Dodaj do ulubionych

co na komary, meszki itp.

04.06.05, 20:58
macie sprawdzone odstraszacze na owady dla niemowląt
moj synek ma 10 miesiecy, czy są środki uniwersalen zarowno odstraszające
owady jak i jednoczesnie łagodzące ukąszenia?
Obserwuj wątek
    • aniak04 Re: co na komary, meszki itp. 04.06.05, 22:21
      polecam MOUSTIDOSE w kremie lub sprayusmile
      • katrinko Re: co na komary, meszki itp. 04.06.05, 22:26
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=6030637&v=2&s=0
        • askajaworska Re: MOUSTIDOSE jest gorzkie 05.06.05, 10:53
          polizalyscie lapke dzidzi wysmarowana tym specyfikiem?
          NIE???! praeciez 10 miesieczniak wieczorem kiedy
          zaczynaja sie bzzyki odsloniete ma glownie lapki no i pakuje je do buzi nie
          mowcie mi ze nie . a kremik jest tak gorzki ze moja mala zwymiotowala. a i mnie
          nie bylo przyjemnie cmokac ja w pyzate policzki bo zostawialy na ustach ten
          ochydny gorzki posmak........... a moze macie cos innego w kosmetyczkach.
          ja tez martwie sie przed wyjazdem . powiem jeszcze ze bylam na mazurach
          tydzien temu aby domki zarezerwowac i jestem przerazona . komary 1,5 cm mojej
          Lusi zrobil sie pecherz( jak po oparzeniu z plynem w srodku)na policzku a mnie
          na kostce. dziwne te komarowe rany.
          • alpepe Re: MOUSTIDOSE jest gorzkie 05.06.05, 11:24
            smaruj ukąszenia cebulą, szybko przejdzie, a na to, zżby nie gryzły, najlepiej
            sie faszerować witaminą b complex, ale nie wiem, czy to jest w płynie sad
            • ewa.m.kaminska Re: MOUSTIDOSE jest gorzkie 10.06.05, 16:22
              Ja wyznaję dla bezpieczeństwa maluchów taką zasadę, że nie powinno sie stosować
              środków z chemicznymi repelentami, dopóki dziecko nie skończy 7-8 lat, środków
              zawierających olejki eteryczne (typu geraniol, citronella, itp.) dopóki dziecko
              nie skończy 3 lat, a żelu DAPIS odstraszającego komary - poniżej roku.
              Wcześniej, czyli u niemowlaka, pozostaje moskitiera, która jednak nie rozwiązuje
              wszystkich problemów, ale na pewno jest najbezpieczniejsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka