kredka_kredka_kredka 25.01.09, 15:09 Podoba się Wam drogie Panie? Nadmienię, że te szare kropki i specyficzne znaki na metce służą nie robieniu kryptoreklamy;-) img166.imageshack.us/img166/8381/bieliznaxs6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavanna86 Re: Komplet bielizny 25.01.09, 15:10 kompletnie nie mój kolor:) i wzornictwo też preferuję inne:) dla kogoś ok,sobie bym nie sprawiła Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Re: Komplet bielizny 25.01.09, 16:02 foamclene Ty zbereźnico mała:P Na razie nie mam jej w posiadaniu, ale zamierzam kupić;-) Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Komplet bielizny 25.01.09, 16:07 zaraz zbereznico... ja tylko lubie ladne widoki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Re: Komplet bielizny 25.01.09, 16:16 Skąd ta pewność, że ten byłby ładny?:D Odpowiedz Link Zgłoś
foamclene Re: Komplet bielizny 25.01.09, 17:22 no w takiej bieliznie zle nie mozna wygladac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 25.01.09, 16:47 Bardzo ladne. Wzorki i kolory. A obwod niesamowity - mozna z niego zrobic smycz dla psa, jak tak patrze na proporcje z miseczka O.o Glupio tak oceniac na oko, ale mam wrazenie ze ten typ konstrukcji miski nie bedzie dobrze ksztaltowal. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Komplet bielizny 25.01.09, 16:49 Nie w moim guście.I majtki zbyt wycięte Odpowiedz Link Zgłoś
nowokaina123 Re: Komplet bielizny 25.01.09, 16:54 w tym komplecie fajny jest tylko kolor reszta do niczego jesli nie jestes atletka, ważącą jakieś 100 kg, to pewnie obowod będzie Ci na szyję podjeżdzal, a biust z misek wyskakiwal przy kazdym ruchu no i stringi :/ straszne Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Komplet bielizny 25.01.09, 17:02 trudno oceniać coś po samym zdjęciu, bo na kimś może ten komplet wyglądać fantastycznie :) Nie podoba mi sie kolor, reszta w porządku. Nawet piekielne stringi mocno wycięte :-) Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Komplet bielizny 25.01.09, 17:14 Lubię kolorową bieliznę, ale - nie, nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Komplet bielizny 25.01.09, 18:23 jedyne co mi sie podoba, to fason stanika majtki do wymiany, a wzor/kolor to jak dla mnie dramat Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Re: Komplet bielizny 25.01.09, 20:52 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. A propos obwodu i rozmiaru-nie orientuję się jaki jest na zdjęciu. Przecież nie chcę kupić akurat tego egzemplarza;-) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 25.01.09, 20:56 Masz napisane na metce - 70B. Obstawiam, ze osoba, ktora go kupi powinna nosic 65D/DD. Jak nie 60E/F. Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Re: Komplet bielizny 25.01.09, 22:13 klymenystra, dzięki. Mój biust waha się pomiędzy 70C a 75B więc chyba ten stanik odpada:-( Czytałam forum biuściastych, kilka blogów, ale nadal mam problem. Może zatem Ty będziesz tak uprzejma i powiesz mi jak temu zaradzić. Kiedyś miałam duży biust, ale nie tyle co obwód, jego głębokość tylko..hm..że tak ujmę powierzchnię. Tak jakbym ścisnęła pierś i zmierzyła ją, wyszedł by mi imponujący wynik. Trochę schudłam i biust spadł. Zatem dziś niestety zdarza się, że miseczka C jest za mała (wrzyna się, biust wylewa)a jednocześnie odstaje. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, ale chyba kupuję źle skonstruowane staniki. Czy tajemna wiedza uwzględnia także takie przypadki?;-) Będę wdzięczna za opinie! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Komplet bielizny 25.01.09, 22:15 ja właśnie się zmierzyłam... wszystkie staniki do kosza :( mam 65E Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 25.01.09, 23:09 Pieknie :) A polskie czy brytyjskie 65E? Bo te rozmiarowki sie troche roznia. A zobacz, jakie ladne rzeczy:) Nie rzucaj sie jednak w szal zamawiania, tylko poczytaj forum :) Aha - kalkulatorek to tylko punkt wyjscia, mozesz byc nietabelkowa. Przykladowe polskie 65E (mniejsze, niz brytyjskie) milena-bielizna.pl/shop/?pro=searchset www.avocado.com.pl/sklep/pl/wyszukiwarka.html www.kontri.pl/index.php?action=szukaj2&SID=cb8ba359d160bbede73340574b5181db&oferta=0&producent=46&kategoria=&konstrukcja=0&rozmiar=140&sortowanie= www.comexim.pl/szukaj.php I brytyjska (dostepna rowniez w Polsce, w bardzo wielu sklepach internetowych i kilku stacjonarnych) www.bravissimo.com/products/lingerie?back=30&cup=e www.brastop.com/SearchPage.aspx?type=1&size=30E&brand=&colour=§ionid=&text= http://www.figleaves.com/uk/nsf/qwiseranswered.asp?searchhandle=A%253dbra%257eB%253dbra%257eD%253d12%257eG%253d4060%255e2%257eK%253d4%257eL%253d1%257eM%253d102%257eN%253d2%257e&answerhandle=3812&answerhandleback=3912&originalquery=&answer=3812&answer=1&answer=1&answer=1&answer=1 Do tego ebay: shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=m38.l1313&_nkw=30E&_sacat=See-All-Categories I nasze Allegro allegro.pl/search.php?string=65E&category=1454 Nic, tylko wpasc w rozpuste i wydawac :)) Zapraszam na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Komplet bielizny 26.01.09, 09:36 klymenystra napisała: > Pieknie :) A polskie czy brytyjskie 65E? Bo te rozmiarowki sie troche roznia. A > zobacz, jakie ladne rzeczy:) Nie rzucaj sie jednak w szal zamawiania, tylko > poczytaj forum :) tak, tak... Musze poczytać. Kupiłam sobie opiętą bluzke i zobaczyłam jakieś bezkształtne coś w całkiem nowym staniku :-)))) I to mnie zmotywowało :) Idę czytac :) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Komplet bielizny 26.01.09, 09:37 klymenystra napisała: > Pieknie :) A polskie czy brytyjskie 65E? brytyjskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 26.01.09, 09:57 Czyli polskie 65F mniej wiecej :) No, pozazdroscic wyboru w takim razie :)Bardzo sie ciesze, ze nam kolejna do sekty przybyla ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Komplet bielizny 26.01.09, 11:13 długo sie opierałam nie wiedzieć czemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
besame.mucho Re: Komplet bielizny 25.01.09, 22:21 Uwzględnia uwzględnia ;) Jak uważasz, że noszony teraz przez Ciebie rozmiar nie jest w porządku, ale nie bardzo wiesz co z tym zrobić, to zajrzyj na Lobby Biuściastych: www.biusciaste.prv.pl poczytaj i wpisz się do wątku rozmiarowego. Może Cię sekta wciągnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Re: Komplet bielizny 25.01.09, 22:26 DZIĘKI:-) Wg tych profesjonalnych porad, odpowiedniego mierzenia wychodzi mi taki wynik, który i tak w większości przypadków jest nieodpowiedni. Ale może z czasem coś na to poradzę. Masz rację-poczytam jeszcze trochę, może mnie wciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
besame.mucho Re: Komplet bielizny 25.01.09, 22:31 Zacznij od wpisania się do rozmiarowego, przymierzyć czegoś nie zaszkodzi :). Najlepiej nie podawaj samych wymiarów, ale opisz dokladniej, tak jak tu. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 25.01.09, 22:57 A jaki Ci wychodzi? Jesli chcesz, napisz na mail gazetowy, wiem, ze na poczatku trudno sie polapac na naszym forum, wiec postaram sie wtajemniczyc w nasza wiedze tajemna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Re: Komplet bielizny 25.01.09, 23:04 Wychodzi mi właśnie 75C według tabeli podanej u jednych z blogowiczek. Czytam, czytam i dochodzę do banalnego wniosku (Ameryka!:P), że nie u każdego producenta ten sam rozmiar oznacza to samo... Głupia jestem:D Wybacz...Obiecuje poprawę. Dzięki za pomoc, ale zdążyłam się już rozejrzeć i wczytuję się dalej:-) Odkryłam także,że jestem dużym U ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 25.01.09, 23:10 A czy pod biustem mierzysz sie naprawde scislo? Na wydechu? Wybacz, ale nie wierze w 75C:) Ja tez tyle nosilam... A teraz? Widac w sygnaturce:) Jakie masz wymiary? Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Re: Komplet bielizny 26.01.09, 13:01 Kurde, myli mi się to wszystko;-) 70C, no!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
besame.mucho Re: Komplet bielizny 26.01.09, 13:37 No toż mówię, że jak się myli, to nie gub się w setkach wątków, bo na początku na Lobby trudno się połapać, tylko przeczytaj ten jeden post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=89844722 i się wpisz. Od czegoś trzeba zacząć :). Odpowiedz Link Zgłoś
besame.mucho Re: Komplet bielizny 25.01.09, 21:14 Nie moje kolory i wzorki. I nie przekonuje mnie krój stanika, taki typowy skorupkowy pusiapik, a ja ich nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: Komplet bielizny 26.01.09, 11:51 bardzo ladny stanik. jaka to marka? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mujer Re: Komplet bielizny 26.01.09, 14:13 jestem po bieliźnianym maratonie i coś takiego mi chyba mignęło na wieszakach z Audabe - były i pancerniki i miękkie kolorki może nie moje, ale fason i wykonanie fajne i rozmiary z tych wypluwanych przez słynny kalkulator lobbistyczny były:) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 26.01.09, 18:26 Aubade ma uboga rozmiarowke, chociaz w porownaniu z innymi firmami tragicznie nie jest. Ale ja z moim srednim biustem sie nie mieszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mujer Re: Komplet bielizny 27.01.09, 08:17 klymenystra napisała: > Aubade ma uboga rozmiarowke, chociaz w porownaniu z innymi firmami tragicznie > nie jest. Ale ja z moim srednim biustem sie nie mieszcze. oja, a ja z moim malutkim i owszem tylko co to za argument? :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 27.01.09, 10:55 Ze jesli nie miesci sie przecietny biust, to firma jest calkiem do niczego :) TO tak, jakby jakas firma odziezowa nie miala rozmiaru 38 :) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Komplet bielizny 26.01.09, 19:43 za komunizmu takie szykowne zestawy przychodzily w paczkach od krewnych w Ameryce, a polskie adresatki po ogladzie przekazywaly je, z przyczyn estetycznych, do przyjaciol Moskali gusta jak widze zmienily sie Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 26.01.09, 19:50 Ano. My w tej Polsce zacofanej takie wlasnie GUSTY Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 26.01.09, 19:52 ucielo: GUSTY mamy. Gusta sa strasznie... pretensjonalne... Nie podlegaja dyskusji - mi sie podoba, autorce watku sie podoba - podoba sie, ex definitio, subiektywnie. Tobie nie. Po co nas obrazasz z wyzyn Hameryki? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Komplet bielizny 26.01.09, 20:31 "gusta" sa ironiczne... aby dopasowac styl wypowiedzi do stylu prezentowanego kompletu... ale ciagle zapominam ze nie kazdy potrafi zrozumiec takie hm, jakby to ujac w sposob dostepny dla obrazalskiej publicznosci, ... no powiedzmy niuanse leksykalne, ciekawe kto sie teraz obrazi... kto pyta o ocene ryzykuje krytyke... (forum niby Moda, ale bez lopaty nie poradzi...) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 26.01.09, 20:40 Ale Twoja wypowiedz to nie byla krytyka, tylko chamskie insynuacje co do gustu zalozycielki watku! Nie moglas napisac wprost "Brzydkie kolory, nieladny wzor, fatalny material"? To juz przekracza Twoje umiejetnosci? Skoros taka wyczulona na punkcie niunsow (raczej semantycznych niz leksykalnych), to powinnas to wiedziec. Nadalas swojej wypowiedzi odstreczajace zabarwienie emocjonalne. Implicytne, wiec pewnie sie wyprzesz i stwierdisz, ze nadinterpretuje. Nie zauwazylam, ze "gusta" bylo ironiczne. Ciekawe, czyja wina - nadawcy, dobiorcy, czy kanalu... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Komplet bielizny 26.01.09, 21:15 chamskie insynuacje co do gustu zalozycielki watku? RRRROTFL! (smieszy mnie najbardziej KTO posluguje sie terminem "chamskie", i w jakim tekscie...) umiejetnosci w zakresie formulowania mysli na poziomie "brzydkie kolory, nieladny wzor" dominuja w przedszkolu; dorosli ludzie nie musza wyrazac sie w tak ograniczony sposob "odstreczajace zabarwienie emocjonalne" jest kwestia interpretacji odbiorcy; ciekawe ze to nie wlascicielka tej bielizny sie obrazila, wiec powiedzmy - jak sie zdarza bardzo czesto na tym forum trafilam w cudze kompleksy, wywolujac reakcje "uderz w stol a nozyce sie odezwa"; no a teraz gudbaj, bo wyraznie chcesz wywolac pyskowke Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Komplet bielizny 26.01.09, 22:05 Wiedzialam, wiedzialam! Interpretacja!! No i niesmiertelne kompleksy xD Nic sie nie zmieniasz zettrzy. Papa :) Odpowiedz Link Zgłoś
disa troche jak wymiociny :D 26.01.09, 22:58 nie zebym sie wymiocinom przygladala, ale za duzo wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
kredka_kredka_kredka Są gusta i guściki 26.01.09, 23:21 Nie spodziewałam się, że taki mały kawałek materiału, który NIE JEST MOJĄ własnością wywoła takie emocje. Po przeczytaniu wszystkich komentarzy stwierdzam, że co niektóre z Was mają czystą satysfakcję kiedy na podstawie jednej czyjejś propozycji tworzą na temat danej osoby opinię związaną z jej domniemanym złym gustem. Robią to z wdzięcznością naszych narodowych div modowych a'la Malinowska tudzież (C)horodyńska. Wypadałoby rzec- z wdziękiem słonia! Po pierwsze-nigdzie nie napisałam, że nad owym kompletem pieję z zachwytu bądź też,że go mam. Po drugie-nie czuję się urażona tym, że komuś coś się nie podoba i może się to nie zgadzać z moim zdaniem. Obrażanie się w takiej sytuacji byłoby co najmniej kuriozalne. Ale przyznać trzeba, że niesmak budzą co niektóre niekulturalne komentarze nie będące niczym innym jak subiektywną oceną gustu persony wg owych Pań obiektywną;-)Na podstawie JEDNEGO przedmiotu. Myślę, że dalsza dyskusja na takim poziomie nie ma najmniejszego sensu. Ale 'damom', diwom modowym w/w, które za nic w świecie nie włożyły by tego amerykańskiego kompletu, radziłabym większe obycie z kulturą i savoir vivre. Myślę, że Wam nie pomógłby najznakomitszy najelegantszy najdroższy zestaw bielizny bo to przecież tak jakby rzucać perły przed wieprze. Odpowiedz Link Zgłoś
papillou amerykanskie to lepsze? 29.01.09, 22:21 "nie włożyły by tego amerykańskiego kompletu" :D no to się uśmiałam jestem w takim razie COOL bo mam z 20 par butów AMERYKAŃSKICH ;] I jak mniemam moge na brzydkie rzeczy mowic "NIE ZNASZ SIĘ ŚWINIO TO AMERYKAŃSKA RZECZ" :D Odpowiedz Link Zgłoś
czoko09 Re: Komplet bielizny 27.01.09, 12:55 jest okropny, zupełnie nie podobają mi się te kolory! Odpowiedz Link Zgłoś