8listopada 07.06.04, 16:43 Proszę o opinie na temat mleczka do opalania dla dzieci firmy Dax Cosmetics (faktor 20). Moja córeczka ma 7 miesięcy, czy ten kosmetyk będzie dla niej odpowiedni? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: Mleczko Dax Cosmetics 07.06.04, 22:21 Mój Kamil ma już 5,5 roku, ale odkąd skończył pół roczku smarowałam go właśnie tym mleczkiem ( i robię to do dziś, tyle że faktorem 30 ). Uwielbiam to mleczko, za super ochronę przeciwsłoneczną, dobre rozsmarowywanie i wchłanianie, no i za zapach. Nawet dla siebie trochę podkradam Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Mleczko Dax Cosmetics 13.06.04, 19:17 To był nasz pierwszy specyfik do opalania. Córcia miała wtedy niecałe 6 m-cy. Pamietam ,że byłam z niego bardzo zadowolona. Nie miała poparzeń ani uczulenia, dobrze się rozprowadzał , ładnie pachniał i był wydajny. Przechowywałam go w lodówce przez zimę, bo data ważności była jeszcze dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Mleczko Dax Cosmetics 16.06.04, 10:05 Pozwól, że ostrzegę przed używaniem faktorów z poprzedniego sezonu. Otóż data ważności dotyczy wyłącznie kosmetyku fabrycznie zamkniętego. Po otwarciu może nam służyć tylko jeden sezon. Nie ma co liczyć, że filtry "po zimie" spełnią swe zadanie. Możemy taki specyfik wykorzystać dla siebie jako balsam do ciała, a nie ochronę przeciwsłoneczną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulka_e Re: Mleczko Dax Cosmetics 18.06.04, 09:14 Pani doktor, ponawiam pytanie czy mleczko Dax, faktor 40 nadaje się dla roczniaka?, bo tylko na 20 wydziałam "przebadany dermatologicznie w IMiD Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Mleczko Dax Cosmetics 05.07.04, 12:06 To mleczko zostało przez nas przebadane, podobnie jak mleczko z faktorem 40. Można je stosować po ukończeniu przez niemowlę 6 miesięcy, ponieważ zawiera filtry chemiczne. Tak więc spokojnie może nim Pani smarować córeczkę - ważne jest, żeby smarowanie powtarzać po 2-3 godzinach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś