ksaga 04.06.05, 20:58 macie sprawdzone odstraszacze na owady dla niemowląt moj synek ma 10 miesiecy, czy są środki uniwersalen zarowno odstraszające owady jak i jednoczesnie łagodzące ukąszenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniak04 Re: co na komary, meszki itp. 04.06.05, 22:21 polecam MOUSTIDOSE w kremie lub sprayu Odpowiedz Link Zgłoś
katrinko Re: co na komary, meszki itp. 04.06.05, 22:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=6030637&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
askajaworska Re: MOUSTIDOSE jest gorzkie 05.06.05, 10:53 polizalyscie lapke dzidzi wysmarowana tym specyfikiem? NIE???! praeciez 10 miesieczniak wieczorem kiedy zaczynaja sie bzzyki odsloniete ma glownie lapki no i pakuje je do buzi nie mowcie mi ze nie . a kremik jest tak gorzki ze moja mala zwymiotowala. a i mnie nie bylo przyjemnie cmokac ja w pyzate policzki bo zostawialy na ustach ten ochydny gorzki posmak........... a moze macie cos innego w kosmetyczkach. ja tez martwie sie przed wyjazdem . powiem jeszcze ze bylam na mazurach tydzien temu aby domki zarezerwowac i jestem przerazona . komary 1,5 cm mojej Lusi zrobil sie pecherz( jak po oparzeniu z plynem w srodku)na policzku a mnie na kostce. dziwne te komarowe rany. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: MOUSTIDOSE jest gorzkie 05.06.05, 11:24 smaruj ukąszenia cebulą, szybko przejdzie, a na to, zżby nie gryzły, najlepiej sie faszerować witaminą b complex, ale nie wiem, czy to jest w płynie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: MOUSTIDOSE jest gorzkie 10.06.05, 16:22 Ja wyznaję dla bezpieczeństwa maluchów taką zasadę, że nie powinno sie stosować środków z chemicznymi repelentami, dopóki dziecko nie skończy 7-8 lat, środków zawierających olejki eteryczne (typu geraniol, citronella, itp.) dopóki dziecko nie skończy 3 lat, a żelu DAPIS odstraszającego komary - poniżej roku. Wcześniej, czyli u niemowlaka, pozostaje moskitiera, która jednak nie rozwiązuje wszystkich problemów, ale na pewno jest najbezpieczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś