Dodaj do ulubionych

Kasujecie watki?

05.07.10, 22:42
Jestescie jak dzieci.
Mam wrazenie, ze macie rownie wyrozumialy stosunek do demokracji jak ojciec Tadeusz do satanizmu.
Obserwuj wątek
    • kropka Re: Kasujecie watki? 05.07.10, 23:03
      masz złe wrażenie. Dzisiejsze watki powyborcze są na swoim miejscu, tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/f,1160,Wybory_prezydenckie_2010.html
      Zostawiłam wątki z nocy. Uzasadnione emocje :)
      • rata.sofisticada Re: Kasujecie watki? 05.07.10, 23:21
        Dobrze, Kropko. Przyjmuje uzasadnienie porzadkow. I nie bede sie gniewal, jesli mi cos obiecasz: gdy Cie pewnego dnia awansuja i nagrodza wycieczka na jakas ladna wyspe, to wyslesz mi pocztowke?
        • kropka Re: Kasujecie watki? 05.07.10, 23:46
          ależ mogę Ci wysłać pocztówke choćby jutro. Daj adres (oczywiście mailem :)
          Na mój awans i nagrodę nie ma co liczyć. Za pyskata jestem
          • rata.sofisticada Re: Kasujecie watki? 06.07.10, 00:28
            ależ mogę Ci wysłać pocztówke choćby jutro. Daj adres (oczywiście mailem :)
            > Na mój awans i nagrodę nie ma co liczyć. Za pyskata jestem

Nie badz pesymistka, Kropko. Moge pilotowac Twoja kariere. Jesli jestes pyskata, to zaden problem. Czasem to jest nawet plus, szczegolnie jesli ma sie do czynienia z niekulturalnymi balwanami. Sa jednak dwa karierologiczne przewinienia, ktore zalatwia nawet najlepej zapowiadajaca sie kariere. I naprawde przestrzegam Cie przed nimi. Otoz pod zadnym pozorem nie sprawiaj pozoru, ze jestes madrzejsza od swojego szefa/szefowej. Albo, co gorsza - ze robisz sobie z nich jaja. W jednej korporacji padlem ofiara czegos w stylu sadu kapturowego przelozonych. Uznali, ze naduzywam korporacyjnego zargonu po to, zeby osmieszyc korporacje i ich samych przed klientami. Idioci nie mieli za grosz poczucia humoru. Wylizalem sie jakos z opresji, ale juz tam bylem przekreslony.
            Przed innym karierologicznym samobojem chroni przykazanie: nadgorliwosc jest gorsza od sabatazu. Ale z tym tez roznie bywa. Czasem entuzjazm pchnie czlowieka do przodu, czasem zatrzyma. Trzeba wyczuc klimat.
            To tak w skrocie:)
            • rata.sofisticada Re: Kasujecie watki? 06.07.10, 04:28
              Kropko,
              jeszcze kilka spraw przemyslalem. Najwidoczniej uplynie troche czasu, zanim uda nam sie wspolnymi silami "establish a circle of trust". Do tego czasu chcialbym wiedziec, jakie mam prawa na forum. Czy w razie stronniczej cenzury moge gdzies interweniowac? U kogo? Pisemnie czy telefonicznie? Czy w Gazecie ktos sie zajmuje naduzyciami cenzury na forach? Czy tez pod tym wzgledem panuje Dziki Zachod? Dalej - zauwazylem, ze w.s2. ma w swojej opiece rozne fora. Czy to jest jakis redakcyjny Robespierre od nieposlusznych watkow? Pytam, bo chcialbym wiedziec, na kogo mam zlozyc zazalenie.
              Pytam na przyszlosc. Bo mam przeczucie, ze za panowania Bronka znikajace watki beda tu rutyna. Przykladowo - gdyby wyszlo na jaw, ze Bronek przed laty popapral lapki na jakiejs ustawie dla rolnikow, a my pozniej bedziemy tu o tym dyskutowac - to mam uzasadnione przeczucie, ze watek pofrunie na forum Sprzet Rolniczy.

Skoro niektore zakladane przeze mnie watki fruna w plener, chcialbym, aby jeszcze jeden znikl. Chodzi mi o watek pt. "Prosze sie nie martwic". Czyli watek, w ktorym cytowalem Waszego wieszcza Adama Michnika. Prosze, tu mi sie zatrzesly rece nad klawiatura, o wykasowanie tego watku. Jesli oczywiscie nie jest to dla Ciebie karierologiczne harakiri, ze usuniesz watek z myslami Adama. Wiem, wyjasnialas, dlaczego ocalilas ten watek przed zsylka. Ale ja mam powody, zeby ow watek znikl. Bede szczery. Otoz jesli znikaja niektore watki, dlaczego ma pozostac ten, w ktorym pocieszam Adama? Widzialem tu przeciez, jak Jarkowi wyciagano i zarzucano, ze cytowal Lenina. Czy ja wiem, co bedzie za 20 albo 30 lat? Skoro Lenin spadl z pomnika, to moze i Adama tez stamtad usuna? Nigdy nie wiadomo, w ktora strone powieje wiatr przemian i kogo wywieje. I ktos mi moze kiedys wyciagnac, ze pocieszalem Adama. Oczywiscie kontekst zostanie przemilczany, ze pocieszalem po tym, jak przeczytalem komentarz Adama o zwyciestwie Bronka, a tu nagle pojawila sie informacja, ze Jarek i Kot sa na prowadzeniu, i myslalem, ze bedzie niezly ubaw z falstartu Adama po szampana. Ale nie, pozniej byloby tylko przytoczone, ze cytowalem i pocieszalem Adama. Po co mi to? Nie przewiduje zaistniec politycznie w Polsce, ale po co na siebie zastawiac pulapki.
              Prosze wiec o wykasowanie tego watku.

Kropko, to nie jest tak, ze ja jestem jakis niezyciowy i wierze, ze kiedys zniknie cenzura. W jakims sensie akceptuje ja jako czesc zycia. Rola cenzora nie jest latwa, jest ona niemal jak powolanie ogrodnika. Dobry ogrodnik rozrozni fiolki i konwalie od chwastow. Nie rwijmy pieknych kwiatow.
              • nehsa Re: Kasujecie watki? 06.07.10, 04:49
                rata.sofisticada m.in. napisała:

"> Kropko,
                > jeszcze kilka spraw przemyslalem. Najwidoczniej uplynie troche
                czasu, zanim uda nam sie wspolnymi silami "establish a circle of
                trust". Do tego czasu chcialby m wiedziec, jakie mam prawa na forum.
                Czy w razie stronniczej cenzury moge gdzies interweniowac? U kogo?
                Pisemnie czy telefonicznie? Czy w Gazecie ktos sie zajmuje
                naduzyciami cenzury na forach? Czy tez pod tym wzgledem panuje Dziki
                Zachod? Dalej - zauwazylem, ze w.s2. ma w swojej opiece rozne fora.
                Czy to jest jakis redakcyjny Robespierre od nieposlusznych watkow?
                Pytam, bo chcialbym wiedziec, na kogo mam zlozyc zazalenie.
                > Pytam na przyszlosc. Bo mam przeczucie, ze za panowania Bronka
                znikajace watki beda tu rutyna. Przykladowo - gdyby wyszlo na jaw,
                ze Bronek przed laty popapral lapki na jakiejs ustawie dla rolnikow,
                a my pozniej bedziemy tu o tym dyskutowac - to mam uzasadnione
                przeczucie, ze watek pofrunie na forum Sprzet Rolniczy. "

**Ja, próbowałem skorzystać z uprzejmej informacji KROPKI,
                czyli z podanego linka, ale nie tylko z linka.

I oto efekt:
                "Wybory Prezyudenckie 2010
                Komunikat forum
                Nie masz wystarczających uprawnień aby wysyłać posty na to forum.
                Jeśli jest to forum prywatne, zgłoś się do jego właściciela aby
                zostać uprawnionym moderatorem lub uczestnikiem. "

Nie chce mi się nawet tego faktu komentować.

• billy.the.kid Re: Kasujecie watki? 06.07.10, 08:22
                  wybory prezydenckie od początku do końca dotyczą SPOŁECZEŃSTWA.
                  • rata.sofisticada Re: Kasujecie watki? 06.07.10, 15:31

Kropko, rozumiem, ze slowa Adama sa wieczne i nie mozna ich wymazac z forum ani z serc. Ubolewam jednak, ze nie udzielilas mi informacji odnosnie cenzury. Wiec czyzby w Gazecie nie bylo komorki do zwalaczania cenzury?
                    Jakich watkow nie bedziesz kasowala lub przenosila w plener? Czy dobrze rozumiem, ze mile widziana jest konstruktywna krytyka? O Bronku nie mozna napisac, ze nie zna angielskiego. Ale chyba mozna napisac:

Bronek to typowy czlonek polskiej elity. Z polotem swiatowca potrafi zamowic kanapke z ryba w McDonald's, a jego gestykulacja przy kasie, podczas wyboru posilku z tablicy, przypomina kompozytora w natchnieniu. Nie boi sie zadac wazkich pytan w odpowiednim czasie i w razie potrzeby przy pomocy nienagannego szyku gramatycznego utoruje sobie droge do toalety, czym uchroni Polske przed skandalem dyplomatycznym.

Czy to jest dozwolone? Pytam, bo chcialbym byc pelnowartosciowym czlonkiem tego forum. Chcialbym byc polskim inteligentem, ktorego wysilek umyslowy blogoslawi Gazeta.
                    • Gość: nehsa Re: Kasujecie watki? IP: *.saite.com.pl 06.07.10, 18:39
                      To ty jesteś chorobliwie ambitny.
                      • rata.sofisticada Re: Kasujecie watki? 06.07.10, 18:42
                        To ty jesteś chorobliwie ambitny.

Mozliwe. Jak moge sie pozbyc tej wady?
                        • Gość: nehsa Re: Kasujecie watki? IP: *.saite.com.pl 06.07.10, 22:30
                          A po co chcesz się pozbywać takiej przyzwoitej wady?
                          • rata.sofisticada Re: Kasujecie watki? 06.07.10, 22:41
                            A po co chcesz się pozbywać takiej przyzwoitej wady?

Bo chcialbym byc lepszym czlowiekiem.
                    • kropka Re: Kasujecie watki? 06.07.10, 21:50
                      jeśli ja nic nie rozumie, choć powinnam, to znaczy, że Ty tez nic nie rozumiesz
                      z tego co napisałeś.
                      To o co chodzi? Mozna prosić w miarę zwięźle?
                      • rata.sofisticada Re: Kasujecie watki? 06.07.10, 22:29
                        jeśli ja nic nie rozumie, choć powinnam, to znaczy, że Ty tez nic nie rozumiesz z tego co napisałeś.
                        To o co chodzi? Mozna prosić w miarę zwięźle?

Nie rozumiesz? No coz... ja na to nic nie poradze.
                        Bylo zwiezle?
                      • ten_co_ma_racje wątek o miłości do Polski i Polaków 07.07.10, 08:40
                        Proszę mi odpowiedzieć, co się stało z moimi kilkoma wątkami:
                        1. bardzo ciekawa ankieta o miłości do Polski i Polaków. Użytkownicy wypowiadali
                        się czy bardziej kochają Polskę czy Polaków.

2. wątki o przewidywanym brakiem afer korupcyjnych w najbliższych latach
                        spowodowanych całkowitym przejęciem władzy przez jedną partię.

• rata.sofisticada Re: wątek o miłości do Polski i Polaków 07.07.10, 14:23
                          Proszę mi odpowiedzieć, co się stało z moimi kilkoma wątkami:
                          > 1. bardzo ciekawa ankieta o miłości do Polski i Polaków. Użytkownicy wypowiadal i się czy bardziej kochają Polskę czy Polaków.

2. wątki o przewidywanym brakiem afer korupcyjnych w najbliższych latach
                          > spowodowanych całkowitym przejęciem władzy przez jedną partię.

Zadajac pytania, co sie dzieje z watkami, mozesz tylko osmieszyc kolezanke Kropke. Bo trudno jest podac wyjasnienie i przy okazji nie osmieszc sie. To jest po prostu pewien rodzaj mentalnosci. Najciekawsze jest to, ze kasuja te watki i wymiernej korzysci z tego nie ma, a jest tylko kompromitacja i smrod. Wobec kolezanki Kropki jednak nie bylbym zbyt surowy. Bo nie wiadomo, czy ktos inny tam nie wydaje rozkazow. Potrafie sobie wyobrazic, ze jakis geniusz psychologiczny pomyslal sobie: jak bedziemy nieposlusze watki przenosic na inne fora, nie bedzie to odebrane jako cenzura. No i geniusz jest teraz z siebie dumny, ze jest taki sprytny i rezolutny. W rzeczywistosci kompromituje i siebie, i co bardziej przyzwoitych bronkowcow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka