aniadzy 16.03.08, 21:52 moje 3 letnie dziecko od niedawna ma wysypke. jest ona tylko w niektorych miejscach np mala na plecac ,na lokciu i na pupie bardzo go swedzi jak drapie to sie roznosi. smarowalam go masciami nawilzajacymi ale nic nie skutkuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamciulka-nikulka Re: Mam problem 17.03.08, 10:56 Jeśli się roznosi to pewnie gronkowiec, ale lekarzem nie jestem. W takiej sytuacji nawilżanie tu nic nie pomoże, polecam sok z aloesu: www.suplementydiety.pl/index.php?id=2 Sok z aloesu trzeba rozcieńczyć 1:1 z wodą przegotowaną, przemywaj po każdej kąpieli chore miejsca, można robić okłady, a następnie dobrze natłuść np. Linomagiem. Można też podawać do picia także rozcieńczony. U nas potworne sączące rany, których od miesięcy nie mogliśmy się pozbyć usunął właśnie aloes + kąpiele w ziołach przeciwgrzybicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadzy Re: Mam problem 18.03.08, 07:59 Dzieki za odpowiedz wlasnie tak zrobie a jesli nie pomoze to zostaje jeszce wizyta u dermatologa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś