Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dluga koszula poszukiwana

05.06.09, 10:50
    biala, w ostatecznosci blekitna lub granatowa. Nie za droga (cca 100pln), nie
    wygladajaca jak odziedziczona po mamie hipisce (wiekszosc koszul dostepnych w
    zarze) czy tacie protestanckim księdzu. Z kolnierzykiem, prosta, z materialu
    nie przypominajacego gazy. Po prostu cos prawie jak meska koszula, tylko w
    miare dopasowana i lekko przedluzona. Widzialam taka tylko jedna, ale w
    ralphie laurenie, wiec cenowo odpadlam.
    Obserwuj wątek
      • esceven Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 10:52
        Też takiej szukam. Zimą widziałam takie w H&M ale teraz już same krótkie:/
        • bobralus Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 10:57
          no wlasnie, latwo nie jest:( zastanawialam sie, czy nie kupic sobie jakiejs
          meskiej o kroju fit w wolczance i przerobic u ichniejszego krawca. Lubemu
          przerabiali, wiec moze i mi by przerobili? ale pewnie maja usluge przerabiania
          zgodnie z plcia...
          • esceven Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 11:03
            Póki co noszę męskie koszule ale takie oversize. Chcę trochę weższą ale
            niekoniecznie z wcięciem w talii więc może po prostu męską S albo M? (ja noszę L):)
            • bobralus Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 11:27
              no jest to jakas mysl, szkoda tylko ze nie pomyslalam, jak kupowalismy meskie
              koszule hurtowo, bo byla promocja dla stalych klientow, teraz zaplace w sumie
              tez pewnie kolo 200pln:( w wolczance sprzedaja koszule tylko po kolnierzyku i
              wzroscie, reszte ewentualnie przerabiaja - tzn. robia taliowanie, zwezaja rekawy
              itd. przymierze dzis chlopakowego fita i zobacze jak to wyglada na mnie:)
          • carrie.p Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 20:22
            Jeśli nie masz nic przeciwko kupowaniu w sh, to można tam znaleźć
            męskie koszule rewelacyjnej jakości, więc kup taką o długości jakiej
            potrzebujesz i zanieś do krawcowej, żeby ją do figury dopasowała. Na
            pewno będzie się lepiej nosić niż te cienizny, jakie obecnie widuje
            się w sklepach i będzie taniej:)
      • kadfael Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 11:46
        Ja kupiłam taką w zeszłym roku w reporterze.
      • jarka63 Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 16:35
        W Zarze widziałam takie błękitne.
      • tia-dalma Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 16:43
        "czy tacie protestanckim księdzu" hahaha, rozwaliło mnie to porównanie :) Tylko
        Amisza jakiegoś mi tu brakuje :):):)
        • sabriel Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 17:13
          Stradivarius.
          • b.davies Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 20:09
            sabriel napisała:

> Stradivarius.

Tak - mam taką właśnie ze Stradivariusa. Dopasowana, sięga za pupę. Kupiłam w marcu za 59 zł:)
            • bobralus Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 21:24
              Amisz tez dobre porownanie, dzieki za tegostradi, pewnie juz nie bedzie, szkoda,
              ze tak rzadko tam wchodze. Nie mam nic przeciwko sh, ale nie mam do tego drygu,
              ale w sumie w meskim dziale jeszcze swoich sil nie probowalam.
              • gladyss Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 21:49
                też polecam Stradivariusa, koszule widziałam około miesiąca temu/maj
                na pewno/, kolorów sporo i kosztowały chyba(!) 49.
                • bobralus Re: dluga koszula poszukiwana 05.06.09, 21:57
                  kurde dzis bylam w tarasach, ale znowu jak glupia skoncentrowalam sie na sklepie
                  sportowym i szukaniu rajtek (mam nadzieje, ze z calzedonii za 15pln mi sie jutro
                  nie rozpadna...), wydawalo mi sie, ze jak w zarze nie bylo, to tam tym bardziej,
                  ech!
                  • d.aga87 Re: dluga koszula poszukiwana 07.06.09, 10:52
                    W piątek widziałam takie chyba w Stradivariusie :)
      • just-for-fun Re: dluga koszula poszukiwana 07.06.09, 12:02
        Dzięki za ten wątek, bo również takiej poszukuję.
        Mam kilka koszul białych, ale takiej klasycznej nie i zawsze są krótkie:/.
      • shellerka Re: dluga koszula poszukiwana 07.06.09, 13:36
        sprawdz w New Yorkerze. Ja tam kupiłam takie trzy, z tym ze teraz wiem, ze to
        była w sumie oszczednosc pozorna, bo kazda absolutnie kazda po mniej wiecej 5 -
        10 praniu mi się przedarła.
        Jak poszła pierwsza - w tym miejscu przy mankiecie, ale juz na rekawie, to
        myslalam ze to przez to ze zaczelam uzywac krohmalu, jak poszla druga ( w
        łokciu) to pomyslalam ze za dlugo ja suszylam, ale jak trzecia rozdarła mi się
        przy zakładaniu jak zwykła stara szmata, to sie wkur... am. Fakt ze cena
        smieszna bo coś koło 80 zł, no i własnie kroj taki jak mowisz, bo tez taki mi
        najbardziej pasuje, ale teraz, jak juz urodze kupie sobie jednak jedną, ale
        porządną.
        • sabriel Re: dluga koszula poszukiwana 07.06.09, 13:43
          W bershce też mają.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka