barbaria_0 09.02.09, 19:37 Dziewczyny zakładacie jeszcze halki pod kiecki,czy ta moda odeszła juz do lamusa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zettrzy Re: Halka 09.02.09, 19:39 to nie moda to koniecznosc, bez halki cala masa kiecek wyglada jak pomylka Odpowiedz Link Zgłoś
barbaria_0 Re: Halka 09.02.09, 19:47 Zgadzam sie z Tobą,ale juz bardzo ciężko jest dostać odpowiednią halke,po prostu nie ma ich w sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Halka 09.02.09, 19:54 otoz to - ja szukam jakiejs halki od roku, i nie ma niiiiic - literalnie; jak juz jest, to tak krotkie ze rownie dobrze moge sie bez tego obejsc ale jak znajde to kupie tuzin! Odpowiedz Link Zgłoś
barbaria_0 Re: Halka 09.02.09, 20:00 A jakiej haleczki szukasz? Kupiłam sobie sukienkę z myślą o zbliżajacej sie komuni,niestety przeswituje a zwłascza pod swiatło,idealna była by biała z rozporkiem na boku,ale to jest jak szukanie igły w stogu siena:)i zatanawiam sie czy nie uszyje sobie sama Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Halka 09.02.09, 20:04 szukam takiej "uzytkowej" - kolor kremowy lub bezowy, do polowy uda lub dluzej, aby nosic na to moje kiecki z dzerseju (mam ich wiele); a tu nic, literalnie, jak juz cos jest to "wyjsciowe", pelne roznych koronek i ozdobek, tego nie da sie zalozyc pod sukienke bo przebije! no wlasnie, moze po prostu uszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
barbaria_0 Re: Halka 09.02.09, 20:07 Jak nie znajde na ryneczku bo słyszałam ze tam moze byc to wezme sie za szycie,zobaczymy co z tego wyjdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Halka 09.02.09, 20:08 Jeszcze w życiu nie miałam na sobie halki i za bardzo nie wiem, pod który ze swoich ciuchów mogłabym ją założyć:). Odpowiedz Link Zgłoś
barbaria_0 Re: Halka 09.02.09, 20:11 Najlepiej pod sukienke lub przeswitujacą spódnice Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Halka 09.02.09, 20:20 Wiem po co się nosi halki, ale ja nie noszę prześwitujących ubrań, ani "zahaczających się" sukienek. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Halka 09.02.09, 21:53 ensoleillement napisała: > a kto kupuje prześwitujące spódnice? świadomie chyba nikt,to dopiero w "praniu",np tuz przed wyjściem okazuje sie,że widac ci np caluteńkie nogi z przyległościami;) Ja kolekcjonuje halki,lubie szczególnie takie"retro".Uzywam ich głownie do spania:) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Halka 09.02.09, 22:51 A taka Lady Di kiedyś się nie zorientowała i był skandal na całą Anglię;)! Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: Halka 11.02.09, 20:24 haha, no ja właśnie czasem kupowałam świadomie przezroczystą spódnicę (albo nawet sama taką tworzyłam :P) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Halka 09.02.09, 22:05 Od pewnego czasu szukam halki:| a raczej półhalki...po co? po to żeby spódnice albo sukienki, szyte często bez podszewki nie zahaczały o rajtki i nie pociągały się do góry. Jeżeli ktos wie gdzie dostac takową w Krakowie niech da znac. Odpowiedz Link Zgłoś
angella456 Re: Halka 09.02.09, 22:10 Półhalkę kupiłam kiedyś w Galerii Centrum, w dziale z bielizną. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: Halka 11.02.09, 19:43 Nie wiem czy to dobra wiadomosc ja sobie kupilam kiedys na allegro za to sliczna marks&spencer. Odpowiedz Link Zgłoś
carrie.p Re: Halka 09.02.09, 23:00 Noszę półhalki do spódnic bez podszewki, które wędrują do góry po rajstopach. Bez tego musiałabym co dwa kroki poprawiać spódnicę:( Kupiłam je w lumpeksie- białą i czarną z rozporkiem, wykończone koronką, w zwykłych sklepach raczej ciężko kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: Halka 10.02.09, 11:21 pol roku temu kupilam czerwona jedwabna sukienke w domu zobaczylam, ze przeswituje i nie moge znalesc halki o kolorze ciala, widzial ktos? moze w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Halka 10.02.09, 13:00 Pewnie. Halki, półhalki a nawet spodniohalki (pod wełniane spodnie bez własnej podszewki). Najczęściej firmy Miran. Do dostania w bieliźniakach - zwykle im mniej okazały, tym większy w nim wybór tej tradycyjnej:) części garderoby. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Halka 11.02.09, 13:47 Kupiłam wczoraj w cubusie białą halkę, ale okazało się że jest za krótka do spódnicy o której myślałam... halka sięga do połowy uda, a spódnica do kolan, i dalej się podwija :| szukam dalej:-) muszę nawiedzic jakis sklep z bielizną babciową. Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: Halka 11.02.09, 17:00 Ja kupiłam swoją w Jackpocie w zaszłym roku w przecenie, bo to jakaś odległa "kolekcja". Może w outlecie znajdziesz??M&S też ponoć ma w swojej ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
barbaria_0 Re: Halka 11.02.09, 19:54 Znalazłam dla siebie idealna półhalke,może kolorek nie jest do końca biały tak jak chciałam,ale nadaje sie idealnie allegro.pl/item549164501_polhalka_marks_spencer_roz_18_46.html Odpowiedz Link Zgłoś
barbaria_0 Re: Halka 14.02.09, 14:25 Osobiście wolała bym coś z satynki,ale do tej kiecki ta haleczka jest wystarczająca Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Halka 14.02.09, 15:25 eirenne napisała: > a feee, poliester ;P I o to właśnie chodzi, że poliester, co ty byś chciała, wełnę? :) Poliester (a jeszcze lepiej poliamid) jest gładki, w splocie właśnie satynowym, chłodny w dotyku i nieczepliwy. Zapewne jedwabne halki są bardziej wytworne, ale ja takowej nigdy nie miałam i nie planuję kupować Odpowiedz Link Zgłoś