Dodaj do ulubionych

Jakie pasty bez fluoru

18.08.05, 12:00
Jakich past bez fluoru można używać u 10 mies. dziecka, większość wątków jest
o pastach z fluorem. Może ktoś podpowie bo nie wiem gdzie i czego szukać
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Jakie pasty bez fluoru 18.08.05, 12:07
      Polecam link mediweb.pl/sklep/product_info.php/products_id/353 -
      nenedent ma 2 pasty - bez fluoru niebieska i z fluorem beżową. Ja na Twoim
      miejscu myłabym sykowi zabki szczoteczką i rumiankiem tez wystarczy. Przy
      przestrzeganiu zasad niepodjadania miedzy posilkami czy popijania non stop
      soków czy innych slodkich płynów. B.
      • agwa1 Re: Jakie pasty bez fluoru 18.08.05, 21:19
        Dzięki za odpowiedź. Rozumiem , że można ją stosować u takich małych dzieci, bo
        piszą że poniże 4 roku życia ale dolnej granicy nie podają? Czy to chodzi o tą
        pastę o którą pytało kilka osób na tym forum jako porównanie do nenedent baby z
        fluorem?
        • bea-ta Re: Jakie pasty bez fluoru 19.08.05, 08:32
          Poczytaj watek 1621 tam opisywano nenedent baby typowa paste dla maluchów w
          białym pudełeczku i sylikonowa nakładką za 22 zł , zaś nenedent zwykły bez
          fluoru to jeszcze inna pasta ( cena 7,5) składem róznią sie minimalnie. Mysle ,
          że Pani Ewa rzuci okiem na skład to napisze czy mozna u bobasów stosować. Po
          skończeniu roku można stosowac pasty z zaw. fluoru 250 mg jak napisano w
          przytoczonym wątku. Szcerze mówiąc ja oglądałam wszystkie pasty i stwierdziłam,
          że jak na razie ( Igor ma 14m i 10 zębów) szczotka z oral-B i rumianek
          wystarczą do mycia ząbkówsmile, wieć odpusciłam temat. Beata
          • ewa.m.kaminska Re: Jakie pasty bez fluoru 19.08.05, 18:45
            Pani Beato, jednak namawiałabym już na stosowanie pasty z fluorem, bo 90%
            naszych przedszkolaków ma próchnicę właśnie z powodu niestosowania past z
            fluorem.
            • bea-ta Re: Jakie pasty bez fluoru 19.08.05, 19:02
              Niestety ma Pani racje, ja też całe szkolne życie spędziłam pod gabinetami
              detystycznymi. Szukamy w takim razie pasty 250mg fluorusmilePoza tym musze
              powiedziec, że ścigam babcie i męża za przekąski, rozliczam z mycia zebów jak
              mnie nie ma - pełny terroryzmsmilePozdrawiam serdecznie Beata
            • agwa1 Re: Jakie pasty bez fluoru 20.08.05, 18:48
              Pani Ewo ale jakie te pasty , ja na razie bez fluoru bym chciała. Jakie mogą
              jeszcze być oprócz nenedentu? Zanim coś wybiorę chciałabym mieć z czego.
              O pastach z fluorem juz poczytałam , a może od razu taką?9+*
              • martelinka Re: Jakie pasty bez fluoru 25.08.05, 09:27
                pasta elmex dla dzieci - na polskiej jest napisane od 2 roku życia ale na
                niemeickiej z kolei "od pierwszego ząbka mlecznego" czy 10-miesieczne ma juz
                ząbek ?? winkwink
            • chain_lighting Re: Jakie pasty bez fluoru 01.09.05, 21:51
              czyli jednak pasta z fluorem dla 10-miesiecznego malucha?
              wlasnie przegladam posty o tej tematyce i wszedzie czytalam, ze w tym wieku
              pasta nie powinna zawierac fluoru.

co wy na to drogie mamy??
              • olakopytko Re: Jakie pasty bez fluoru 06.09.05, 10:23
                Ja myje zabki mojej coreczce pasta BOBINI jest z mala iloscia fluoru i
                przewidziana jest dla dzieci od 1 roku zycia. Gdy dziecko ma 3 latka zalecaja
                pastę BOBINI JUNIOR ktora ma wiecej fluoru.
                Pozdrawiam
    • przeciwcialo Re: Jakie pasty bez fluoru 20.09.05, 12:25
      Ja znalazłam w tesco Dentica Junior o smaku coli. To pasta bez fluoru
      produkowana prze Torf Corporation z Kątów Wrocławskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka