do nich wedruje: thesartorialist.blogspot.com/2007/11/sartorialist-super-all-star-anna-dello.html Statement necklace: bp1.blogger.com/_qjpwnPW4c1o/RzsRe3-5ZNI/AAAAAAAACgo/38oRtetsdbE/s1600-h/Lvikaredw.jpg I obiecuje uzywac mniej angielskiego na przyszlosc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: MUST HAVE tej wiosny 30.01.08, 19:44 nieeee nie mniej jak najbardzie uzywaj :) wtedy takie niedouczki jak ja beda wiedizaly co czytaja w obcym jezyku (opisy w obcojezycznje prasie) zwykle jak sa zdjecia czlowek sie jakos polapie akurat w tym watku "na szybko" nie bylo zdjec dlatego wyszlo mi, ze mam wywoskowac auto ;) ale jak najbardziej uczmy sie obcojezycznych zwotow :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzooffkkaa Re: MUST HAVE tej wiosny 30.01.08, 21:44 no pewno ze nieeee..uwazam tak samo jak Foam czlowiek uczy sie przez cale zycie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: MUST HAVE tej wiosny 01.02.08, 10:54 czyli bufki przeminęly?:((( jaka szkoda... odpowiadaly mi bardzo czyniąc moją figurę bardziej proporcjonalną:-) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: MUST HAVE tej wiosny 01.02.08, 12:38 bufki jak nabradziej, ale w okolicy nog... choc ja nabylam najbardziej bufiasta bluzke z mozliwych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fashionology Re: MUST HAVE tej wiosny 01.02.08, 18:18 Moim zdaniem na pewno - nadal - zolty kolor,a takze jakis lakierowany detal-balerinki,torba lub pasek.Ostatnio rewelacyjna zolta torbe udalo mi sie upolowac w sklepie on line Estilo Galeria Ubioru.Maja tez siwetny vintage.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
coccodrillo Re: MUST HAVE tej wiosny 01.02.08, 18:57 Ehhh, ktoś chyba wcześniej napisał, że połączenie: żółty - granat będzie modne...z tego co patrzyłam, to bardziej żółty - czarny, ewentualnie czarny z dość mocnymi odcieniami fioletu/fuksji. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: MUST HAVE tej wiosny 01.02.08, 20:22 :) to juz mam wszystko oprócz: - długiej marynarki - zabieram się za poszukiwania ;) - gladiatorek - jako do mnie nie trafiają - patchworkowych torebek - muszę się z nimi oswoić :) Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: MUST HAVE tej wiosny 01.02.08, 22:12 a już się chciałam zapytać co się dzieje z Ciakiem:) dawno Cie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: MUST HAVE tej wiosny 02.02.08, 08:57 no ciak ostatnio nie ma czasu na nic :( ale natury nie można oszukać, więc dzisiaj jadę na zakupy ;) ps. no i stęskniłam się za Wami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: MUST HAVE tej wiosny 02.02.08, 11:24 to pocieszajace ze poczatek roku nie tylko u mnie taki pracowity :) ale mnie zostaja najwyzej zakupy przez internet ;) ciak zdaj sparwozdanie z hama i z zary :) koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: MUST HAVE tej wiosny 02.02.08, 12:40 wiecie, tak myslalam nad rybaczkami, ciemnymi rybaczkami. ale co sa ciemne to rurki, ze w zaden rozmiar nie wchodze ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: MUST HAVE tej wiosny 02.02.08, 14:34 Heh, ja mam to samo...i wczoraj natura mnie wezwała i namówiłam chłopa żeby mnie podrzucił do Hama na 15 minut dosłownie..I co..? G. Czy ktoś mnie oświeci i powie, czy te wszystkie najlepsze hamowe rzeczy (widzialam gdzies szara sukienke bombke, dokladnie taka jaka chcialam uszyc!) pojawiaja sie tylko w tej jednej kolekcji (trend?), ktora jest tylko w wawie? Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: MUST HAVE tej wiosny 02.02.08, 15:02 Też się czasem nad tym zastanawiam. We Wrocławiu czasem są rzeczy podobne do tych Trendowych, ale albo gorzej wykonane, albo nie do końca takie same (np. koszula o niby takim samym kroju, ale bez rękawów, a mi właśnie te rękawy najb się poodbały w niej). Ewentualnie - jedna rzecz spośród tych, kt widziałam na stronie plus masa jakiegoś absolutnego badziewia, które z daleka omijam. No i nie wystawiają wszystkiego od razu, więc jak tylko mogę, to zaglądam, normalnie, gorzej niż w niejednym lumpeksie :D. Odpowiedz Link Zgłoś
zzooffkkaa Re: MUST HAVE tej wiosny 02.02.08, 15:46 w "moim" hamie to bywa roznie czasem kompletna klapa a czasem znajdzie sie pare 'trendowych' rzeczy...bywa ze wypad do hama kojarzy mi sie z motywem ciucholandowo-mysliwym :) czyli co sobie upolujesz to twoje :):P Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: MUST HAVE tej wiosny 02.02.08, 18:19 co wiecej nawet trendowe rzeczy bywaja w roznych wariantach wykonania :) ja np. nan welniana spodnice z wysokim stanem w wsytawy ktora jes jasniejsza, na tiulowych halkach i wykonana w innym miejscu niz te ktore byly do psrzedazy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: MUST HAVE tej wiosny 03.02.08, 10:32 no ja ze względów logstycznych byłam wczoraj w arkadii i dosłownie nic nie kupiłam :( jakoś wyjątkowo w tym roku nie zachorowałam na żaden ciuch z zary, a w hamie też nie było nic ciekawego - chyba trzeba uderzać na marszałkowską... aha, spodobały mi się buty w nine west, ale chłop uznał, że są już przesadnie paskudne, więc nie kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: MUST HAVE tej wiosny 03.02.08, 10:53 które buty? bo ja mierzyłam takie na platformie. obcas i platforma były w innym kolorze niż but. fajne były ale cholernie wysokie. takie lakierowane szare z kremem Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: MUST HAVE tej wiosny 03.02.08, 11:51 chyba takie same :) obcas i platforma były strasznie grube - toporne; były jeszcze żółte i czerwone :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: MUST HAVE tej wiosny 03.02.08, 16:02 tak, też miałam na nie chętkę jak je zobaczyłam w In Style ale na żywo nie wygladały tak fajnie. a po przymiarce mój zapał w ogóle osłabł Odpowiedz Link Zgłoś
kartonowy_swiat Re: MUST HAVE tej wiosny 03.02.08, 22:06 Dla mnie musisz-to-miecie ;) na nadchodzący sezon to: *shirt dress - najchętniej taką jak ma Harel :) *szwedy *szorty z wysokim stanem - już upatrzone :) Odpowiedz Link Zgłoś
kartonowy_swiat Re: MUST HAVE tej wiosny 23.02.08, 16:56 Shirt dress już posiadam, nawet w ilości sztuk dwóch ;) Za to mam kolejny (i chyba już ostatni na nadchodzącą wiosnę ;) musisztomieć: skórzana kurteczka - pilotka <mniam!> Odpowiedz Link Zgłoś
citylookbook Re: MUST HAVE tej wiosny 02.05.08, 21:34 skórzane kurteczki królują na ulicach! ------- citylookbook.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
terra_net Re: MUST HAVE tej wiosny 04.02.08, 13:47 Takie: www.bonprix.pl/bp/shop.htm?cat=1.10 www.strasbourgcurieux.com/fourrure/spanish.php Odpowiedz Link Zgłoś
patkag Re: MUST HAVE tej wiosny 05.02.08, 11:38 Ja nie mam nic na wiosne i nawet nie mam czasu sie nad tym zastanawiac chociaz bardzo przydaloby mi sie odswiezenie garderoby....moze wiosny nie bedzie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: MUST HAVE tej wiosny 05.02.08, 12:41 zimy nie bylo ;) to moze i wiosna zaspi i bedziemy mieli lato w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
kartonowy_swiat Re: MUST HAVE tej wiosny 05.02.08, 20:42 Nie! Nie piszcie tak! Wiosna to moja ulubiona pora roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wusia77 Re: MUST HAVE tej wiosny 06.02.08, 11:09 O nie nie !! wiosna musi być !! za dużo wiosennych rzeczy kupiłam:P I za bardzo kocham ta porę roku;) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: MUST HAVE tej wiosny 09.02.08, 02:12 ja wiosny nie znosze :) no chyba ze juz taka goraca majowa Odpowiedz Link Zgłoś
maniaga Re: MUST HAVE tej wiosny 09.02.08, 17:02 u mnie koniecznie sportowa skórzana kurtka i czarne buty nike Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Re: MUST HAVE tej wiosny 06.02.08, 12:41 chce mi się fajnej szerokiej bransolety. nie jednokolorowego plastiku jakich jest wszędzie pełno. widziałam piękną malowaną na lotnisku w Londynie ale pożałowałam 30 Ł :( podobają mi się też szerokie drewniane Odpowiedz Link Zgłoś
patkag Re: MUST HAVE tej wiosny 06.02.08, 18:55 Ja mam niesamowita ochote na wiosenne zakupy....szafe mam do przegladu.....tylko ze ja nie mam pomyslow....buuuu masakra....pierwszy raz czuje ze nie wiem co kupic......jeszcze raz ten watek usze przestudiowac..... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier kupiłam taką... 12.02.08, 17:39 kupiłam na razie taką ale szukam nadal :) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1070289,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: kupiłam taką... 14.02.08, 13:48 ja tez szukam ciagle ta Twoja bardzo ladne gdzie kupilas? widzilam alde bardzo szerokie zebrowate w bershka teraz zaluje ze nie kupilam Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: MUST HAVE tej wiosny 06.02.08, 22:56 "Jasny dzins - sprany w stylu lat 70-tych - vide Chanel Katana dzinsowa - wraca pelna para ;-)" o rety, nie uwierze dopoki tego nie zobacze :D strasznie dawno tego nie bylo, zwlaszcza JASNY JEANS. chyba sie rozejrze po sklepach w poszukiwaniu jasnych jeansow, bo zaciekawilo i jednoczesnie zainsirowalo mnie to :) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: MUST HAVE tej wiosny 08.02.08, 21:33 Na shopbobie juz podchwycili. Wczoraj przyszlo zaproszenie :D www.shopbop.com/shop/product_browse.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302080444&extid=20080207_CRV-main Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: MUST HAVE tej wiosny 08.02.08, 23:10 ;-))) JBrand - sa niesamowicie wyplyowi na trendy jeansowe - Kate Moss wypromowala ich dzwony Love Story: www.jbrandjeans.com/store/ProductImages/details/1110_large.jpg na ten sezon maja ;-) www.jbrandjeans.com/store/ProductImages/details/1088_large.jpg www.jbrandjeans.com/store/ProductImages/details/1169_large.jpg www.jbrandjeans.com/store/ProductImages/details/1040_large.jpg Co wiecej, nie chce straszyc ale jak przepowiadalam w zeszlym roku - wracaja dekaty he he he ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: MUST HAVE tej wiosny 09.02.08, 00:57 No prosze, wracaja jasne dzinsy, a ja ostatnio kupujac dzinsy z szelakmi z VS dlugo rozwazalam, czy brac niebieskie, nie granatowe. A byly o wiele ciemniejsze niz te zalinkowane tutaj:-) Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: MUST HAVE tej wiosny 08.02.08, 21:58 moim "must" bedzie nastepujaca lista: - kwiatowe buty Prady (koniecznie!) - jeansy - kilka kardigan z All Saints tiny.pl/lc97 tiny.pl/lc9r tiny.pl/lc99 tiny.pl/lc9c - te zolte buty www.net-a-porter.com/product/21373 - kolorowa parka z H&M, zolta lub czerwona (moze) shop.hm.com/de/?action=viewshoppingwindow&dept=DAM_OVR_YTT - 2 oversized t-shirts See by Chloe, szary z ludzikami i bialy z kolorowym motywem www.net-a-porter.com/product/28953 to na razie tyle:) ogolnie ten sezon swietnie sie zapowiada:) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: MUST HAVE tej wiosny 09.02.08, 17:10 w sklepach zaczely sie pojawiac kolekcje wiosenne, wiec cale Miasto bedzie nosilo legginsy suknie-bombki bez rekawow na legginsy wzory Pucci suknie-bombki mini na gole nogi ale to dopiero poczatek, tak naprawde sprawy wyklaruja sie w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 Re: MUST HAVE tej wiosny 09.02.08, 20:41 jezzzuuu..jak ja nie cierpię wiosnu ...brrrr Na pewno kupie buty na wysokich klockach..na bank (jeżeli tylko trafię na idealne)..i to chyba wszystko. A! Na pewno kolejna para okularów przeciw-słonecznych. Ja chcę zimę!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: MUST HAVE tej wiosny 13.02.08, 19:09 piorka! maja byc super hiper modne, ale to tylko rumor, bo jakos nie widzi sie w sprzedazy Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: MUST HAVE tej wiosny 14.02.08, 00:04 hmm ja wkoncu postawilam na rzeczy w "modnych kolorach". i tak planowalam kupic chociaz pasek, zolty, a dzisiaj zakupilam pasek zielony(pleciony), zolty top i zielona bluzeczke. wieloktornie przez mysl przechodza jeansowe rybaczki ?? zastanawialam sie czy nie przerabiac jeasnow-rurki na rybaczki, bo one sa zdeczka przykrotkawe, a szkoda wyrzucac < doszlam do wniosku kilka dni temu a moze jednak zakupic jakies rybaczki?? i beda jeszcze chodzic mi te mysli. kupic czy przerabiac? czy wogole miec? Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: MUST HAVE tej wiosny 14.02.08, 00:13 zettrzy nie mam leginsow :) nie mam nic co jest "bombkowate" :) czy to źle, jak ktos nie ma leginsow? moze zakupie i pierwszy raz wyprobuje? Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: MUST HAVE tej wiosny i mam cosik 14.02.08, 15:36 img184.imageshack.us/img184/272/koralikilj3.jpg zrobilam wisiorek, wszystko kosztowalo mnie zaledwie 6,60 zl(2 m sznurka kremowego - 3 zl i paczka korali janoniebieskich- 3,60 zl) jeasny rybaczki, za 35 zl - 15% walentynkowej przeceny, dalo 30 zl, ktore zadecydowaly o kupnie spodniach :) img215.imageshack.us/img215/4679/dsc00072vn7.jpg przegladalam leginsy, byly za 11 zl, znalazlam stoisko gdzie byly rozne kolorowy, ale wstrzymam sie z tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: MUST HAVE tej wiosny i mam cosik 14.02.08, 17:59 ja tez nie mam legginsow, i nie mam zamiaru miec - bede po prostu niemodna ;) w koncu, gdzie jest powiedziane ze absolutnie musze miec kazdego musisztomiecia? Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: MUST HAVE tej wiosny i mam cosik 14.02.08, 18:26 ja zakupie 1 pare i sprobuje. bo moze nie bede w tym dobrze wygladac. ale zakupie to jak sie zrobi cieplo :) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: MUST HAVE tej wiosny i mam cosik 14.02.08, 20:24 Bardzo pomyslowy ten wisiorek. Ladnie prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: MUST HAVE tej wiosny i mam cosik 14.02.08, 23:44 przegladalam takie wisiorki, z tymi blaszkami i tak cenowo patrze kurde 26 zl, a na allegro takie po 13 , plus koszt przesylki to mam kurde 20zl. chcialam jak najtansze. wkocnu wybralam sie do pasmanteri z przyjaciolka, 1(malusie korale), 2(nic fajnego) i w 3 znalazlam taka paczuszke koralikow i prosilam o rzemyk. kolor taki byl ...brazowy. a nie ma pani jasnego? albo ten sznurek. np i pokazala. a przejdzie? spokojnie. mowie 2 metry i te korale zastanawialam sie jak to ulozyc. i tak mysle 1 poziomo (2 konce w oczku-majac na dole pek :) w oczku), duzy pek, 3 poziomo koralki z pojedynczym pekiem, przerwa i "oczko" na glowe. jednak 1 koniec sznurka przeszedl przez dziurke, z ledwoscia, wcislam. i mialam opcje jak to ustawic. mialo tak byc, ze jak sa korale zlaczone na gorze (przy oczku na glowe) mialy byc rozwiazane, jednak postanowilam je polaczyc. i potem poprawilam "peczki" po zamieszczeniu zdjecia nowośc : sa wiazania na 2 peczkach bocznych(czyli konce sznurka odchodza na bok) chlopak chcial zebym mu branzoletke zrobila, a) nie widzial koralikow-naszyjnika, musialam mu tlumaczyc ze to sa duze korale i na szunrku w dodatku ;) wisiorek siega do mniej wiecej srodka biustu. bede miala cos wiosennego, do zoltego topy czu zielonej bluzeczki(jak i na lato rowniez), jak tez "rozjasnie" czarna czy granatowa bluzeczke :) img100.imageshack.us/img100/9893/dsc00114jx8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
hotally kupiłam buty z Aldo 14.02.08, 23:50 te co na wszystkich wystawach są, na drewnianym klocku, czarne (350zl) Odpowiedz Link Zgłoś