partizant 06.08.07, 01:06 Na pewno coś z apteki, co nie podrażnia (sama jestem alergikiem, więc dla dziecku teź chcę wybrać delikatne środki pielęgnacyjne). Mustela, svr, emolium, Oliatum, Penaten, Balneum - która firma najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akaef Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 01:09 A to akurat sprawdza się wyłącznie metodą prób i błędów. Co jednemu służy to drugiemu nie. Osobiście bardzo lubię kosmetyki z serii "Bambino" bo one są bardzo mało chemiczne i nie bardzo perfumowane, a na dokładkę jeszcze tanie. Oliwką bambino smaruję już trzeciego syna Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 16:00 jeśli jesteś alergikiem to też uważam ze z apteki kosmetyki bedą najlepsze.ja kupiłabym oilatum .u nas było super. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina911 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 07.08.07, 11:20 na poczatke lepiej zaopatzryc sei w probki i oprzetestowac. ja pokupowalam Nivea a potem sama ich uzywalam bo mala dostala uczulenia.teraz uzywam tylko i wylacznie Bambino Odpowiedz Link Zgłoś
natasha23 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 11.08.07, 12:32 moj synek po jonson mial wysypke od razu po balsamie z hipp tez dopiero bambino pomoglo jednak co najmniej reklamowane to najlepsze a z tych co wymienilas tez stosowalam i ja polecam oilatum badz linomag krem i olejek do kapieli fajnie natluszcza Odpowiedz Link Zgłoś
dzina84 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 02:32 U nas swietnie sprawdziła sie seria oliatum, dzieki szamponowi tej firmy małemu zeszła ciemieniucha i to naprawde szybko. stosuje również oliatum emulsje do kąpieli i krem. Nigdy nie było zadnych reakcji alergicznych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 06:54 Bambino, tanie i skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
onthelake Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 09:07 Od poczatku uzywamy plyn do kapieli i mycia wlosow Aveeno.Innych kosmetykow nie uzywalismy bo maluch nie mial nigdy problemow ze skora. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 09:10 hmmm...mój pediatra twierdzi, że lepiej nie zaczynać od kosmetyków dla alergika, bo jesli maluch akurat alergikiem nie bedzie, to skóra może sie pryzwyczaić i poźniej alegicznie zareaguje na każdy inny kosmetyk (to było a propos pytaia o balneum). my uzywaliśmy bambino-bo stare i sprawdzone. uzywamy zreszta do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
verona15 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 12:53 Ja też stosuję kosmetyki Bambino, bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 10:09 najlepiej sama woda corka ma 8 miesiecy z kosmetykow mam, mydelko dzidzius uzywane sporadycznie, plyn do kapieli z oliwka nivea, i krem do twarzy nivea to wszytsko im wiecej kosmetykow tym gorzej i tym wiecej problemow ze skora Odpowiedz Link Zgłoś
avanitta Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 12:52 Moja córka jest alergikiem i używamy emulsji do kąpieli Oilatum, mydełka Oilatum, Balneum Hermal Plus (to może uczulać), Emolium krem specjalny, Dermobaza, maść z witaminą A (to też może uczulać). Używamy też zwykłej parafiny. Można dodawać ją do kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
asiach11 bambino 06.08.07, 13:35 również jestem zdania iż antyalergeny należy wprowadzać dopiero jeśli pojawiają się jakieś niepożądane reakcje. my stosujemy szmponu i mydełka bambino, raz na jakiś czas kąpiel w balneum. polecam też płyn do mycia johnson top-to-toe Odpowiedz Link Zgłoś
mmm803 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 14:22 my stosujemy Nivea od samiuśkiego początku i Niunia nie ma wysypek ani podrażnień. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 15:22 w szpitalu piguly mazialy Grubego Mustela poza piękknym zapachem nie mam zdania. W domu używałam Hipp i Weledę. Odpowiedz Link Zgłoś
jasia127 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 16:02 my od poczatku uzywamy ziajke i bambino. pediatra polacila bambino Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna1980 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 19:26 my uzywamy kosmetykow Nivea i jestem bardzo zadowolona. Malenstwo nigdy nie mialo zadnych wysypek a ma juz 4 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
maxi_102 Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 06.08.07, 20:51 Seria kosmetyków Nivea Baby-szczególnie polecam krem na odparzenia oraz seria Skaarb Matki (tylko trudno dostępna). Odpowiedz Link Zgłoś
kamilcia84 HiPP 07.08.07, 14:50 ja używam Hippa, moja mała ma dopiero 5 tygodni ale póki co nic się z nią nie dzieje złego, w szpitalu dostałam próbki żelu do mycia musteli i johnsona i co ciekawe ja dostałam po nich wysypki a mała nie zalezy od dzidziusia, na szkole rodzenia położna radziła nie mieszać kilku producentów tylko zdecydować się na jednego bo w razie alergii łatwiej wyeliminować to co uczula (HiPP ciężko dostać, jedynie real,carrefour i rossman, tutaj cennik: www.hipp.pl/tce/frame/main/24.htm ) Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 07.08.07, 15:52 Żadne z wymienionych. Dla nowo narodzonego dziecka wystarczy parafina, która nie uczula. Im więcej kosmtyków tym większe ryzyko, że uszkodzi się lipidową ochronę skóry i wtedy już będą problemy. Natomiast kosmetyki typu Balneum czy Oilatum powinny być stosowane wtedy, gdy już się pojawi problem ze skórą a nie "na zaś". Odpowiedz Link Zgłoś
esima Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 07.08.07, 21:04 ja nie używam wcale kosmetyków, jedynie czasami krem na odparzenia jeśli ma zaczerwieniony tyłek. Rączki myję zwykłym mydłem a do kąpieli zwykła woda, żadnych balsamów. Mała ma ponad 11 miesięcy i skórę jak aksamit. Odpowiedz Link Zgłoś
dona46 Hipp zastąpił parafinę 01.10.07, 09:26 Najpierw wg zaleceń położnej parafinę. Szybko dostał wysypkę, chyba po proszku, odstawiliśmy mydełko i kąpiel w krochmalu i balneum. Uspokoiło się. Ale dowiedziałam się, że parafina jako olej organiczny nie jest zalecana (trochę o tym w necie www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce.php www.luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm www.pieluchy.com.pl/index.php?str=wtrosce&wtrosce=skoradziecka i teraz używamy oliwki Hipp (bez parafiny), jest świetna, sama myślę o rozszerzeniu tej serii, jak w końcu będę mogła już zrezygnować z krochmalu i balneum, chyba, że ktos powie jak dugo w tym kąpał? Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: jakiej marki kosmetyki na początek? 02.10.07, 21:54 Przez pierwsze pół roku Mustela, potem Nivea. Efekty bez zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś