hotally 30.07.09, 20:39 Moja nowa torebka: www.brand-scoop.com/items/BR4073-VERNICE-GAUFRE-NERO-01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beesok Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 20:56 skoro ja pokochalas......coz milosc jest slepa :) Odpowiedz Link Zgłoś
buka123 Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 21:35 sprawa jest oczywista dla znawców i dla tych, którzy znają Ally. ja ani jej znajomą ani znawczynią nie jestem, dlatego dla mnie ta torebka także wygląda na lakierek z bazaru [bo co innego jest na bazarach jak nie marne 'inspiracje'? (; ]. dla mnie to szkaradek, ale jak zostało w poście wyżej napisane - miłość jest ślepa. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 21:45 a mnie by się chyba spodobała - ostateczną opinię mogę wydać po obejrzeniu lepszych zdjęć; Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 21:59 Nie robi to na mnie należytego wrażenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 22:46 gabrielafrancuz napisała: > Nie robi to na mnie należytego wrażenia ;-) jakos na mnie tez nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 22:17 b ladna i zazdroszcze tym bardziej bo brakuje mi czarnej ... Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 22:28 O nie, o nie, o nie... Koszmarek. Odpowiedz Link Zgłoś
dorala Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 22:49 No, ale badziewie (sorry, samo się ciśnie na usta), ale to tylko moja opinia, więc bez obrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 23:08 Nie trzeba być panią z TV albo jakąś inną "celebrytką", żeby kupić sobie Pradę. Mnie to, że ktoś się chwali, w żaden sposób nie razi. Śmieszy mnie natomiast, gdy ktoś się wstydzi i nie wiadomo po co, zakrywa metkę ;-) Nie zazdroszczę, nie wyznaję kultu metek, ani też nie jestem, z drugiej strony "no logo" żeby mnie to raziło. Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 23:17 Ooooo, dzieki za watek, wlasnie sobie przypomnialam, ze polowalam na biala prade, i ... co za fuks, jej cena spadla do 295 euro! Czyli idealnie na lato torebeczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 23:27 www.yoox.com/item.asp?tskay=2A5DD3A9&cod10=451165862G&sts=orders80 Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 10:04 vincentyna napisała: > Ooooo, dzieki za watek, wlasnie sobie przypomnialam, ze polowalam na biala > prade, i ... co za fuks, jej cena spadla do 295 euro! Czyli idealnie na lato > torebeczka :) vincentyna, blagam, powiedz gdzie cena torebek Prady tak spadla...prosze o dokladne namiary :) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 10:05 aaaaa :))) yoox , hahahaha...no coz.... Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: "I speak Prada" :)) 05.08.09, 20:14 Torebka przyjechala, nosi sie cudnie, delikatna skora, pojemna, idealna na lato. I pomyslec, ze jeszcze w maju kosztowala ponad 1700 dolcow, a ja zaplacilam 304 euro wraz z kosztami przesylki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 :) 10.08.09, 15:36 Kiedyś był wątek w którym ktoś podważał oryginalność torebek na Yooxie: forum.gazeta.pl/forum/w,650,76307862,76327608,Re_pytanie_o_strony_internetowe.html Więc jak to jest naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: :) 10.08.09, 23:39 Yoxx jest spradzwony z wielu zrodel. Ich atrakcyjne ceny wynikaja z tego, ze sprzedaja strasznie duzo starego badziewia, wiec ludzie sie rzucaja na metke, a od czasu do czasu maja jakies diamenty. Nawet portal Luxlux w jakims momencie polecal Yoxx, jesli chodzi o vintage. To samo w Niemczech, Yoxx jest powszechnie znany wsrod fashionistek. Zakupiona ostatnio na Yoxxie torebke prady sprawdzilam, a jakze ;) W sklepie firmowym Prada. Za pomoca karty, wszystko gra, nr seryjny sie zgadza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 01:28 Ja na tym forum wielokrotnie zakrywałam metkę, bo interesowała Mnie faktyczna opinia o produkcie, po ujawnieniu jej zaczynała się zazwyczaj "jazda" ;] ale uznałam że to nie ma sensu i teraz mam to gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
bupa1 Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 23:16 no to ja musze pstryknac fotke mojemu"bimerowi"ha,mam dla Was zagadke na jaka marke samochodu mowimy :"bimer"?po angielsku oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 23:41 ale tylko jak rowniez mowimy "mersajdis" i "porszi" :D ja strzelam jak ktos mowi na mojego "bimer"! Odpowiedz Link Zgłoś
bupa1 [...] 30.07.09, 23:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: "I speak Prada" :)) 30.07.09, 23:23 oooj - ale najwazniejsze, ze Tobie sie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 08:32 Brzydka Na ogoł Prady torebki mi sie podobaja ale ta jest festyniarska Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 10:09 bubus, akurat ta torebka nie zostala przeceniona do 225 euro :) a propos torebki, widzialam ja w sklepie (rzucilam okiem, bo prada mi z grubsza nie lezy) i zapewniam, ze na zywo nie ma skojarzen z bazarem :)). ale zdjecie, ktore ally wkleila jest jakosciowo makabryczne, a torba niefotogeniczna, bo sie swieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 12:27 upa1 napisała: > o i nastapilo rozwiazanie zagadki:czyli kupione po przecenie,wielkie > mi to mecyje pfffi! masz kompleks przecen ? u chanel tez sa przeceny :) nie wiem co bys powiedziala na kolejke bardzo eleganckich pan... Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 12:33 Ta Pani to jeden wielki kompleks i obsesja na Moim punkcie ;)))) Nie wiem co w tym dziwnego, wszak wszędzie są teraz PRZECENY ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 15:19 - fotomontaż albo samowolka "pani kierowniczki"? ;-))) racked.com/archives/2009/07/15/the_unthinkable_occurs_chanel_soho_announces_a_sale.php Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 17:22 wow, we francji sa dyskretniejsi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 17:06 violiii napisała: > CHANEL NIE MA PRZECEN!! skarbie, nawet hermes ma :) a co do chanel to coz... kupilam balerinki wlasnie na przecenach :) nie wszystko jest przeceniane - to fakt - ale przeceny jednakowoz u chanel takze istnieja :) Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 18:33 violiii napisała: > CHANEL NIE MA PRZECEN!! w NY miewa takie, ze pare rzeczy kupilam TYLKO dlatego ze byly TANIE :p Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 19:23 we francji az takich super przecen chyba nie ma (nie wiem, nie jestem stala bywalczynia tego domu mody;), trzeba jednak wybulic... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:29 no, powiedzmy szpilki za $49... to chyba ponizej kosztu? ;) a trafiaja sie takie dzikie przeceny! Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 01:09 bupa1 napisała: > ale to "latanie"po forach i chwalenie sie, Ale jakie latanie i po jakich forach? To forum moda i nie pierwsza Ally pokazuje tu rzecz ktora sobie kupila, i nie pierwsza Ally chwali sie swoim zakupem. Zeby bylo jasne, uwazam ze torebka jest wstretna. Ale wciaz, Ally ma prawo sie nia pochwalic, tak samo jak inne dziewczyny na forum moda butami, czy na forum ksiazki zakupem drogiego albumu. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 01:20 nie dajcie się prowokować. Bupa, snobka i wiele innych nicków to jedna i ta sama osoba, która ma obsesję na punkcie Mojej nieskromnej osoby :)) Ja tam jej wszystkie nicki po kolei blokuje i nie widzę postów i radzę robić to samo, bo dyskusja z nia do niczego nie prowadzi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 01:22 nie wiem... na bazarek chodzę tylko po świeże owoce i warzywa... Wystarczyło napisać "nie jest w moim stylu, nie podoba Mi się". Zzdrość to zgubna cecha, nie podejrzewam Cię o nią. I tak, czekam na komantarze i opinie, od tego jest FM Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:01 hotally napisała: > nie wiem... na bazarek chodzę tylko po świeże owoce i warzywa... > Wystarczyło napisać "nie jest w moim stylu, nie podoba Mi się". Zzdrość to > zgubna cecha, nie podejrzewam Cię o nią. I tak, czekam na komantarze i opinie, > od tego jest FM > Dobrze:) Nie jest w moim stylu, nie podoba mi się:) ja wiem że Ty nie podejrzewasz mnie czy innych o zazdrość (w tym wypadku) bo masz dystans ale napisałam to z wyprzedzeniem, bo często piszą tak inne forumki jeśli ktoś ma inne zdanie:) A o tym bazarku to rzeczywiście trochę złośliwie napisałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 09:16 Oh Ally, ilez to negatywnych emocji wywoluja zawsze na tym forum te Twoje zdobycze! ;) Ciekawe dlaczego? ;) Gratuluje torebki, niech sie dobrze nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 10:11 strasznie słabe foto. podoba mi sie rączka,a le nie wime jak zreszta, bo nie widze.ona jest jakas marszczona? Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 10:28 Torebka jest okropna, od kilku lat Prada wypuszcza dziwne koszmarki na rynek, zupelnie nie wiem co sie z nimi stalo, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
best-belize Re: "I speak Prada" :)) 13.08.09, 15:13 Oprócz PRADA FAIRY :) Z reszta się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
follebagnole Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 10:47 Tak to już jest z lakierowanymi torbami, że na zdjęciu wychodzą 100 razy gorzej niż są w rzeczywistości. Zazdroszczę możliwości finansowych. Ja bym sobie chciała kupić torbę Velvetine-takiej mało znanej francuskiej marki, ale na razie mnie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 11:22 Moje zdanie jest takie, zamiast co kilka miesięcy kupować torebkę z soldów, nieschodzące modele, ewentualnie te z dawniejszych kolekcji, zainwestowałabyś w cos ponadczasowego, klasycznego i szlachetnego. Ty inwestujesz w markę, odnoszę wrażenie, że tylko to się liczy, czego przykładem była poprzednia inwestycja w niezbyt udany, robiony pod azjatki model Diora Prada ma kilka lepszych modeli niż ten widoczny na zdjęciu, ten nie jest zły, ale kompletnie nie koresponduje z twoją stylistyką. Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:39 nitulina napisała: > Moje zdanie jest takie, zamiast co kilka miesięcy kupować torebkę z > soldów, nieschodzące modele, ewentualnie te z dawniejszych > kolekcji, zainwestowałabyś w cos ponadczasowego, klasycznego i > szlachetnego. Podpisuje sie obiema recamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:44 Jakiś czas temu założyłam specjalny fundusz na toberke chanel- klasyczną pikowana na łońcuszku- koszt ok 2tys e... więc mam nadzieję, że któregoś dnia też się nią tu pochwale ;)) P.S. Myslę, że tę sentensję mozna podpisać pod osoby, kupujące tandetę- ja tandety nie kupuję, a o gustach sie nie dyskutuje ;] Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 11:41 za moment wrzucę do siebie lepsze fotos Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 11:44 Wrzuć ją najlepiej pokazaną już na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 12:02 w swoim czasi na pewno bedzie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek4 Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 11:44 Wrzuć, wrzuć lepsze fotki, bo ta w tytule jest masakryczna :( Odpowiedz Link Zgłoś
violiii najlepsze torebki są te... 31.07.09, 14:56 które nie są przeceniane!!! Jak mnie wku...enie wzielo jak zaplacilam za torebkę 1800 $ a potem była za 500$ :( Ale spoko na przecenioną prade zawsze dobrze trafić. Ja LoVe LV :) Odpowiedz Link Zgłoś
phenn Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 16:40 O rany,ta fotka z tytułowego wątku jest chyba najlepsza... w porównaniu z tymi, które Ally wrzuciła na blogu:( Dla mnie ta torebka to porażka, ale to Tobie ma się podobać. Ja w każdym razie nigdy nie wydałabym tyle kasy na coś takiego.Małej kasy też bym zresztą nie wydała. Odpowiedz Link Zgłoś
misspistol Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 17:17 to 2 różne modele. łańcuch jest inaczej mocowany i kształt jest inny. osobiście torebka nie w moim stylu (nie lobię lakierowanej skóry) ale jest ładna.zdjęcia z bloga tego nie oddają jej sprawiedliwości. pewnie dlatego,że jest pusta. nierozumieniem zarzutów co do chwalenia się, to dobrze ,że osoby które mają okazje kupować oryginał z wiarygodnych źródeł pokazują zdjęcia. łatwiej później rozpoznać podróbkę na ebayu itp. co jest coraz trudniejsze, bo podróby mają już własne karty :? Odpowiedz Link Zgłoś
odrobina_luksusu Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 17:07 Torebka nie w moim stylu (nie lubie czarnej lakierowanej skory), ale ma w sobie to "cos". Zdradz gdzie kupilas. Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 18:41 te torebki (bo to dwa rózne modele, aczkolwiek podobne) na żywo na pewno prezentuja sie lepiej niż na zdjęciach; fason jak dla mnie - bardzo fajny, ale osobiście wolałabym taką z miękkiej matowej skóry i paskiem zamiast łańcucha, w tej jest "za dużo dobrego naraz"; Odpowiedz Link Zgłoś
bupa1 [...] 31.07.09, 20:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:26 bupa, mnie też jakoś sposób bycia Ally nie porywa, ale z Was dwóch to Ty masz gorzej w głowie- ciągniesz sie za nią jak smród po gaciach. Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:36 bupa1 vel snobka30 juz nudna jestes z tym dogryzaniem Ally.. Odpowiedz Link Zgłoś
bupa1 [...] 31.07.09, 20:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:26 Mi się torebka nie podoba na zdjęciach, ale pewnie w rzeczywistości i wypchana może byc ciekawa. ja zazdroszczę Ally, że stac ją na takie rzeczy, ale zastanawiam się skąd dziewczyna w wieku 20-25 lat (chyba) kupuje markowe torebki i ciągle podróżuje dookoła świata... ... ...tu się uśmiecham:) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:36 Ciesze się, że wg Ciebie tak młodo wygladam ;)))) Studia skończyłam kilka lat temu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bupa1 [...] 31.07.09, 20:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:45 ale mnie to za bardzo nie obchodzi tak naprawdę:) Mówię tylko, ze trochę zazdroszczę, bo ja za swoją pensję spłacam kredyt, a moja rówieśniczka kupuje Pradę:) no ale tak już jest i nic nie poradzisz Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 20:49 jedni kupuje mieszkanie, inni pradę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
hotally ot: Do dziewczyn z US 31.07.09, 21:05 Są jeszcze przeceny w Stanach??? Pamiętam ze rok temu byłam ok 10 sierpnia i wszędzie były juz pustki, wchodzily nowe kolekcje. Lecę w najbliższą niedzielę... Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: ot: Do dziewczyn z US 31.07.09, 21:16 byly masywne w lipcu, ale teraz tez sa ostatnio tutaj wszystko jest zreszta na przecenie, na okolicznosc kryzysu, lud nic nie kupuje, jedynie second handy robia interes - sama pchnelam jakies piec torebek, mam teraz troche miejsca na nowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bupa1 [...] 31.07.09, 21:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: "I speak Prada" :)) 31.07.09, 21:46 Powiem tylko jedno: omfg. Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: "I speak Prada" :)) 10.08.09, 15:06 brzydka, lepiej zbieraj na chanel :) Odpowiedz Link Zgłoś
beata.1968 Re: "I speak Prada" :)) 11.08.09, 19:41 torebka nie podoba mi się.ale jedzonko przygotowywane przez Ally wygląda nadzwyczaj apetycznie...wprosiłabym się na obiadek.oglądam bloga Ally właśnie żeby zobaczyć co dobrego gotuje a jedyne czego jej naprawdę ZAZDROSZCZE to podróże.nigdy nie mam wystarczająco pieniędzy i urlopu żeby tyle podróżować. Odpowiedz Link Zgłoś