Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Krótko, jeszcze krócej!

12.06.08, 14:51
    Żeby nosić szorty trzeba mieć wybitnie zgrabną pupę i nogi, a z tym u
    POlek(szczególnie tych po 30-tce) bardzo różnie bywa...
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: Krótko, jeszcze krócej! 16.06.08, 11:20
        dlatego my "po trzydziestce"
        unikamy wychodzenia z domu ;) wogole
        w szortach czy innej odziezy

• ila251 Re: Krótko, jeszcze krócej! 16.06.08, 11:27
          Kobieta po 30 - stce, z klasa, nigdy nie zalozy sukienki ledwo zakrywajacej dooope
          • foamclene Re: Krótko, jeszcze krócej! 16.06.08, 11:48
            zgadzam sie

...ostatnio powaznie zastanawialm sie nad zostawieniem biustu w
            szufladzie przed wyjsciem do kosciola
            ostatecznie zdecydowalam sie na depozyt w banku, bo w domu kto to
            wie
            jeszcze licho jakie kocura podkusi i mi cycki zmechaci
            :)
            • siog Re: Krótko, jeszcze krócej! 16.06.08, 13:02
              foamclene napisała:

> zgadzam sie
              >
              > ...ostatnio powaznie zastanawialm sie nad zostawieniem biustu w
              > szufladzie przed wyjsciem do kosciola
              > ostatecznie zdecydowalam sie na depozyt w banku, bo w domu kto to
              > wie
              > jeszcze licho jakie kocura podkusi i mi cycki zmechaci
              > :)

Foam, umarlam ze smiechu!!!!!!!! Uwielbiam cie:)
            • escritora Re: Krótko, jeszcze krócej! 17.06.08, 19:45
              Foam, ale napady na banki też się zdarzają, a potem szukaj cycków w polu...
              • anna_sui Re: Krótko, jeszcze krócej! 17.06.08, 19:53
                Foam po co od razu w skrajnosci popadac - albo ubrac sie jak pod latarnie albo w
                ogole negowac, ze ma sie cycki? Istnieja mozliwosci posrednie. Zawsze mi sie
                podobaly twoje stroje ale ta krotka sukienka, ktora ostatnio
                zaprezentowalas...stracilam do ciebie szacunek, wiesz. W dodatku ta sceneria -
                na ulicy w ustronnym miejscu- jakbys czekala tam tylko w jednym celu.
                • foamclene no to bylo "na Krysie" 18.06.08, 08:35
                  osobiscie nie mam nic przeciwko prostytucji :))))))

czasem mysle sobie, ze to nie "wina" ciuchow, ze tak wygladam inna
                  dziewczyna w tych samych ciuchach wygladalaby subtelniej (widzialm
                  osttanio fotki gabi w obcislej, ekstremalnie krotkiej trykotowej
                  sukience w paseczki i czranych zarowych ciezkich sanadalach na
                  obcasie) wygladala bardzo przyzwoicie, dziewczyny w hamowej shirt
                  dress wygladaja bardzo niewinie jak w tej samej nawet zalozonej na
                  legisy wygladam delikatnie mowiac inaczej
                  przeciez nie moge cale zycie chodzic w plaszczu ;)

nie wiem czy tego, ze jestem taka "nabita" mam tylek jak siodlo i
                  spory biust
                  do tego bardzo nieprzyzwoicie wygladajace rude klaki (zauwaz ze
                  ladacznice, diablice i inne zle kobiety zwykle wizualizowane sa jako
                  rude :))

mimo to nigdy nie zdazyla mi sie dwuznaczna propozycja ;) (czlowiek
                  sie stara jak moze i nic ;)
                  nigdy tez zaden mezczynzna nie potraktowal mnie zle z tego powodu
                  chyba nie wygladam na latwa ofiare choc czasami bym chciala ;)

• gabi1234 Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 11:50
                  anna_sui napisała:

> Foam po co od razu w skrajnosci popadac - albo ubrac sie jak pod
                  latarnie albo
                  > w
                  > ogole negowac, ze ma sie cycki? Istnieja mozliwosci posrednie.
                  Zawsze mi sie
                  > podobaly twoje stroje ale ta krotka sukienka, ktora ostatnio
                  > zaprezentowalas...stracilam do ciebie szacunek, wiesz. W dodatku
                  ta sceneria -
                  > na ulicy w ustronnym miejscu- jakbys czekala tam tylko w jednym c

jesooooo, nigdy nie wpadłabym na to że foam na tych zdjęciach czeka
                  w jednym celu!! kobito, to są zdjęcia profesjonalne, CELOWO w takiej
                  scenerii, wyluzuj trochę, nie rozumiem jak można na podstawie jednej
                  pięknej zresztą fotki stracić do kogoś szacunek!!! Foam wygląda
                  genialnie na tych zdjęciach, na pozostałych zresztą tez,
                  a czy tracisz tez szacunek do modelek ktore pozuja w bvardziej
                  skapym odzieniu????? przciez to sie nazywa SZTUKA
                  a poza tym, abstrahujac od wszystkiego, goam ma przepiekne nogi i
                  grzechem by bylo chowac je pod dlugimi kiecami. Amen
                • dakota77 Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 12:53
                  anna_sui napisała:

> Foam po co od razu w skrajnosci popadac - albo ubrac sie jak pod latarnie albo
                  > w
                  > ogole negowac, ze ma sie cycki? Istnieja mozliwosci posrednie. Zawsze mi sie
                  > podobaly twoje stroje ale ta krotka sukienka, ktora ostatnio
                  > zaprezentowalas...stracilam do ciebie szacunek, wiesz. W dodatku ta sceneria -
                  > na ulicy w ustronnym miejscu- jakbys czekala tam tylko w jednym celu.

Naprawde nie rozumiem, jak mozna stracic do kogos szacunek przez pozowane
                  zdjecie. Naprawde w krotkiej sukience nie ma nic nieodpowiedniego, zwlaszcza jak
                  ma sie taka figure jak Foam. Naprawde przesadzasz. Widuje na ulicy czasem
                  dziewczyny ubrane wyzywajaca, Foam nie wyglada na zdjeciach nawet w przyblizeniu
                  jak one.
                  • foamclene Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 14:05
                    dzieki za pocieszenie
                    czasami sobie mysle, ze gdybym byla szuplejsza to jednak
                    wygladalabym skromniej,
                    ale w tym sezonie musze miec troche masy
                    nie moge sie zamozyc
                    • dakota77 Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 14:12
                      Foam, pewnie na takich wieszakach-patyczakach, jak wiekszosc modelek w wybiegow,
                      ktore nie maja ani biustu, ani bioder wiele rzeczy wyglada skromniej, bo z racji
                      braku kobiecych atrybutow calosc robi sie aseksualna w pewnym stopniu:-). Ale
                      naprawde trudno oczekiwac, ze kobiety obdarzone sporym biustem, jak my, beda
                      ukrywac badz co badz dobra sylwetke pod jakims workiem pokutnym, zeby czasem
                      ktos nie poczul sie urazony;-). Ja nosze i dekolty, i dosc krotkie spodnice,
                      oczywiscie nie naraz, taka mam zasade. I nigdy nie wygladam wyzywajaco. Naprawde
                      nie przejmuj sie tamta opinia.
                      • foamclene Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 14:17
                        no wlasnie z tym biustem jest problem
                        zakladajac gore niepodkreslajaca biustu skazujemy sie na wyglad
                        5 kg ciezszej nie wspomne juz o braku talii
                        latami nosilam szerokie wielkie swetry zeby ukryc biust
                        efekt jest taki, ze nie wyglada sie skromnie tylko tragicznie ;)
                        • gabi1234 Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 14:18
                          foam, przestan sie przejmowac jedna glupia wypowiedzia!!
                          za inteligentna na to jestes
                          • foamclene Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 15:04
                            no to pojechalas z ta inteligencja :)))))))))))
                            slysze jak moja mama rechocze z zaswiatow :)))))))))))))))))
                        • aga-kosa Re: Krótko, jeszcze krócej! 19.06.08, 18:48
                          przecież kobieta ma biust do ozdoby nie nosi go na wierzchu ,bo klimat nie ten.
                          Dziwię się tym z 6+, że kładą na siebie worek aby ukryć to co natura dała
                          A szorty to i po 60 można nosić byle się wcześniej sobie w lusterku przyjżeć
      • zewszad_i_znikad Re: Krótko, jeszcze krócej! 16.06.08, 12:37
        Mnie zawsze zastanawia... Dobra, ja rozumiem, że noszę 48, mam
        okropne uczulenie, więc mam się czego wstydzić, poza tym jestem
        wściekła i uroda aseksualna jest dla mnie sprawą wręcz ideologiczną.
        Ale czy naprawdę nikt oprócz mnie się nie wstydzi pokazywać przy
        ludziach prawie gołego tyłka? Ot, wczoraj albo przedwczoraj
        widziałam dziewczę lat ok. 11 w szorcikach - jeszcze
        starszodziecięcych, nie młodzieżowych! taki fason dla prawie
        dzieci! - takich, że jak kucnęła, to praktycznie jej wyłaziły
        pośladki. Owszem zgrabna, ale pomyślałam sobie, że taki strój to
        jednak przesada, tym bardziej w tym wieku - już poza niewinną
        nagością małego dziecka, ale przed wiekiem, w którym należałoby
        chcieć kogokolwiek kusić.
        • sakiko Re: Krótko, jeszcze krócej! 20.06.08, 21:14
          ta dziewczynka mogła być po prostu nieświadoma tego, jak wygląda. Jeszcze nawet
          nie zaczęła pewnie eksperymentować z ubraniami odkrywając, co i kiedy przystoi,
          a co jest zabronione.
      • miska_malcova Re: Krótko, jeszcze krócej! 16.06.08, 13:22
        rozboj-nick napisał:

> Żeby nosić szorty trzeba mieć wybitnie zgrabną pupę i nogi, a z tym u
        > POlek(szczególnie tych po 30-tce) bardzo różnie bywa...

tak... kolejny frustrato-impotent...

• shellerka Re: Krótko, jeszcze krócej! 16.06.08, 13:40
          jestem prawie przed trzydziestka, ale szorty nosze i bardzo lubie. W weekend sie
          w takich wybralam na nieplanowane zakupy i co? Apeluje do was dziewczyny! Jak
          wam sie podoba, albo nie podoba wyglad kogokolwiek, to błagam gapcie sie na te
          osobe jakos bardziej dyskretnie... Przysiegam, ze naliczylam tyle spojrzen
          kobiecych na sobie, ze moj maz musial mnie upewniac co 3 minuty ze nie! nie mam
          niczego na twarzy, sweterku, szortach ani butach:/ dlaczego to taka polska
          przypadlosc to wasze "mierzenie"
          • foamclene Re: Krótko, jeszcze krócej! 16.06.08, 14:26
            ja sie przyzam, ze jak mi sie jakas kobieta spodoba to sie gapie :)
            ale jak mnie przylapie to sie usmiecham ;), albo mowie co mi sie tak
            podba (na usprawiedliwienie)
            za chlopami nie bo nie wypada wiec raczej zerkam z ukrycia :)

jak bylam mlodsza badzo krepowalo nie jak kto mi sie bacznie
            przygladal teraz jakos i przeszlo, mam luzniejszy stosunek
            mimo, ze cialo dalekie juz od idealu ;)
            • shellerka Re: Krótko, jeszcze krócej! 16.06.08, 14:39
              ja przez to rzadko nosze okulary, czy szkla bo czesto wole nie widziec spojrzen
              :) ale to mnie tez w jakis sposob blokuje przed tym zeby naprawde poszalec z
              moda, bo wiem ze wtedy to juz zupelnie nie obejdzie sie bez zdjęcia miary :)
          • kadanka Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 17:32
            bo polki maja OBSESJE na punkcie wygladu(wlasnego, cudzego) i nie
            znaja umiaru. jezeli na tym forum pojawiaja sie pytania: "czy moge
            sie tak ubrac na rower". toz to jakis absurd.
            maniackie gapienie sie na ludzi to dalszy ciag tej samej rzeczy -
            chorobliwego skupiania uwagi na czyims stroju, wygladzie
      • kochanica-francuza Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem zegara 18.06.08, 00:14
        flaczeje nam wszystko, cellulit ogarnia uda, tłuszcz rozrasta się do znaczącej
        otyłości, zmarszczki stają się widoczne z odległości kilometra, zęby wypadają,
        włosy siwieją... eee... zapędziłam się... a wszystko dokładnie o północy
        trzydziestych urodzin!

Hehehehehehehehehehehe!!!!!
        • dakota77 Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 06:23
          Foam, Kochanica, po prostu padlam ze smiechu:-). Jako ze mam 31 lat, zaczynam
          nosic zakrywajacy cale cialo habit. Wiadomo, ze postarzalam sie od ostanich
          dwudziestych urodzin w tempie piorunujacym, nie moge juz ludziom pokazywac
          okropnego starego ciala, bo sie zgorsza;-PPP
          • gabi1234 Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 11:53
            dakota, ja mam ciut wiecej i zaczynam juz swe sflaczale pomarszczone
            oblane tluszczem cialo ukladac w trumnie, bo przeciez juz w krotkiej
            kiecy pokazac sie nie wypada, bo zegar juz jakis czas temu wybil mi
            magiczna trzydzieche....
            czas mi schodzic z tego swiata....
            • shellerka Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 12:25
              swego czasu mialam w zyciu okres poszukiwania swojego stylu i odkrylam ciekawa
              rzecz, ze banalnie proste jest przeobrazenie sie w krysie i zaskakujaco latwo
              uzyskac ten efekt. natomiast baaaaaardzo trudno jest przeobrazic sie w elegancką
              kobietę tak żeby było pięknie, nie krysiowato, z klasą, ale bez zbytniej
              przesady, nie ciotkowato:) i to nie jest kwestia pieniędzy ani marek ciuchów
              tylko tego czegoś...
              nie wiem czego w zasadzie :)
              • foamclene Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 14:14
                czesciowo pewnie dar, a czesciowo wychowanie
                obserwujemy od dziecinstwa
                nasladujemy naszych rodzicow
                potem yto juz chyba nawet nieswiadomie

(w moim przypadku mama nie byla ani elegancka, ani krysiowata to byl
                raczej typ "ciekawy" na luzny sposob :) buszujaca w lumpeksach
                ojciec natomiast krysiowaty jest bardzo - dlugie wlosy,
                kowbojki... :) wiec na bank moja krysiowata strone zawdzieczam
                jemu ;)
                • nextmalgo Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 15:14
                  A o co chodzi z tą krysiowatością? I dlaczego jest zła - te długie włosy i kowbojki trochę mnie zaniepokoiły ;>
                  • dakota77 Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 15:15
                    No ja nie wiem, skad tu krysiowatosc, Foam za nic nie wpisuje sie w te
                    kategorie:-). A jesli ktos sie zastanawia, skad krysiowatosc jako zjawisko,
                    polecam blog fotkapeel:-)
                    • nextmalgo Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 15:29
                      No, już rozumiem :) Ale swoją drogą trzeba było mnie jakoś ostrzec, że ten blog rani oczy ;>
                      • dakota77 Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 15:41
                        Przepraszam, myslalam, ze go znasz;-)
                        • kochanica-francuza Foam walczy ofiarnie ze swą krysiowatością i dlate 18.06.08, 15:50
                          go jej nie ujawnia?
                          • kochanica-francuza tzn. dlatego udaje jej się ją ukryć? nt 18.06.08, 15:51
          • kochanica-francuza Dakota, jak ty habit, to ja, starsza o trzy lata, 18.06.08, 15:05
            muzułmańską burkę chyba??? I to z grubej tkaniny, z peryskopem zamiast siateczki
            na oczy, bo jeszcze ktoś ujrzy mą zwiędniętą fizys i padnie na zawał z wrażenia...
            • dakota77 Re: Dakota, jak ty habit, to ja, starsza o trzy l 18.06.08, 15:08
              O, widzisz, o habicie pisalam tylko dlatego, ze jakos nie pomyslalam o burce.
              Ok, to ja tez zakladam burke, taka zupelnie szczelna, o!
        • nekomimimode Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 15:12
          kochanica-francuza napisała:

> flaczeje nam wszystko, cellulit ogarnia uda, tłuszcz rozrasta się
          do znaczącej
          > otyłości, zmarszczki stają się widoczne z odległości kilometra,
          zęby wypadają,
          > włosy siwieją... eee... zapędziłam się... a wszystko dokładnie o
          północy
          > trzydziestych urodzin!
          >
          >
          > Hehehehehehehehehehehe!!!!!

jak kopciuszek hehe
        • sandra.ka Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 17:58
          optymistka:) to ty nie wiesz,że ten proces ma miejsce dokladnie w 25 urodziny?:)
          A tak naprawdę to z dniem otrzymania świadectwa maturalnego (i nie mam tu na
          myśli drogi edukacji posłów samoobrony tylko bardziej typową) powolutku wypadasz
          z obiegu.
        • escritora Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 18.06.08, 20:08
          kochanica-francuza napisała:

> flaczeje nam wszystko, cellulit ogarnia uda, tłuszcz rozrasta się do znaczącej
          > otyłości, zmarszczki stają się widoczne z odległości kilometra, zęby wypadają,
          > włosy siwieją... eee... zapędziłam się... a wszystko dokładnie o północy
          > trzydziestych urodzin!
          >
          >
          > Hehehehehehehehehehehe!!!!!

oj nie straszcie... widzę pierwsze symptomy...
          czyli ostatnie miesiące życia powinnam wykorzystać "na maxa"? a raczej na
          mini... i głęboki dekolt ;))
          a w ogóle przez ciebie Kochanico i przez Foam to się popłakałam ze śmiechu :))))))
          • shellerka Re: Bum! Trzydziestka, drogie panie! Z wybiciem z 19.06.08, 08:18
            excritora - to samo przyszło mi do głowy - zostało mi zaledwie rok i 4 m-ce na
            wykorzystanie "walorów". Zaczynam przekopywać szafę w poszukiwaniu krótkich
            kiecek (moja babcia chyba tego nie przeżyje...)
          • kochanica-francuza ja się nie mogę śmiać, bom już zombie ;-) nt 19.06.08, 16:16
            • escritora Re: ja się nie mogę śmiać, bom już zombie ;-) nt 19.06.08, 19:08
              no tak, jeszcze od drgań twarz Ci się rozpadnie albo jakoś tak ;)) ja się w
              trzydzieste urodziny polakieruję... chyba... może to poskutkuje :]
      • sandra.ka Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 17:57
        wystarczy po prostu lubić szorty,żeby je nosić.

Poza tmy z rozkładu statystycznego cech wynika,że wybitnie zgrabnych ludzi
        będzie zawsze bardzo mało, wybitnie niezgrabnych też, a większość wygląda po
        prostu przeciętnie.
        • kadanka fotka peel 18.06.08, 18:40
          dzieki za podanie tej stronki. po raz 1szy to ogladam. objawienie.
          tragikomiczna rzecz. a to polska wlasnie, moznaby powiedziec...
        • kochanica-francuza Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 19:45
          sandra.ka napisała:

> wystarczy po prostu lubić szorty,żeby je nosić.

No ja bym się nie zgodziła...
          • sandra.ka Re: Krótko, jeszcze krócej! 18.06.08, 19:50
            moim zdaniem to zasada dotycząca wszystkich ubrań, fryzur i innych elementów
            życia. Dopóki nikomu nie szkodzisz to robisz to co lubisz. Szczerze polecam, bo
            sama to stosuję:)
            • gabrielafrancuz Re: Krótko, jeszcze krócej! 19.06.08, 09:04
              To bardzo ciekawe, co piszecie, bo często widać na forum komentarze typu: "fajna
              ta mini, tylko nie dla niej", czy "jeśli masz takie-owakie nogi, radziłabym
              założyć co innego".
              • sandra.ka Re: Krótko, jeszcze krócej! 19.06.08, 09:16
                to kwestia podejścia.Ja akurat prezentuję takie,że wybrane ubrania to efekt
                upodobań. I oczywiście czasem dodatkowych uwarunkowań typu wymagania okreslonego
                stroju w pracy. Ale nie komentuję tego, że ktoś przy takich czy owakich nogach
                czegoś nie powinien. Poza tym, kto ma ustalić jak wyglądają idealne nogi? To
                kwestia upodobań. Nie ma jakiejś obiektywnej, nadrzędnej instancji, która to
                określi. Nie przeszkadzają mi żadne ubrania innych ludzi - poza nieupranymi;)
                Sama noszę to co lubię i już.
              • shellerka Re: Krótko, jeszcze krócej! 19.06.08, 09:17
                gabriela - a ja poza tym o czym piszesz zauważyłam tez dziwna zaleznosc, ze np.
                ktos pokazuje jakas super sukienke dluga krotka, waska szeroka obojetnie i
                pojawiaja sie komentarze: "bardzo fajna jesli masz super figure" - co dla mnie
                ma ewidentny podtekst - jesli nie jestes kate moss, a NA BANK nie jestes to nie
                noś! bo bedziesz czasami fajnie wygladac, fajniej niz ja, a poza tym ja nie mam
                takiej kiecki to ty tez nie powinnas miec.
                Nie wiem czy mnie zrozumiano:) poprostu w takich niby zyczliwych komentarzach
                czesto czuje zlosliwosc i podtekst.
                • nextmalgo Re: Krótko, jeszcze krócej! 19.06.08, 10:52
                  Czytam to forum od jakiegoś czasu i chyba nieco przesadzasz z takim dopatrywaniem sie złośliwych podtekstów.
                  • kochanica-francuza Re: Krótko, jeszcze krócej! 19.06.08, 16:17
                    Ja z kolei widuję komplementy na temat figury forumek i sama takowe sadzę (do
                    zazdrości jednocześnie się przyznając hehe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka