Dodaj do ulubionych

WYNIKI BADAŃ

04.12.04, 08:05
Witam, byłam wczraj z badaniami na morfologię u mojej pediatry i Pani
powiedziała, że badania wypadły dobrze. Mam jednak obok wyników normy i
Martusi wyniki są albo za wysokie albo za niskie sad Marta właśnie zaczęła 6 m-
c i boję się o nią, czy aby napewno wszystko jest ok. Ma sine wokół ust i
obawiam się anemii. Oto wyniki badań:
HCT-34,5
RBC-4,54
HGB-11,8
WBC-10,4
MCV-76
PLT-443
TYM %-77
Proszę o konsultację, czy aby napewno te wyniki są dobre?
Obserwuj wątek
    • krystyna.piskorz Re: WYNIKI BADAŃ 05.12.04, 21:13
      Pediatra kierując dziecko na badanie morfologii krwi miał zapewne jakiś cel.
      Jeśli lekarz widział te wyniki i ocenił dobrze, to nie ma powodu do zmartwienia.
      A wyniki badań są w granicach normy.
      Pozdrawiam
      • gucci1 Re: WYNIKI BADAŃ 06.12.04, 12:33
        Witam Pani Doktor, przyznaję, że sama poprosiłam o zrobienie morfologii bo
        jeszcze córeczka nie miała robionej a ja mam anemię i bałam się że mogę jej nie
        dostarczać wystarczajacej ilości żelaza, bo karmię tylko piersią. Za bardzo nie
        ufam tej pediatrze, niestety nam zmieniono. Bo za każdym razem powtarza, że
        córeczka jest za gruba i że trzeba niedługo będzie ją odchudzać. Waży 8500g i
        mierzy 75 cm a za drugim o podejrzeniu zespołu Downa-że wyciąga język z buzi, a
        córka była głodna i zaczęła ruszać językiem tak jak je z piersi (normalny
        odruch ssania) a i że ma małe oczy, no cóż po tacie, taka uroda. Więc widzi
        Pani, że niezbyt mogę sie zdać na Jej opinię. Ta sama pediatra kazała mi
        podawać córeczce 3 krople D3 i 5 Cebion Multi, mimo, że stwierdziła, że ma
        twardą główkę i ciemiączko 1x1. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka