• Gość: prawda Prawda wyszła na jaw IP: 80.48.4.* 16.04.10, 12:47
      I oto dziś prawda wyszła na jaw. Małostkowe knowania marginalnych grupek
      szczutych przez wyborczą legły w gruzach. Czy przeproszą? Czy mają jeszcze choć
      odrobinę honoru? Wątpię.

"Propozycja, by prezydent Kaczyński i jego małżonka spoczęli na Wawelu, nie
      wyszła z PiS. Według źródeł kościelnych w tej sprawie kontaktowali się z
      krakowską kurią ważni warszawscy politycy PO, a Jarosław Kaczyński był jedną z
      ostatnich osób, które o tym ze stroną kościelną rozmawiały."

Tekst linka
      • Gość: shred Masz racje Dziwisz kłamie IP: *.203.c69.petrotel.pl 16.04.10, 13:09
        Masz racje Dziwisz kłamie.
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7777653,Kardynal_Dziwisz_o_pochowku_na_Wawelu__Wysluchalem.html
        On też jest w spisku przeciwko braciom. Nikomu nie można ufać.
        Nie chowajmy naszego prezydenta na Wawelu, niech spiskowcy nie mają satysfakcji!
      • Gość: przekaz z krakowa Re: Prawda wyszła na jaw IP: 80.48.4.* 16.04.10, 16:56
        Z wypowiedzi zwyczanej mieszkanki Krakowa, lat 50: "Nikt nie mówi o tym że
        jednak większość Polaków uważa że Wawel i tylko Wawel. Mieszkam w
        Krakowie(15m.pieszo do rynku)więc wiem na bieżąco.Wczoraj(nie po raz
        pierwszy)odbył się Marsz Milczenia.Od pl.Matejki pod krzyż Katyński.Tłumy ludzi
        w różnym wieku oczekują na Parę Prezydencką.Przeciwników jest znacznie
        mniej,garstka."
        • rromero Komuś się chyba czasy pomyliły ... 16.04.10, 19:44
          >Posłowie Prawa i Sprawiedliwości wystąpią do minister edukacji z >wnioskiem o
          wpisanie do programu nauczania obowiązkowych wycieczek >szkolnych między innymi
          do Katynia i na Wawel - informuje radio TOK >FM.

Chciało by się to skomentować ale tylko jedno na myśl przychodzi - haha haha
          • sssukub Re: Komuś się chyba czasy pomyliły ... 16.04.10, 20:04
            A nie przyszło Ci do głowy, że w tym całym słowotoku, który teraz
            wyrzucają z siebie różni pseudo dziennikarze, mogło dojść do
            przekłamania lub manipulacji słowami? Mieliśmy przecież wiele razy
            przykłady tego jak można zniekształcić czyjeś słowa!
          • Gość: fiodor Re: Komuś się chyba czasy pomyliły ... IP: 80.48.4.* 16.04.10, 20:48
            informacja w tokfm więc od razu trzeba podejść z pewną dozą nieufności co do
            wiarygodności i trzeba poczekać na potwierdzenia lub nie z innych bardziej
            wiarygodnych źródeł. obowiązek wycieczek szkolnych w ramach np historii do
            takich miejsc jak Wawel itp. powinien być obowiązkiem, bo jak inaczej uczyć
            dzieci o historii ich własnego kraju? Tylko na Wawelu można im pokazać
            największych polskich królów, bohaterów i prezydentów. To coś innego niż obrazek
            w podręczniku. Natomiast obowiązek wycieczki do Katynia jest niestety nierealny.
            • rromero Re: Komuś się chyba czasy pomyliły ... 16.04.10, 20:58
              >Tylko na Wawelu można im pokazać
              > największych polskich królów, bohaterów i prezydentów.
              Zbyt wielu prezydentów to tam nie zobaczą - ale trafnie kombinujesz - zapewne o
              to właśnie chodzi.
              Co do wiarygodności to informacja ta pojawia się w wielu mediach.
              Czy wy myślicie że nauczycie kogokolwiek historii za pomocą obowiązkowych
              wycieczek ?
              Jeśli tak to wasza naiwność jest ogromna.
              • Gość: fiodor Re: Komuś się chyba czasy pomyliły ... IP: 80.48.4.* 16.04.10, 21:19
                to już nie chodzi o obowiązek czy nie. po prostu taka wycieczka na Wawel
                przynajmniej raz powinna być w Polsce najnormalniejszą i oczywistą sprawą w
                każdej szkole (tak jak np do Gniezna, Warszawy czy gdzie tam jeszcze). podążając
                tokiem Twojego rozumowania znieśmy w ogóle obowiązek szkolny bo przecież to
                kolejny przymus i nic nie daje.
                • sssukub Re: Komuś się chyba czasy pomyliły ... 16.04.10, 22:41
                  Z tego co obserwuję, to większość obecnych dzieciaków, swą znajomość
                  miast ogranicza do centrów i galerii handlowych... Taka szkolna
                  wycieczka mogłaby być całkiem niezłym pomysłem. A Kraków jest tak
                  piękny, ma tyle cudownych miejsc, że na zwiedzenie i poznanie
                  większości to i tygodnia byłoby mało :)
              • sssukub Re: Komuś się chyba czasy pomyliły ... 16.04.10, 22:36
                Ech, Rromero, bo zaraz zacznę podejrzewać, że swą błyskotliwością
                próbujesz gonić "pudelka" ;P
    • Gość: cyt; Re: prawda wyszła na jaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 14:08
      bardzo podobała mi się ta wypowiedz na jednym z portali...proszę
      przeczytać..............................................
      Ciężko mi pisać te słowa, ale napisze.
      Nie brałem udziału w wyborach prezydenckich, wojewódzkich ani żadnych innych, z
      powodu braku zainteresowania polityką - od Soboty stało się inaczej, zrozumiałem
      że muszę zacząć się nią interesować, bo w pewnych kwestiach jestem po prostu
      zielony ;/ - 25 lat.
      Wstyd mi za swój Naród. Wstyd mi, za swoją niewiedze, ale lepsza świadoma
      niewiedza, niż świadomy spisek przeciw własnemu krajowi.
      Wiem, ze wiele gazet, portali, dziennikarzy, publicystów, reporterów czyta te
      fora i na ich podstawie wystawia opinie społeczeństwa na forum, tj w TV. reakcja
      jest teraz typowo łańcuchowa, bo:
      1. Ludzie szydzący, nienawidzący kogoś nie mają możliwości wejścia w epicentrum
      tragedii w najczarniejszych dniach, jakim była sobota, Niedziela i częściowy
      poniedziałek, natomiast kiedy emocje powoli zaczęły opadać, automatycznie
      wykazują swoją wirtualną aktywność, bo mają nadzieje że ich opinie będą ....no i
      tu własnie nie wiem -piszą byle by pisac, czy może liczą na jakieś
      uznanie....tylko z czyjej strony ??? Nie wiem.
      2. Osoby wypowiadające się w mediach, wyrywkowo czytają opinie z materiałów
      przedstawionych przez serwisy inform. jak ten. a następnie przekazują informacje
      do wiadomości publicznej - co wzbudza oburzenie, a może nie tyle oburzenie co
      tworzy pośmiewisko wokół naszego narodu ;/
      Ludzie, przecież nikt wam tego nie z naszych sąsiadów nie powie prosto w oczy -
      ale siejecie hańbe, sięjąc podziały. Gdzie jest do cholery wasz patriotyzm ? Tak
      traktujecie wolność ? Spiskując przeciw własnemu prezydentowi ?
      Ja pomijam już różne sposoby okazywania ś.p. L. Kaczyńskiego, ale to nie czas,
      to nie ten moment.
      Wiem, ze zdarzają się przypadki bardzo marginalne, ludzie zimni i bez skrupółów,
      których ta tragedia niewiele obchodzi, nie porusza dogłębnie, jak np. mnie -
      osobe która do tej pory nie interesowała się w sposób dogłębny polityką
      wewnętrzną naszego kraju, ze względu na obrzydzenie i wstręt do sposobu
      kierowania państwem, ale miejmy tą świadomość, że pisząc źle, szkodzimy samym
      sobie - nikomu więcej. Odbieram potencjalnych sojuszników, pomoc - niekoniecznie
      w rządzie, ale w innych ludziach - w innych narodach. Tych ludzi nie obchodzi
      stosunek polityków do tragedii, bo znali go od dawna, jesli śledizli losy danych
      partii, ale nas - jako narodu, w jaki sposób my sie do tego odnosimy - tak samo
      jak nas ich (a wiadomo że politykom żyje się lepiej niż zwykłym ludziom). Nie
      miejmy pretensji do ludzi których już nie ma !!!
      Czy tym narzekaniem coś chcecie zmienić ? Czy tymi protestami chcecie udowodnić
      coś wartościowego ? Macie sie za inteligentnych ludzi a niepotraficie zapewnić
      pochówku ś.p. Prezydentowi RP ? To jest nie do pomyślenia - to jest karygodne
      żeby organizować protesty przeciw najważniejszej osobie w państwie polskim.
      Cynicy, ateiści, żydzi, jechowi, prawosławni, muzłumanie,katolicy !!!
      Przestańcie szerzyć nienawiść !!! PRZESTAŃCIE.
      Zamość 16.04.2010.
    • Gość: z Gabonu Nawet mieszkańcy Gabonu składają hołd Prezydentowi IP: *.lightspeed.bcvloh.sbcglobal.net 16.04.10, 21:39
      Mieszkańcy wioski Essassa w Gabonie postanowili uczcić tragiczną śmierć Marii i Lecha Kaczyńskich w sobotniej katastrofie prezydenckiego samolotu Tu-154. Mały szpital będzie nazwany na cześć Marii i Lecha Kaczyńskich.
      • Gość: duma Re: Nawet mieszkańcy Gabonu składają hołd Prezyde IP: 80.48.4.* 16.04.10, 22:28
        Jedyny obok papieża znany w każdym zakątku świata Polak.
        • rromero Re: Nawet mieszkańcy Gabonu składają hołd Prezyde 16.04.10, 23:33
          odpowiedź - Lech Wałęsa.
          Domyślam się że to nie było pytanie, ale ci napiszę bo zapewne nie wiesz :)
    • Gość: igor Naukowcy popierają Wawel IP: 80.48.4.* 17.04.10, 00:01
      W piątek grupa krakowskich naukowców skierowała do kardynała Stanisława Dziwisza
      list popierający pochowanie Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki Na Wawelu.

