ipola 08.08.08, 11:53 Nie mogłam się oprzeć i kupiłam piękne cieliste koronkowe rajstopy, nie wiem tylko, do czego je założyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia515 Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 12:05 do bardzo szczupłych i zgrabnych nóg:) Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 13:00 monia - i od razu wiadomo ze nie jestes posiadaczką takowych :/ kurde jak mnie drzaźnią takie komentarze... "oczywiście ze mozesz to na siebie włożyć, ale tylko jeśli masz idealną talię, bioderka, biust, nogi, łydki, stopy bla bla bla" dlaczego nie można założyć, że jeżeli ktoś się pyta do czego coś dopasować, to ma jakąś dozę samokrytycyzmu i nie potrzebuje informacji tego typu tylko pyta o konkretną radę??? Odpowiedz Link Zgłoś
ipola Do moni 08.08.08, 13:55 Jeśli ci powiem, że jestem posiadaczką takich nóg, to co masz więcej do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_brown Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 14:22 cieliste i koronkowe? Obawiam sie ze to nie przejdzie na tym forum :) a tak szczerze mowiac to przyznaje ze to przerasta moja wyobraznie :) przykro mi ale ciekawa jestem czy ktos wymysli cos fajnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 15:06 Ja napisałam to poważnie i niezłośliwie- koronkowe cieliste rajstopy tylko do bardzo szczupłych i zgrabnych nóg. Nie rozumiem zupełnie oburzenia moją wypowiedzią. A jak już sie ma te szczupłe, zgrabne nogi, to widzę takie rajstopy wszystkiego co krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 15:23 dla mníe piekne - cieliste i jeszcze koronkowe...te slowa sie nawzajem wykluczaja Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 15:40 a ja je widzę z ołówkową spódnicą. poza tym rozumiem, że nie są to rajstopy koronka 10 den bo takie faktycznie wyglądałyby chyba nie najładniej, ale grubsze, w takim niby cielistym kolorze z ażurowej koroneczki - dla mnie czemu nie? Kiedyś miałam fantastyczne cieliste rajstopy udające kabaretki. Świetne na chłodne jesienne dni. W zestawieniu z pensonarską spódniczką i białą koszulą oraz smiesznym beretem wyglądało to bardzo fajnie. Jak widac niektóre dziewczyny zrażają się na sam dzwiek słowa koronka albo cielisty. Dla mnei szczytem tandety są czarne cienkie rajstopy, które zresztą wyklucza dress code w większosci firm, natomiast cieliste wszędzie są mile widziane. to tez chyba o czymś swiadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 16:01 takie, o których mówisz ja też mam i bardzo lubię. Ale to nie "cielista koronka", a na przykład śmietankowe, kremowe, beżowe- ażurowe, koronkowe. Dla mnie to różnica, bo z opisu wyobraziłam sobie popularne cieliste, czyli "opalone" 20 den, wydziarane w koronke. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 20:30 miedzy cieliste a cieliste jaka taka odleglosc jak stad do wiecznosci cieliste kabaretki to dla mnie totalna porazka Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 15:37 też nie potrafię ich sobie wyobrazić ale jeśli takowe rzeczywiscie istnieją- to monia ma jak najbardziej rację, zupełnie nie rozumiem ataku Odpowiedz Link Zgłoś
florence88 Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 17:15 chodzi chyba o zakardowe rajstopy... Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 15:52 Do prostej szrej welnianej sukienki na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
moniakos1 do enso 08.08.08, 16:08 mam bezowe azurowe, co proponujesz? bo jakos nie mam pomysłu i tak lezą Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: do enso 08.08.08, 21:29 prosta gładka góra, np. dzianinowa krótka sukienka (szara, brązowa), wysokie buty np. t- bary. Ja noszę jesienią do kozaków i sukienek, spódnic, mam też jedne pasujące spodnie przed kolano. Odpowiedz Link Zgłoś
maudesme Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 17:16 Ja mam kilka par ażurowych/koronkowych rajstop: beżowych, kremowych, mysich, itp. - zaznaczam, bo widzę, że słowo cieliste budzi złe skojarzenia. Kremowe i mysie noszę do szarości, beżowe noszę do popielu, albo beżowej spódnicy w tym samym kolorze, czasami noszę je do butów w tym samym lub zbliżonym kolorze wraz z górą w innym (np. kontrastowym) kolorze, ale czasem też wszytko mam z grubsza w jednym kolorze. Generalnie traktuję je jako ozdobę, jako coś co dodaje nieco fantazji ubiorowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 08.08.08, 18:23 Mam czarne,koronkowe-takie jak moja mam w latach 80tych;)Nosze do grzecznej małej czarnej,niestety są bardzo delikatne Odpowiedz Link Zgłoś
zuzana05 Re: Do czego koronkowe cieliste rajstopy 17.08.08, 22:02 Koronkowe cieliste rajstopy są bardzo wytworne, dlatego pozostałe częsci nie mogą być wzorzyste w kolorze i fakturze. Pasują na wyjatkowe okazje np. do małej czarnej. Nogi właścicielki rajstop muszą być smukłe i długie. Wzór na rajstopach pogrubia. Odpowiedz Link Zgłoś