bpos 15.12.23, 19:26 Jak to jest z wjazdem samochodem tamże? Właśnie mnie to zaciekawiło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buldog2 Re: Wawel 15.12.23, 19:45 Jak jedzie prezes PIS to mu wolno pod prąd, a jego kierowcy wolno wyrzucić interweniującego policjanta. Porządek ważności jest następujący: - prezes, - Kot prezesa, - potem długo długo nic, - KC PIS, - znów długo długo nic, - cała ta reszta z gorszej półki. "Zatwierdzam" - prowadzący prezesa z KGB/FSB. Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Wawel 15.12.23, 19:58 A jakie przewidywania na najbliższy poniedziałek? Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Wawel 15.12.23, 20:24 Prezesunio modły odprawia każdego 18. W googlach sprawdziłem. I ciekaw jestem czy per pedes na wzgórze, czy jednak nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Wawel 15.12.23, 21:33 Nie, masochistą nie jestem. Wcześniej vqrviało mnie wiele rzeczy. W tym bezczelne wjazdy na Wawel, cyrki na Żoliborzu, schody, itp. Dlatego niecierpliwie czekam na zmiany. I chętnie komisjom oraz procesom sądowym pokibicuję. Mam kilku „ulubieńców”. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wawel 15.12.23, 21:46 No, że dużo popcornu czy co kto tam jada, kupić trzeba, to wiadomo :D Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wawel 15.12.23, 20:01 Na Wawel ogólnie nie można wjeżdżać więc trudno to robić pod prąd. Chyba tylko knajpy i obsługa w jakiś godzinach może tam wjechać. Też jestem ciekaw jak to w poniedziałek będzie. Jak nie będzie policji to normalnie wjadą, przecież na mandat nawet tysiąc złotych Kaczyński nie poskąpi Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wawel 15.12.23, 21:11 W sensie te, co były przeciw nam, postawimy teraz przeciw nim? 😎 Wystarczy zastosować dwóch stójkowych z bloczkiem mandatowym. Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Wawel 15.12.23, 21:37 Bloczek nie wystarczy, oni kasy mają na lata. Szlabanik? Jak najbardziej. Ps. Cuda, panie, cuda się dzieją: pasek mi wskoczył! Na czerwono!! Duda zignorował epidiaskop mustard o in vitro podpisał. Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Wawel 15.12.23, 21:39 Bardzo lubię jak mi iPad zmienia ustawę na mustard. To z pośpiechu, by Dudę sprawdzić. Cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wawel 15.12.23, 21:48 Nie chodzi o kasę, chodzi o zasadę. Widzisz mordę prezesa karanego mandatem? 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Wawel 15.12.23, 22:09 Masz rację. Zagalopowałem się. Mandacik byłby w sam raz. I chciałbym też zobaczyć (mordę), gdy go straż sejmowa zawróci od drzwi marszałkowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wawel 15.12.23, 22:57 yoma napisała: > Nie chodzi o kasę, chodzi o zasadę. Widzisz mordę prezesa karanego mandatem? 😎 Nie prezesa karanego mandatem, tylko kierowcę prezesa karanego mandatem S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wawel 15.12.23, 23:01 OK, słuszna uwaga. Prezesa karanego mandatem, jak się zacznie ciskać i wrzeszczeć, siejąc łupież. I na dołek za stawianie oporu funkcjonariuszowi... 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wawel 15.12.23, 23:40 Btw, pół godziny temu widziałam płaszczaka w tv. Jak bogów kocham, on też był cały w łupieżu 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wawel 16.12.23, 00:47 Nie chcę rozsiewać plotek, stwierdzam fakt bycia w łupieżu. Może po prostu pies upodobnił się do pana. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Wawel 15.12.23, 22:41 bpos napisał: > A gdyby tak bariery, te spod Sejmu, zastosować? I tak co miesiąc? A nie lepiej raz na zawsze załatwić sprawę, usuwając powód dla którego tam się cyklicznie zjawia? Odpowiedz Link Zgłoś
bpos Re: Wawel 15.12.23, 22:48 Usunięcie powodu? Oczywiście, że tak. Wyobraźni mi nie starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wawel 15.12.23, 23:01 yoma napisała: > Na wiosnę. Teraz ziemia zamarznięta. Nie jest zamarznięta. U mnie dziś na ulicy sadzili drzewa. Klony Freemana. Używali łopat a nie kilofów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wawel 15.12.23, 23:20 > Używali łopat a nie kilofów. Musi rury CO tam przebiegają :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wawel 16.12.23, 00:11 Roczny plan trzeba wykonać. Pinokio obiecał, a obietnic należy dotrzymywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wawel 21.12.23, 01:09 yoma napisała: > Co za geniusz sadzi drzewa w grudniu? Aż sprawdziłem. "Najbardziej korzystny dla sadzenia drzew i krzewów jest termin jesienny od połowy października do pierwszych większych przymrozków. " Taki mamy klimat. S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wawel 21.12.23, 01:16 Otusz, a pierwsze większe przymrozki już były. Jak teraz podmarznie, to jak te młodziaki zaczerpną wodę z zamarzniętej gleby? I skąd one mają wiedzieć, że mają się ukorzeniać i w ogóle żyć, w najciemniejszej porze roku? Uwierz mi, trochę się na tym znam. Ten instruktaż był pewnie pisany, kiedy pierwsze większe przymrozki były na Wszystkich Świętych. Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: Wawel 01.01.24, 10:20 Drzewka z tzw „gołym” korzeniem można sadzić całą zimę o ile nie ma mrozów. Jeśli można wykopać w glebie odpowiedniej wielkości dołek przymrozki nie szkodzą. Roślina czeka do rozpoczęcia wegetacji spokojnie, w większości bez uszczerbku dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wawel 21.12.23, 00:52 I nie wiadomo czy wjechał czy nie? Za to na pewno wczoraj(w środę) nie było posterunku na Nowogrodzkiej Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wawel 21.12.23, 01:33 Komisję mu zabrali to po co ma tam jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wawel 01.01.24, 08:04 Komisję zabrali Szalonemu Antkowi, Jarek może tam jeździć, zresztą głupio by wyglądało jak stracił władzę to zapomniał o bracie? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wawel 01.01.24, 09:20 Wczoraj sobie przypomniał. Nawet kazał zmienić orła na kaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś