Dodaj do ulubionych

"DOBRY"?! BEBILON PEPTI.

04.08.04, 19:37
MOJE MALEŃSTWO MA 4 MIESIĄCE. OD PONAD DWÓCH KARMIE KO BEBILON PEPTI 1.MA
SKAZĘ BIAŁKOWĄ, KTÓRA PRAWDOPODOBNIE PRZEKSZTAŁCIŁA SIE W AZS. PROSZE
POWIEDZIEĆ CZY BEBILON PEPTI FAKTYCZNIEPOMAGA CZY MOGŁ BYC ON PRZYCZYNA
POGORSZENIA STANU SKORY U MOJEGO DZIECKA?
DZIEKUJE ZA ODPOWIEDŹ
Obserwuj wątek
    • blondyneczka20 Re: "DOBRY"?! BEBILON PEPTI. 04.08.04, 21:01
      Moja corka tez miala AZS i podejrzewana skaze bialkowa. Rowniez karmilam ja
      Bebilonem Pepti.Pierwszy raz slysze, ze skaza bialkowa moze sie przeksztalcic w
      AZS.No ale moze i tak...Nie wiem. Jednak najlepsze dla nas okazalo sie kapanie
      corki w kosmetykach z firmy Aderma (seria Exomega-plyn i mydelko) i smarowanie
      Dermobaza oraz kramem rowniez z Adermy (exomega).Julka miala straszna skorke i
      taka kuracja pomogla.Dowiedzielismy sie przy tym od naszego alergologa, ze
      kosmetyki typu Johnson czy Nivea Baby to cytuje: "trucizna dla takiego
      dziecka". Polecam Aderme - mimo, ze jest straszliwie drogo ale przynajmniej
      pomoglo i w tej chwili, po kilkumiesiecznej kuracji zmienilismy kosmetyki na
      rownie dobre ze Skarbu Matki.polecam i pozdrawiam.
    • krystyna.piskorz Re: "DOBRY"?! BEBILON PEPTI. 05.08.04, 11:39
      Szanowna pani. Skaza białkowa czy AZS to choroby alergiczne i często
      współwystępujące. Mleko bebilon pepti jest preparatem dietetyczno-leczniczym
      stosowanym w przypadku alergii pokarmowych na białko. Zatem karmi pani dziecko
      odpowiednią mieszanką. Co się zaś tyczy wypowiedzi mamy o kosmetykach, to
      zdziwicie się Panie, ale.....wszystkie kosmetyki sa trucizną jesli stosuje się
      je nieodpowiednio i w dawkach za dużych. Nalezy dobrac odpowiednie kosmetyki
      dostosowane do wrażliwości dziecka, wieku dziecka i skóry. Zatem jeśli ktos
      mówi że jedna sa złe dla wszystkich dzieci, a drugie sa dobre, to chyba nie do
      końca wie o czym mówi. Dziecko zarówno z alergia pokarmową na białko jak i z
      AZT jest dzieckiem alergicznym i napewno bardziej podatnym na uczulenia.
      Dlatego tym bardziej nalezy pilnować aby skóra dziecka byla odpowiednio
      pielęgnowana. Zwracam też uwagę na pewne stereotypy myslenia utarte
      powszechnie, że oliwka natłuszcza skorę. Oliwka nałożona w niewielkiej ilości
      na wilgotną oczyszczoną skórę, a następnie osuszona ręcznikiem zatrzymuje
      wilgoc w skórze. U dzieci alergicznych radziłabym stosowac oliwki bez dodatków
      np. rumianku (zwykłe oliwki nawet Johnsona). Natomiast płyn do kąpieli dla
      niemowlat top-to-toe, równiez nie powinien spowodowac alergii.Zatem jeśli skóra
      jest sucha, to nalezy stosować mleczka i kremy. Przy występujących już zmianach
      skórnych w stosuje się maści lecznicze. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka