yasemin 08.04.09, 09:15 Z jakich materiałów powinno się kupować bluzki tak, żeby nie było na nich przykrego zapachu i plam z potu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola-100 Re: ubrania na potliwość 08.04.09, 09:54 ja bym proponowała zamiast "specjalnych" ubrań kupić ETIAXIL , używałam go cały zcas moze za tani nie jest bo ok 35-40 zł, ale warto i problem znika. Odpowiedz Link Zgłoś
winogroneczka Re: ubrania na potliwość 08.04.09, 10:32 lub tańszy odpwiednik antidral forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=47477449&a=47559450 Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: ubrania na potliwość 08.04.09, 10:50 yyy na potliwosc to chyba lepiej opłaca sie zastosowac jakis porzadniejszy kosmetyk, a nie zmieniac całą garderobe Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: ubrania na potliwość 08.04.09, 11:09 antidral jest boski - uratowal mi zycie, polecam. a ubrania najlepiej z naturalnych tkanin, przepuszczajacych powietrze. to nie jest tak dziewczyny, ze wystarczy zmienic kosmetyk, sa osoby ktore maja z potliwoscia naprawde pwoazne problemy. Przy okazji tez mozna sprobowac zrobic badanie poziomu hormonow. Odpowiedz Link Zgłoś
yasemin Re: ubrania na potliwość 12.04.09, 11:40 no więc ja stosuję dezodoranty hamujące wydzielanie się potu- taki specjalny Fa, Antidral kiedys stosowałam, ale nie pomagał specjalnie; a na ubraniach jednak też mi zależy, żeby po prostu pokonać problem tajauż tak "na wszystkich frontach". A jakie to są naturalne tkaniny? (oprócz bawełny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: ubrania na potliwość 12.04.09, 12:02 tu można zaliczyć też wiskozę, to tworzywo sztuczne, ale nie syntetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: ubrania na potliwość 12.04.09, 14:49 najbardziej plamy poty widac na niebieskich ubraniach - odpadaja chabrowe koszule, turkusy, blekity. wszelkie intensywne barwy rowniez - nasycone roze, zielenie, zolcie, pomarancze. nos przewiewne, nieobcisle ubrania z naturalnych tkanin, bo jak jest ciasno, cieplo, bez przewiewu i do tego jeszcze wilgotno, to bakterie maja raj. do uprawiania sportu spraw sobie koszulki z materialu typu dry fit, climacool itd, naprawde szybko odprowadzaja wilgoc. ja polecam deo driclor, niby to samo co etiaxil, ale moim zdaniem duzo skuteczniejszy, nie podraznia tak bardzo (mi przy odpowiednim stosowaniu etiaxilu dla wrazliwej skora doslownie polonela jeszcze przez kilka dni po odstawieniu), no i wizyta u dermatologa tez moze duzo pomoc, moze doradzic odpowiednie preparaty do higieny (mnie sie wydawalo, ze konskie mydlo typu protex bedzie najlepsze, ale okazalo sie, ze stwarza ono odczyn na skorze odpowiedni do dalszego namnazania sie bakterii), moze w ostatecznosci tez zlecic zabieg przeciw nadpotliwosci (przy uzyciu botoxu bodajze). Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: ubrania na potliwość 12.04.09, 20:40 Polecam raczej antyperspirant z apteki - Etiaxil. Odpowiedz Link Zgłoś