amdz 27.09.03, 21:08 Do prania ubranek mojego 11 mies. synka używam lovelli. Czy kiedy piorę moje ubrania mogę juz używać innego proszku np. Ariel? Moje obawy dotyczą tego czy po praniu moich ubrań resztki proszku nie pozostają gdzies w pralce ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga173 Re: proszek do prania ? 28.09.03, 19:40 Ale przy praniu ubranek rocznego dziecka możesz spokojnie spróbować prać w proszku jakiego używasz nie powinno być problemu ze skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: proszek do prania ? 29.09.03, 13:09 Myślę, że nawet jak w dozowniku pralki pozostaną jakieś resztki Ariela, to na pewno będą to nieistotne mini-ilości. Tak więc bez obaw można stosować oba proszki: Lovelę dla malucha (nie rezygnowałabym z niej, dopóki dziecko nie skończy co najmniej 3 lat) oraz Ariela do prania "dorosłych" rzeczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bielinka Re: proszek do prania ? 30.09.03, 19:27 Ja co prawda dopiero spodziewam sie dziecka, ale juz dawno doszlam do wniosku, ze najlepiej stosowac zele do prania - latwiej i skuteczniej sie wyplukuja. A ponadto ja je wkladam w pojemniczkach bezposrednio do bebna. Ostatnio chcac wyprac wyprawke dla mojego Malucha szorowalam przez pol godziny szufladke (te wyjmowana i to co jest w srodku) w pralce obawiajac sie wlasne tego co Ty - resztek proszku, plynu do plukania, osadu i grzybkow z wilgoci. Teraz mam czysty dozownik - uzywam go do plynu do plukania, i piore sobie bez obaw. Tez uzywam Arielu ale w plynie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ter35 Re: proszek do prania ? 07.10.03, 10:57 Mam równiez 11-to miesieczne dziecko i oczywiscie piore tylko w proszkach przeznaczonych dla dzieci . Raczej nawet po roku nie ryzykowalabym ze zwyklym proszkiem. Dla pewnosci nastawiam pralke drugi raz na plukanie . Pozdrawiam mama Piotrusia Odpowiedz Link Zgłoś
agga_ma a jaki proszek ? 30.11.03, 15:34 Witam a tak przy okazji jaki proszek jest lepszy dla noworodka lovella czy yplon ? prosze o rade pozdrawiam Aga i pchajacy sie na swiat (za ok miesiac) Dawidek Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: a jaki proszek ? 15.01.04, 13:35 Witam Co do proszku, to zależy od dziecka, np. mój synek jest uczulony na Lovellę a nie ma uczulenia na Jelp. Musisz sprawdzić doświadczalnie, no i lepiej nie stosuj płynów do płukania i płucz pranie 2 razy. Pozdrówki i bezproblemowego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 dlaczego Jelp, Lovella? - do p. Doktor 10.01.04, 10:53 Witam serdecznie, wiem, ze przebadane i polecane sa te proszki dla malego dziecka (noworodka i nie tylko). Jednak ich cena (o 10 zl.kg) jest duzo wyzsza niz ninnych proszkow do prania. Czym one sie roznia ze tyle kosztuja? (wg skladu nie maja fosforanow, super, ale np Bryza tez nie ma, sklad ma podobny a tyle nie kosztuje) Czy nie ma zwyklych proszkow (jak np Bryza) - ktore oczywiscie sa bez fosforanow - ale moga byc stosowane dla takiego malucha? Prosze o dokladna odpowiedz, tzn zw ze skaldnikami. Moze jestem w stanie znalezc taki rposzek na rynku za mniej niz 10zl/kg do prania w pralce pozdrawiam, Renia Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: dlaczego Jelp, Lovella? - do p. Doktor 14.01.04, 09:04 Dzien dobry, a czy proszki CYPISEK I BOBAS tez moge vyc uzywane dla noworodkow? Renia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: dlaczego Jelp, Lovella? - do p. Doktor 20.01.04, 13:48 Cypisek był przez nas badany i miał dobrą opinię, natomiast BOBAS nie był badany w instytucie. Można ewentualnie też stosować proszek lub płyn BEBI, które są na pewno tańsze niż Jelp czy Lovela. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś