Dodaj do ulubionych

bransoletka przeciw komarom - mothercare

22.06.06, 10:04
za 25zl mozna kupic takie cudo w mothercare, ponoc jest swietne i nawet
dziala... i to 170 godzin.
czy ktos ma jakiekowliek pojecie na jakiej zasadzie to dziala? podejrzewam,
ze to chemia podobna jak w tych raidach wszystkich i innych swinstwach chyba.
mozna to nalozyc alergicznemu dziekcu na reke?
bo rozwiazanie wygodne i niczym skory nie trzeba smarowac.
pozdrawiam
AGa
Obserwuj wątek
    • krasnoludekw Re: bransoletka przeciw komarom - mothercare 23.06.06, 09:45
      też mnie to zastanawia a jak wsadzi sobie do buzi,poliże ??? jak wszystko co mu
      w ręke wpadnie??
      • ewa.m.kaminska Re: bransoletka przeciw komarom - mothercare 25.06.06, 15:50
        Nie znam tego cuda, ale krasnoludekw ma rację, ja też bym nie ryzykowała.
      • dorotakgg Re: bransoletka przeciw komarom - mothercare 27.06.06, 14:27
        na innym forum poruszany byl watek tej bransoletki, podobno trzeba ja zamawiac i
        czekac dosc dlugo- tak sie szybko sprzedaje. Wiec moze maja jakis patent na nia?
        • mama007 Re: bransoletka przeciw komarom - mothercare 27.06.06, 17:48
          myslalam i myslalam, i nic nie wymyslilam, tylko tyle, ze chyba nie zaryzykuje,
          bo boje sie, zeby nie przedobrzyc... uncertain
          martwi mnie glownie brak konkretnej informacji o sposobie dzialania - producent
          jakos sie o to nie zatroszczyl, juz to samo w sobie jest niefajne.
          zostaniemy przy czyms do smarowania sad
          aga
          • u.too Re: bransoletka przeciw komarom - mothercare 07.07.06, 00:42
            mama007 napisała:
            martwi mnie glownie brak konkretnej informacji o sposobie dzialania - producent
            >
            > jakos sie o to nie zatroszczyl, juz to samo w sobie jest niefajne.

kilka dni temu kupiłam 2 szt dla córeczki koleżanki
            na nalepce na opakowaniu dokładnie opisano w języku polskim środek, którym jest
            nasączona, podano wiadomość o ryzyku uczulenia
            A także jak się używa. Jeśli dziecko nie ma odczynu alergicznego po założeniu (
            w przypadku uczulenia należy natychmiast zdjąć) można na rączce, nóżce. Jako
            alternatywa na wózku (łózeczku) poza zasięgiem rączek malucha.
            • mama007 do u.too 07.07.06, 08:51
              a moglabys napisac ten sklad czy nazwe tego srodka? pani ekspert moglaby nam
              poweidziec coz to za dziwo smile
              aga
              • u.too Re: do u.too 07.07.06, 22:48
                spróbuję się dowiedzieć, barnsoletki już przekazałam koleżance dlaktórej
                kupiłam je
                pozdrawiam
                • u.too Re: skład 07.07.06, 23:23
                  mam, ale po angielsku
                  cytuję:
                  N,N-dietyl-m-toluamide 9.50 %
                  other insomers 0.50 %
                  inert igredients 90.00 %
                  total weight 5 g

• ewa.m.kaminska Re: skład 17.07.06, 12:50
                    Ten repelent (inaczej DEET) jest najbardziej toksyczny spośród tych, które
                    najczęściej są w tego typu preparatach stosowane. Moim zdaniem DEET nie
                    powinien być w ogóle stosowany u dzieci ze względu na swoją toksyczność, m.in.
                    badania na szczurach wykazały jego niszczący wpływ na komórki mózgu. W wielu
                    krajach ostatnio nie zaleca się w ogóle jego stosowania u dzieci (nawet u tych
                    starszych, bo dla maluchów nigdy nie był zalecany), ponieważ wchłania się przez
                    skórę i znane są doniesienia, że u dzieci może wywołać drgawki, toksyczną
                    encefalopatię wątrobową, psychozy maniakalne i zaburzenia serca i układu
                    krążenia, nie mówiąc o reakcjach nadwrażliwości.
                    • mama007 Re: skład 17.07.06, 16:18
                      sic! dziekuje za wypowiedz i dobrze, ze w koncu tego nie kupilam...
                      • u.too Re: skład 03.08.06, 22:47
                        od samej świadomości co wchodzi w skład produktów przeznaczonych dla dzieci
                        można by się pochorować sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka