Dodaj do ulubionych

Pilna rada

30.03.12, 18:26
Witam. Mam syna 11 miesięcznego i od miesiąca pojawiało się coś pod jego oczkami i koło noska i ust coś w rodzaju wysypki jakieś plamki czerwone i nie wiem co to jest. Prawie cały czas mój synek trze rączkami oczka jakby go swędziały. Byłe u lekarza to stwierdził że to nic takiego i żebym zmienił mydełko na glicerynowe, mimo to plamki nie znikają. Drugi lekarz powiedział żeby ograniczyć podawania mu kaszek i białka. Załączam zdjęcie i bardzo proszę o jakąś radę.

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/

Nie bardzo wiem jak się tu dodaje zdjęcia i gdyby nie było tego zdjęcia to jest one w moim profilu w zdjęciach.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • k.plata-nazar Re: Pilna rada 04.04.12, 07:58
      prosze pokazac dziecko dermatologowi, aby ocenił cała skore; byc moze to atopowe zapalenie skóry, albo kontaktowe- np na kosmetyki, ale ze zdjecia, beez badania dziecka, nioe odpowiem; byc moze ta skóra zostala nadkazona i trzeba poleczyc- prosze aby wypowiedział siel
      lekarz po badaniu dziecka
    • kaetchen Re: Pilna rada 18.04.12, 21:09
      A zęby przypadkiem nie idą? Bo często, jeśli dziecko wkłada rączki do buzi, ślini się, a później trze oczy/buźkę - to występują właśnie takie problemy. Posmarowałabym buźkę np alantanem plus (krem do twarzy) albo bepanthenem - przynajmniej do wizyty u lekarza (przynajmniej do pediatry), a buźkę myłabym samą wodą przegotowaną. Jeśli zejdzie - to znaczy, że problem zębowy. Jeśli nie - to lekarz oceni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka