ladyjm 16.07.08, 14:09 Bardzo mnie interesuje kogo uważacie za wzór do naśladowania lub/i inspirację. Moje typy - Nicole Richie (na co dzień) i Dita von Teese (glamour:). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillyth Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 14:17 również dit von teese :) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 14:46 Zawsze i nieodmiennie Audrey Hepburn. Ostatnio rowniez dziewczyny z paryskiego Vogue'a, zwlaszcza Melanie Hyunh i Geraldine Saglio. Jak widac cenie minimalizm i dobre linie:-) Z hollywoodzkich gwiazd i gwiazdeczek ostatnio najbardziej podoba mi sie styl Rachel Bilson. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 14:53 Jennifer Aniston Giovanna Battaglia Magdalena Cielecka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 15:01 O, właśnie Giovanna Battaglia też jest świetna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemon55 Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 15:40 Gwyneth Paltrow Kirsten Dunst S.J. Parker (choć ten kapelusik, który miała na premierze Sex and the city niezbyt mi się podobał). Odpowiedz Link Zgłoś
anulkina Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 15:51 Kirsten Dunst, ale ja ją w ogóle uwielbiam, całościowo znaczy się :) Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 15:53 chyba mam ich wiele;) Ale z tego co mi teraz przychodzi na myśl to przedwszystkim: Mary Kate & Ashley Olsen, Agyness Deyn i Gwen Stefani. Jeśli chodzi o Polki, nie mogę powiedzieć, że sa dla mnie ikonami, ale podoba mi się styl: Moniki Brodki i Reni Jusis:) A w żadnym wypadku nie są to np. Magdalena Cielecka, Kayah czy Małgorzata Kożuchowska - jak pisały niektóre polskie czasopisma;) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 18:22 Z konkretnych osób nie wzoruję się chyba na nikim, ale bacznie obserwuję, co się dzieje na blogach skandynawskich. Też podoba mi się styl Brodki i Jusis, oprócz tego etnoinspiracje Kayah i wariacje Bjork na temat swojego wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 20:34 m.brodka to akurat wg mnie pierwsza fashioon victim wsrod polskich artystow Odpowiedz Link Zgłoś
icky90 Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 08:43 Agyness Deyn, na mojej prywatnej liście pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_truj Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 20:04 Moimi - David Bowie i Jane Birkin, ale nie staram się ich naśladować Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen david bowie;) 17.07.08, 00:12 polecam, chlopaki sa niesamowici;) www.youtube.com/watch?v=f4zV4pJ8MwM Odpowiedz Link Zgłoś
trocineczka Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 20:28 Wiem jak to zabrzmi, ale nic nie poradze; Victoria Beckham. Oczywiscie, nie padam z zachwytu nad kazdym jej strojem, ale nie ukrywam, ze w wiekszosci przypadkow, podoba mi sie to, co ma na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kukla_jestem Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 20:59 Moja MAMA :) jest klasyczna, kobieca i czasami pozwoli sobie na szaleństwo:] Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 21:05 Żródła inspiracji: E.Alt K.Moss M.Huynh Z pl lubię popatrzeć, choć chyba jednak nie czerpię ;) M.Olejnik Z.Krajewska (jeśli tylko jest ku temu okazja;) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 21:07 Widze, ze nie jestem tu jedyna wielbicielka ekipy paryskiego Vogue'a:-) Odpowiedz Link Zgłoś
slicznotka77 Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 21:42 Nikogo nie nasladuje, mam swoj niepowtarzalny styl i sama moglabym byc ikona :P Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: kto jest waszą "style icon"? 16.07.08, 22:44 kate moss forever:) kocham kamizelki, rurki, balerinki i styl vintage Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 00:05 Nie znaczy to ze kopiuje ich styl, ba nawet w przypadku niektorych nic w moim stylu nie mozna wspolnego znalezc, ale dla mnie ikonami mody sa: Björk, Frida Kahlo, Catherine Deneuve w "Pieknosci Dnia", James Bond, David Bowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nouba Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 09:35 ja lubie podglądac kim kardashian - i nie mowie o jej wyskokach galowych czy imrezowych, ale o tym jak się dziewczyna ubiera na codzień. Mam do niejsłabość, bo mamy podobne figury, no może od pasa w dół ;). Bardzo podoba mi się styl Magdaksp i chciałabym mieć odwagę tak się ubierać. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 22:42 nouba jak mi tak dalej będziesz slodzic to oczywiscie ktos pomysli ze mam drugi nick i sama siebie komplementuje:)ostatnio przeczytalam ,ze mam rozdwojenie jazni:) ale tak na serio to bardzo milo jest mi czytać cos takiegotym bardziej,ze ponoc mam slumsowaty styl :) Odpowiedz Link Zgłoś
nouba Re: kto jest waszą "style icon"? 18.07.08, 09:12 Chyba w koncu wkleje swoje fotki, zeby nie bylo ze masz rozdwojenie jazni :). Rzeczywiscie troche sie uwzielam na Ciebie, az mi sie glupio zrobilo :). No ale jak tu milczec, jak widze przed soba taka fajną stloowke :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Frida- OT 17.07.08, 10:13 Oglądałam Fridę przedwczoraj - rewelacyjna kreacja - i modowa, i aktorska ;-) Nie podobały mi się tylko niektóre fragmenty, np niezbyt wiarygodne wydaje mi się, żeby spała z Trockim. Nie podobał mi się też ten fragment z kościotrupami, kiedy Frida znajduje się z powodu wypadku w szpitalu- nijak nie pasowało to do surrealizmu, obecnego w tym filmie bardzo wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Frida- OT 17.07.08, 17:27 No cóż, film o Fridzie jest specyficzny i nie trzyma się dokładnie faktów z jej życia. Poza tym, jej postać jest tam trochę wyidealizowana i w ogóle w filmie przeważają raczej piękne sceny, jest on bardzo obrazowy, barwny, właśnie - panuje w nim aż atmosfera surrealizmu. Stosunkowo mało jest cierpienia, które też towarzyszyło jej życiu (choroba w dzieciństwie, wypadek i szpital i późniejsze problemy zdrowotne). Ten film jest oparty na podstawie książki Barbary Mujica 'Frida" i w porównaniu do filmu, książka zawiera bardziej realistyczne opisy, bardziej wyeksponowane są w niej sceny smutne i tragiczne z życia Fridy. Aczkolwiek sama książka jest dziełem literackim, jest oparta na biografii Fridy, jednak wiele wydarzeń jest dziełem wyobraźni autorki. Chociaż czytałam gdzieś, że akurat romans z Trockim to prawda.. Filmowa Frida - rewelacyjna, zgadzam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Frida- OT 17.07.08, 19:03 e.milia napisała: > No cóż, film o Fridzie jest specyficzny i nie trzyma się dokładnie faktów z jej > życia. Poza tym, jej postać jest tam trochę wyidealizowana i w ogóle w filmie > przeważają raczej piękne sceny, jest on bardzo obrazowy, barwny, właśnie - > panuje w nim aż atmosfera surrealizmu. Stosunkowo mało jest cierpienia, które > też towarzyszyło jej życiu (choroba w dzieciństwie, wypadek i szpital i > późniejsze problemy zdrowotne). Ten film jest oparty na podstawie książki > Barbary Mujica 'Frida" i w porównaniu do filmu, książka zawiera bardziej > realistyczne opisy, bardziej wyeksponowane są w niej sceny smutne i tragiczne z > życia Fridy. Aczkolwiek sama książka jest dziełem literackim, jest oparta na > biografii Fridy, jednak wiele wydarzeń jest dziełem wyobraźni autorki. > Chociaż czytałam gdzieś, że akurat romans z Trockim to prawda.. > > > Filmowa Frida - rewelacyjna, zgadzam się :) To jej cierpienie wyglądało tak, że najpierw pocierpiała rok w szpitalu, a potem, dopiero na starość wszystkie dolegliwości wróciły- nie wierzę, zwłaszcza, że prowadziła taki styl życia, jaki prowadziła. Z tego co widać też w filmie, w ogóle się nie oszczędzała- nie należała do takich osób. Przeszkadzało mi też sielankowe przedstawienie socjalizmu- tak, jakby wtedy nikt nikogo nie mordował, tylko wszyscy się ze sobą bawili, albo, ewentualnie, filozofowali. Film zagrany był jednak tak, że nie dałam rady wyjść do kuchni w międzyczasie po herbatę, co się już zdarzało. I piękne kolory, coś dla konesera mody. Palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Frida- OT 17.07.08, 22:44 gabriela uwielbiam cie za ta wypowiedz o socjalizmie:)mnie tez to bardzo rzuclio sie woczy wtym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Frida- OT 17.07.08, 19:23 aaa, chcialam powiedziec wczesniej, ze w tej ksiazce bardzo barwnie opisane sa stroje fridy i jej styl ubierania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Frida- OT 17.07.08, 23:05 Tak, to prawda, stroje i styl ubierania się były barwnie opisane. Ale poza tym nie było AŻ TAK sielsko jak w filmie, cała rzeczywistość była mniej wyidealizowana, przynajmniej na mnie zrobiło to takie wrazenie, kazdy może odbierać trochę inaczej. W książce więcej było opisów cierpienia, cierpienie, ból i dolegliwości pojawiały się również w międzyczasie, tzn między wypadkiem pobytem w szpitalu, a jej śmiercią. Ale zgadzam się, że film był piękny, i Frida w nim była pięknie przedstawiona :) Ja też nie mogłam się oderwać ani na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.s.h Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 10:23 Victoria Beckham i Katie Holmes itp elegancja. Nie lubie za to stylu lumpeksiarskiego Sienny Miller Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 10:25 Katie Holmes faktycznie od jakiegos czasu ubiera sie bardzo elegancko i klasycznie. Tylko ze przy jej typie urody i jakims takim zbyt powaznym podejsciem do ciuchow wyglada dla mnie jak dziewczynka w ubraniach mamy:-). Przeciez mloda kobieta moze nosci klasyczne ubrania wygladajac na swoj wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 10:28 Holmes na niektórych zdjęciach wygląda, jakby była już pod 40. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 10:27 Beata Sadowska co prawda nie traktuję tej pani jako 'style icon', po prostu wg mnie zawsze świetnie wygląda i chciałabym podobnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 11:10 Tez bardzo lubie styl Sadowskiej! Szczegolnie w fioletach :) Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 11:24 A i jeszcze lubie te mniej lumpiarska Olsenke. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Gustlik z 4 Pancernych? 17.07.08, 13:44 Sądząc po tym jak wyglądają Polki, przechadzające się po ulicach, jest to zapewne Gustlik z serialu "Czterej Pancerni i Pies". Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 16:49 niezmiennie od ponad 10 lat mama mojej przyjaciółki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 17:02 już zakładałam taki wątek ;) gwen stefani, m.i.a., podoba mi się ostatnio też styl agynes deyn (jesli tak się to pisze) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila29091 Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 18:25 1. Jacqueline Kennedy 2. Audrey Hepburn 3. Agnieszka Dygant 4. ta aktorka co gra w najnowszej reklamie Avonu i reklamuje tą szminkę Pro-to-go, ta co zdobyła Oscara i grała Elle Wodds w obywdu częściach ,,Legalnej Blondynki,,. Nie umiem napisac imienia, coś na E a nazwisko coś koło Whiterspoon Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: kto jest waszą "style icon"? 17.07.08, 18:41 To Reese Witherspoon. Faktycznie ladnie sie ubiera. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: kto jest waszą "style icon"? 18.07.08, 08:00 Nie mam ikony, ale zawsze podziwialam jak ubierala sie Jackie O. Ze wspolczesnych "ikon" kazda zalicza wpadki, co jest pocieszjace, ze nie ma ludzi doskonalych. Wsrod polskch gwiazdeczek zauwazylam styl Beaty Sadowskiej - pasuje do jej typu urody. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: kto jest waszą "style icon"? 18.07.08, 09:13 Podoba mi się styl Jessicy Alby, a ostatnio też Rachel Blison. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: kto jest waszą "style icon"? 18.07.08, 09:38 Charlotte Gaisbourgn, Vanessa Paradis, Minnie Driver, Milla Jovovich a z bardziej kobiecych Catherina Zeta Jones. Odpowiedz Link Zgłoś
1molly Re: kto jest waszą "style icon"? 18.07.08, 14:36 AUDREY HEPBURN KSIĘŻNA DIANA CHARLIZE THERON Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: kto jest waszą "style icon"? 18.07.08, 15:14 bezgraniczne uwielbienie dla upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c7/Audrey_Hepburn_and_Ronald_Reagan.jpg a fascynuje mnie static.richardyoungonline.com/photos/11974_large.jpg cache.daylife.com/imageserve/0dWJ5p8bVlaNX/340x.jpg polska bi.gazeta.pl/im/3/4330/z4330503X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś