ola11mar 23.09.08, 19:35 kupiłam do mycia oilatum. wiem, że nie myje się wtedy dziecka mydłem, ale co z myciem głowy. czy używa się szamponu? i czy kąpie się dziecko w oilatum codziennie czy rzadziej? czy smaruję się po takiej kąpieli oliwką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vi-23 Re: czym myć głowę? 29.09.08, 11:07 ja tez uzywam Oilatum, kapie co 2 dni i juz niczym pozniej nie smaruje, na poczatku nie uzywalam zadnego szamponu jednak teraz jak maly skonczyl 2 m-ce kupilam szampon Oilatum Soft Odpowiedz Link Zgłoś
ola11mar Re: czym myć głowę? 29.09.08, 13:36 a gdy nie myjesz w oilatum to czym smarujesz ciało? oliwką czy balsamem? Odpowiedz Link Zgłoś
maminka26 Re: czym myć głowę? 11.10.08, 21:57 Dla noworodków i mniej kosmetyków tym lepiej. Jeśli używacie oilatum - a to jest chyba jeden z lepszych osmetyków to już nie ma potrzeby używania oliwek i innych. Glówkę też można tym myć. Odpowiedz Link Zgłoś
hanah.vic Re: czym myć głowę? 31.10.08, 15:41 Ja uzywam Balneum do mycia ciałka córy.Nie trzeba po nim oliwkować dzieciaczka. Do mycia włosów ( a młoda ma od urodzenia mega czuprynę) uzywam szamponu rumiankowego Musteli. Cena nie zbyt niska (ok.30 zł) za to jedną butelkę (200 ml)miałam 9 miesiecy. Próbowałam też szamponu Jonhsona, ale młoda miała po nim takie włosy że rozczesać jej nie mogłam,ani jakoś ułozyć i wróciłyśmy do Musteli. Odpowiedz Link Zgłoś