"Ich ofiarna i realizowana w tak trudnych warunkach służba narodowi i prawdzie,
      zawierzenie Bogu i ojczyźnie, postawa moralna i okoliczności, w jakich zginęli
      są wystarczającym argumentem, by spoczęli w tym szczególnym miejscu" - można
      m.in. przeczytać w liście.

---------------------------
      Głos sumienia, potrzeba wewnętrzna - to pchnęło ludzi do tego, by przyjść pod
      Pałac Prezydencki. Kim są? Co sądzą o śmierci Prezydenta? Niektórzy przyznają: -
      Skrzywdziliśmy go. Skrzywdziliśmy słowami, bo słowa są bardziej krzywdzące od
      czynów.
      Tekst
      linka
    • Gość: plocczanin Re: Wawel IP: *.zagbot.com 18.04.10, 09:47
      Sprzątaczka mająca okazję być w krypcie z racji przygotowań, stwierdziła, że sarkofag wygląda "pięknie".
      – Gdy się na niego patrzy, to ma się wrażenie, że od środka bije światło. – opisuje.
      • Gość: rabi Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 09:51
        Cud, Cud, Cud, mamy samo Orle Gniazdo.
        • Gość: ewa Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 13:01
          Hołd dla Prezydenta Kaczyńskiego
          www.youtube.com/watch?v=vUykltcEqNU
          • Gość: inka Naród żegna Prezydenta IP: 80.48.4.* 18.04.10, 14:04
            Kondukt żałobny sunął ulicami Krakowa w deszczu kwiatów. Krakowski rynek
            wypełniony jest ludźmi do granic możliwości. Zaczęło się ostatnie pożegnanie
            Narodu z Prezydentem.
            • Gość: z Krakowa Re: Naród żegna Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 16:33
              A Lud wznosił okrzyki: Tej Prawicy - dziękujemy!
              TEJ PRAWICY - DZIĘkUJEMY JUŻ!
              • Gość: beta Re: Naród żegna Prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 19:03
                tak jest
                www.youtube.com/watch?v=8WgZ4RDaj5E&feature=player_embedded
                • Gość: menel Re: Naród żegna Prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 19:53
                  sssukub napisał(a):

>A Kraków jest tak piękny, ma tyle cudownych miejsc, że na
                  >zwiedzenie i poznanie większości to i tygodnia byłoby mało :)

Ale żeby to dostrzec, trzeba wpierw dorosnąć i dojrzeć do tego , co
                  w szkole, nawet średniej, praktycznie się nie zdarza, a jeśli nawet
                  taki ewenement zdarza się czasem, to jest zdarzenie niezmiernie
                  rzadkie, wprost cud. A jak jest z cudami wiadomo.
                  Jednak wracając do tematu powiem: wychowanie narodowe (czasem
                  nazywane patriotycznym) przez indoktrynację już małych dzieci było
                  stosowane w systemach totalitarnych i im służyło.

• Gość: do krakowianina Re: Naród żegna Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 19:53
                Hmmm... Chyba z Koziej Wólki nie z Krakowa... Było dokładnie
                odwrotnie! Wiem bo byłam! Wspaniała, wysoka kultura krakowian i ich
                gości, Kraków jak zwykle pokazał wilką klasę! Dziękuję!
            • Gość: abc Tam była dziś Polska IP: 80.48.4.* 18.04.10, 19:54
              Tysiące ludzi żegnało parę prezydencką. Swojego prezydenta. Zgromadzone tłumy
              wzruszonym głosem śpiewały hymn Polski. Ludzie krzyczeli - "Lech Kaczyński", "tu
              jest Polska", "dziękujemy", "Jarek trzymaj się". To nowa karta w historii Polski.
              • Gość: Krakuska Re: Tam była dziś Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.10, 20:32
                To szczęście, że nie przybyli najważniejsi tego świata, Bo nie
                zobaczyli chamstwa polskiego kleru rządzącego Polską
                • Gość: rozum Re: Tam była dziś Polska IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 21:46
                  Dlatego własnie nie przybyli.
                  Wiedzieli, że w ceremonii pogrzebu Prezydenta Polski Polska będzie
                  tylko dodatkiem (1 Kler, 2 Honor służenia Klerowi, 3 Ojczyzna), a nie
                  na odwrót. Oni nie chcieli być takim samym dodatkiem. KK z okazji
                  tragedii i wyzwolonych przez nią emocji w tym i współczucia chciał
                  upiec pieczeń z władzy innych państw, taką samą jaką piecze z polskiej.
                • Gość: ? Re: Tam była dziś Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 08:02
                  Krakusko, kto więc wg. Ciebie najważniejszy na świecie?
    • sssukub Re: Wawel 19.04.10, 14:39
      Nooo, widzę, że towarzystwo wróciło do roboty i znów ruch na forum się zaczął... ;P
      • Gość: twardowski ksiezyc nie wawel IP: 68.169.40.* 20.04.10, 14:20
        ksiezyc bylby najwasciwszym miejscem nie tylko dla niego, ale
        wszystkich od okraglego stolu, razem z klerem
        • Gość: radek Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 15:25
          Uradowała mnie bardzo wieść,że tragicznie zmarły Prezydent Kaczyński został
          pochowany na Wawelu, świadczy to o dojrzałości wszystkich sił politycznych oraz
          co ważne, że kończy się "polskie piekło" i zaczynamy,
          nie licząc szumowin ale to mały margines,jako Naród cenić swoich ludzi
          a nie deptać jak przez lata bywało
    • Gość: kronos Re: Wawel IP: 80.48.4.* 22.04.10, 23:36
      "Większość Polaków uczciła pamięć po Prezydencie prywatnie. Jego cień zapraszano
      do domów, Lecha Kaczyńskiego przyjmowano do rodzin, opłakiwano jak po stracie
      kogoś bliskiego. W ten sam sposób opłakiwał go brat – cicho, prywatnie, bez
      demonstracji, to zrozumiałe. Szybko jednak pojęliśmy polityczny sens tego
      Wydarzenia. Zrozumieliśmy, że przeżywana w cichości serca żałoba nie buduje
      państwa, że Prezydent nie może stać się zakładnikiem łzawych emocji, że nie jest
      niczyją prywatną własnością. Jego ciała nie wolno zatem chować między mogiły
      ludzi przyzwoitych, ale jednak prywatnych.

Trzeba je wynieść na Wawel i złożyć pośród królów i bohaterów. Dopiero z tej
      wysokości – z wysokości Wawelu – widać, kto jest kim, gdzie przebiega granica
      między swoim a obcym. Nie jest to polityka śmierci. Przeciwnie: to polityka
      mocy, afirmacji życia, decyzji. To polityka, która stara się sprostać
      wzniosłości Wydarzenia – sytuacji, która pozbawia wszystkie dotychczasowe sensy
      aktualności i która nadaje także inne znaczenie samej żałobie. Nie wszyscy to
      rozumieją. Rozumieją to jedynie ci, dla których polityka, a więc sfera czynów
      skutecznych, ma sens istnieniowy albo metafizyczny.

A kiedy już wszystko będzie zapomniane, kiedy tytuły gazet i nazwiska redaktorów
      będą znane tylko historykom, Jego grób – obok grobów Piastów i Jagiellonów,
      Kościuszki i Piłsudskiego, Mickiewicza i Słowackiego – będzie trwał nad naszą
      ziemią, naszym skrawkiem tutejszego istnienia, pośród chaosu epok, na chwiejnym
      oceanie wieczności."
    • Gość: lecący w zbożu Re: Wawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 11:07
      Pałacowi Pretorianie - często w "randze" Ministra
      niekonstytucyjnego,czyli z nienależnym tytułem ale wysokimi
      zarobkami i pałacowa limuzyną, chcąc ogrzać się w blasku nie wiadomo
      skąd wydobytej nagle hwały uradzili to co uradzili a czołowy z
      pozostałych przy życiu już w niedzielę rano meldował się w Krakowie
      u Dziwisza z tym "ponadczasowym pomysłem".
      Dziwisz,ostatnio znany z poświecania pomników,na których
      przedstawiany jest jako równy JPII, przytaknął i nie czekając na
      kontrasygnatę przynajmniej Sejmu i Senatu postawił kropkę.
      "Decyzja została podjeta"!
      Smrodek się robił coraz większy więc dołożono "Tablicę z nazwiskami".
      • Gość:   Re: Wawel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.10, 11:42
        pochowanie w przedsionku grobu Pilsudskiego, czlowieka madrego, ateisty, jest
        bardzo wymowne :)
      • rromero Re: Wawel 25.04.10, 11:54
        scenariusz zaczyna się rozwijać w z góry przewidzianym kierunku.
        Dziś usłyszałem z ust działacza PiS jak to zalewa ich masa listów, e-maili,
        sms-ów itp z błaganiami by Jarosław wystartował na prezydenta. Tak więc zapewne
        ugnie się pod "błaganiem narodu" ( nie chcem ale muszem ?).
        Nasz Dziennik, RM, i inni już "wiedzą" że był to zamach - innych scenariuszy nie
        biorą pod uwagę. Niedługo temat podchwyci także TVPiS. A głównym hasłem kampanii
        obozu Jarosława będzie "tylko my możemy zagwarantować rzetelne wyjaśnienie tej
        tajemnicy" (oczywiście dopiero w IV RP)
        Taniec z trumnami nie zacznie się - on się zaczął od Wawelu ...
        • Gość: atylla Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.10, 11:57
          tobie sieroto o co biega, no konkretnie ?
          • Gość:   Re: Wawel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.10, 12:02
            nie zrozumiales ? dlaczego mnie to nie dziwi ? :D
            • Gość: re Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.10, 12:07
              wal śmiało, dlaczego ?
              • Gość: x Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.10, 20:50
                www.dailymotion.pl/video/xd1fsz_micheil-saakaszwili-jedyny-wywiad-u_news
        • Gość: z drugiej strony Re: Wawel IP: 80.48.4.* 25.04.10, 12:12
          Działacz PiS powiedział Ci prawdę, a Ty jeszcze masz pretensje. Gazeta Wyborcza,
          TVN i pochodne też już "wiedzą", że to był wypadek i to z pewnością na "rozkaz"
          prezydenta. Innych scenariuszy nie biorą pod uwagę. III RP już wie jak było od
          początku do końca. Putin im powiedział, więc pewne. Taniec z trumnami zaczął się
          nie od a POD Wawelem i cała Polska widziała kto go zaczął, GW i krakowskie
          środowisko PO, co nawet podkreślił z zażenowaniem lewicowy Majchrowski.
          • rromero Re: Wawel 25.04.10, 20:26
            Ja nie mam pretensji - mnie to śmieszy.
            Śmieszy tym bardziej że już kilka dni po tragedii w dyskusji z
            znajomymi powiedziałem że kandydatem będzie Jarosław ale wcześniej
            odstawia szopkę ja to niby się waha i ulega dopiero na "błaganie
            narodu". I przewidzieć to było bardzo łatwo - zagrywki "fachowców" z
            PiS są tak prostackie i od dawna takie same że nie trzeba geniusza by
            się domyślić co wykombinują.
            Co do przyczyn wypadku - nikt w Gazecie ani w innych mediach
            (przynajmniej ja się z taka opinią nie spotkałem) nie próbuje nawet
            ferować wyroków. Nie wiedzą więc nie mówią - i tak być powinno.
            Jedynym "medium" które już wie (ciekawe skąd - może zostali
            oświeceni?) to "Nasz Dziennik" i jak zwykle RM.
            Jest takie powiedzenie "Mądry wie co mówi, głupi mówi co wie."
          • Gość: hi wyjasnilo sie kto stal za zamachem na LK IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.10, 15:51
            Jaroslaw K, chcial zajac jego miejsce, zdobyc dusze narodu jakos
            musial, a ze Polacy sa cierpientnikami, rozumu za grosz, ale wspolczuja
            utraty brata, bratowej to i fotel prezydenta po bracie mu sie nalezy.
            A Jarek zadzwonil do Lecha i uruchomil mala bombke ktora dal bratowej w
            reklamowce razem z kanapkami.
            Prezydent z niego bedzie jak nic.
        • sssukub Re: Wawel 25.04.10, 22:12
          Ok Rrom ale tak merytorycznie to o co Ci chodzi? Przeszkadza Ci coś?
          Mamy demokrację i startować może w zasadzie każdy! I Ty i
          Niesiołowski, i Kwaśniewski, i Pawlak, i wielu, wielu innych!
          Dlaczego większość nie potrafi przedstawić własnego zdania z
          konkretnymi argumentami - dlaczego popieram tego za:..., a innego
          nie bo:... ??? Czyżby wrodzony brak samodzielnego myślenia?
          Większość albo powtarza to co narzucają inni... albo czasem
          nieudolnie próbuje sklecić samodzielnie 2 - 3 zdania ale ponieważ
          nie robi tego zbyt często, żyjąc w przekonaniu, że myślenie to
          bolesna sprawa, wychodzi to dość nieudolnie, a w zasadzie tak, że
          dalej nic z tego nie wynika...
          Czekamy więc na konkrety, a nie przysłowiowe wodolejstwo! To nie
          język polski w liceum, ani nie artykuł w wyborczej więc poproszę o
          więcej treści!

ps. co do teorii spiskowych, to nie trzeba być wielkim poliglotom,
          żeby dowiedzieć się, że większość zagranicznej prasy (i to całkiem
          uznanych pism) pisze na ten temat właśnie między innymi w kontekście
          zamachu. Myślę, że nigdy nie dowiemy się jak było naprawdę ale nie
          jest to też teoria, którą z góry należy skreślać!
          • rromero Re: Wawel 26.04.10, 15:22
            Jeśli nie rozumiesz o co mi chodziło - to twój problem, nie mój. Może to
            wrodzona nieumiejętność zrozumienia że są ludzie myślący inaczej ...
            co do teorii spiskowych - podaj z ciekawości choć kilka tych "całkiem uznanych"
            pism które piszą na ten temat w kontekście zamachu (i to na poważnie)
            Bo ja o takich nie słyszałem.
            • sssukub Re: Wawel 27.04.10, 12:15
              :) Pochlebiasz sobie :), to nie jest moim problemem (patrz
              sygnaturka) :). I zadję sobie sprawę, że są ludzie myślący inaczej
              (bez złośliwości oczwywiście ;P). I nie podam Ci linków, z czystej
              złośliwości i chęci zmobilizowania Cię do tego, abyś odkrył, że
              internet to nie tylko płockie forum na gw ale też bardzo ciekawa
              skarbnica wiedzy, w której wyszukanie różnych informacji w tej
              chwili nie stanowi żadnego problemu! Życzę więc powodzenia i
              ciekawej lektury! :)
    • mzv Szacunek dla tych co odeszli!!! 27.04.10, 13:59
      Spory w takich chwilach jak okres żałoby na temat miejsca pochówku
      prezydenta RP wybranego przez naród w demokratycznych wyborach są po
      prostu ŻAŁOSNE. Jeszcze bardziej żałosne jest potakiwanie
      jakiejś grupce oszołomów z transparentami która nie potrafi
      uszanować ludzkiej tragedii. Wyobraźcie chociaż przez chwilę sobie
      samych siebie w takich chwilach na miejscu bliskich tych ofiar.
      Ciekaw jestem co tacy "ludzie" w TAKI SPOSÓB bezinteresownie
      chcą zademonstrować??? Z pewnością własny DEBILIZM i
      wszystkie inne negatywne cechy jakie może posiadać człowiek
      emocjonalnie upośledzony!
      Proponuję lepiej pomyśleć lub pomodlić się o tych, których już wśród
      nas nie ma, nie wnikając poglądy polityczne, także w pośredni sposób
      ludzi związanych z Płockiem i naszym regionem:
      Jolanta Szymanek-Deresz
      Janina fetlińska
      ks. Bronisław gostomski [*]
      Cześć Ich Pamięci!
      • mzv Szacunek dla tych co odeszli!!! 27.04.10, 14:04
        Jolanta Szymanek-Deresz
        plock.gazeta.pl/plock/3292000,35710,7757299.html?back=/plock/1,35710,7754508,jolanta_szymanek_deresz__jestem_pelna_ene
        rgii__czuje.html
        Janina Fetlińska
        plock.gazeta.pl/plock/3292000,35710,7757304.html?back=/plock/1,35710,7755076,tu_janka_fetlinska__zostaw_wiadomosc___.h
        tml
        ks. Bronisław Gostomski [*]
        plock.gazeta.pl/plock/51,35710,7765003.html?i=0
        CZEŚĆ ICH PAMIĘCI!
        • Gość: min. Re: Szacunek dla tych co odeszli!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 15:17
          Pani Deresz była niewierząca więc nie wiem czy życzy sobie modlitwy.
          • mzv Re: Szacunek dla tych co odeszli!!! 27.04.10, 15:47
            "Proponuję lepiej pomyśleć LUB pomodlić"

Choć tak naprawdę nie jest i to istotne, znasz coś takiego
            jak "skróty myślowe'??
            Zanim napiszasz SPAM przeczytaj ze zrozumieniem ew. wykaż
            minimum intelektualnego wysiłku.
            • Gość: ego Re: Szacunek dla tych co odeszli!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 16:27
              pogadamy jak dorośniesz
              • Gość: ajsnp Re: Szacunek dla tych co odeszli!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 29.04.10, 08:27
                > Ciekaw jestem co tacy "ludzie" w TAKI SPOSÓB bezinteresownie
                > chcą zademonstrować??? Z pewnością własny DEBILIZM i
                > wszystkie inne negatywne cechy jakie może posiadać człowiek
                > emocjonalnie upośledzony!
                Ty właśnie swój już zaprezentowałeś.
                jeśli to do ciebie nie dociera - wiem że to próżny trud ale mimo to
                spróbuje - ci ludzie demonstrowali bo mieli inne zdanie na temat
                wykorzystywania symboli narodowych (jakim jest bez wątpienia Wawel)
                do bieżących gierek politycznych. Zapewne trudno ci jest zrozumieć że
                może ktoś mieć inne zdanie niż ty - może przeszkadza ci w tym
                > własny DEBILIZM i

> Wyobraźcie chociaż przez chwilę sobie
                > samych siebie w takich chwilach na miejscu bliskich tych ofiar.
                Wyobrażam sobie i serdecznie współczuje córce Lecha Kaczyńskiego
                która jest największą ofiarą knowań Jarosława. Jak dobrze wiedzą
                wszyscy którzy nie maja PiSowskich klapek na oczach Jej życzeniem
                było pochowanie ojca w Warszawie. Cały cyrk wywołany przez Jarosława
                i jego polityczne otoczenie Ją zapewne dotknął najbardziej.Niestety
                padła ofiara ludzi którymi kieruje
                > własny DEBILIZM i
                • Gość: rek [...] IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 08:41
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: arakuaria Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 19:39
      Zginął prezydent ! rząd uznał że zdał egazmin
      • Gość: byłem Re: Wawel IP: 80.48.4.* 04.05.10, 19:44
        Krypta dostępna jest dla zwiedzających bezpłatnie w godzinach otwarcia
        Wzgórza Wawelskiego, czyli od godz. 9 do 19.30.

"Kolejki są długie, sięgają od krypty do Bramy Wazów, mimo że pada deszcz.
        Szczególnie te trzy ostatnie dni były trudne. Przyjechało dużo ludzi, którzy
        chcieli zejść do krypty i pokłonić się przed sarkofagiem" - powiedział PAP w
        poniedziałek proboszcz Katedry Wawelskiej ks. prałat Zdzisław Sochacki.

Jak podkreślił, pomimo że emocje związane z pochówkiem już opadły, ludzie nadal
        chcą przyjechać i oddać hołd prezydenckiej parze. Jak dodał, "w dotykaniu
        sarkofagu przez odwiedzających uwidacznia się ich głęboka więź z prezydentem".
    • Gość: TATA Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 20:53
      www.youtube.com/watch?v=E38CRKSHpdM&NR=1
      • Gość: ajsnp Re: Wawel IP: *.xdsl.centertel.pl 06.05.10, 00:30
        www.youtube.com/watch?v=FnECifsl43w
        • Gość: be.ria Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.10, 07:47
          to rodzinne, ktos z rodziny na wieżyczce w Katyniu siedział ?
          • Gość:   [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 18:15
            • Gość: matkapolka. Re: Wawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 22:21
              Zostawcie WAWEL w spokoju i wezcie się do roboty a historia pokaże kto miał racje.
    • Gość: kom Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 12:10
      www.youtube.com/watch?v=zkyCdz34iJ8
    • Gość: re Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 12:13
      www.youtube.com/watch?v=PO0M-zs6frI
    • Gość: autor Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.10, 17:42
      czemu autor tego słynnego filmu nie żyje ?
      fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/milicjanci-slyszeli-dzwieki-przypominajace-
      wystrzaly,1475882
      • Gość: ajsnp Re: Wawel IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.05.10, 18:22
        a skąd wnioskujesz ze nie żyje ?
        bo w artykule który przytoczyłeś nic na tan temat nie ma.
        • Gość: iowa Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.10, 18:46
          jest wszedzie w necie ze go zadźgali czy cos ale przezył i w szpitalu ktos mu
          zakręcił tlen
          • Gość: duo Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.10, 19:04
            wszystko na tacy trzeba, samemu ciężko poszukać ?
            www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100420/KRAJ_SWIAT/457025282
          • Gość: ajsnp Re: Wawel IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.05.10, 19:04
            ciekawe jest te twoje "wszędzie" przeszukałem onet, wp, interię i nic ...
            może to ci sie przyśniło po sobotniej balandze ?
            • Gość: x Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.10, 19:09
              jesli sam jestes tępy to nie czepiaj się innych
              http://polskanews24.wordpress.com/2010/04/20/zbieramy-na-dalsza-dzialalnosc-aby-dzialac-przez-caly-maj-potrzebujemy-jeszcze-410-zl-wiecej-informacji-tutaj-andriej-mendierej-%E2%80%93-autor-filmu-amatorskiego-ze-smolenska-nie-zyje/
    • Gość: mao Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.10, 19:51
      skocz.pl/dbwaq
      • Gość: ajsnp Re: Wawel IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.05.10, 20:08
        a linku do dyskusji z pod budki z piwem albo wieści z magla nie masz?
        bo są równie wiarygodne co brednie które tu serwujesz.
        • Gość: trhr Re: Wawel IP: 80.48.4.* 09.05.10, 20:56
          żadne brednie. napadnięty i dźgnięty kilkakrotnie nożem. potem uduszony na
          intensywnej terapii. czytaj dalej tylko grupę iti i agorę to będziesz dalej tak
          "mądrością" błyszczał jak w tym wpisie.
    • Gość: zabić prezydenta Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.10, 22:46
      kataryna.blox.pl/2010/05/Jak-sie-Kaczynski-na-obchody-wpychal-cd.html
    • Gość: bok Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 10:40
      na ruskich to nie wyglada, na tuskich tez bo nie maja słuzb specjalnych,chyba
      ktos dostał zlecenie,za stocznie niezła kasa wpłynęła
    • Gość: z marginesu Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 20:39
      Czy PiS nie ma racji zeby zabrać im sledztwoi dać miedzynarodowej
      komisji,przeciez to kpisny jakoni te śiedzywo prowadzą, moze nie ?
      www.fakt.pl/Znalezlismy-czesc-tupolewa-Czy-bedzie-przelom-w-sledztwie-,artykuly,71556,1.html
      • Gość: ajsnp Re: Wawel IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.05.10, 22:24
        Najlepiej żeby komisję tę tworzył sam PiS. Bo przecież tylko oni mogą odkryć
        prawdę. Żeby wszystko poszło gładko i żeby uniemożliwić knowania wrogich sił
        najlepiej internować wszystkich z poza PiS, zamknąć i skonfiskować wszystkie
        media , obwołać Jarosława królem i osadzić na Wawelu (żeby miał blisko)
        • Gość:   Re: Wawel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.10, 22:29
          sledztwo powinien poprowadzic klecha mateusz, zaraz by wszystko wyjasnil
    • Gość: ### Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 09:22
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prawie-do-konca-nie-wiedzieli-ze-leca-zbyt-nisko,wid,12261902,wiadomosc_prasa.html
      • Gość: ktosia. Re: Wawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 10:00
        Takich bzdur to by nawet pierwszoklasiści nie pisali - czy tylko na to was stać
        - wysilcie te swoje m....... i napiszcie coś mądrego żeby człowiek coś się
        dowiedział coś się nauczył coś zrozumiał albo nie piszcie wcale jak nic nie wiecie.
        POZDRAWIAM:
        • Gość: z jaru Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 10:07
          ty nie jesteś, co już nie raz udowodniłes, nic zrozumieć, i nie podskakuj synu
    • Gość: tak Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 20:55
      O. Rydzyk: 'Tusk nagrodzony za katastrofę" ?
      Autor: indris 14.05.10, 08:36
      Takim "pytaniem" skomentował dzisiaj w nocy o. Rydzyk wręczenie Tuskowi
      nagrody Karola Wielkiego.
      • rromero Re: Wawel 14.05.10, 23:07
        a czego się spodziewać po człowieku ziejącym od lat nienawiścią ?
        pochwały ?
      • Gość: kościeżyna Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 22:26
        tusk zieje nienawiścią , to prawda, kiedyś miał pomysł zrobienia Polski
        dzielnicowej, Kaszuby osobno itd
        • Gość: ajsnp [...] IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.05.10, 09:48
    • Gość: Jan W. Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 10:32
      Otrzymałem majla następujacej treści:

Do dzisiaj zawsze głosowałam na Platformę. Głownie z powodu
      dzielenia Polaków przez PiS. Jednak to co dzisiaj zaprezentowała
      Platforma pokazuje, że jest jeszcze gorsza. Jak można mówić o
      psychopatach i wytykać Kaczyńskiemu, że jest kawalerem i nie ma
      dzieci. W 21 wieku kogoś to dziwi?

Mam 28 lat, jestem po studiach i nie chcę za 30 lat usłyszeć od
      jakiegoś polityka, że jestem gorsza od innych, bo nie mam dzieci. W
      21 wieku w Unii Europejskiej? Co to ma być, kolejni którzy zaglądają
      do łózek i wtryniają się w prywatne życie?

Dzisiaj straciliście jedną, młodą i wykształconą wyborczynię.
      Bawcie się dalej beze mnie.
      • Gość:   Re: Wawel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 19:56
        odpisz by sobie dala spokoj z ogladaniem i czytaniem wiadomosci skoro nic nie
        rozumie
    • Gość: al Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 20:13
      www.fakt.pl/Marta-Kaczynska-odwiedzila-grob-rodzicow,galeria-artykulu,70565,3.html##########
      www.wykop.pl/link/357496/bydlak-zbeszczescil-grob-panstwa-kaczynskich-na-wawelu/
      • Gość: ajsnp Re: Wawel IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 18.05.10, 20:27
        co do drugiego linku - sam to wymyśliłeś ?
        i tu nasuwa się pytanie - jakim kretynem trzeba byś by wymyśli coś tak głupiego ..
    • Gość: TUTU Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 10:35
      www.fakt.pl/Eksperci-od-nawigacji-Piloci-tupolewa-zmyleni-celowo,artykuly,72528,1.html
      • rromero Re: Wawel 21.05.10, 12:40
        nie znasz lepszych źródeł niż ten brukowiec ?
    • Gość: ewa Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 22:38
      jutro strzępy dostana w Moskwie
      www.youtube.com/watch?v=16ybEJlb1Pk&feature=related
    • Gość: aj Re: Wawel IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 11:02
      Wieża kontroli lotów na lotnisku w Smoleńsku
      www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634107509199606019.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka