mamka30
19.06.12, 10:22
Moje dziecko ma obecnie 7 lat i najgorszym okresem dla jego skóry jest własnie lato..Nie wiedziałam skąd bierą się te zmiany skórne w zgięciach rąk i nóg ale doszłam do wniosku ,ze własnie jak zaczyna się robic ciepło to te zmiany skórne się pojawiaja..Wydaje mi się , ze to chyba pot powoduje te zmiany skórne ale na innych partiach ciała sie nie pojawiają..Idealnym okresem dla mojego synka jesli chodzi o skórę jest jesien , zima wtedy skóra jest super.Nad morzem to jest masakra bo piasek i woda powodują tak straszne podrażnienia ze skóra w zgięciach nóg wygląda jak poparzona.Miałam już rozne kremy A-derma, Emolium, SVR..obecnie maści robione..Moje pytanie brzmi czy wasze dzieciaczki też maja zmiany skórne tylko latem???i pytanie do pani doktor czym to jeszcze smarować, bo wiem że nie ma maści "cud" ale czy są jakieś inne nowsze sposoby ? i czy jest szansa ze dziecko z tego wyrośnie bo powiem szczerze ze odkąd mamy taki problem to fakt jest taki ze lato jest dla nas cięzkim okresem.....