super-angel 02.12.08, 16:25 ja z 10 mam.kocham białe koszule:)jak to jest u Was.do dzisiejszego postu zainspirował mnie dzisiejszy program dZIEN dOBRY tvn:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda_pl Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 16:39 3 szt. Jestem umiarkowaną fanką - biała bluzka ma dla mnie charakter galowy, więc jeśli zakładam ją na co dzień to staram się ją jakoś amotyzować;)... Odpowiedz Link Zgłoś
pistacja5 Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 16:46 Posiadam 2- nie lubię siebie w bieli Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 16:51 Ja mam pelno bluzek koszulowych a wsrod nich 3 biale z dl. rekawem - jedna gladka, jedna szyta "zlota nitka" a 3cia z czarnymi paskami. Do tego dochodza jeszcze te z krotkim rekawem w roznych fasonach. Ostatnio mam bzika na punkcie tych kropiastych:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 17:41 białe mam chyba 4 lubie koszule ale niekoniecznie białe :) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 18:45 Wczoraj kupilam pierwsza(mialam piekna zapinana na malenkie guziki,z mega bufiastymi rekawami,ale nie wytrzymala kolejnego prania) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 19:05 nawet nie liczylam ;) poczawszy od: klasycznej, przez z bufiastymi rekawkami, z niebieska niteczka, w paseczki bezowe, paseczki szare, biala w stylu wojskowym, biala taka wiejska koronka i wstazeczka pod biustem, biala zapinana na ozdobne metalowe jakby chawtki (nie wiem jak to sie pisze;)) biala zakladana taka kopertowka na sznureczek z boku zawiazywana, biale z ozdobnymi kolorowymi dodatkami np zielone moro wykonczenia itd oj duzo mam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 19:46 chawtki (nie wiem > jak to sie pisze;)) Dokładnie na odwrót: HAFTKI ;D Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 10:21 a ta z haftkami to może mexxa? bo ja taką mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 19:48 mam kilka ale nie noszę- nie lubię ani koszul, ani bieli Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 21:05 ensoleillement napisała: > mam kilka ale nie noszę- nie lubię ani koszul, ani bieli ja za to mam wrazenie,że a)nie do twarzy mi w bieli(chyba,że z dekoltem,i to latem) b)idiotycznie wygladam w czyms takim jak"klasyczna biala bluzka",jak jakas sekretarka,albo coś;) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 10:21 oddaj mi! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 22:43 Zero. Nie lubie sie w czystej bieli, lepiej mi w ecru, jesli juz. Mam koszule w paski w typie meskim, ale bialej gladkiej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 22:50 Ani jednej. Mam w ogóle problemy z nabyciem bluzki koszulowej dobrej w biuście (i biodrach), a nie powiewającej w ramionach i w talii. Gdybym już taką znalazła, to mam nadzieję, że jednak nie będzie biała. To byłaby już piramidalna złośliwość ze strony wszechświata. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: białek koszule! ile posiadacie 02.12.08, 23:06 do tej pory mialam 3 dzis kupilam 3 kolejne biale koszule - czyli w sumie 6- mysle ze wystarczy na dluzszy czas sa za pinane na guziki bawelniane z dlugim rekawem z krotkim i bufkami z duzym dekoltem bez guzikow z granatowymi przeszyciami lniana bez rekawow zmiana pracy wymusila na mnie te zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 10:10 duzo z krotkim rekawem, z dlugim, z kolnierzeykiem i bez bawelniane i lniane, klasyczne i sportowe itd itp biala bluzka wyglada i do kostiumu i do jeansow dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wbita_w_jego_cien Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 11:05 niestety ani jednej bo jak juz jakas mi sie spodoba nie pasuje rozmiarowo ze wzgledu na piersi, gdyby nie to pewnie miala bym sporo;] Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 11:37 przyznam ze nie bardzo rozumiem juz kolejny tekst z rodzaju 'duzy biust' bzdura totalna! Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 18:26 > niestety ani jednej bo jak juz jakas mi sie spodoba nie pasuje rozmiarowo ze > wzgledu na piersi, gdyby nie to pewnie miala bym sporo;] tak bylo przez dlugi czas, ale teraz producenci juz sie nauczyli ze koszula dla kobiety musi uwzgledniac rozne wypuklosci Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 11:46 Ja mam dużo, uwielbiam białe koszule, ale niekoniecznie klasyczne. Właśnie kupiłam taką: www.allsaintsshop.co.uk/product/? searchtext=&area=W&category_id=223&page=1&all=0&position=0&prod_desc_ id=5051214340128 Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 11:47 link nie działa, może ten: www.polyvore.com/all_saints_womens_katerina_shirt/thing? id=2543054 geene napisała: > Ja mam dużo, uwielbiam białe koszule, ale niekoniecznie klasyczne. > Właśnie kupiłam taką: www.allsaintsshop.co.uk/product/? > searchtext=&area=W&category_id=223&page=1&all=0&position=0&prod_desc_ > id=5051214340128 Odpowiedz Link Zgłoś
bajeczka3 Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 12:31 kilka, z 6? generalnie często noszę je do pracy, więc dość szybko się zużywają i wymieniam na nowe Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 12:38 dwie - jedna na lato, druga na zimę w ogóle nie lubie koszul więc zakładam je tylko na egzaminy Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_fashion Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 13:00 chyba 3 znajdą się w szafie, białe koszule świetnie wyglądają z czarnymi szelkami, którym jakoś cieżko idzie przebijanie się do polskiej mody Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjm Re: białek koszule! ile posiadacie 03.12.08, 16:03 2 z dlugim rekawem, 2 z krotkim. nosze rzadko tylko gdy praca tego wymaga - nienawidze prasowania Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka [...] 03.12.08, 16:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka ile koszul mamy:) 04.12.08, 09:43 Jak mniemam mój post został skasowany ze względu na błędy ortograficzne? Bo odpowiedź była najbardziej konkretna ze wszystkich, więc pod względem merytorycznym niczego nie można jej było zarzucić:D Odpowiem więc jeszcze raz, tyle że poprawnie: Posiadam koszul białych tysiąć pięćset sto dziewięćset:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: ile koszul mamy:) 08.12.08, 23:56 Ja natomiast mniemam, że z powodu sygnaturki;)! Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Ani jednej porządnej! 04.12.08, 09:58 Gdzie kupujecie porządne koszule. Mam w szafie ze trzy białe, ale żadna nie jest dobrej jakości. Nawet koszule za 250zł są ładne tylko do pierwszego prania. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Ani jednej porządnej! 04.12.08, 13:51 Piorę ręcznie, delikatnie wykręcam i suszę na lince. Potem prasuję. I na wieszaku super wygląda, zakładam później tę super koszule, wsiadam do samochodu, wysiadam przed biurem, w biurze sciągam płaszcz i koszula wygląda jak wyciągnięta psu z gardła. Co robię nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Ani jednej porządnej! 04.12.08, 13:59 ja odkrylam ostatnio krochmal w sprayu - troche pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Ani jednej porządnej! 04.12.08, 10:44 Kaamilka, mam ten sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 11:17 jak zwykle nie liczę takich rzeczy ale myślę, że 4 jak już trafię na jakąś odpowiednią kupuję 2 sztuki, bo nie potrafię dbać o długotrwałą biel ;), ale szczerze..to nie użytkuję zbyt często Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 11:22 Ja jeszcze chciałabym dodac, ze koszule są przeważnie szyte na tzw. "kadłubki" czyli dziewczyny krótkie:) wkurza mnie niemiłosiernie, kiedy koszula sięga mi dokładnie do pasa, albo nieco tylkoprzykrywa pępek. Czy to naprawdę taka sztuka uszyć dłuższą koszulę? Taka króka ani nie wygląda dobrze wyłożona na wierzch, ani za chiny ludowe nie da się jej włożyć w srodek spodni czy spodniczki (tym bardziej, ze większosc dziewczyn jednak nosi biodrówki) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 12:55 Ostatnio kupilam białą koszulę w Vero Modzie, też nie lubię przykrótkich bluzek/koszul, tak koszula jest tak długa, że poszłam do krawcowej aby ją skróciła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 13:54 O, o to! Czemu koszule są takie krótkie? Usiąde i nerki na wierzchu! Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 18:32 nie sztuka uszyc, natomiast pan producent zuzyje 5 cm materialu wiecej, wiec mu sie nie oplaca Odpowiedz Link Zgłoś
danima Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 13:46 Bardzo, bardzo lubię:) I nie tylko białe, chociaż te mam w większości. Staram się jednak je urozmaicać... białych mam z 5, dodatkowo z czarnym prążkiem, z brązowym, z niebieskim, oprócz tego brązową, czarne, różową, turkusową, szarą, na stójce, z kołnierzykiem, nawet z żabotem....do spódnic, sukienek, do spodni w kant czy jeansów. Jednak białe i czarne uwielbiam ponad wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
littlefrog Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 14:27 4 sztuki, 3 na krótki rękaw i 1 na długi. do jeansów i skórzanego paska lubię bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
vivi-anne Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 18:08 Posiadam jedną, ale nie noszę. Nie cierpię białych koszul. Kojarzą mi się z maturą i egzaminami. Nawet na obronę pracy magisterskiej nie ubrałam tego paskdztwa. Gdy ubieram coś takiego , czuję się nadmiernie ugrzecznioną małą dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 18:30 koszul typu koszul mam chyba 6 lub okolo; natomiast bialych bluzek, takze koszulowych, ze dwa razy tyle oraz ze 4 czy 5 koszule garniturowe w innych kolorach, bo bialy nie do wszystkiego pasuje kiedys nosilam je wylacznie do garniturow, jakies dwa lata temu zaczelam takze do bezrekawnikow, o ile kroj bezrekawnika pasuje oczywiscie do garniturowej koszuli Odpowiedz Link Zgłoś
jattte Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 21:06 sztuk 0. jezuuuu jak ja nienawidze bialego koloru - biala bielizna, biale ciuchy, kolor samochodu - bleeeee. Czarny? mniam mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
slotna Re: białek koszule! ile posiadacie 04.12.08, 22:55 Nie posiadam ani jednej koszuli, ani bialej ani w innym kolorze. Taki stan utrzymuje mniej wiecej od pietnastego roku zycia - nie, zebym miala cos przeciwko koszulom, ale nie marze o nich tak, zeby az sobie szyc na zamowienie. A w sklepach na mnie nie ma :) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jatte Re: białek koszule! ile posiadacie 05.12.08, 11:37 Ja mam w sumie tak jak ty. Czarny odnosi sie u mnie do reszty ciuchow. Koszule? Czuje sie w nich jak w kaftanie bezpieczenstwa, tu ciasno, tam nie wygodnie, slabo mi, nie moge oddychac =) Tak jaby robiono je z blachy... ? Za to uwielbiam bawelne i rzeczy mile i sympatyczne dla ciala i skory =) =) Odpowiedz Link Zgłoś