agwa1 18.08.05, 12:00 Jakich past bez fluoru można używać u 10 mies. dziecka, większość wątków jest o pastach z fluorem. Może ktoś podpowie bo nie wiem gdzie i czego szukać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-ta Re: Jakie pasty bez fluoru 18.08.05, 12:07 Polecam link mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/353 - nenedent ma 2 pasty - bez fluoru niebieska i z fluorem beżową. Ja na Twoim miejscu myłabym sykowi zabki szczoteczką i rumiankiem tez wystarczy. Przy przestrzeganiu zasad niepodjadania miedzy posilkami czy popijania non stop soków czy innych slodkich płynów. B. Odpowiedz Link Zgłoś
agwa1 Re: Jakie pasty bez fluoru 18.08.05, 21:19 Dzięki za odpowiedź. Rozumiem , że można ją stosować u takich małych dzieci, bo piszą że poniże 4 roku życia ale dolnej granicy nie podają? Czy to chodzi o tą pastę o którą pytało kilka osób na tym forum jako porównanie do nenedent baby z fluorem? Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Jakie pasty bez fluoru 19.08.05, 08:32 Poczytaj watek 1621 tam opisywano nenedent baby typowa paste dla maluchów w białym pudełeczku i sylikonowa nakładką za 22 zł , zaś nenedent zwykły bez fluoru to jeszcze inna pasta ( cena 7,5) składem róznią sie minimalnie. Mysle , że Pani Ewa rzuci okiem na skład to napisze czy mozna u bobasów stosować. Po skończeniu roku można stosowac pasty z zaw. fluoru 250 mg jak napisano w przytoczonym wątku. Szcerze mówiąc ja oglądałam wszystkie pasty i stwierdziłam, że jak na razie ( Igor ma 14m i 10 zębów) szczotka z oral-B i rumianek wystarczą do mycia ząbków, wieć odpusciłam temat. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Jakie pasty bez fluoru 19.08.05, 18:45 Pani Beato, jednak namawiałabym już na stosowanie pasty z fluorem, bo 90% naszych przedszkolaków ma próchnicę właśnie z powodu niestosowania past z fluorem. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: Jakie pasty bez fluoru 19.08.05, 19:02 Niestety ma Pani racje, ja też całe szkolne życie spędziłam pod gabinetami detystycznymi. Szukamy w takim razie pasty 250mg fluoruPoza tym musze powiedziec, że ścigam babcie i męża za przekąski, rozliczam z mycia zebów jak mnie nie ma - pełny terroryzmPozdrawiam serdecznie Beata Odpowiedz Link Zgłoś
agwa1 Re: Jakie pasty bez fluoru 20.08.05, 18:48 Pani Ewo ale jakie te pasty , ja na razie bez fluoru bym chciała. Jakie mogą jeszcze być oprócz nenedentu? Zanim coś wybiorę chciałabym mieć z czego. O pastach z fluorem juz poczytałam , a może od razu taką?9+* Odpowiedz Link Zgłoś
martelinka Re: Jakie pasty bez fluoru 25.08.05, 09:27 pasta elmex dla dzieci - na polskiej jest napisane od 2 roku życia ale na niemeickiej z kolei "od pierwszego ząbka mlecznego" czy 10-miesieczne ma juz ząbek ?? Odpowiedz Link Zgłoś
chain_lighting Re: Jakie pasty bez fluoru 01.09.05, 21:51 czyli jednak pasta z fluorem dla 10-miesiecznego malucha? wlasnie przegladam posty o tej tematyce i wszedzie czytalam, ze w tym wieku pasta nie powinna zawierac fluoru. co wy na to drogie mamy?? Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Re: Jakie pasty bez fluoru 06.09.05, 10:23 Ja myje zabki mojej coreczce pasta BOBINI jest z mala iloscia fluoru i przewidziana jest dla dzieci od 1 roku zycia. Gdy dziecko ma 3 latka zalecaja pastę BOBINI JUNIOR ktora ma wiecej fluoru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Jakie pasty bez fluoru 20.09.05, 12:25 Ja znalazłam w tesco Dentica Junior o smaku coli. To pasta bez fluoru produkowana prze Torf Corporation z Kątów Wrocławskich. Odpowiedz Link Zgłoś